benzer durumda olan var mı? plesanta önde / plesanta previa

bir arkadaş da açmış konuyu ona yazdıklarımı sizede aktarıyorum arkadaşlar...
bu durumda olup doğum yapmış biri olarak yardımcı oluyum sizlere...
hamileliğimin 6. haftasında kanamayla dr a gittim ve o zaman anlamıştı dr um...

hep yukarı çıkar bebek döner diye bekledi ama bende olmadı...
çok riskli bir durum değil ama diğer gebeliklere nazaran dinlenme sürenizi uzun tutun ilişki yasaklanmıştı bize bir de alttan muayene ettirmeyin zaten sürekli gittiğiniz dr bunun bilincindedir...
farklı bir dr a gidersenizde bilgilendirin bu konuda...
ben kızımı 36+4 de doğum yaptım tabi sebep bu değildi protein yükselmesi, tansiyondu...
şimdi kızım 10 aylık oldu maşallah hiç problemde yok...
sadece kendinize biraz daha dikkat edin kızlar yorucu şeylerden kaçının...
Allah yardımcınız olsun bebişlerinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah...

ben de ilk defa duyuyorum bu durumu benim de doktorum bebeğin eşinin rahmin ağzında oldugunu söylemişti ama normal bi durum demişti..hala öyleyse normal dogum yapmama engel teşkil eder mi bu durum acaba..

canım eğer plasentanın tamamı veya yarısı rahim ağzını kapatmış durumda ise normal doğum yapılamıyor...çünkü bu bebeğin önünde bir duvar demek ve bebeğin çıkış yolu kapalı demek...ancak marjinal plasenta previa denilen durumların bir kısmında normal doğum denenebiliyor...yani plasentanın ucu rahim ağzı girişindeyse bazı doktorlar o zaman normal doğumu deneyebiliyor...sen bu aralar iyice dinlen...13 haftan kalmış galiba doğuma....ayaklar yukarda yat hep....doktorundan da durumunu net öğren..aklında soru işareti kalmasın....sağlık diliyorum...

Bende de vardı. Kızımı sağlıkla doğurdum. Hatta geçen hafta ikincisini de doğurdum. Moralini bozma

hamileliğimde 12.ayım doldu doktorum bana da aynı şekilde söyledi.net bi şekilde 1 ay sonra bişeyler diyebilirim dedi.olabilecekleri söyledi.eğer yukarı çekilmezse devamlı dinlenmen gerekebilir kanaman olabilir dedi.ama açıkçası çok korkuyorum.ilk bebeğim ilk heyecanım.bişey olmasın istiyorum

korkma allahın izniyle bişe olmaz sadce agır işlerden kaçın yeterli benimkide 12. haftamdan beri aşşagıda cıkar dedıler ama 27 haftalık olmama ragmen henuz çıkmadı çok çok sezeryan oluruz bebeklerımız saglıklı olsunda ister sezeryan ister normal dogum hiç önemli deil dimi

Bende böyle bir durum söz konusu değil ama meraktan bu konuyu dün okudum. kanamayla kendini belli ediyormuş. ama yatıp dinlenmek gerekiyormuş böyle durumlarda. Doğuma kadar düzelme şansıda varmış. Kızlar çok geçmiş olsun Bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah !!!!!!!!!!!!!!!!

Benim 6. haftada kanamam olmuştu ,ama doktor bununla ilgili bişey dememişti.2 gün önce farklı bi doktora gittim ve plesantası aşağıdaymış bebeğin ama şimdi düzelmiş , yukarı çıkmış dedi.Hiç haberim bile yoktu.ılk gittiğim doktor böyle bişeyden bahsetmemişti bile. Şimdi okuyunca anladım. ınşallah herkesinki düzelir. :ecrin_bebek:

Konu açılalı epey olmuş ama ben de yazmak istedim,bende de var aynı sorun şu an 20.haftanın içindeyim,doktorum düzelebilir dedi,düzelmezse de olabilecek durumları anlattı,telaş etme dedi,tedavini yaparız...Ama insan ister istemez korkuyor,benim de ilk bebeğim inş sağ salim alırız bu durumdaki tüm anne adaylarıyla kucaklarımıza...

Kizlar konu eski.neredeyse 5 sene olmuş ama bende de yeni cikti bu plesenta previa ama benimki kanamali.leke seklinde geliyor.10. Haftamdayim.allah yardimcimiz olsun ve bebeklerimizi bize bağislasin.

Kizlar konu eski.neredeyse 5 sene olmuş ama bende de yeni cikti bu plesenta previa ama benimki kanamali.leke seklinde geliyor.10. Haftamdayim.allah yardimcimiz olsun ve bebeklerimizi bize bağislasin.

merhaba, dogumun oldu mu? Nasıl gecti? bebegin ve sen nasılsın?
Aynı durum bende de mevcut. 23 haftalık hamileyim. totalis dedi doktorlar. Ikı kız minik minik kanamlarım olsu. şimdi ise hala kahverengi akıntılarım devam ediyor. Deneyimlerini paylaşırsan sevinirim. Doktor çok kötü şeyler söylüyor. Plasentanın rahime yapışabileceğini ayrılmaz ise rahimin alınabileceğini falan filan. ikinci gebeliğim bu.

Bunu yazdıktan 2 hafta sonra kürtaj oldum

5 aydır deniyoruz bakalım kısmet.
Hic uzulme. hic beklemedigin zamanda olur. benim gibi.... 4 sene olmadi. en son tup bebekle oldu. dogumdan sonra doktorum normal yolla olmasi mumkun degil dedi. ona ragmen 2.5 yil sonra kendiliginden oldu hic beklemedigim bir anda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…