Haftasonu 1 gece kalıyorlardı, gayette ilgileniyordu. Şu an beni cezalandırıyor aklınca, almayacak çocukları üzgün göreceğim ve cereceğim aklınca öyle düşünüyor. Çocuklarım babalarına düşkün yoksa.. kendi de düşkündü. Sonradan sapıttı, bana diyor ki sen herşeyi halledersin. Kafayı yemiş.. Çocukların ruh sağlığını mahvediyor, çocukların senin asıl yüzünü görecek diyor bana, yok öyle birşey ha bana saldırıyor..Nafaka konusunda bursey diyemem ama Adam belli ki çocukları istemiyor siz neden ısrarla göndermek istiyorsunuz hafta sonları.Istemiyorsa zoraki göndermek gereksiz.o özlesin çocuklarını görmek için can atsin.bence yeni eşide çocukları istemiyor.
E bakmıyor , zorunda sadece bir kelime olarak kalıyor almıyor işte üstelik çocuk babada şiddet görüyor.Neden vermesin, çocukları babasının evinden mi getirdi kadın? Hamile eş bakar bakmaz orasını kendi bilir ama baba bakmak zorunda. Ayrıca şu muhabbetten çok tiksinir oldum, kimse başkasının çocuğuna bakmasin tamamda çocuklu adamla evlenirken gün gelip sorumluluk almak zorunda kalacağını bilmiyor mu insanlar?
Tamam bırakın kapısına almak “zorunda” ya kapıdan alır çocukları.Haftasonu 1 gece kalıyorlardı, gayette ilgileniyordu. Şu an beni cezalandırıyor aklınca, almayacak çocukları üzgün göreceğim ve cereceğim aklınca öyle düşünüyor. Çocuklarım babalarına düşkün yoksa.. kendi de düşkündü. Sonradan sapıttı, bana diyor ki sen herşeyi halledersin. Kafayı yemiş.. Çocukların ruh sağlığını mahvediyor, çocukların senin asıl yüzünü görecek diyor bana, yok öyle birşey ha bana saldırıyor..
Sizin derdiniz nedir? Çocuklu bir adamla mı evlisiniz?Tamam bırakın kapısına almak “zorunda” ya kapıdan alır çocukları.
Pardon, neden vermesin?Adam tamam ver çocukları deseydi verecektiniz yani öyle mi ? Hamile ikinci eş baksın dimi ne olacak ki
Böyle yapan bir adam çocuk göndermezdim. Kendi de görmek istemiyorsa görmesin. Nafakada ödemediği zaman dava açın . Onunlada hiç bir şekilde muhatap olmayın.büyük oğlumu yakasından tutup yatağa fırlatmış, boynu tahriş olmuştu, morarmış gibi böyle
Onun için yuvasını yıktı ise ona hiç bir şey yapmaz maalesef.Aklı olsa yuvayı yıkmazdı zaten, çocukla adamı elinde tutacağını sanıyor demek ki? Kendinin yuvasının olacağını sanıyor.. Kendi öz çocuklarına bunu yapan adam, senin içinden geçer.. Akıl olsa neyse...
Çok zor ama en doğru yöntem gibi.Benim eski eşimde böyleydi.bana kızgın olduğunda (neden bilmiyorum gerçekten)çocukları almazdı alacağım der bekletir ağlatır yalvartırdı çocukları.psikolojileri mahvolmuştu.bende artık onu beklemek çocuklarımı bekletmek yerine çocukları hafta sonları komple kursa götürdüm akşam saat 10 A kadar parkta oynadık bisiklet scooter paten futbol voleybol ne ararsan.hafta içi saat 9-10 arası her akşam parti yaptık.mısır film partisi, meyve film partisi,dans partisi,kostüm partisi ay daha hatırlayamadığım her şeyin partisievet çok zorlandım ama çocuklar babaları için ağlayıp yalvarmamaya başlayınca çocukları benim tarafımda olur korkusuyla şimdi üstüne düşeni yapıyor.bu kişiyi yok sayın farzedinki öldü.ölmüş de hayatınızda yokmuş gibi yaşayın.öyle eğlenin öyle mutlu olunki zaten mutsuzluğumuza son vermek için boşanmıyormuyuz.boşandığımız adam hala bize sıkıntı verecekse bizde ona ayak uyduracaksak niye boşandık?üstün dökmen”sizi üzmek isteyen insanların ekmeğine bal sürmeyin” diyor.
Allah bildiği gibi yapsın o mahluk adamiMerhabalar kızlar, fikirlerinize ihtiyacım var. Biz eski eşimle ayrılalı 1,5 sene oldu. 2 oğlum var biri 10, biri 7 yaşında.. Velayetleri bende. Hafta sonu 1 gün babalarına gidiyorlar.
