kızlar canım çok sıkkın ,protein diyeti ve günde 2 saat yürüyüş 1haftadır yapıyorum. kıyafetlerim bol gelmeye başladı ama sabah tartıda 57 kilo çıktım sadece 1 kilo vermişim çok şaşırdım şok oldum. Bugün ne bulduysam yedim canım çok sıkkın ne yapmalıyım neden kilo veremedim anlamadım. Spor yapmadan daha çok veriyordum. Yardım
canım panik yapma..internette bununla ilgili bişeler okumuştum..vücüdün şu anda daha spora 1 hafta olduysa başlayalı direnç gösteriyo olabilir..spora yeni başlayanlarda kas kütlesi su tutuyo diye biliyorum..ama spora devam edince bişey olmuyo..daha hızlı verirsin merak etme..keşke bu gün öyle yemeseydin..hem az değilki 1 kilo bir haftada normal vermişssin hem unutma spor yaptığın için o 1 kiloyu kalıcı olarak verdin..
'' Kas yağa dönüşmez
Kas ve yağ iki farklı dokudur, birbirlerine dönüşmeleri söz konusu değildir. Bir egzersiz ve diyet programındaki amaç yağ hücrelerini küçültmek, kas hacmini büyütmektir.
Ancak kas büyürken, bir gram kas kütlesi hacminin üç katı su tutar. Spor yapmaya başladığınızda kilo aldığınızı düşünüp korkmayın, üç-dört hafta içinde fazla su atılacaktır. (diyetisyen-Dilara Koçak) '' işte buda internette okuduğum yazıdan bi kısım..bence sporu sakın bırakma..iyi diyetlerrrrrrr