• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benimle aynı durumları yaşayan var mı merak ediyorum...

Karşımızda evliliğinde mutsuz bir kadın yok sadece.
Eşine karşı hiçbir hissi kalmamış,eski sevgililerini düşünerek eziyet gibi gelen bir evliliği sürdürüp hayal aleminde mi yaşasın.:26::26:
Sizce ne yapmalı.:44::44:

bunun eşine karşı hissi kalmamışla ne ilgisi var şekerim...
bu sadece vermiş olduğu kararın doğruluğunu sorgulama gibi bişey...
"keşke eski sevgilimle evlenseydim" demek başka...
"acaba eski sevgilimle evlenseydim (yada herhangi biriyle) şu anda nasıl bi durumda olurdum" demek bambaşka...
eşine karşı hisleri bitmiş olsa zaten eziyet etmez kendine kimse...
şu anda devam ettirmemesi için bi neden yok...
sadece bu durumu nasıl düzeltmesi gerektiği konusunda çıkmaza girmiş konu sahibi...
"böyle düşüneceğine ayrıl" demek biraz abartılı...

Erkeklerin hepsi böyle değiller.
Ben de 9 yıldır evliyim ve eşim en ufak bir değişikliği fark eder.
Değişik makyaj yapsam , yeni elbise giysem ya da saçlarımda farklılık olsa
anında fark eder.
Hatta bazen " Maşallah sana yaaaa! Kendi eşime nazarım değecek ." der
ve tahtaya vurur.:37:

Eşiniz size ilgi göstermiyorsa ( başka sebepler yoksa!) , gerçekten seviyorsanız ,
sevildiğinizi biliyor fakat hissedemiyorsanız siz ilk adımı atın.
Göreceksiniz artık o da bunu davranış biçimi haline getirecektir.

Son düzenleme:
Şuan evli olduğunuz halde , kendinizi başka biriyle hayal edebiliyorsanız durum gerçekten vahim demektir :34:

Ne denir ki şimdi bilemedim
:44:

[sıze=3]şuan evli olduğunuz halde , kendinizi başka biriyle hayal edebiliyorsanız durum gerçekten vahim demektir [/sıze]:34:[sıze=3]

ne denir ki şimdi bilemedim
[/sıze]
:44:[sıze=3][/sıze]

kendimi başka biriyle hayal etmiyorum.yanlış anlamışsın.sadece eski ilşkilerimi düşünüyorum,onlardan biriyle evlenseydim de aynı olur muydu diye düşünüyorum..

ben 10 yıllık evliyim evliliğimde kötü günlerimde iyi günleimde oldu bu sene çok kötü günler geçirdim bende kendimi çok yıpranmış ve yorgun hissediyorum ama hiçbir zaman başkasıyla evlenseydim daha mutlu olurmuydum diye düşünmedim:50:çevremde o kadar olumsuz erkek örnekleri var ki sanırım benim güvenim sıfırlandı hepsi aynı gibi yada hepsi başka türlü üzüyor kadınları:19:sende başkasıyla nasıl olurdu diye boşuna düşünme canım geçmişi geçmişte bırak eşini seviyorsan aranı düzeltmeye evinde mutlu olmaya çalış ilgi konusunda çok da fazla beklentiye girme çünkü erkeklerin geninde odunluk var canım:23:

gözüne soka soka farkettir kendini
ne bılım eskıden bırlıkte yapıp mutlu olduğunuz şeyleri tekrar yapmaya çalışşş
sen ona ıltıfat et belkı oda anlar aynısını sana söler
yada beklentı içine gırmemek hayal kırıklığından kurtaran tek şey insanı:)
takma kafana eminin yalnız değilsin
zaman zaman tabıkı ınsan düşünür şunla evlenseydım nasıl olurdu falan dıye bu çok normal
ama sen zaten kalbının sesını dınleyıp en doğru kararı vermişsin bu anlamda sorun yok:)
ayrıca kımse eskı aşklarını unutmaz,kendımızı kandırmaya gerek yok
zmaan zaman da aklımıza gelır ama bu özlemden değil öylesıne anlık gelen düşüncelerdendır bence...

eşinizle konuşmayı denemişsinizdir mutlaka bir akşam başbaşa biraz zaman geçirin anlatın sıkıntınızı bence hallebileceğiniz bir şey bu, insan bazen düşünebilir böyle değilde öyle yapsam ne olurdu diye ama bu sizi yaşadığınız andan uzaklaştırır düşünmemek bence daha hayırlı.

