• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benimle uğraşmasını nasıl önlerim?

Yapıcam inşallah ama nasıl

maalesef size somut bir tavsiye veremem. bu o kadar geniş bir yelpaze ki... karaktere göre değişir. arkadaşların verdiği örneklerden kendi karakterinize uygun biçimde fikir alabilirsiniz.
siz yumuşak huylu birine benziyorsunuz ama ben biraz fena bir tipim o yüzden örnek vererek kışkırtıcı olmayayım :)

Yalnizken konusdun kendisiyle ,rahatsiz oldugunuzu ,kizi ya da gelini olmadiginizi ,meslektasi oldugunuzu ,hakkinizi helal etmediginizi ,kendisinin adabini takinmamasi durumunda insanlarin icinde rezil edeceginizi ,gunah benden gitsdin diye konustugunuzu soyleyin

Daha okulda yeniyim.herkes uzun süredir arkadaş.tepki toplamaktan korkuyorum
İnsanlar genelde sert öfkeli tepkilere alışkın bu tipleri besler zaten öyle tepkiler hafif bir kahkaha gülümseme neden böyle davrandığınız ı ben anlayamıyorum gerçekten ama belki bir uzman yardımcı olur rehber öğretmenle bir başlayın çözemezsiniz üst basamakları denersin iz deyin

Bigün yine böyle saçmalamaya başladığında 'işine bak teyze' diyin yolunuza gidin :KK11:
yaşa saygı duyulmaz ki akla saygı duyulur.

Kızlar çok üzülüyorum.bu sene tayin olduk ve yeni okulumda benimle uğraşan bir sınıf öğretmeni arkadaş var.diğerleriyle ne konuşsam laf sokmak için bahane buluyor.oğlumda aynı okulda 1. Sınıfa başladı.oğlumun başka öğretmene gitmesiyle laf sokmaya başladı.kendi çok iyiymiş,onun sınıfındakiler okumaya geçmiş,benim oğlan bi garipmiş,bende bi garipmişim,ne konuşsam zıttına laf sokuyo.hep alttan aldım,duymamazlıktan geldim,yaşına verdim(emekliliği gelmiş) ama bugün diğerleriyle doğunun yemek kültürü güzel vs.(dogudan batıya tayin olduk) bahsederken bana"çok isteyen gitsin orda yaşasın dedi".ters ters.diğerleri neden böylesin diye sordu,negatif elektrik alınca böyle oluyomuş.herkesle güzel geçinirim selamsız kimsenin yanından geçmem.neden sürekli benle uğraşıyor anlamadım.cevap verip yaşından dolayı çevremden ayıplanmak istemiyorum ama herkesin içindede hep küçük düşürülmek canımı sıkıyor.dersime mutsuz giriyorum eve mutsuz geliyorum onun yüzünden...
lafını sok otursun yerine canım hadsiz kadın

Kızlar çok üzülüyorum.bu sene tayin olduk ve yeni okulumda benimle uğraşan bir sınıf öğretmeni arkadaş var.diğerleriyle ne konuşsam laf sokmak için bahane buluyor.oğlumda aynı okulda 1. Sınıfa başladı.oğlumun başka öğretmene gitmesiyle laf sokmaya başladı.kendi çok iyiymiş,onun sınıfındakiler okumaya geçmiş,benim oğlan bi garipmiş,bende bi garipmişim,ne konuşsam zıttına laf sokuyo.hep alttan aldım,duymamazlıktan geldim,yaşına verdim(emekliliği gelmiş) ama bugün diğerleriyle doğunun yemek kültürü güzel vs.(dogudan batıya tayin olduk) bahsederken bana"çok isteyen gitsin orda yaşasın dedi".ters ters.diğerleri neden böylesin diye sordu,negatif elektrik alınca böyle oluyomuş.herkesle güzel geçinirim selamsız kimsenin yanından geçmem.neden sürekli benle uğraşıyor anlamadım.cevap verip yaşından dolayı çevremden ayıplanmak istemiyorum ama herkesin içindede hep küçük düşürülmek canımı sıkıyor.dersime mutsuz giriyorum eve mutsuz geliyorum onun yüzünden...
Ben de bunları yaşıyorum ya :KK61: her şeye burnunu sokan, yanlış bilgilere sahip olan ama doğruyu bildiğini hatta her şeyin en doğrusunu bildiğini zanneden birisiyle çalışıyorum. Yaş farkımız yok ama kafası o kadar başka çalışıyor ki anlaşmak, anlamak mümkün değil, çok zorlanıyorum. Bir de şöyle bir tavrı var sanki kimse çalışmıyormuş iş yapmıyormuş da sadece kendisi çalışıyormuş gibi... Beraber çalışmak zorunda olduğum için bir şey de yapamıyorum. Artık soktuğu laflara aynı onun gibi saçma sapan cevaplar vermeye başladım ya da saçma sapan isteklerine ters ters cevaplar vermeye başladım. Onun dilinden konuşmaya çalışıyorum en azından deniyorum bana çok ters geliyor ama buna mecbur kaldım, 7 ayda beni canımdan bezdirdi çünkü.

