Benimde kv derdim oldu:(

Arkadaşım farklı durumlardan bahsediyoruz ama şuan lütfen.
Senin dediğin durum özel bir şey.
Haklısın o şekilde bakarsan.

Ama şuan öyle bir durum yok 3 yaşındaki çocuk sürekli gözetim isteyen bir yaş.
Konu eşya değil yani.
Kendi evin gibi rahat et kelimesi insana elbette huzur verir
Ama burası senin evin kır dök kimse çenesini açamaz ne demek.

ama o hala, burdaki yenge, ben de Allah esirgesin öyle bi durumda kardeşimin çocuklarına bakarım ama evin hanımı benim pişirecek yıkayıp giydirecek pisi pasağı onaracak benim, eşime sadece tatlı dil güleryüz kalır

valla bana göre rahatlık demek. mutluluk demek. evimde iyi hissediyorlar demek. ama kişiye göre de değişir. ben kasmazdım. isteyen istediği gibi davransın.

rahatsız oluyorsa da tepkisi göstersin bitsin gitsin iş..

AdAm_OLaCaK_KIZ

bende zaten görümcemin çocukları için konuştum. böyle bir şey olsa evlattan farklı görmem ikisinide. diyorum ya kişiye göre değişir bu işler. kardeşinin çocuklarını sokağa atan insanda var bu dünyada komşusunun çocuklarını evlat edinende.

merhaba canım öncelikle insallh bu sorunları cözersin sana kendimden örnekler vereyim.
benim esimin annesi bir kere kaynına o misafir sen yap dedim esime kaynanam hemen burası biz misafir degiliz dedi içime oturdu lafı. beni iki güne bir ararlardı babamla bile ayda iki defa konusurken.
balayında hergün aradılar .
bize gelir hemen kayınbaba pazara cıkar markete gider kendi sevdiklerini alırlardı ben kendi sevdiğimi alıcakken laf ederlerdi. baska sehirdelersi bu geldiklerinde
yemegi kayınvalidem yapardı cunku agızlarının tadı degisemez. ben birgün bari yemek yapayım diye pizza yermisiniz dedim . kayınbaba dalga gecti güldü o yemekmi dedi. ben yüzüne bakmadan biz yemek diye yiyoruz dedim hayır yani düzgünce soruyorum olur yada olmaz diyeceksiniz dedim .

dediğim sadece bu ve saf esim babasına kusura bakma seklinde baktıgı için suclu ben oldum . sonra agladım üzüldüm ve karar aldım esimde gördü beni

babam anneme gelininin yanında ogluna sarılma der kıskanabilir diye esime dedim.bunu simdi dikkat ediyor mıc mıc olmamaya

kayınvalidem gelicekti esimi tenbihledim babası gelmemişti babam gelince balkonu yıkamasın saksıya dokunmasın dedim yani herbir halta karısmasın demek.

onlar gelince kendi evimde misafir oluyorum desim esime. dün kayonbaba pazara gideyim dedi. esime hayır ben gidecegim ne münasebet dedim . babasına söyledi canın birsey istiyorsa al biz gidecegiz dedi.ve adam cok baskın

bebegimin agzına simit uzattı dedimki baba tehlikeli bu yaslarda birseyverme biz verecegiz dedim .

o kayonvalide bidaha bıra bizim desin burası oglunun ve gelinin evi diyecegim . siz tabiki rahat olun ama bizim de ben öyle diycem.

esime diyorum ben onların evine gidince bir biblonun yerini degistiremem onalrda bu evde hicbirsey degistirmeyecek diyorum
odana mı girdi daldı anne kapıyı vursaydon belki üstüm dagınık de.

bize uzun gelip kalmasınlar diye benim dersim genelde kayınbaba ile odaga karısıyor önceden bebege bakması için kayonvalideyi cagırdık . anne sen gel sonra babam 5.6 gün gelir gidersinix dedik.

ve sana kötü birsey yapılınca cevap ver yüzünü as yoksa hasta olursun. bide esin işk inkar edecektir ona sürekli örnekler ver kadınlar kulubunden felan. sonra sende annemlerin buladar rahat davranmasını istemessin san müdahalllerini de

