Anne çocuklari bugün babaya verse adam bakmayıp yetiştirme yurduna mi verecek? Bakmıyor diye bişey yok hanımefendi, bizim kadınlarımız fazla yumuşak. Kanunlarda yetersiz ve erkeklerden yana. Şöyle okkalı yaptırımlar gelse keşkeE bakmıyor , zorunda sadece bir kelime olarak kalıyor almıyor işte üstelik çocuk babada şiddet görüyor.
Yalnız ben o velayet durumunu çocuklara o süreçleri hiç yansıtmadım, sadece babanızla da yaşamak ister misiniz diye sordum? Çocuklara yansıyan birşey yok. Çocuklarımı gözden çıkarmış değilim. Şu an maddi manevi herşeyi ben göğüslemiş durumdayım. Babaları normalde şiddet gösteren bir adam değil çocuklarına, olaya ben de şaşırdım. Ama öfke problemi var. Muhtemelen hayatı yolunda gitmiyor. Büyük oğlum zor bir çocuk, ya laf dinlemedi acısını ondan çıkardı, ama YAPAMAZ! zaten aldığın birgün.. Ben mükemmel değilim ama kötü bir ebeveyn olduğumu düşünmüyorum. Bana kötüydü, ama çocuklarına kötü değildi, çocuklar ondan düşkün.. nafaka davasını açacağım. Adamın bütün derdi benle, ama nasıl bir akılla çocuklara böyle konuşabilir aklım almıyor, bunu yapacak bir insan değildi..Değişiksiniz ikinizde. Maalesef kötü ebeveynsiniz.
Çocukları neden koz olarak kullandın? Sana vereceğim dava açacağım ne demek ya?
Ayrıca kötü bir babaya neden bu kadar düşkün çocuklar? Yazık yani heba edeceksiniz anne baba çocukları!
Ben de senle aynı durumdayım. Kesinlikle babayla ilgili hiç konu bile açmıyorum evde. Değil ki ona vereceğimi dile alacağım! Oğlum zaten nefret ediyor ondan.(12 yaş)
Kızım bebekti ayrıldığımda. Şimdi 4 yaş. O seviyor heyecanlanıyor babası aldığında. Ama onla sadece birkaç saat görüşmek istiyor. Sonra beni istiyor. Maddi olarak da nafaka yeterli. Ne muhattap olacağım onla? Zaten nafakayı bile vermek istemiyor icrayla alıyorum. Bir sorunum olursa da mahkemeyle çözerim. Çocuğumu yatağa fırlatacak adamın ağzına ederim! Boynunda o tahrişi görsem darp raporu alıp şikayetçi olurum net. Neyse sen o adamı bırak da çocuklara odaklan. Nafaka da azsa dava aç yükseltmek için. Bitti gitti
Bakın onun maddi olarak zorlamasını ben çekiyorum, yapmıyor değil, yaptığını da yapana kadar kanser ediyor. Üstümde tek kuruş kalmaz ama o çocuklarımı mağdur etmem, o adam da bunu biliyor. Adam beni kışkırttı diyorum, sen anne misin? Sen napıyorsun ki? Dedim o zaman al bak, bak bakim öyle mi oluyormuş diye? Yoksa yapamaz, nereye kıvıracağını şaşırdı.. Onun hayatı blöf? Bu iki durumda çocuklara yansımadı anladınız mı? Ta ki gerizekalı adam çocukları sizi almayacağım, annenize hesabını sorun, beni göremeyeceksiniz diyene kadar?Sizin velayeti sana vercem demenizle eski kocanızın çocuklara maddi katkı sağlamaması aynı şey. İkiniz de çocuklar üzerinden cezalandırma yapıyorsunuz. Sizin cezalandırma veya 'karşı atağınız' daha fena. Olan hep çocuklarla oluyor.
Benim kızdığımda bu işteAcik acik yazacagim bok suratli pis herif hadi kadina kastin var konusuyorsun bok.bok o cocuklara neden yansitip uzuyorsun adi sizi arayipta cocuklari alacagim demedigi surece siz arayipta cocuklari al demeyin normalde hic gondermeyin diyecegimde gider pisligine sikayetci olur olan yine cocuklara size olur baska bir arkadasin yaptigini yapin yazdi ya a partisi yapin b partisi yapin planlar yapin o gunlere cocuklarin aklina bile gelmesin kokusmus
Ben olsam çocuklarımla bir konuşma yapar babalarından beklentilerini sıfıra indirmelerini söyler ve görüşmemelerini sağlardım, bu adam iyi niyetli değil çocuklarına da zerre değer vermiyor, nafaka arttırma davası açın ve bunu haricinde muhatap olmayın artık ...Merhabalar kızlar, fikirlerinize ihtiyacım var. Biz eski eşimle ayrılalı 1,5 sene oldu. 2 oğlum var biri 10, biri 7 yaşında.. Velayetleri bende. Hafta sonu 1 gün babalarına gidiyorlar.
