Benimde kv derdim oldu:(

İş eşte biter. 2-3 ayda bir gelip 20 gün kalmak ne demek. Resmen 2 ay kendi evlerinde 1 ay sizde duruyorlar. Kayınvalidenin görümcenin laflarına, bu uzun süreli misafirliklere eşiniz karşı durmalı. Sizi ailesiyle karşı karşıya getirmemeli.

Haklısın. Senide gebelik topiginden biliyorum :) .. Hayırlı dogumların olsun inş

O öyle oluyo zaten de ben engel oluyodum onlara bişey deme diye. Güya saygısızlık etmiyelim diyodum ama degmezmiş.

Cok güzel Olur vallahi :) bikere eşimin dayısı, kızım sana geliyoz dedi kv hemen, ben varken orası benim evim, bana söyle dedi... Ben zaten o lafın şokunu yaşayana kadar zaman geciyo

Sana diğer konu da da yazmıştım acaba eltimiyiz diye hâlâ katılıyorum
Yok demekki bunların hepsi aynı.

Bemım anlmadıgım 1) nısanlıyken anlmadın mı bu aılenın ılerı goruslu bı aıle olmayıp senın hayatına uyum saglayamayacagını? Bu ınsanlar bırden mı boyle oldu hayır boyle olacaklarını tahmın edıp hazırlıklı olmalıydın. Soyle yaparlarsa boyle yaparım vs. 2 ) Boyle olduklarını gorup hala da tavrını koymaman neden? O oglusunu cok seven kv ye yerını gostermen lazım sen annesısın ben de karısıyım seklınde. Kı esın senın yanında..

Sizde kendi kayınvalidemi gördüm valla. Benimkinide eşi dostu komşusu çok sever. Evine gelenin üzerine böyle düşer. Doğal olarak misafirleri tarafından çok sevilir. Ama aynısını bize yapmaya çalıştığı için içim şişiyo. Yeni evlendiğimizde şehrin bi ucunda o bi ucunda biz oturuyorduk. Buna rağmen bir gün durup birgün oraya giderdik. Gitmezsek akşam on gibi arayıp çok özledim oğlum seni deyip ağlardı. Offff hatırlamak istemiyorum. Ayrımız gayrımız yok biz bir eviz burası bizimde evimiz vs. hep aynı şeyler. Sonra ne mi yaptım.

Bize her geldiğinde oturun siz misafirsiniz ben yaparım dedim. Yoook biz yabancımıyız dediğinde olsun olsun misafirimsiniz dedim. Israr ettim. Madem gün aşırı oraya gitmemizi istiyo. Bende giderim dedim ama misafir gibi oturdum. Yapmam gereken bi kaç şey yaptım. Yani misafir olduğum evlerde ne yapıyorsam onu yaptım. Onlara gideceğimiz her seferinde arayıp müsaitmisiniz diye sordum. Mesela Bi odaya girmem lazım müsaitmi girebilirmiyim diye sordum. Sofrayı toplarken dolaba koyacağımız şeyleri tezgahta bıraktım. Dolabınızı açmak istemedim dedim. Böyle böyle alıştı. Şimdi çok yakın oturuyoruz çok şükürbi sıkıntı yaşamıyorum. Eski huylarını bıraktı.

Allah yardımcınız olsun zor çok zor yaşadığım için biliyorum

çocuk kısmı hariç hak veriyorum size. ama yeğeniniz olmuş ufacık bir çocuk 3 5 şeyi kırsa ne olur. benim eşiminde birisi 2 birisi 5 yaşında 2 yeğeni var. ve benim evimde süs eşyası olarak 2 li türk kahvesi fincanı koleksiyonu var. yaklaşıık 80 çift her yer onlarla dolu. her birisinin anısı gidilen yerlerden alınması vs vs var. 1 2 özel fincanı dolaba saklarım kalanları ortadadır. kırarsa kırsınlar.canları saolsun.