Tabikidee:) zaten gebelik durumum olursa olaylar olaylarrr:)))
şimdiden hevesliler güya bana bakmaya torun bakmaya.. Ama söyledim, ben öyle bi durumda ya annemi ya eşimi isterim yanımda dedim. Onuda Nasıl dediysem artık :))
Ben de de şimdiden o dert var. Şu lohusalığı bir atlatsaydık sağ salim. ben de ikisine de diyorum hastanede eşim kalacak yanımda. Dikişim iyileşene kadar da kalsanız yeter. Sonra ben bunalırım daralırım şimdiden söylüyorum ama o zaman ne olur bilemem çok iyi demişsin sen de o kadar sıkıntı çekiyoruz onlara torun veriyoruz bir zahmet bazı şeyler de bizim istediğimiz gibi olsun onu dediysen ümitliyim senden. Diğer konuları da yavaş yavaş yoluna koyarsın bence. Hem böyle de kimse arkandan ay ne iyi ne saygılı gelin demiyor emin ol bırak ay bayangezenti fena fena desinler sen keyfine düzenine bak

Kv nin evine gittiğimiz de bizi domestosa batırıp öyle eve almak istiyor tek bizi değil yani herkese öyle bi defa sandalyeye oturdum diye silip öyle oturmuştu.
Misafir gelince koltuklari baştan aşağı siler mesela. Biz alıştık ona yadirgamiyorum artık önceden kendimi bulaşıcı bir hastalık gibi görürdüm ama geçti çünkü temizlik hastası.

Ama benim evime gelince terasta eşim mangal yapıyordu ki uyardım balkon çok batti eşim yapsin mutfakta masa hazır burda yiyelim diye.
Ama inatla gitti balkonda yağlı ve kömürlü yerlere bastı ev terligi ile sonrada tüm evi gezdi o terlikle.

Sence temizlik hastasi olan birisi neden başkasının evinde bu şekilde.
Bahsettigim konu bu kendi evinde naslsa insanlar misafirlikte de öyle olsunlar ozaman.

cocuktur elbette kırar. ben bile kırabilirim.

Ama benim bildigim 1 cocuk gittiği evin düzenini değiştirmez, gittiği evin düzenine uyar. cocuk bunu idrak edemiyodur bu konuda görev anneye düşer temkinli olunmalı..

eger ev sahibi bi vazoyu masanın üzerine koyduysa, o bunu yakıştırmış da oraya koymuştur.
oyuncak olsun diye değil. vs vs.

kimi bu konuda rahattır ama ben asla değilimdir.

dogumda esim aradı daha öncesinden anne ilk annesi kalacak dedi. sonra sen gel dedi. lohusa kadın babam az dursun dedi. adamda geldi 3 gün sonra obur oglunun yanına gitti . 1 haftasonra yeniden geldi . 5 sonra hepbir gittiler. ama kayonvalide cok fena . esim kaynıma 5 gün geldedi kafın ogluna nolacak uzun izin al diyor

Bence abartıyorsunuz sonuçta şehir dışında yaşıyor ne kadar geliyor ki evine baskı kursun evinde soğutsun. Sevebilir sarılıp öpebilir ne var bunda Allah aşkına evlendi diye ayrı gayrı mesafeli mi oturmak zorunda yiyecek mi eşinizi? Ayrıca eşinin düşünüp seni balayına götürmesi gerekirdi bunu evlenmeden önce ikinizin konuşup ayarlaması gerekiyordu orada suç eşinizde sizde kabul etmeseydiniz yeni evliyiz ne işimiz var orada deseydiniz.

Görümcenin 3 yaşındaki oğlu çocuk daha anlamaz dağıtır görümcen oğlunu uyarmış şakayla buna alınmanız garip hiç umursamasa bu seferde oğluna sahip çıkmadı derdiniz. Benim annemde bize derdi bak teyze kovacak şimdi bizi diye kaynananızda laf gelince öyle demiş işte. Kovamaz diye ki tabii ki onların da evi sayılır. Siz de yok canımm ne kovacağım tabii ki kovmam diyebilirdiniz sizden ses çıkmayınca demiş. Bu kadar her denilene takılırsanız siz huzursuz olursunuz evliliğiniz de etkilenir her dk yanyana değilsiniz tolare edilebilir.

ohaa yaaa bizimkiler de öyle görümcem kv falan acayip titizler. yumurtayı sodayı limonu falan nasıl yıkarlar böyle harıl harıl.. çatal bıcak masada olunca huylanırlar. peçetenin üzerinde olmalıymış . domates salatalık temiz olsa dahi tezgahta duramazmış ille bi kap içinde olcak yaa bizimkiler nasıl benziyo

Çocuk aziz,terbiyesi daha aziz diye bir söz vardır bizde.Çocuk nerede nasıl davranacağını öğrenir,çünki öğretilir.Büyüyünce karışacağı toplumda küçük düşmemesi için,itici bulunmaması için....

