Benimkisi nankörlük mü?

evet arkadaslar gercekten bosanmis biri olmak zormus. Yeni yeni iyice yasiyorum ki daha bosanmadim bile.
Bu hafta insallah türkiyeye tatile cikicaktim ailemle birlikte. Yakin akrabalar benim gelmemi istemiyorlarmis.
Cevremdeki insanlar hala saklamak derdinde, sebebini de anlamis degilim...

Allah hepimizin yardimcisi olsun...

1 haftadir tatildeyiz, türkiyede. Babannemlerin yazligina geldik. Inanin cok daha fazla yoruldum.
Tüm ev isi bana kalmis durumda. Annem öglen saat 11de denize iniyor aksam iftar vaktinde cikiyor. Bende tüm gün mutfakla mesgulum, yemek yap, mutfagi toparla (6 kisiyiz). Cok yoruldum. Ben yapmasam, evde kiyamet kopar, hergün kavga olur.
Kavga cikmasin derken, eriyip bitiyorum. Tabi bide gelen misafirler isin bonus yani.

Allahim nolur dayanma gücü ver bana...

ama bu kadar olamaz resmen işte istemediğimizle evlendin boşandın geldin cezanı çek demek mi istiyor annen?vallahi sırf bu yüzden zor zamanlarımda boşanmaya cesaret edemedim amm iyi olmuş amma olmamış boşanmamam o ayrı mesele..sırf annemin dilinden kurtulamam her şey başıma kakılıyormuş gibi gelir diye düşündüm..şimdi abim boşandı aman nasıl da üstüne düşüyor "aman üstüne varmayın bunalımda" diye....ah annem ..zaten bekarken de oğlunu ayrı tutardı kavgalarımızda yaptığı reçeli yaptığı ekmeği "ben yaptım yeme derdi"hiç unutamam annemi çok sevsem de bunları....oğlu da para ister yalanla dolanla dolandırırdı bizimkileri ben de saf saf harçlıklarımı biriktirir gizlice annemin cüzdana koyardım aman durumumuz kötü diye..kimse bilmezdi....kızını da ayrı tuttu...bana ne dediyse nasıl büyük konuştuysa şimdi 2 evladında çıkardı Allah ve ben hayret ederek ibret ler içinde bakıyorum tabiki üzülüyorum kardeşlerim neticede.ama annem anlayamıyor bunlar benim hatalarımın sonucu diye bileti kendine kesmeyi akıul bile etmiyor!
Allah kolaylık versin sana .çok üzüldüm durumuna.annenle duygusal biçimde konuşmayı denedin mi "ben senin kızın değilmiyim evladın değil miyim neden denize giderken beni de almıyorsun yanına neden ban abu kadar muamele ek hatam sizin istemediğiniz biriyle evlenp boşanmış olmam ama belki sizin istediğinizle evlenip de boşanabilirdim ben de istemezdim boşanmayı ama kaderimde bu varmış kim ister yuvası bozulsun?lütfen anne bunalıma itmeyin beni "diye konuşmaya çalış canım...

Bunu insanın ailesi yapıyorsa daha çevreden ne beklesin? Destek olmalı köstek değil!

annemle konusmayi cok denedim, ama asla hatasini kabul etmeyen bir tip. Ailede kimse bas edemiyor zate, yani yanliz degilim.
Buraya yazdikca rahatliyorum, onun icin paylasiyorum.
DÜn pazara gittik, inanin öyle bir alisveris yapti ki öldük. Herseyden kilolarca.
Dersiniz ki, kadin hamarat titiz bir ev hanimi, ama gel gör ki mutfaga sadece kontrole girer, yemeklere bakmaya.
Sonunda dayanamadim, kartalkiz incir alalim da aksama tatlisini pisir deyince bende tüm sarteller atti.
Ben size hizmetcilik etmeye gelmedim dedim. Dul´sam köle degilim dedim.
Tabi bisey demedi, duymamazliktan geldi.

Cevredekiler bosanmama dair söz ettiginde, annemin lafi aynen sunlar: Kartalkiz daha cocuk, iste yapti bir cahillik, aldi ahimizi geri geldi.
Ben 23 yasinda, mimar bölümü son sinif ögrencisiyim. Ayni zamanda calisiyorum ve sosyal bir insanim. Esimle zamaninda severek evlendim, olmadi ama o ayri.
Yine olsa yine onunla evlenirdim, bana yasattiklari bana öyle bir tecrübe oldu ki, artik Rabbimin izniyle farkli bakiyorum hayata.

