- Konu Sahibi bayangezenti
-
biz küçükken halamlara gittğimizde ve yaramazlık yaptığımızda babamda bize hep kızardı. halamda babama kızardı. hala unutmam bu lafını. derdi ki dünyada ölüm var. yarın size bir şey olsa ben alacağım büyüteceğim onları. o zaman ele mi gelsin istersin eve mi gelsin istersin diye...
ben bu öğreti üzerine şekillendiririm yaşamımı ufaklığımdan beri. yarın birgün eşimin ablasına birşey olsa alır büyütürüm o çocukları. o zamanda eve gelsinler isterim ele değil. ve şimdiden aman dur ona dokunma aman bu yeni gelin süsü kırılır diye davranacağım çocuklar o zaman eve geleemez. bu adımlar şimdiden atılır...
biz küçükken halamlara gittğimizde ve yaramazlık yaptığımızda babamda bize hep kızardı. halamda babama kızardı. hala unutmam bu lafını. derdi ki dünyada ölüm var. yarın size bir şey olsa ben alacağım büyüteceğim onları. o zaman ele mi gelsin istersin eve mi gelsin istersin diye...
ben bu öğreti üzerine şekillendiririm yaşamımı ufaklığımdan beri. yarın birgün eşimin ablasına birşey olsa alır büyütürüm o çocukları. o zamanda eve gelsinler isterim ele değil. ve şimdiden aman dur ona dokunma aman bu yeni gelin süsü kırılır diye davranacağım çocuklar o zaman eve geleemez. bu adımlar şimdiden atılır...
Arkadaşım farklı durumlardan bahsediyoruz ama şuan lütfen.
Senin dediğin durum özel bir şey.
Haklısın o şekilde bakarsan.
Ama şuan öyle bir durum yok 3 yaşındaki çocuk sürekli gözetim isteyen bir yaş.
Konu eşya değil yani.
Kendi evin gibi rahat et kelimesi insana elbette huzur verir
Ama burası senin evin kır dök kimse çenesini açamaz ne demek.
Ben de de şimdiden o dert var. Şu lohusalığı bir atlatsaydık sağ salim.Tabikidee:) zaten gebelik durumum olursa olaylar olaylarrr:)))
şimdiden hevesliler güya bana bakmaya torun bakmaya.. Ama söyledim, ben öyle bi durumda ya annemi ya eşimi isterim yanımda dedim. Onuda Nasıl dediysem artık :))
valla bana göre rahatlık demek. mutluluk demek. evimde iyi hissediyorlar demek. ama kişiye göre de değişir. ben kasmazdım. isteyen istediği gibi davransın.
rahatsız oluyorsa da tepkisi göstersin bitsin gitsin iş..
AdAm_OLaCaK_KIZ
bende zaten görümcemin çocukları için konuştum. böyle bir şey olsa evlattan farklı görmem ikisinide. diyorum ya kişiye göre değişir bu işler. kardeşinin çocuklarını sokağa atan insanda var bu dünyada komşusunun çocuklarını evlat edinende.
çocuk kısmı hariç hak veriyorum size. ama yeğeniniz olmuş ufacık bir çocuk 3 5 şeyi kırsa ne olur. benim eşiminde birisi 2 birisi 5 yaşında 2 yeğeni var. ve benim evimde süs eşyası olarak 2 li türk kahvesi fincanı koleksiyonu var. yaklaşıık 80 çift her yer onlarla dolu. her birisinin anısı gidilen yerlerden alınması vs vs var. 1 2 özel fincanı dolaba saklarım kalanları ortadadır. kırarsa kırsınlar.canları saolsun.
Kv nin evine gittiğimiz de bizi domestosa batırıp öyle eve almak istiyor tek bizi değil yani herkese öyle bi defa sandalyeye oturdum diye silip öyle oturmuştu.
Misafir gelince koltuklari baştan aşağı siler mesela. Biz alıştık ona yadirgamiyorum artık önceden kendimi bulaşıcı bir hastalık gibi görürdüm ama geçti çünkü temizlik hastası.
Ama benim evime gelince terasta eşim mangal yapıyordu ki uyardım balkon çok batti eşim yapsin mutfakta masa hazır burda yiyelim diye.
Ama inatla gitti balkonda yağlı ve kömürlü yerlere bastı ev terligi ile sonrada tüm evi gezdi o terlikle.
Sence temizlik hastasi olan birisi neden başkasının evinde bu şekilde.
Bahsettigim konu bu kendi evinde naslsa insanlar misafirlikte de öyle olsunlar ozaman.