Hay agzina saglik :)

DenizinYosunKokusu valla bizde cocuk cocuktur. Daha ne zaman gelecekleri bile belli degil ama esimin yegenleri icin simdide kum boyama seyleri aldim. Kinetik kum aldim. Slime aldim. Bir ton ivir zivir aldim. Evin agzina tukurulecek muhtemelen. Planim geldiklerinde evin agzina beraberce tukurmek. Deli gibi oyun oynayacagiz ikisiylede :). Hatta tchibo dan ev bovlingi aldim cocuk boyu kadar bovling lobitlari sisirmelik sekilde. Topuda deniz topu gibi. Oynamak icin sabirsizlaniyoruz esimle. Birkav defa sisirip kendimizin oynamisligi var. :)

Hatalı olan sizsiniz. Bu kadar taviz verilmez bu kadar susulmaz. Tam "vur ensesine al ağzından lokmasını" olmuşsunuz. Bu kadar yüz göz olmaya ne gerek var. Okurken ben dellendim siz nasıl sabrettiniz. Temiz bi cinnet geçirin çiçek gibi olursunuz.

her dakika yanlarında değiliz ama telefon diye de bişey var.. kendisi bize gidicegimiz yerlere dahi karşabiliyor.. şöyleki; yarın bi yerde mevlid var. eşimin akrabaları oldugu halde kv gitmiceksiniz dedi . ki evsahibi beni 2 kere aradı. kv gitmenizi istemiyorum giderseniz beni yok saymış olursunuz dedi..

siz heralde böyle bişey daha önce görmediginiz icin size abartı geliyodur. ben öyle havadan nem kapcak biri değilimdir. ben balayına gitmeyişimizi bile o zamanlar takmamış insanım. öyle insanlar, evlatlarını yanlarında istyolar diye safiyane düşünüyodum. ama işin rengi öyle değilmiş gördüm.

zaten gülerek cevaplar veriyorum ama gülerek cevap vermek yetmiyormuş. öyle ezik falan bi tip değilim :) 27 yasında üniversite mezunu gayette mevki olarak düzgün yerlerde bulunmuş insanım. yani kendimi ifade etmede sıkıntı yaşamıyorum. anladım ki, gülerek değil böylesi tiplere, direk yüzüne söylemek gerekiyo.

görümceniz de mi gelip 15 20 gün sizde kalıyo demek istiyorum pardon
eşi bişey demiyor mu?

çok susmuşsunuz bu doğru değil
böyle konuşan kv yakında sizin ailenizin eve girip çıkmasına da laf eder
çalışyor musunuz bu arada çalışmıyorsanız düşünün bence o zaman sesleri azalabilir

kusura bakma ama balayını okuduktan sonra ben hiçte kocanın senın yanında oldugunu değil tam ortada durdugunu düşünüyorum

çünkü adam iplerini hala anasından babasından almamış ,

nedemek burası bizim evimiz , tövbe yarabbiii

Ya görümcem öyle değil inan onun evinde çok rahat ve mutluyum.
Ona yatılı gittiğimde pastalar çörekler yaparım kafama göre uyur uyanrm.
Öyle temizlik titizlik insani kasma gibi huyları yok e öyle olunca bu defa ben yapmak istiyorum icimden geliyor onun eviyle ilgilenmek kendi evimdeki gibi temiz davranmak.

Ama kvnin evinde kendimi feci kasiyorum elimi izliyo napiyorum diye
Yapsamda arkamdan kendide yapıyor zaten bu da ayrı fiyasko.
O halilar koltuklar silinmekten rengi solmuş görsen.
Bazen üzülüyorum ona keşke böyle bir rahatsızlığı olmasa çünkü yaşı epey var hergün kapi pencere siliyor sonra hasta yatiyo yani.
Ama benim evimde cok cool kaynanam öyle ki içtiği sigaranin izmaritini kahve fincanina söndürmüş

nişanlıyken görümcenin cocugunun cinsiyeti belli olur olmaz evlerine kargoyla birsürü kıyafet alıp yollamışlığım vardır :) yani gayette ilgili biriyimdir, hediyeleşmeyi dahi cok severim.

siz bu dediklerinizi yaptığınızda, kv zaten burası dayısının evi tabikide rahat etcek dediğinde aynı dinginliği sağlayabilirmisiniz acaba ? bişey oldugunda, size hiçe sayan bi görümcenin cocugunu bu şekilde sahipleneceginizi düşnmüyorum..

tek bi örnek veriyorum, konuyu kapatıyorum. bizim eve gelindiğinde, görümcem beni değil eşimi arar size geliyoruz diye. yada bizi evine cagırdıgında yine eşimi arar bize gelin diye..
ve bize geldiginde, ben kendisine varsa evde sevdiği şeylerden paket yapıp yollarım. o da sonrasında eşimi arayıp teşekkür eder.

e bende insanım. benimde nefsim var. en azından bi teşekkür ilgi beklerim . aksi enayiliktir cünkü :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…