Ben çalışıyorum, beraber evden çıkıyoruz, onlar okula ben işe gidiyorum, beraberde dönüyoruz. Bu adam beni her yönden çok zorluyor. Geçtiğimiz ekim akında beri nafaka ödemesi yapmıyor. Etüt
ödemeleri, kıyafet (gerekirse) ihtiyacı olursa karşılar ama zorla, mesela benle bir kavga etsin, bu ay etütü ödemiyorum ne halin varsa gör der. Birşey yapar ama yapana kadar
kanser eder. Psikolojik şiddet bildiğiniz yani.. Bu adam boşandıktan 9 ay sonra evlendi. Eşi de şimdi hamile 5-6 aylık gibi. Adamın benle derdi bitmedi. Maddi manevi olarak
özellikle herşeyi üzerime yıkmış durumda.. sen anne misin? sen napıyorsun ki? Senin yaptığın annelik mi? diyen bir insan. Ben de artık mental olarak çökmüş bir durumdaydım
tabi ki önce çocuklarıma sordum hafta içi babasına gitmek ister misiniz diye? bir mutlu oldular, çünkü geçirdikleri zaman yeterli gelmiyor. Bende sana velayeti vereceğim dedim
Beni delirtti çünkü, almamak için her türlü kıvırmayı yaptı. Vermek isteyen sensin sen açacaksın davayı dedi. Yapamaz çünkü bunu biliyorum. Ben ciddi olarak bu konuyu açtıktan
2 ay sonrasında büyük oğlumu yakasından tutup yatağa fırlatmış, boynu tahriş olmuştu, morarmış gibi böyle. çocuk geldi ben dedi babamla birdaha görüşmeyeceğim, istemiyorum
diye, çünkü gururuna dokunmuştu. Aldığın altı üstü bir gün bu hareketi nasıl yapabilirsin? Ben delirdim. O gün tamamen vazgeçtim çocuklarımı vermekten. Dedim ki, 1 gün misafir
gibi gidip gelsinler. Velayet davası açmam, nafaka artırım davası açarım, geçmişe dair ödemediklerini ödesin. En azından parayla bir ver, bir verme olmaz, parayla terbiye etmez.
Ne aldığımı bilirim diye düşündüm. Bana dedi ki bu hafta davayı açtın açtın, açıp çocuklarımı getiriyorsun dedi. Yoksa haftasonu da almam, yazın da almam dedi. Geçen haftasonu
almadı. Çocuk baba neden bizi almadın dediğinde ' Sizi birdaha almıcam, göremiceksiniz beni, demiş.' Demiş ki hesabını annenize sorun? Anneniz sizinle top gibi oynuyor. Bunlar annenizin
yüzünden.. Yahu şimdiye kadar olan herşey, konuşmalar aramızda oldu. Çocuklara yansıyan bişey olmadı. karşı taraf pislik yapıyor. Şimdi çocuklarım hüngür hüngür ağlıyor. Biz babamızı
çok özledik, birdaha göremeyecek miyiz diye? Ben bu adamla şaşırdım ne yapacağımı? Çocukları umursadığını düşünmüyorum. Tek derdi benimle, ben üzüleyimde nasıl olursa olsun.
Sen güçlü annesin sen halledersin diyor herşeyi? Çocuklarıma nasıl konuşmalıyım? Ne yapacağım, akıl fikir verin.. Uzun oldu hakkınızı helal edin..
Birşey daha söyleyeceğim.Sizin velayeti sana vercem demenizle eski kocanızın çocuklara maddi katkı sağlamaması aynı şey. İkiniz de çocuklar üzerinden cezalandırma yapıyorsunuz. Sizin cezalandırma veya 'karşı atağınız' daha fena. Olan hep çocuklarla oluyor.
Görüştürmeyin inanın böylesi daha sağlıklı olur. Çocuklarla konuşun onlara gerçekleri söyleyin bilsinler babalarının ne halt olduğunu asla saklamayın...çocuk diyor ki yeni çocuğu olacak ondan mı bizi istemiyor diyor?Şaşırdım ne yapacağımı.. Şerefsiz beni hiçbir yönden yıkamadı. Çocuktan vurmaya çalışıyor. Onların ruh hali, mental sağlığı umrunda değil. Allahtan da korkmuyor, o sabilerin gözyaşını akıtıyorsun, başıma bir bela gelir, yeni doğacak çocuğumdan çıkar diye hiç düşünmüyor.