Çocuk aziz,terbiyesi daha aziz diye bir söz vardır bizde.Çocuk nerede nasıl davranacağını öğrenir,çünki öğretilir.Büyüyünce karışacağı toplumda küçük düşmemesi için,itici bulunmaması için....valla bana göre rahatlık demek. mutluluk demek. evimde iyi hissediyorlar demek. ama kişiye göre de değişir. ben kasmazdım. isteyen istediği gibi davransın.
rahatsız oluyorsa da tepkisi göstersin bitsin gitsin iş..
AdAm_OLaCaK_KIZ
bende zaten görümcemin çocukları için konuştum. böyle bir şey olsa evlattan farklı görmem ikisinide. diyorum ya kişiye göre değişir bu işler. kardeşinin çocuklarını sokağa atan insanda var bu dünyada komşusunun çocuklarını evlat edinende.
Bence abartıyorsunuz sonuçta şehir dışında yaşıyor ne kadar geliyor ki evine baskı kursun evinde soğutsun. Sevebilir sarılıp öpebilir ne var bunda Allah aşkına evlendi diye ayrı gayrı mesafeli mi oturmak zorunda yiyecek mi eşinizi? Ayrıca eşinin düşünüp seni balayına götürmesi gerekirdi bunu evlenmeden önce ikinizin konuşup ayarlaması gerekiyordu orada suç eşinizde sizde kabul etmeseydiniz yeni evliyiz ne işimiz var orada deseydiniz.
Görümcenin 3 yaşındaki oğlu çocuk daha anlamaz dağıtır görümcen oğlunu uyarmış şakayla buna alınmanız garip hiç umursamasa bu seferde oğluna sahip çıkmadı derdiniz. Benim annemde bize derdi bak teyze kovacak şimdi bizi diye kaynananızda laf gelince öyle demiş işte. Kovamaz diye ki tabii ki onların da evi sayılır. Siz de yok canımm ne kovacağım tabii ki kovmam diyebilirdiniz sizden ses çıkmayınca demiş. Bu kadar her denilene takılırsanız siz huzursuz olursunuz evliliğiniz de etkilenir her dk yanyana değilsiniz tolare edilebilir.
Bence abartıyorsunuz sonuçta şehir dışında yaşıyor ne kadar geliyor ki evine baskı kursun evinde soğutsun. Sevebilir sarılıp öpebilir ne var bunda Allah aşkına evlendi diye ayrı gayrı mesafeli mi oturmak zorunda yiyecek mi eşinizi? Ayrıca eşinin düşünüp seni balayına götürmesi gerekirdi bunu evlenmeden önce ikinizin konuşup ayarlaması gerekiyordu orada suç eşinizde sizde kabul etmeseydiniz yeni evliyiz ne işimiz var orada deseydiniz.
Görümcenin 3 yaşındaki oğlu çocuk daha anlamaz dağıtır görümcen oğlunu uyarmış şakayla buna alınmanız garip hiç umursamasa bu seferde oğluna sahip çıkmadı derdiniz. Benim annemde bize derdi bak teyze kovacak şimdi bizi diye kaynananızda laf gelince öyle demiş işte. Kovamaz diye ki tabii ki onların da evi sayılır. Siz de yok canımm ne kovacağım tabii ki kovmam diyebilirdiniz sizden ses çıkmayınca demiş. Bu kadar her denilene takılırsanız siz huzursuz olursunuz evliliğiniz de etkilenir her dk yanyana değilsiniz tolare edilebilir.
ohaa yaaa bizimkiler de öylegörümcem kv falan acayip titizler. yumurtayı sodayı limonu falan nasıl yıkarlar böyle harıl harıl.. çatal bıcak masada olunca huylanırlar. peçetenin üzerinde olmalıymış . domates salatalık temiz olsa dahi tezgahta duramazmış ille bi kap içinde olcak yaa bizimkiler nasıl benziyo
Hay agzina saglik :)
DenizinYosunKokusu valla bizde cocuk cocuktur. Daha ne zaman gelecekleri bile belli degil ama esimin yegenleri icin simdide kum boyama seyleri aldim. Kinetik kum aldim. Slime aldim. Bir ton ivir zivir aldim. Evin agzina tukurulecek muhtemelen. Planim geldiklerinde evin agzina beraberce tukurmek. Deli gibi oyun oynayacagiz ikisiylede :). Hatta tchibo dan ev bovlingi aldim cocuk boyu kadar bovling lobitlari sisirmelik sekilde. Topuda deniz topu gibi. Oynamak icin sabirsizlaniyoruz esimle. Birkav defa sisirip kendimizin oynamisligi var. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?