- 16 Temmuz 2015
- 363
- 610
- 103
- Konu Sahibi Latinachica
-
Ben 42 yaşındayım saçımda boya yok. Beyazlayana kadar boyatmayacağım. Saatlerce kuaförde alimunyum folyalara sarılı beklemek hiç benlik değil.
Şu zamana kadar bakımsız diyen olmadı ama bir kuaför sırf saçımı boyamak için "Böyle Kezban gibisin" demişti. Bir daha o kuaföre gitmedim.
Size de heralde buna benzer bir anlamda söylemiş. Herkesin her dediğine takılmayın.
Ya bu erkeklerin ot boka fikir beyan etmesi durumu o kadar sinirimi bozuyor ki. Ortaokulda lisede çeşitli yakıştırmalar yaparlardı aslında ne kastetmeye çalıştılar, iyi mi kötü mü diye kendi kendime endişelenirdim. Şu an biri söylese ama ağzına sıçarım. İster amirim olsun ister memurum. Önce bu ne demek derim, emin olmak için. Çünkü öyle bir stereotip var utanarak yazıyorum, kendine bakmayan makyaj yapmayan bağırıp çağıran cırlak sesli ve hatta kürt kökenli kız anlamında kullanılıyor. Ekşisözlükten çıkıyor çoğunlukla bu aşağılamalar. Eger ki bu doğrultuda bir şeyler söylemeye cüret ederse de ben de zaaflarından vururum. Testeron özgüveninden aynada kendilerini görmekten acizler. Valla cok sinirlendimYemekteydik. Bir arkadaş o gün kuaföre gitmiş. Biz onunla kendi aramızda konuştuk. Sonra erkek bir amir herkesin içinde sen saçını hiç boyatmadin değil mi dedi.
Yok dedim ben boyatmak saçımı zaten.
Sonra diğerlerine dönüp latinada üniversitede komünist kızlar olur ya o tip var dedi.
Konuşmanın gereksizligini tartışmak bile istemiyorum. Ama ben olumsuz bir anlam çıkardım haliyle bundan ve çok canım sıkıldı.
Sizce neyi kastediyor?
Değiştirmem gereken bir şey mi var yani kendimde
Yani böyle bir şey kast etmediği kesin.Komünist kız olmak kötü bir şey değil tabii ki ama onu söyleyen kişi o tipin kötü olduğunu düşünerek söylemiş. Öyle bir benzetme var zaten. Döküntü giyimli, saçları bakımsız, hafif çirkin kız profili. Öyle Bir Geçer Zaman Ki de Filistinli Amina vardı. Onun gibi.
Ya erkekligi gectim is iliskisi var aramizda samimi degiliz ve sen amirsin yani. Aslinda o ne demek diye sorulabilirdi haklisiniz. Ama cok bozulunca o an sadece ordan uzaklasmak istedim. O dakikadan sonra da modum dustu zaten. Yani o tip kiz diyince benim aklima esmer makyaj yapmayan kiz geliyor. Ki bende boyleyim. Esmer oldugum icin belki zihninde kurtlukle de bagdastirdi bilemem. Ben ideolojik kismina takilmadim acikcasi. Cunku siyaset konusmuyorduk.bence bakimsiz bir goruntu zihinde canlandigi icin kuafor konusu uzerine bunu soyledi. Ben sadece bakimsiz miyim acba diye düşündüm. Yine de cehennemin dibine kqdar yolu var. Ahmak oldugu gercegini degistirmez.30 sene sacimi boyatmadim bunun uzerine boyatcak degilim ama iste can sikmayi basardiYa bu erkeklerin ot boka fikir beyan etmesi durumu o kadar sinirimi bozuyor ki. Ortaokulda lisede çeşitli yakıştırmalar yaparlardı aslında ne kastetmeye çalıştılar, iyi mi kötü mü diye kendi kendime endişelenirdim. Şu an biri söylese ama ağzına sıçarım. İster amirim olsun ister memurum. Önce bu ne demek derim, emin olmak için. Çünkü öyle bir stereotip var utanarak yazıyorum, kendine bakmayan makyaj yapmayan bağırıp çağıran cırlak sesli ve hatta kürt kökenli kız anlamında kullanılıyor. Ekşisözlükten çıkıyor çoğunlukla bu aşağılamalar. Eger ki bu doğrultuda bir şeyler söylemeye cüret ederse de ben de zaaflarından vururum. Testeron özgüveninden aynada kendilerini görmekten acizler. Valla cok sinirlendim
Ya tipimin kötü oldugunu da dusunmuyorum isin açığı. Cirkinsin manasinda da laf sokacak olduysa da buna anlam veremem heralde. Tanimiyorum etmiyorum. Guzel bulmak zorunda da degil zaten. Aman bilemedim valla aptal herifKomünist kız olmak kötü bir şey değil tabii ki ama onu söyleyen kişi o tipin kötü olduğunu düşünerek söylemiş. Öyle bir benzetme var zaten. Döküntü giyimli, saçları bakımsız, hafif çirkin kız profili. Öyle Bir Geçer Zaman Ki de Filistinli Amina vardı. Onun gibi.
Saç makyaj topuklu ayakkabı tarzı seylerle hiç işi olmayan, erkeksi, siyasetle ilgilenen, eylemlere katılan, kızlar olur ya onlara benzetmeye çalışmış. Hadsizlik etmiş. Ona ne sizin saç renginizden neye benzediğinizden. Bence kötü niyetle söyledi ama sakın sakın takılmayın bu lafa. Önemli olan sizin kendinizi nasıl beğenip nasıl iyi hissettiğiniz.Yemekteydik. Bir arkadaş o gün kuaföre gitmiş. Biz onunla kendi aramızda konuştuk. Sonra erkek bir amir herkesin içinde sen saçını hiç boyatmadin değil mi dedi.
Yok dedim ben boyatmak saçımı zaten.
Sonra diğerlerine dönüp latinada üniversitede komünist kızlar olur ya o tip var dedi.
Konuşmanın gereksizligini tartışmak bile istemiyorum. Ama ben olumsuz bir anlam çıkardım haliyle bundan ve çok canım sıkıldı.
Sizce neyi kastediyor?
Değiştirmem gereken bir şey mi var yani kendimde
"Tatarlık var mı?" "Tatarlara benziyon"
"Çinli gibisin"
"Deden samuray mıydı?"
"Ailede Japon mu var?"
"Koniçivaa matarama suko"...
Koronadan sonra yapılan espriler:
-Strobe sen çok dayak yersin ha sokakta gezme.
-Niye?
-Çinli diye döverler
-Yarasa çorbası içmişsiniz siz hep ondan olmuş.
Napim göz ameliyatı mı olim kafama takim de? Ayrıca alışılmışın dışında oldukları için, göz şeklimi daha bi seviyorum. :)
Ben 42 yaşındayım saçımda boya yok. Beyazlayana kadar boyatmayacağım. Saatlerce kuaförde alimunyum folyalara sarılı beklemek hiç benlik değil.
Şu zamana kadar bakımsız diyen olmadı ama bir kuaför sırf saçımı boyamak için "Böyle Kezban gibisin" demişti. Bir daha o kuaföre gitmedim.
Size de heralde buna benzer bir anlamda söylemiş. Herkesin her dediğine takılmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?