Benzetildiğim kız tipi

Amaaan sizde.

Yeşil parkaya benzeyen montu olan herkese solcu musun, kominist misin diyebilecek bir sürü insan var.

Sarı saçlı diye hafif meşrep zanneden bir sürü insan var.

Başörtülü insanları bilim karşıtı, gerici zanneden bir sürü insan var.

Bağnaz insanlar, bazı kıyafet ve davranışları kendilerince belli şeylerle kalıplaştırmış ve o şekilde insanları yargılamaktadır.

Hiç takmamak en doğrusu.

Ne kıyafetim, ne şeklim, ne okuduğum kitap, ne mesleğim, ne davranış şeklim beni tanımayan birisi için ipucu olamaz, yargılayamaz.

Yemekteydik. Bir arkadaş o gün kuaföre gitmiş. Biz onunla kendi aramızda konuştuk. Sonra erkek bir amir herkesin içinde sen saçını hiç boyatmadin değil mi dedi.
Yok dedim ben boyatmak saçımı zaten.
Sonra diğerlerine dönüp latinada üniversitede komünist kızlar olur ya o tip var dedi.
Konuşmanın gereksizligini tartışmak bile istemiyorum. Ama ben olumsuz bir anlam çıkardım haliyle bundan ve çok canım sıkıldı.
Sizce neyi kastediyor?
Değiştirmem gereken bir şey mi var yani kendimde
Universitede 40 kiloydum. Kürdan derlerdi) takilmayin. Olumsuz birine benzetse bile onun lafina gore değiştirmemelisin kendini. Hem takma da ağzi olan konuşuyor. Bazilari da cılkını çikarip gevezelik ediyor

Seni kuralları olan kendini adamış (işine) bu yüzden güzel görünmeye pek takılmayan erkeksi kızlara benzetmiş ama bence bu benzetme güzel birsey olumsuz değil bence. Ben de gençken erkeğe benzetilirdim
Bu yönü de olabilir haklısınız. Ama konu kuaförden açılınca ben direkt bakimsizliga yordum:/ hatta çirkinliği bağladım

İdeolojik kaygılarından aynaya bakacak vakti ya da umru olmayan kızları kast etmiş. Güzel şeyler düşünerek söylenmedigi aşikar.
Benim hissettiğim de böyle olumsuz bir duyguydu malesef
Gerçekten sadece iş hayatında mecburen bir araya geldiğiniz biri size ufacık bir şey söyledi diye bu kadar kafaya takıp kendimde değiştirmem gereken bir şey var diye mi düşündünüz? Ciddi bir özgüven probleminiz var gibi görünüyor buradan.

Bana da eski sevgilim elmacık kemiklerim çıkık diye travestilere benziyorsun demişti, ehehehe salak deyip geçmiştim. Çünkü elmacıklarımı seviyorum 🤷🏻‍♀️
Evet düşündüm çok mu paspal ve eril duruyorum diye. Olabilir
4-5 iş arkadaşı çok keyifli bir şekilde kahvaltı yapıyorken müdür yardımcımızın yüzüme bakıp "seni şeye benzetiyorum..şeye ...hani bir şarkıcı kız var ya ..ismi neydi ..hah hatırladım !! Sen Haticeye benziyorsun" diyeli 3000 gün olmuş😂 Şu an o müdür yardımcımız Haticenin karşısına çıkıp " aaaa sen anamneze benziyorsun " dese kadın mahkemeye verir ve kazanır 🤣🤣 Bu arada bizim zamanımızda özellikle İstanbul üniversitesinin gominist kızları çok güzeldi.Sorsaydın amirine hangi ünv.mezunu? Ona göre tepki vereceğim deseydin 😂
Ahaahah çok tatlısınız. Doğru aslında hangi okulun goministi. Ben direk benim okuldakilere gittim napim.

Saç boyamanın bakımsızlıkla ne alakası olabilir ki. Ben 28 yaşındayım hiç boyamadım ve düşünmüyorum da. Saçlarım kahverengi, kestane rengi gibi yani ve seviyorum. Beyazım yok. Başka rengin yakışacağını düşünmüyorum. İyi yani böyle. Söylediği şeyi kendince kötü anlamda söylemek istemiş ama ağır saçmalamış bence. Benim de eski patronum bana devamlı asker gibisin asker kızlara benziyorsun derdi. Gerçi o yermek için değil ciddi sert görünümlü olduğum için söylerdi. Ama bazen giyimime takardı. Yok şunu giy bunu giy vs. Üstünde durulacak bişey değil bi lafa bakın bi de söyleyene bakın yani.
Ben de saçımı seviyorum. Siyah ama kuaföre gitsem boya mi der. Makyaj yapan biri değilim çok ve sert duruyorum ben de. Bu sertlikte de olabilir. Mesela yanımdaki kız daha çekinen ona konuşması ile bana konuşması çok farklı idi
O ne demek istemiş olursa olsun durum aslında söyledi şey sistemin dayatmalarina boyun eğmeyen güçlü kadınlar düşüncesini barındırıyor. Ha keza saçını boyatanlarda bu şekilde olabilir gayette ama vardır üniversitede çevrenizde böyle kızlar. Benim vardı ve karakteri de gayet sağlamdı.
Sonrasında latinanin çok keskin kurallari var dedi biri zaten. Belki de öyle bilemiyorum. Ama modumu düşürdü işte

