• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benimle uğraşmasını nasıl önlerim?

yine laf soktuğu bi anda x bey yaşınıza hürmeten susuyorum isterseniz sizde fazla zorlamayın zira herkesin bi sınırı var. herkes buraya çalışmaya geliyo kalp kırmayalım de. sonrada kalk sınfıına git. sen iyi sabretmişsin

Kızlar çok üzülüyorum.bu sene tayin olduk ve yeni okulumda benimle uğraşan bir sınıf öğretmeni arkadaş var.diğerleriyle ne konuşsam laf sokmak için bahane buluyor.oğlumda aynı okulda 1. Sınıfa başladı.oğlumun başka öğretmene gitmesiyle laf sokmaya başladı.kendi çok iyiymiş,onun sınıfındakiler okumaya geçmiş,benim oğlan bi garipmiş,bende bi garipmişim,ne konuşsam zıttına laf sokuyo.hep alttan aldım,duymamazlıktan geldim,yaşına verdim(emekliliği gelmiş) ama bugün diğerleriyle doğunun yemek kültürü güzel vs.(dogudan batıya tayin olduk) bahsederken bana"çok isteyen gitsin orda yaşasın dedi".ters ters.diğerleri neden böylesin diye sordu,negatif elektrik alınca böyle oluyomuş.herkesle güzel geçinirim selamsız kimsenin yanından geçmem.neden sürekli benle uğraşıyor anlamadım.cevap verip yaşından dolayı çevremden ayıplanmak istemiyorum ama herkesin içindede hep küçük düşürülmek canımı sıkıyor.dersime mutsuz giriyorum eve mutsuz geliyorum onun yüzünden...
Çocuğunuz onun sınıfındayken mi farklı bir öğretmene geçiş yaptı?

yine laf soktuğu bi anda x bey yaşınıza hürmeten susuyorum isterseniz sizde fazla zorlamayın zira herkesin bi sınırı var. herkes buraya çalışmaya geliyo kalp kırmayalım de. sonrada kalk sınfıına git. sen iyi sabretmişsin
Ne yazıkki bayan.bay olsa yanında beraber oturmak zorunda kalmazdık iyi olurdu.bayanlar hep bir arada oturuyoruz.ve benim için ayrı oturmak çekip gitmek okulda yalnızlık demek.

Görümce hadi eş için kaynana hadi huzur kaçmasın arkadaş yüzyüze bakıcaz neyse de, bu kadar dış kapının mandalı insanlara nasıl cevap veremiyorsunuz?

Ona göre daha sakin bir insansınız belli ama bence oğlun bi garip lafı yeterdi patlamaya. Malesef bir kere sertçe terslenmedikçe bilmiyorlar işte o haddi keşke ondan anlamasalar ama öyleler.

Kızlar çok üzülüyorum.bu sene tayin olduk ve yeni okulumda benimle uğraşan bir sınıf öğretmeni arkadaş var.diğerleriyle ne konuşsam laf sokmak için bahane buluyor.oğlumda aynı okulda 1. Sınıfa başladı.oğlumun başka öğretmene gitmesiyle laf sokmaya başladı.kendi çok iyiymiş,onun sınıfındakiler okumaya geçmiş,benim oğlan bi garipmiş,bende bi garipmişim,ne konuşsam zıttına laf sokuyo.hep alttan aldım,duymamazlıktan geldim,yaşına verdim(emekliliği gelmiş) ama bugün diğerleriyle doğunun yemek kültürü güzel vs.(dogudan batıya tayin olduk) bahsederken bana"çok isteyen gitsin orda yaşasın dedi".ters ters.diğerleri neden böylesin diye sordu,negatif elektrik alınca böyle oluyomuş.herkesle güzel geçinirim selamsız kimsenin yanından geçmem.neden sürekli benle uğraşıyor anlamadım.cevap verip yaşından dolayı çevremden ayıplanmak istemiyorum ama herkesin içindede hep küçük düşürülmek canımı sıkıyor.dersime mutsuz giriyorum eve mutsuz geliyorum onun yüzünden...
muhatap olma zehrini akıtsın pislik, keyfine bak mutlu ol