Teşekkür ederim canım. İstediğiniz zaman allah size de nasip etsin inşallah. Ama adını sen koy lütfen o kadına bırakma

Tabikidee:) zaten gebelik durumum olursa olaylar olaylarrr:)))
şimdiden hevesliler güya bana bakmaya torun bakmaya.. Ama söyledim, ben öyle bi durumda ya annemi ya eşimi isterim yanımda dedim. Onuda Nasıl dediysem artık :))

Cok güzel Olur vallahi :) bikere eşimin dayısı, kızım sana geliyoz dedi kv hemen, ben varken orası benim evim, bana söyle dedi... Ben zaten o lafın şokunu yaşayana kadar zaman geciyo

Hicbirsey yapmadan zamanla bu sorunlar çözülmez.Bir daha bu sekilde konuşursa kırmadan düzeltmeni yapmalısın. Tekrar ederse kırarak da düzelt.

Nişanlıyken aynı evde yaşaamdıgımız icinn burası bizim evimiz diyebilcegi bi ortam olmadı. Ama türlü istekleri oluyodu tabi. Her gün beni ara gibi.. Ama ben aramıyodum alışmasın diye. Haftada 1-2 arıyodum.bu kücük bi örnekti

Benim şuanda gördügüm şeyler aynı evde yaşandıgında ortaya cıkan şeyler. Onun şokunu yaşadım 7-8 ay kadar... Şimdi ister saygısız ister hazır cevap ister edepsiz desinler umrumda deil. Ben onlara uycagıma onlar bana uysun. Eşim zaten bana olumsuz bişey demiyo..

Sorun zaten küçük çocuk değil.
Bu onun evi istediğini yapabilir modu.
O ev çiftler haricinde kimsenin değil olamazda geri kalanı sadece misafirdir.
Misafirde davranislarina dikkat etmeli 3 yaşındaki çocuk elbette birşeyleri kirabilir ama ebeveynlerinin sürekli yanında olmasi hem çocuklarının sağlığı acisindan hemde ev sahiplerine tedirginlik yaratmaz.

Valla o kelimeleri diyen kv o çocuk biseyleri kırsa yanlışlıkla üzerine bassa vs. Sen onu bilerek koydun zarar vermek için bile diyebilir yani...

biz küçükken halamlara gittğimizde ve yaramazlık yaptığımızda babamda bize hep kızardı. halamda babama kızardı. hala unutmam bu lafını. derdi ki dünyada ölüm var. yarın size bir şey olsa ben alacağım büyüteceğim onları. o zaman ele mi gelsin istersin eve mi gelsin istersin diye...

ben bu öğreti üzerine şekillendiririm yaşamımı ufaklığımdan beri. yarın birgün eşimin ablasına birşey olsa alır büyütürüm o çocukları. o zamanda eve gelsinler isterim ele değil. ve şimdiden aman dur ona dokunma aman bu yeni gelin süsü kırılır diye davranacağım çocuklar o zaman eve geleemez. bu adımlar şimdiden atılır...

allahım işte yeni bi tane daha ben sana yanlışını söylim tatlım hemen kaynana sende o evi sahiplenememe duygusu yaratıyor ya, senin acilen onu o evin hanımı olduğun gerçeğine adapte etmen lazım.. susman yanlış, o an söylemen gerekenleri içinde saklarsan yakında bu olay level atlar. az akıllı ol şekerim. evi(M) li cümleler duyması gerek bu kadının

Mesele kırması deil. Bende kırabilirim. Ama benim bildigim bi cocuk, gittigi evin düzenini değiştirm

İyi taktikler. Bende misafirimsiniz demeye başladık artık. O aaa olurmı öyle şey deyip duruyo. Desin vazgecmicem.

Onlar her fırsatta bizim evimiz diyorsa, sen de her fırsatta misafirsiniz vurgusunu yapabilirsin. Laf arasına ustaca sokuşturarak analmalarını sağla. Mesela odana bir daha o şekilde girerse burası benim mahremim pat diye girmenizi istemiyorum diyebilirsin.

Onlar her fırsatta bizim evimiz diyorsa, sen de her fırsatta misafirsiniz vurgusunu yapabilirsin. Laf arasına ustaca sokuşturarak analmalarını sağla. Mesela odana bir daha o şekilde girerse burası benim mahremim pat diye girmenizi istemiyorum diyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…