Ben çalışıyorum, beraber evden çıkıyoruz, onlar okula ben işe gidiyorum, beraberde dönüyoruz. Bu adam beni her yönden çok zorluyor. Geçtiğimiz ekim akında beri nafaka ödemesi yapmıyor. Etüt
ödemeleri, kıyafet (gerekirse) ihtiyacı olursa karşılar ama zorla, mesela benle bir kavga etsin, bu ay etütü ödemiyorum ne halin varsa gör der. Birşey yapar ama yapana kadar
kanser eder. Psikolojik şiddet bildiğiniz yani.. Bu adam boşandıktan 9 ay sonra evlendi. Eşi de şimdi hamile 5-6 aylık gibi. Adamın benle derdi bitmedi. Maddi manevi olarak
özellikle herşeyi üzerime yıkmış durumda.. sen anne misin? sen napıyorsun ki? Senin yaptığın annelik mi? diyen bir insan. Ben de artık mental olarak çökmüş bir durumdaydım
tabi ki önce çocuklarıma sordum hafta içi babasına gitmek ister misiniz diye? bir mutlu oldular, çünkü geçirdikleri zaman yeterli gelmiyor. Bende sana velayeti vereceğim dedim
Beni delirtti çünkü, almamak için her türlü kıvırmayı yaptı. Vermek isteyen sensin sen açacaksın davayı dedi. Yapamaz çünkü bunu biliyorum. Ben ciddi olarak bu konuyu açtıktan
2 ay sonrasında büyük oğlumu yakasından tutup yatağa fırlatmış, boynu tahriş olmuştu, morarmış gibi böyle. çocuk geldi ben dedi babamla birdaha görüşmeyeceğim, istemiyorum
diye, çünkü gururuna dokunmuştu. Aldığın altı üstü bir gün bu hareketi nasıl yapabilirsin? Ben delirdim. O gün tamamen vazgeçtim çocuklarımı vermekten. Dedim ki, 1 gün misafir
gibi gidip gelsinler. Velayet davası açmam, nafaka artırım davası açarım, geçmişe dair ödemediklerini ödesin. En azından parayla bir ver, bir verme olmaz, parayla terbiye etmez.
Ne aldığımı bilirim diye düşündüm. Bana dedi ki bu hafta davayı açtın açtın, açıp çocuklarımı getiriyorsun dedi. Yoksa haftasonu da almam, yazın da almam dedi. Geçen haftasonu
almadı. Çocuk baba neden bizi almadın dediğinde ' Sizi birdaha almıcam, göremiceksiniz beni, demiş.' Demiş ki hesabını annenize sorun? Anneniz sizinle top gibi oynuyor. Bunlar annenizin
yüzünden.. Yahu şimdiye kadar olan herşey, konuşmalar aramızda oldu. Çocuklara yansıyan bişey olmadı. karşı taraf pislik yapıyor. Şimdi çocuklarım hüngür hüngür ağlıyor. Biz babamızı
çok özledik, birdaha göremeyecek miyiz diye? Ben bu adamla şaşırdım ne yapacağımı? Çocukları umursadığını düşünmüyorum. Tek derdi benimle, ben üzüleyimde nasıl olursa olsun.
Sen güçlü annesin sen halledersin diyor herşeyi? Çocuklarıma nasıl konuşmalıyım? Ne yapacağım, akıl fikir verin.. Uzun oldu hakkınızı helal edin..
Aynen polise götürüp çocuklarım bu halde babalarindan döndü demesi gerekiyordu.Neden darp raporu almadınız çocuğa?
Ödemediği nafakalar için dava açıp haciz yoluyla alabilirsiniz
Böyle adamlar bir kadina bağli kalmaz bence, o kadını da başka bir kadın için çocuğuyla bırakır.Onun için yuvasını yıktı ise ona hiç bir şey yapmaz maalesef.
Ultra zengi biri ise bir kadını bırakıp başka bir kadın bulması boşaması kolay olduğu için bunu yapabilir fakat sıradan bir erkek dürtü problemi yoksa bunu yapamaz. Çünkü bir erkeğin bir evlilik yapıp boşanması pek sorun olmayacağı için tekrar normal bir kadın bulması zor olmuyor, ama 2 defa boşanmış bir adamı kolay kolay aklı başında bir kadının tercih etmeyeceğini bilir. Erkeklerde bunun farkında olduğu için bu riski göze almıyorlar.Böyle adamlar bir kadina bağli kalmaz bence, o kadını da başka bir kadın için çocuğuyla bırakır.
Ya böyle bir pislik yeni gelecek bebeği de sevmez. O evdeki kadını da sallamıyordur. Sorun burda kadının üzerine bütün sorumlulukları vermek değil. Kimseyi zorla anne baba yapamayız. O nedenle kim iyiyse kim çocukların kıymetini biliyorsa o bakacak. Çocuğa şiddet gösteren birine ben 5 dakika bile emanet etmem yavrumu. O zaten baba olamaz.Niye boşanınca tüm sorumluluğu kadin almak zorunda. Babalarına al dedi diye kadin niye suçlu oluyor pardon. Annelik tamam da babalık evlilik bitene kadar mi? Ne güzel iş ya. Iste bu düşünceler yüzünden erkekler çok rahat devam ediyor hayatina. Zaten hiçbir anne keyfiyetten çocuğunu yanından ayırmak istemez ama bir kadına da çocukları tek başına yapmış gibi muamele gösteriliyor.
Kadına ne ikinci eşinden.
Babaysa görmek zorunda, babaysa bakmak zorunda. Ama konudaki herif degil baba adam bile degil belli. Anneye bir şey olsa zerre bakmazlar o cocuklara. Yine bütün sorumluluk kadının omzuna.
Belli ki babalık yapmaya niyeti yok. Yaptığı babalık cocuklara zarar. Muhtemelen yeni bebek geliyor diye bahanelerle bütün sorumluluklarindan sıyrılmaya çalışıyor.
Siz nafaka davanizi açın, odemedikleri için de icra yoluna başvurun. Çok tatmin edici olmaz da bizim ülkede bunlar.
Ne diyeyim kolaylıklar diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?