belki yadırgayacaksınız ama ben bu "yaşa hürmet" konusunda toplumun geneliyle aynı düşünmüyorum.
şimdi yazdıklarınızı okudum, size böyle cümleler sarf eden bir kadın, üstelik de öğrenci yetiştiren bir kadın sizce yaşına hürmeten sessiz kalınmasını hak ediyor mu?
onun bu tavrını liseli ergenler takınmaz!!!
ne yaşı ne hürmeti?
demek ki yaşının, mesleğinin insanı değil.
ağaç da yaş alıyor odun da yaş alıyor. yaşlıya neden hürmet edilir. görmüş, geçirmiş tecrübeli olgun olduğu için. bu kadında bu vasıflar var mı? yok
ve emin olun böylesini bir kere tersleyin kuzu gibi olur.
ama sanırım siz bunu yapmayacaksınız.

Yok sene başında bana sordu lime vericeksin oğlunu diye.bende kimseyi tanımıyorum.kura çekilecekmiş dedim.ve okulda en çok istenen öğretmene gitti.
Belli ki ondan bir yarası kalmış. Bence o kadına cevap vermeyin. Saygı sınırını bilmiyor gibi. Çevrenizdeki ortak arkadaşlarınızın o kadının size olan tavrını anlamasını sağlayın sadece. Öyle zamanlar susmak erdem oluyor gerçekten. Aşınızı ekmeğinizi o vermiyor, konuşsun dursun boşverin. Hiç moralinizi bozmayın. Ben de öğretmenim ve bu ögretmenler odası gruplaşmalarından, lakırdılaından mümkün olduğunca uzak durup elime kitabı telefonu alıp kıvrılırım kenara. Deneyin valla sakin kalıyorsunuz:)

Görümce hadi eş için kaynana hadi huzur kaçmasın arkadaş yüzyüze bakıcaz neyse de, bu kadar dış kapının mandalı insanlara nasıl cevap veremiyorsunuz?

Ona göre daha sakin bir insansınız belli ama bence oğlun bi garip lafı yeterdi patlamaya. Malesef bir kere sertçe terslenmedikçe bilmiyorlar işte o haddi keşke ondan anlamasalar ama öyleler.
Bende ne yazıkki düşünce tam tersi.eşime görümceme ömürlük olduğu için yanlışlarını tartışırım.ama diğerleriyle tartışmam.bugün var yarın yok derim.ama o kadar üstüme geliyoki cevap verirken suçlu durumuna düşmekten çekiniyorum

belki yadırgayacaksınız ama ben bu "yaşa hürmet" konusunda toplumun geneliyle aynı düşünmüyorum.
şimdi yazdıklarınızı okudum, size böyle cümleler sarf eden bir kadın, üstelik de öğrenci yetiştiren bir kadın sizce yaşına hürmeten sessiz kalınmasını hak ediyor mu?
onun bu tavrını liseli ergenler takınmaz!!!
ne yaşı ne hürmeti?
demek ki yaşının, mesleğinin insanı değil.
ağaç da yaş alıyor odun da yaş alıyor. yaşlıya neden hürmet edilir. görmüş, geçirmiş tecrübeli olgun olduğu için. bu kadında bu vasıflar var mı? yok
ve emin olun böylesini bir kere tersleyin kuzu gibi olur.
ama sanırım siz bunu yapmayacaksınız.
Yapıcam inşallah ama nasıl

Gerekene lafini soyleyeceksin. yine kendi kalitene uygun sekilde vereceksin cevabini.

Yasindan dolayi olgun olmuyorsa saygiyida hak etmiyordur.

Benide sinir ediyorlar bazilari veriyorum cevabini kaliyor.