Universitede 40 kiloydum. Kürdan derlerdi) takilmayin. Olumsuz birine benzetse bile onun lafina gore değiştirmemelisin kendini. Hem takma da ağzi olan konuşuyor. Bazilari da cılkını çikarip gevezelik ediyor
O kurdanlardan biri de bendim. Az laf duymadım belki de ondan takıldım fiziksel olarak görünüşüne yorum yapilmasina

Yahu genelde üniversitede marjinal takılmaya çalışan, uç fikirleri ve uçuk dış görünümü olan mor pembe kızıl saçlı vs. genç kızları betimlemek için kullanılıyor benim bildiğim.

Keşke beyazlarım olmasa da ben de saç boyamak zorunda kalmasam. Ne güzel boyasızmış saçlarınız🥰

Size tavsiyem ağzı olan konuşuyor, hepimiz böyle şeylere maruz kalıyoruz. Benim saçım belimde diye kezban diyen oldu, ne bu köylü gibi diyen oldu, kuaföre gittim demode artık uzun saç, hem rengi de düz, hareket katın modern olsun dediler. Umrumda mı, hayır! Verdiğim cevap size fikrinizi soran olmadı olur hep. Bence çok güzel bir kadınım, saçlarımla da mutluyum. Umursamayın ve lafları gerekirse ağızlarına tıkın ki herkes bu kadar saçmasapan konuşamasın, olur olmadık fikir belirtmesin.

...sizde kendinizde bişeyleri eksik gördüğünüz için, bu durumu dert ediyor olabilir misiniz? Aksi halde kendini olduğu gibi beğenen biri gibi davranmiyosunuz farkındaysanız.

Bana da böyle kelli felli en üst düzey amirim sen kilo mu aldın yanakların şişmiş dedi. Zaten bu konularda takıntılıyım üzerine geldi. Diyen de 60 yaşında adam yani ne gerek var bu hırboluğa. Kendi kızı kapılara sığmıyor yarmagül gibi geliyor bana laf ediyor.

Bazı insanlar çok densiz umursamayın.
Daha da kabalaşabilir misiniz merak ediyorum. Yarmagül filan....

Ben o kızları severim. Herkes ombre yaptırırken ombre yaptıran kızlardan değiller. Tarzları var.

Başka bir konuda da vardı konu sahibesinin özel hayatına laf ediyorlardı. İş yerlerinin bu kadar gevşek ve profesyonellikten uzak olması inanılmaz ve utanç verici😶

Konuya gelirsek diğer konuya yazdığımı yazıyorum.

. .. Bey, burası bir işyeri ben de çalışmaya geliyorum, güzellik yarışmasına katılmaya değil. Siz de sadece işle ilgili konularda kalırsanız iyi olur.

O adam da ayrıca cinsi sapık sanırım kadın çalışanların maşallah hepsine bir bakmış, saçına giyimine artık neyse. Bu kadar rezil olunmaz ki😶 İnsan yanında çalışan biriyle bu şekilde konuşmaya utanır. Haydi baktın onu da geçtim niye konuşuyorsun rezil olduğunu gün yüzüne vuruyorsun? Patron olmasa haddini bildir derdim. Türk erkekleri berbatttt hep yazıyorum🤦‍♀️

Son düzenleme:
Yemekteydik. Bir arkadaş o gün kuaföre gitmiş. Biz onunla kendi aramızda konuştuk. Sonra erkek bir amir herkesin içinde sen saçını hiç boyatmadin değil mi dedi.
Yok dedim ben boyatmak saçımı zaten.
Sonra diğerlerine dönüp latinada üniversitede komünist kızlar olur ya o tip var dedi.
Konuşmanın gereksizligini tartışmak bile istemiyorum. Ama ben olumsuz bir anlam çıkardım haliyle bundan ve çok canım sıkıldı.
Sizce neyi kastediyor?
Değiştirmem gereken bir şey mi var yani kendimde

Bana bakımsız demiş gibi geldi , o kızlar makyajdan fönden uzak kendini ideallara adamış biraz erkek gibi oluyorlar çünkü

Daha da kabalaşabilir misiniz merak ediyorum. Yarmagül filan....
Kız haklı. Benimde amcam bana, sen niye bu kadar zayıfsın demişti! Bende senin kızların gibi şişko mu olsaydım demiştim. Gülmüştü :dondurma: cevabını verdiğim içinde içimin yağları erimişti :halay:

Komünist denince bizim millette bi yükselme oluyor. Biz komünist kelimesini hakaret sanıyoruz.