Siz haklısınız lütfen yılmayın, essek gibi verecek çocuklarının nafakasını...Birşey daha söyleyeceğim.
1.Babamın evinden getirmedim.
2.Bunlar hep lafta kaldı, çocuklara yansıyan bişey yoktu bugüne kadar, ben evlatlarımı yedirmem.
3.Hadi, başıma bişey geldi, öldüm ya öldüm.. Bundan ötesi var mı?
O sandı ki ohh ben hayatımı baştan kurarım. Ben bu kadına çocukları yıkarım, hayatıma bakarım, yok öyle bir dünya..
Ben çünkü çocuklarıma bakacağım diye, kendim büyüteyim diye 8 sene çalışmadım, mesleğim olduğu halde, ayrılır ayrılmaz işe girdim, ben işe başlayınca çocukların bakımı sorun oldu, onun gözünde
evde bakacak biri yok, okul sonrası etüte gönderiyorum iş çıkışı alıyorum. Sen çalış diye ben etüt parası veriyorum diyor, iyi de çocuklarına veriyorsun, vermediğin nafakalara say.. Kadınlar, ayaklarının üzerinde durduğunda erkeklere eyvallahı olmadığında çok zorlarına gidiyor..
Hayır efendim , baba essek gibi bakacak 2. Kadın da buna katlanacak , yok öyle dünya...Adam tamam ver çocukları deseydi verecektiniz yani öyle mi ? Hamile ikinci eş baksın dimi ne olacak ki
Bakmıyor işte kapıya mı bıraksın çocukları e bıraksın o zamanHayır efendim , baba essek gibi bakacak 2. Kadın da buna katlanacak , yok öyle dünya...
Kalkıp burda 2. Eşi ve erkeği savunamazsınız, asıl sorun bu , kadın bile kadının halinden anlamıyor, biz de biliyoruz baba bakmıyor ve güzelce destek yorumlarımızı da yazdık lakin burda erkeği ve 2. Eşi savunan yorumları görünce deliriyorum, sanki kadın mecbur da erkeğin hiç öyle bir sorumluluğu yokmuşcasına ataerkil yorumlar yapılıyor, sorarlar adama hırsızın hiç mi suçu yok diye , öncelikle bu ataerkil dilinizi değiştirin karşınızda çocuklarıyla mağdur olmuş, hayata tutunmaya çalışan bir anne var ...Bakmıyor işte kapıya mı bıraksın çocukları e bıraksın o zaman
Klasik Türkiye erkeği , en iyi bildikleri şey üremek ...Ne bicim adam ya, sanki cok bakiyor gibi tohumlarini saca saca geziyor. Keske darp raporu alsaydiniz.
Gerekmedikce muhatap olmayın, para konularını da mahkeme ile halledin ...Bakın onun maddi olarak zorlamasını ben çekiyorum, yapmıyor değil, yaptığını da yapana kadar kanser ediyor. Üstümde tek kuruş kalmaz ama o çocuklarımı mağdur etmem, o adam da bunu biliyor. Adam beni kışkırttı diyorum, sen anne misin? Sen napıyorsun ki? Dedim o zaman al bak, bak bakim öyle mi oluyormuş diye? Yoksa yapamaz, nereye kıvıracağını şaşırdı.. Onun hayatı blöf? Bu iki durumda çocuklara yansımadı anladınız mı? Ta ki gerizekalı adam çocukları sizi almayacağım, annenize hesabını sorun, beni göremeyeceksiniz diyene kadar?