İnsanlar ayıplayacak gibi olursa " saygısızlığa tahammülüm yok ve söylediklerim gayet saygı çerçevesinde, büyük diye alttan almak saygı değildir" diyeceksiniz
İnsanların düşündükleri tabii ki önemlidir ama kendi mutluluğunuzu gölgeleyecek kadar değil
Ben insanlar beni ayıplar diye susmam, onlar ayıpladı diye ben kötü olmam onlar gibi sustum diye de saygılı olmam bırakın insanları siz kendi hayat görüşünüze aykırı olan şeylere boyun eğmeyin ki mutlu olasınız ;)

sizin gibi tecrübeli yaşını başını almış öğretmenlerden öğrenecek çok şeyimiz var , bizde sizin gibi emeklilik yaşımıza geliriz inş de

sende onu yaştan göm

Kusura bakma ama karşındaki insanın sana saygısı yoksa sen de yaşa hürmeti bi kenara bırakacaksın.Bağır çağır demiyorum ama konuşmalarınıza dikkat edin diye uyarabilirsin.

Ne yazıkki bayan.bay olsa yanında beraber oturmak zorunda kalmazdık iyi olurdu.bayanlar hep bir arada oturuyoruz.ve benim için ayrı oturmak çekip gitmek okulda yalnızlık demek.

offf bizim okulda ki kırık hocalardan demek ki kadın bildiğimiz kompleksli. aynı şekilde ona da söyleyin. ortamı terketmeyin ama size tek bir laf ederse cevabını verin ki kapasın artık çenesini.

sizinle uğraşanla uğraşın. sinirinizi ondan çıkartın ki öğrencilerinize ve ailenize sinir kalmasın

Bende ne yazıkki düşünce tam tersi.eşime görümceme ömürlük olduğu için yanlışlarını tartışırım.ama diğerleriyle tartışmam.bugün var yarın yok derim.ama o kadar üstüme geliyoki cevap verirken suçlu durumuna düşmekten çekiniyorum

bunlar o kadar ufak şeyler olabilir. Bir gün yine o langır lungur konuşurken aniden yüzüne bakıp ben kapı komşun, askerlik arkadaşın değilim de. O kadar sadece. Sert bi uslupla bir kere terslemezsen inan durmaz. Yoksa bir gün dolup dolyp daha sert patlayacaksın.

Ben olsam oğlumun öğretmenine methiyeler düzerdim, özellikle bu kadının yanında. "Sizin eğitiminizden çok memnunuz. Oğlum çok iyi gidiyor, çok iyi gelişme gösteriyor. Size düştüğümüz için çok şanslıyız." derdim. Bırakın kudursun. Bir şey söylemeye çalıştığında da kimle ne konuşuyorsanız ona devam edin bu kadının konuşmasına izin vermeden. Kimse yok mu, kadın konuşmaya başladığında telefonunuzla ilgilenin ve asla yüzünüz düşmesin. Yokmuş gibi davranmanız deli edecektir onu.

Bir de gelininden size ne, sizin öğlen işinizin erken bitmesinden ona ne? Ben kıyaslamaları yanlış bulurum ve bunu her daim dile getiririm o Ayşe ben buyum, Ayşe değilim derim

Amanın üstüme atlar bu sefer
Bir şey yapamaz nedir bu korkunuz? Bakın ben 10 erkeğin içinde, klasımı bozmadan lafımı söylüyorum kimse de birşey diyemiyor üstelik erkeklerin üstün cins görüldüğü, kadınların fikren olmaması istenen bir ortamdayım ona rağmen saygı duyuyorlar, mecburen de olsa! Çünkü alttan alınıp susulacak şey var, üste çıkıp hakkını savunulacak şey var
Her şey için sessiz kalmak erdem olmuyor maalesef

Ayrıca ben de yalnızım ne var yani? Alın elinize kitap okuyun, iş dışında da bir hayatınız olsun, komşularınıza gidin ne bileyim ben artık kendimi o şekilde mutlu ediyorum size de benzer şekilde bir şey önerebilirim ancak

Back
X