- 24 Eylül 2010
- 6.209
- 20.308
- 548
- Konu Sahibi bayangezenti
-
Ay anne bu yaştan sonra çocuk mu doğuracaksın allah aşkına de. İsim koymak anne babanın hakkı ona ne oluyormuş. Sinir oldum şuan. Görümcenin çocuğunun adı ne? Onu da o mu koymuş da seninkine karışıyor. Biz de ismi anne koyar o yüzden ben isimleri seçtim kız olursa şu erkek olursa bu olacak adı de geç. Net ol. Ya da bi süre çocuk düşünmüyoruz de onun şokuyla isimle uğraşmayı bırakır.
Benim de evlendikten sonra 6ay bekledik çocuk için eşimin abisi hamile olduğumu duyunca çok şükür biz de olmuyor die korkmaya başlamıştık demişbana dese cevabını verirdim.
İyi gelin olmaya çalışma canım. Boşver kötü ol gerekirse ama sınırlarını net çiz. Daha başından nasıl başlarsan öyle gider.
İş eşte biter. 2-3 ayda bir gelip 20 gün kalmak ne demek. Resmen 2 ay kendi evlerinde 1 ay sizde duruyorlar. Kayınvalidenin görümcenin laflarına, bu uzun süreli misafirliklere eşiniz karşı durmalı. Sizi ailesiyle karşı karşıya getirmemeli.
Teşekkür ederim canım. İstediğiniz zaman allah size de nasip etsin inşallah. Ama adını sen koy lütfen o kadına bırakmaHaklısın. Senide gebelik topiginden biliyorum :) .. Hayırlı dogumların olsun inş
Cok güzel Olur vallahi :) bikere eşimin dayısı, kızım sana geliyoz dedi kv hemen, ben varken orası benim evim, bana söyle dedi... Ben zaten o lafın şokunu yaşayana kadar zaman geciyo
Sana diğer konu da da yazmıştım acaba eltimiyiz diye hâlâ katılıyorum
Yok demekki bunların hepsi aynı.
Teşekkür ederim canım. İstediğiniz zaman allah size de nasip etsin inşallah. Ama adını sen koy lütfen o kadına bırakma
Cok güzel Olur vallahi :) bikere eşimin dayısı, kızım sana geliyoz dedi kv hemen, ben varken orası benim evim, bana söyle dedi... Ben zaten o lafın şokunu yaşayana kadar zaman geciyo
Bemım anlmadıgım 1) nısanlıyken anlmadın mı bu aılenın ılerı goruslu bı aıle olmayıp senın hayatına uyum saglayamayacagını? Bu ınsanlar bırden mı boyle oldu hayır boyle olacaklarını tahmın edıp hazırlıklı olmalıydın. Soyle yaparlarsa boyle yaparım vs. 2 ) Boyle olduklarını gorup hala da tavrını koymaman neden? O oglusunu cok seven kv ye yerını gostermen lazım sen annesısın ben de karısıyım seklınde. Kı esın senın yanında..
çocuk kısmı hariç hak veriyorum size. ama yeğeniniz olmuş ufacık bir çocuk 3 5 şeyi kırsa ne olur. benim eşiminde birisi 2 birisi 5 yaşında 2 yeğeni var. ve benim evimde süs eşyası olarak 2 li türk kahvesi fincanı koleksiyonu var. yaklaşıık 80 çift her yer onlarla dolu. her birisinin anısı gidilen yerlerden alınması vs vs var. 1 2 özel fincanı dolaba saklarım kalanları ortadadır. kırarsa kırsınlar.canları saolsun.
Sorun zaten küçük çocuk değil.
Bu onun evi istediğini yapabilir modu.
O ev çiftler haricinde kimsenin değil olamazda geri kalanı sadece misafirdir.
Misafirde davranislarina dikkat etmeli 3 yaşındaki çocuk elbette birşeyleri kirabilir ama ebeveynlerinin sürekli yanında olmasi hem çocuklarının sağlığı acisindan hemde ev sahiplerine tedirginlik yaratmaz.
Valla o kelimeleri diyen kv o çocuk biseyleri kırsa yanlışlıkla üzerine bassa vs. Sen onu bilerek koydun zarar vermek için bile diyebilir yani...
çocuk kısmı hariç hak veriyorum size. ama yeğeniniz olmuş ufacık bir çocuk 3 5 şeyi kırsa ne olur. benim eşiminde birisi 2 birisi 5 yaşında 2 yeğeni var. ve benim evimde süs eşyası olarak 2 li türk kahvesi fincanı koleksiyonu var. yaklaşıık 80 çift her yer onlarla dolu. her birisinin anısı gidilen yerlerden alınması vs vs var. 1 2 özel fincanı dolaba saklarım kalanları ortadadır. kırarsa kırsınlar.canları saolsun.
Sizde kendi kayınvalidemi gördüm valla. Benimkinide eşi dostu komşusu çok sever. Evine gelenin üzerine böyle düşer. Doğal olarak misafirleri tarafından çok sevilir. Ama aynısını bize yapmaya çalıştığı için içim şişiyo. Yeni evlendiğimizde şehrin bi ucunda o bi ucunda biz oturuyorduk. Buna rağmen bir gün durup birgün oraya giderdik. Gitmezsek akşam on gibi arayıp çok özledim oğlum seni deyip ağlardı. Offff hatırlamak istemiyorum. Ayrımız gayrımız yok biz bir eviz burası bizimde evimiz vs. hep aynı şeyler. Sonra ne mi yaptım.
Bize her geldiğinde oturun siz misafirsiniz ben yaparım dedim. Yoook biz yabancımıyız dediğinde olsun olsun misafirimsiniz dedim. Israr ettim. Madem gün aşırı oraya gitmemizi istiyo. Bende giderim dedim ama misafir gibi oturdum. Yapmam gereken bi kaç şey yaptım. Yani misafir olduğum evlerde ne yapıyorsam onu yaptım. Onlara gideceğimiz her seferinde arayıp müsaitmisiniz diye sordum. Mesela Bi odaya girmem lazım müsaitmi girebilirmiyim diye sordum. Sofrayı toplarken dolaba koyacağımız şeyleri tezgahta bıraktım. Dolabınızı açmak istemedim dedim. Böyle böyle alıştı. Şimdi çok yakın oturuyoruz çok şükürbi sıkıntı yaşamıyorum. Eski huylarını bıraktı.
Allah yardımcınız olsun zor çok zor yaşadığım için biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?