Boşandıysan 2 çocuğuna rağmen o adam kötü biri. Onu içinde güzelleme hiç. İyi bir baba da değil. Yani sen iyi görmek istemişsin. İyi bir baba hergün görmek ister çocuğunu. Sesini duymak ister. Senle sorunu bile olsa okul önlerinde bekler. Koşa koşa da evlenmez. Bir de çocuk yapmaz! O zaten kötü biriymiş ona çocuk verilmez. Çocuklara babanızla da yaşamak ister misiniz diye sorulmaz. Onların dünyası bambaşka. Bir gün çocuğumu okuldan geç almak zorundaydım. Ev taşıyordum çünkü. Önce bunu ona söyledim. Güvenlik ablası da arkadaşım. Onun yanında bekle dedim. Arkadaşıma da dedim. Neyse çıkıştan 30 dakika sonra aradı beni güvenlik. Ağlıyormuş oğlum. Nakliyecileri evde bıraktım gittim aldım. Meğer terk ettim sanmış yavrucum. Çocukların güvendiği tek dağ sensin. Ona göre davranmalısın. İşten bir erkek arkadaş diyor ki zorla sevdiremezsiniz zorla baba yapamazsınız boşuna uğraşmayın. Baba olmak isterse o olur istemezse de olmaz. Erkeklerin dünyası böyleymiş öyle diyor.Yalnız ben o velayet durumunu çocuklara o süreçleri hiç yansıtmadım, sadece babanızla da yaşamak ister misiniz diye sordum? Çocuklara yansıyan birşey yok. Çocuklarımı gözden çıkarmış değilim. Şu an maddi manevi herşeyi ben göğüslemiş durumdayım. Babaları normalde şiddet gösteren bir adam değil çocuklarına, olaya ben de şaşırdım. Ama öfke problemi var. Muhtemelen hayatı yolunda gitmiyor. Büyük oğlum zor bir çocuk, ya laf dinlemedi acısını ondan çıkardı, ama YAPAMAZ! zaten aldığın birgün.. Ben mükemmel değilim ama kötü bir ebeveyn olduğumu düşünmüyorum. Bana kötüydü, ama çocuklarına kötü değildi, çocuklar ondan düşkün.. nafaka davasını açacağım. Adamın bütün derdi benle, ama nasıl bir akılla çocuklara böyle konuşabilir aklım almıyor, bunu yapacak bir insan değildi..
ayyy çok üzüldüm yavrum benim ya.. Ben hayatta olduğum sürece evlatlarımın yanındayımBoşandıysan 2 çocuğuna rağmen o adam kötü biri. Onu içinde güzelleme hiç. İyi bir baba da değil. Yani sen iyi görmek istemişsin. İyi bir baba hergün görmek ister çocuğunu. Sesini duymak ister. Senle sorunu bile olsa okul önlerinde bekler. Koşa koşa da evlenmez. Bir de çocuk yapmaz! O zaten kötü biriymiş ona çocuk verilmez. Çocuklara babanızla da yaşamak ister misiniz diye sorulmaz. Onların dünyası bambaşka. Bir gün çocuğumu okuldan geç almak zorundaydım. Ev taşıyordum çünkü. Önce bunu ona söyledim. Güvenlik ablası da arkadaşım. Onun yanında bekle dedim. Arkadaşıma da dedim. Neyse çıkıştan 30 dakika sonra aradı beni güvenlik. Ağlıyormuş oğlum. Nakliyecileri evde bıraktım gittim aldım. Meğer terk ettim sanmış yavrucum. Çocukların güvendiği tek dağ sensin. Ona göre davranmalısın. İşten bir erkek arkadaş diyor ki zorla sevdiremezsiniz zorla baba yapamazsınız boşuna uğraşmayın. Baba olmak isterse o olur istemezse de olmaz. Erkeklerin dünyası böyleymiş öyle diyor.
Tohumlarını saça saça geziyor lafına çok güldüm, ay iyi geldiniz var ya teşekkür ederim kızlarrNe bicim adam ya, sanki cok bakiyor gibi tohumlarini saca saca geziyor. Keske darp raporu alsaydiniz.
Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Hayır benim çocuklarım üzülmüş, ben onun derdindeyim. Fikirlerinize ihtiyacım var demişim, kadın hala yuvamı yıkarak, kocamı elimden aldığını sanan, çok güzel bir babaymış gibi de bu adama çocuk vermeye çalışan 2. eş kişisini savunuyor. Delirmemek elde değil, yarası var muhtemelen, buna mı takıldın yani..Kalkıp burda 2. Eşi ve erkeği savunamazsınız, asıl sorun bu , kadın bile kadının halinden anlamıyor, biz de biliyoruz baba bakmıyor ve güzelce destek yorumlarımızı da yazdık lakin burda erkeği ve 2. Eşi savunan yorumları görünce deliriyorum, sanki kadın mecbur da erkeğin hiç öyle bir sorumluluğu yokmuşcasına ataerkil yorumlar yapılıyor, sorarlar adama hırsızın hiç mi suçu yok diye , öncelikle bu ataerkil dilinizi değiştirin karşınızda çocuklarıyla mağdur olmuş, hayata tutunmaya çalışan bir anne var ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?