Hayır komünizm de kapitalizm ve sosyalizm gibi ekonomik bir devlet sistemidir.

Bence burda iki yol var. Size ya bakımsız dedi ya da zorla güzelleşmeye çalışmayacak kadar doğal demek istedi. Bu ikisinden başka bi sey gelmiyor aklıma.

Saçınızı boyamanizi da tavsiye etmem. Ben boyadım. Ve anladım ki doğal sac en güzeli.

Kız haklı. Benimde amcam bana, sen niye bu kadar zayıfsın demişti! Bende senin kızların gibi şişko mu olsaydım demiştim. Gülmüştü :dondurma: cevabını verdiğim içinde içimin yağları erimişti :halay:
Size hakaret eden ya da aşağılayan erkekleri kendilerine değil yine bir hemcinsinize, üstelik konuyla alakası olmayan birine hakaret ederek ya da aşağılayarak alt ettiğinizi mi sanıyorsunuz? Cevabını vermemişsiniz, kuzeninizi aşağılamışsınız. Amcanızdan bir farkınız kalmamış.

Komünist denince bizim millette bi yükselme oluyor. Biz komünist kelimesini hakaret sanıyoruz.

Hayır komünizm de kapitalizm ve sosyalizm gibi ekonomik bir devlet sistemidir.

Bence burda iki yol var. Size ya bakımsız dedi ya da zorla güzelleşmeye çalışmayacak kadar doğal demek istedi. Bu ikisinden başka bi sey gelmiyor aklıma.

Saçınızı boyamanizi da tavsiye etmem. Ben boyadım. Ve anladım ki doğal sac en güzeli.
İdeolojik anlamda alindigim hicbir sey olmadi. Cunku ideolojimi bilmiyor siyaset konusmadik. Konu tamamen kuafor mevzusundan cikti. Bu da dediginiz gibi bakimla filan iliskili sanirim.
Ben sacimi seviyorum. Dogal kendi renginde ve simsiyah çok şükür. Ama biri olumsuz bir yorumda bulununca acaba diyorum. Disardan hos görünmüyor mu. Eminim sadece saci kastetmedi. Makyaji da kastetti.ki ben cok makyaj yapmam. Ustune vazife degildi buna hic girmiyorum da. Erkek olarak o cok bakimli giyimine asiri dikkat eden biridir. Ondan duyunca benim de ozgvenim düştü galiba

Başka bir konuda da vardı konu sahibesinin özel hayatına laf ediyorlardı. İş yerlerinin bu kadar gevşek ve profesyonellikten uzak olması inanılmaz ve utanç verici😶

Konuya gelirsek diğer konuya yazdığımı yazıyorum.

. .. Bey, burası bir işyeri ben de çalışmaya geliyorum, güzellik yarışmasına katılmaya değil. Siz de sadece işle ilgili konularda kalırsanız iyi olur.

O adam da ayrıca cinsi sapık sanırım kadın çalışanların maşallah hepsine bir bakmış, saçına giyimine artık neyse. Bu kadar rezil olunmaz ki😶 İnsan yanında çalışan biriyle bu şekilde konuşmaya utanır. Haydi baktın onu da geçtim niye konuşuyorsun rezil olduğunu gün yüzüne vuruyorsun? Patron olmasa haddini bildir derdim. Türk erkekleri berbatttt hep yazıyorum🤦‍♀️
Ya o konuya hic girmiyorum zaten. Soyledigi sey o kadar alakasiz ki. Yemekteydik. Hani cok tanimadigim biri ama konusmalarina bakinca gevsek sacma sapan bir insan. Durusundan oturakli sanirdim. Cok talihsiz hadsizdi. Ama cikis yapsam fevri ben olacaktim.
Bana bakımsız demiş gibi geldi , o kızlar makyajdan fönden uzak kendini ideallara adamış biraz erkek gibi oluyorlar çünkü
Ben de oyle dusunuyorum sanirim. Makyaji da cok yapmayan biriyim

Back
X