Bi ayağın çukurda gidicisin zaten sen yorum yapma de.
Sen terslemedikce daha da üstüne gelir.
Başkalarını neden bu kadar önemsiyorsunuz.
Yapıştırın cevabı bakalım bir daha ağzını açıyor mu:süslü:

ya arkadaş nedir bu kendinizi ezdirme merakı. birisi laf söylesin sizi ezmeye kalksın cevap vermeyin neden? saygısızlık yapmak istemiyorum. ya bana saygısızlığın dik alasını yapmış insanın yaşı kaç olursa olsun ya da ne kadar yakınım olursa olsan cevabını veririm konuşturmam. ver cevabını sustur

Diyelim ki saygili olmaya davet ettiniz, ne yapabilir? Herkesin icinde kendinizi savundugunuz icin millet de tavir alacaksa oyle de arkadaslariniz olmasin zaten. Bastan halletmek gerekir herseyi. Onlarin icinde ozellikle yapiyor cunku baskalarinin yaninda birsey diyemeyeceginizi o da biliyor. Bu gun o yapar ve siz ses cikarmazsaniz, sizi sessiz bulup yarin digerleri de ezer. Aptal olmadiginizi, hakkinizi savunabildiginizi gostermeniz gerekir. Meydani bos bulmus , millet de delidir ne yapsa yeridir diye seslenmiyor. Yasiniza hurmeten simdiye kadar sustum ama edepsizlige hic tahammulum yoktur. Saygi gostermek zorundasiniz gostermeyecekseniz de baskalariyla degil, isinizle ugrasin deyin. Kinayan kinasin. Kisiliginizden adla raviz vermeyin. Ezdirmeyin kendinizi. Bagirmadan sakince gerekeni soyleyin. O zaman aksine takdir toplarsiniz.

Nasıl bir eğitimci başka eğitimci arkadaşına ve bir öğrenciye tuhaf diye bilir ona mı düşmüş !
Haddini bil , ben bildirirsem fena olur deyin !
Zaten baya bir susumuşsunuz . Böyle yaparsanız sizi ezik zannedip daha da üsteler terbiyesiz !

• Beğen
Reactions: Yeu
Bu insanlardan öyle çok var ki toplumda. Yalnız ne acıdır ki, topluluk içinde yaşamayı öğretmekle yükümlü olan eğitici, topluluk içinde yaşama kurallarından bir haber. Hemde kaaaaç yıllık bir eğitmen! Yazık...

Bu insanlara susmak, fırsat vermektir. Üslubunuzu çirkinleştirmeden herkesin şahit olacağı ortamda verin cevabınızı gitsin. Yoksa çok üzer sizi daha, ve bundan ha duyar.

Aman hiç umursamayın. Simdi siz bişey diyeceksiniz o bişey diyecek böyle uzayıp gidecek. Yaşla olan şeyler değil bunlar karakter meselesi. Bu yaşa kadar böyle yaşadıysa siz ne yaparsanız yapın değişmeyecek hiç yormayın kendinizi. En güzel şey umursamamak. Hiç bişey yapmadan çok şey yapmış oluyosunuz :KK16:

sen sustukça üstüne gelip ezmeye çalışacaktır. her lafına karşılık ver, veremediğin durumda senin benimle ne alıp veremediğin var geldiğimden beri laf sokuyorsun diye hesap sor.

Cevap verebilen bir tipe benzemiyorsunuz en iyisi gormezden gelin yokmus gibi davranin

Back
X