Tüm bunlarin bitecegi günü bekliyorum. Sonucta hep böyle devam edemez degil mi? Düzelir diye bekliyorum...

ben oldum olasi kendi kararlarimi kendim verirdim, ailemle aram hep bozuktu aslinda.
Yani onlara kalsa tüm gün evde, ev isi yapayim ama yani sira tabiki okumaliyim.
Ne yaparsam onlarla yapmaliyim. Annem cok otoriter, sadece calismasini bildi ömrü boyunca.
Bilmem evde temizlik yapsin, yemek yapsin.

bek kendin yazmışsın ben kendi kararlarımı kendim verdim. vakti zamanında onlarında kararlarına da saygı duysandın. kendi kararlarını kendin verirken o gücü kendinde hissederken onlarıda büyük görüp sorsaydan yada gönüllerini yaparak birşeyleri çözseydin böyle olmazdı. seni o zaman daha hızlı bağırlarına basarlardı canım. şimdi onlar seni kendi etti kendi buldu gözüyle bakıyorlar emin ol.

annemle konusmayi cok denedim, ama asla hatasini kabul etmeyen bir tip. Ailede kimse bas edemiyor zate, yani yanliz degilim.
Buraya yazdikca rahatliyorum, onun icin paylasiyorum.
DÜn pazara gittik, inanin öyle bir alisveris yapti ki öldük. Herseyden kilolarca.
Dersiniz ki, kadin hamarat titiz bir ev hanimi, ama gel gör ki mutfaga sadece kontrole girer, yemeklere bakmaya.
Sonunda dayanamadim, kartalkiz incir alalim da aksama tatlisini pisir deyince bende tüm sarteller atti.
Ben size hizmetcilik etmeye gelmedim dedim. Dul´sam köle degilim dedim.
Tabi bisey demedi, duymamazliktan geldi.

Cevredekiler bosanmama dair söz ettiginde, annemin lafi aynen sunlar: Kartalkiz daha cocuk, iste yapti bir cahillik, aldi ahimizi geri geldi.
Ben 23 yasinda, mimar bölümü son sinif ögrencisiyim. Ayni zamanda calisiyorum ve sosyal bir insanim. Esimle zamaninda severek evlendim, olmadi ama o ayri.
Yine olsa yine onunla evlenirdim, bana yasattiklari bana öyle bir tecrübe oldu ki, artik Rabbimin izniyle farkli bakiyorum hayata.

Tüm bunlarin bitecegi günü bekliyorum. Sonucta hep böyle devam edemez degil mi? Düzelir diye bekliyorum...

senin adına gerçekten cok üzüldüm
benım senle hıkayemm pek benzemıyor
ama bende boşandım
87 dogumluyum ekım sonunda 24 oalcagım
18 aylık oglum var
annem benı cok ıdare edıyor
bana dulsun demesı kanıma dokunuyor
bende senın gıbı cok ıclenmıstım herseyı yuklenmeye calısıyordum
sonra alıstım
annem cocuguma bakar
ben aksam eve gıderım oglumla oynarım alıp dısarı cıkarım annem ıftarı hazırlar veya annem oglumu alır dısarı cıkar ben yemek yaparım erken eve gıdıyorum saatlerım ıyı dınlenırım dus alırım ısıme bakarım aksam gelır el bırlıgıyle yemegı yedırırız ogluma buısalıkları yıkarım oda oglumu uyutur sonrada gec saate kadar terasımızda oturururz
ama bu asamaya kolay gelmedık 1.5 sene oldu ayrılalı
ılk 6-7 ay cokyabancıydım sureklı kavga edıyorduk

bek kendin yazmışsın ben kendi kararlarımı kendim verdim. vakti zamanında onlarında kararlarına da saygı duysandın. kendi kararlarını kendin verirken o gücü kendinde hissederken onlarıda büyük görüp sorsaydan yada gönüllerini yaparak birşeyleri çözseydin böyle olmazdı. seni o zaman daha hızlı bağırlarına basarlardı canım. şimdi onlar seni kendi etti kendi buldu gözüyle bakıyorlar emin ol.

zamaninda esimde bende gönüllerini hos tutmak icin cok sey yaptik emin olun.
Ama uzlasma saglanamadi cünki annem ve babam, "biz damadimizla kadeh tokusturmak istiyoruz" dedikleri icin, esimde dinine bagli(!) bir insan oldugu icin asla aramiz tam anlamiyla düzelmedi.

kartalkız sabret saygını koru inanki geçecek düzelecek herşey rayına oturacak canım benim inan çok üzülüyorum sana.
bu bir süreç ve ben bunu aşacağım diyeceksin kendine. allah yardımcın olsun

kartalkız sabret saygını koru inanki geçecek düzelecek herşey rayına oturacak canım benim inan çok üzülüyorum sana.
bu bir süreç ve ben bunu aşacağım diyeceksin kendine. allah yardımcın olsun

tesekkür ederim. insallah zaman gercekten artik bazi seylerin ilaci olur yoksa benim daha fazlasina gücüm kalmadi.

Back
X