aklıma gelen bir başka çare de çevrenizde eşinizin sevdiği, saygı duyduğu ve kendisi eşine çok güzel davranan iltifatlar eden birisi varsa çift olarak onlarla görüşün belki etkilenir ve size daha güzel davranması gerektiğini anlar. umarım her şey gönlünüzce olur

Arkadaşlar 9 yıllık evliyim .birbirimize çok aşıktık .inişlerle çıkışlarla geçen bu 9 sene sonunda yorgun ve tükenmiş bir ben...eşim çok ilgisiz.saçım,makyajım,giyimim,güzel olmam veya olmamam,kilo almam veya vermem onu pek ilgilendirmiyor.ne bir iltifat ne bir övgü...çok bişey beklemiyorum ama o benim için hiç bişi yapmıyo.bu durumlardan çok rahatsızım,dile getirdiğimde ise hep şikayet eden ve memnuniyetsiz biri oluyorum.bu olaylar sonucunda ise eski aşklarım geliyor aklıma.acaba onlarla olsaydı da böyle olur muydu diye düşünüyorum.gün içerisinde sürekli bunları düşünürken buluyorum kendimi.yaptığım doğru diil biliyorum ama engel olamıyorum kendime.benimle aynı durumları yaşayan var mı merak ediyorum.çünkü kötü hissediyorum kendimi :((

ben ortada boşanmayı düşünecek kadar büyük bir sorun göremedim.

kadınlar hassas varlıklar,saçımıza bir fön çeksek,fark edilmediğinde üzülüyoruz,hemen eşimizin ilgisiz olduğunu vs düşünüyoruz.

ben de düşünürüm,eski aşklarımı falan değil ama eşimin bazen ilgisini çekmediğimi ,değişikliklerimi fark etmediğini vs...

ama fark ettiğim bir şey oldu,eşim ayda bir 'saatler olsun bana de mi' falanm diyor,anlamıyordum.meğer o da gidip tıraş olduğunda fark edilmeyi bekliyormuş.

ve ben gerçekten görmüyordum.oysaki ona ilgisiz falan da değilim.

sadece ilgilenmem gereken o kadar çok şey var ki,eşimin saçından 1 cm kısalması gözüme çarpmamış hiç demek ki,ama o bunu bekliyor,tıpkı benim birçok şeyi beklediğim gibi.

belki bu aralar hassas br dönemden geçiyorsunuzdur,malum biz kadınların hassas dönemi bitmez.eşinize de biraz yardımcı olabilirseniz beklentileriniz konusunda,muhAKKAK değişiklik olacaktır.

bunun eşine karşı hissi kalmamışla ne ilgisi var şekerim...
bu sadece vermiş olduğu kararın doğruluğunu sorgulama gibi bişey...
"keşke eski sevgilimle evlenseydim" demek başka...
"acaba eski sevgilimle evlenseydim (yada herhangi biriyle) şu anda nasıl bi durumda olurdum" demek bambaşka...
eşine karşı hisleri bitmiş olsa zaten eziyet etmez kendine kimse...
şu anda devam ettirmemesi için bi neden yok...
sadece bu durumu nasıl düzeltmesi gerektiği konusunda çıkmaza girmiş konu sahibi...
"böyle düşüneceğine ayrıl" demek biraz abartılı...

Bilmiyorum canım,benimde evliliğimde zor günlerim oldu ama hiç kendimi eski sevgilimi düşünürken bulmadım.
Bunu konu sahibini yermek için söylemiyorum yanlış anlamayın.
''Tükenmiş'' olduğunu ifade eden ,eski sevgililerimi düşünüyorum diyen bir kadına benim vereceğim nasihat boşan olur.
Sizinki ''kocana sahip çık''olur.
İnsanların karakterleri,hayata bakış açıları farklıdır.
Bu benim doğrum,siz buyrun kendi doğrunuzu söyleyin,benim fikrim sizi niye rahatsız etti:26::26::26:

Bilmiyorum canım,benimde evliliğimde zor günlerim oldu ama hiç kendimi eski sevgilimi düşünürken bulmadım.
Bunu konu sahibini yermek için söylemiyorum yanlış anlamayın.
''Tükenmiş'' olduğunu ifade eden ,eski sevgililerimi düşünüyorum diyen bir kadına benim vereceğim nasihat boşan olur.
Sizinki ''kocana sahip çık''olur.
İnsanların karakterleri,hayata bakış açıları farklıdır.
Bu benim doğrum,siz buyrun kendi doğrunuzu söyleyin,benim fikrim sizi niye rahatsız etti:26::26::26:

rahatsız olmadım tabi ki....
herkesin fikrini söylediği bi yerde neden rahatsız etsin ki senin kendine göre doğrun...
söylediğin gibi herkesin bi karakteri ve hayata bakışı var..
alıntı yapmak rahatsızlık göstergesiyse sana göre onu bilemem tabi...
ben sadecekonu sahibine "bi de bu açıdan bak" demek amacıyla alıntıladım...
sen "boşan" de eyvallah saygım sonsuz...

bu bence erkeğin "evlenmeden önceki erkek" "evlendikten sonraki erkek" haliyle alakalı..biz ona evlenmeden önceki haliyle aşık olup evleniyoruz değilmi?evet...ilgisiz olsa evlenirmiyiz hayır...bu sitemler bizdeki hayal kırıklıkları aslında..erkekler değişmiyor özlerine dönüyorlar..eşinin kafasına zorla soksan bundan bukez sen emin olmazsın bu kez sen tatmin olmazsın..bu seferde şöyle diyeceksin "ben direttikten sonra bu cümleleri duymamın ne önemi varki? içinden gelerek söylemiyorsun" vss..

mutlu huzurlu bol aşklı günler diliyorum size..

kızlar sabredin sabreden derviş muradına ermiş. pes etmeyin çaba gösterin.aşkınızı taze tutmaya yuvanızı yıkmamaya çalışın.anlayışlı olun sakin sakin konusarak çözün herseyı.herseye bi cevap vermeyin azıcık susmayı öğrenin.bol bol dua edin allaha sığının.kötü söz sakın ola ki konusmayın.kendinizi rahatlatın terapi uygulayın ama ufak tefek seyler için yuvanızı çouklarınızn rahatını bozmayın..

maşallah herşeyi kadına yıkmışssınız

çaba sarfedeek susacak yuvasını yıkmayacak cevap vermeyecek ağzını açmayacak

bildiğin kurulu robot olacak

erkek ne yapacak peki

canım sen eşine en son ne zaman içinden gelerek iltifat ettin.
illa erkekler kadına iltifat eder diye bişey yok.
belki ona göre de sen değişmişsindir.

Benim konuyla pek alakam yok, ama bence 9 yıl sonunda başka biriyle de çok farklı olmayacaktır..

aradan 9 koca yıl,2 çocuk geçmiş bir evlilik tabi ki eskisi gibi olmayacak. sizde eşiniz de yıprandınız. herkes kendi ailesini düşünsün şimdi anne- babalarımız birbirine çok mu aşkla bağlıydılar? babmız hergün sevgi sözleri mi fısıldıyordu annemize, özel günler hep kutlanır mıydı, annemiz babamızı her akşam kapıda gayet bakımlı bir halde mi karşılardı.?????????????????????????

böyle olmadığı halde ne annemiz evi terketti- ne de babamız boşanmak istedi.(istisnalar hariç))

yıllar geçtikçe insanlar yıpranıyor, bugün gözümüze cazip gelen herşey bikaç yıl sonra alışkanlık oluyor.

bu kadın- erkek her ikisi için de geçerli. bunu bilip yaşamalıyız.

Son düzenleme:
cnmm yanlış anlama sakın ama adam içinde zor yani bence 4 sene beklemiş gık çıkarmamış ayrılmamış!
çocuğunuz olmuş gene cinsellik problem olmuş....
ben siz önce sizden kaynaklanan problemlerinizle ilgili çözüm bulun daha sonrası mutlaka gelecektir

Benim konuyla pek alakam yok, ama bence 9 yıl sonunda başka biriyle de çok farklı olmayacaktır..

aslında bu arkadaş konuyu çok güzel özetlemiş:40: maalesef evlilikler belli bir süre sonra monotonlaşıyor hangi erkekle evli olursak olalım ilk günlerdeki yada flört dönemindeki ilgi heyecan kalmıyor erkekler evlendikten sonra daha da çok ilgisizleşiyorlar.belki istisnalarda vardır ama büyük çoğunluk böyle.yani kiminle evlenirsek evlenelim birkaç yıl sonrası hep aynı olacak bence de:31:bu nedenle şu şahısla evlenseydim daha mı farklı olurdu demek çok da mantıklı değil hepsi aynı model işte erkekler düz mantık ve odunlar:27:

Back
X