Beraber Anne Olma Yolunda

kızlar siz olsanız 20-25 yıllık şehir merkezinde olan, binalar arasında, işe gidecek olsanız hastane okul alışverişe bile gitseniz yürüyerek gidebileceğiniz bi yerde bi ev mi alırsınız...yoksa dolmuşla gidip gelmeniz gereken en fazla 10 dk dolmuşta durursunuz oyle hesap edin ama tabi dolmuş parasıda var işin içinde sıfır yeni yapılmış manzaralı bi evde mi parası da aynı ...iki şekildede cebinizden 150 bin cıkıcak....sizce hangisi
Canim şahsen şehir e uzak.olan tercihim olur temiz hava trafikten uzak yeni ev çok daha cazip genciz heryere otobusle dolmusla gidebiliriz sonuçta ☺eski evin masrafı da olur

@betiboop dünden beri senin tavsiyenle kayahanin şarkısını dinliyorum "annesinin kuzusu", kaç kere gözlerimden yaslar aktı bilmiyorum. Çok güzel coookk

Kizlar ya bisiy sorucam?sol kasigimda bi agri var kac gundur?adet gunum geldi ama daha gelen giden yok.alt karinda da hafiften agrilar basladi.birde kasigimin sol tarafina elimi koydugumda sanki içinde baloncuklar patliyor gibi.sizce neden oluyordur.bu şekilde bisiy yasayan oldu mu hic?1 gun gecikse bile ateş basti resmen,bayilicammm

@betiboop dünden beri senin tavsiyenle kayahanin şarkısını dinliyorum "annesinin kuzusu", kaç kere gözlerimden yaslar aktı bilmiyorum. Çok güzel coookk
Di mi canim yaa bi de Kayahan i çok severdim adam.kızıni ne kadar sevmiş dr yazmış bunları da düşününce daha da çok ağlatiyo poff gozlerim doldu :(
Canim Etlik keçiören bitik durumda arkadaslarim var oturan nefes alamıyoruz diyolar, ama bak bana biliyosun Batıkent i güvenlik var park zorunlu hava temiz trafik yok oh mis bekleriz en kisa zamanda ☺

Kizlar ya bisiy sorucam?sol kasigimda bi agri var kac gundur?adet gunum geldi ama daha gelen giden yok.alt karinda da hafiften agrilar basladi.birde kasigimin sol tarafina elimi koydugumda sanki içinde baloncuklar patliyor gibi.sizce neden oluyordur.bu şekilde bisiy yasayan oldu mu hic?1 gun gecikse bile ateş basti resmen,bayilicammm
Canim ateş bi belirti olamaz çok erken ama kasık ağrısı gebelikte büyük bi belirti oluyo benim pıt pıt atmıştı resmen elektirik çarpıyor gibi olmsuti

Köyü dusmus sun canım sadaka ver neyse ki kızın hareketli sen adını ne koyacaktın canım ? Dolgu topuk falan giymek yok attık benim de iş baslayacak topuksuz napacaksam severm topuklu giyinmek de
valla canım hala acısını çekiyorum düşmenin alt bölgem acıyo :( çok kastım kendimi.biz ASYA diye düşündük sizin aklınızda var mı isim ??

MINIKKUS1 MINIKKUS1 mmm canım teşekkür ederim valla verilmiş sadakam varmış :) sen nasılsın bebişin nasıl az kaldıı hadi bakalımmm :)

Canim ateş bi belirti olamaz çok erken ama kasık ağrısı gebelikte büyük bi belirti oluyo benim pıt pıt atmıştı resmen elektirik çarpıyor gibi olmsuti
Keşke gebelik olsa.hic umudum yok ama streste cok yaptim.gecen ayda hastalanamadim.taa 33 gun sonra gelmisti.ama bu kasik agrisi onceki adet donemlerimdeki gibi bi belirti de degil.allahim hayirlisini nasip etsin.dua edin lutfen.hamilelerin duasi kabul olurmus:)

Kızlar sizlere birşey danışabilir miyim? Ben hamile olduğumu öğrenmeden önce eşimle zayıflamaya çalışıyorduk, diyet ve sabah akşam yarı tempolu yarı koşu şeklinde spoe yapıyorduk. Ben hamile olduğumu öğrenince bıraktık. Şimdi ben yürüyüş yapsam mı nasıl yesem az yesem sorun olur mu yav bilemedim ne yapacağıma karar veremedim? Ne yeyip ne içmeliyim bana yardım edin kimsem yok burda.zaten kimseye de söylemeyeceğim 5-6 aya kadar. Yardım ediiinnn :)

Kızlar sizlere birşey danışabilir miyim? Ben hamile olduğumu öğrenmeden önce eşimle zayıflamaya çalışıyorduk, diyet ve sabah akşam yarı tempolu yarı koşu şeklinde spoe yapıyorduk. Ben hamile olduğumu öğrenince bıraktık. Şimdi ben yürüyüş yapsam mı nasıl yesem az yesem sorun olur mu yav bilemedim ne yapacağıma karar veremedim? Ne yeyip ne içmeliyim bana yardım edin kimsem yok burda.zaten kimseye de söylemeyeceğim 5-6 aya kadar. Yardım ediiinnn :)
canımmm tebrik ederimmm hamileymişsinn :) beta baktırdın mı ? 12 haftan dolana kadar yürüyüş yapma canım. yemeğine de normal ye yani hamilesin diye illaki tıkama kendini sağlıklı beslen yeter

canımmm tebrik ederimmm hamileymişsinn :) beta baktırdın mı ? 12 haftan dolana kadar yürüyüş yapma canım. yemeğine de normal ye yani hamilesin diye illaki tıkama kendini sağlıklı beslen yeter

Baktırdım canım ya teşekkür ederim Rabbim aratmadan verdi isteyen herkese de nasip olur inşallah :) yürüyüş yapmam da mesela geçen hamileliğimde annem sürekli yumurta yediriodu işte pazardan süt alıp veriodu falan zorla yapıodum vallahi zaten bebek de ne yaptıysam gelişmedi ya neyse (: şimdi onları yine yapsam mı pekmez var evde bisürüüü ayy kafayı yicem :) bugün folic trio başladım işte

Canim hamilelikte diyet onerilmez.bebegin sagligi icin onemli.ilk 3 ay cok fazla yorucu spor yapmayi doktorlar onermiyor.riskli bi donem oldugundan dolayi ama hafif bi yuruyusun (düsuk riskin yoksa) zarar verecegini dusunmuyorum.zaten hafif tempolu yuruyuslerin dogumu kolaylastirdigini soyluyor.yeme icmeye gelince;nacizane fikrim bir gidaci olarak soylemek gerekirse cok fazla ekmek,seker ve tuz tuketmemeni oneririm.kullanacaksin tabi ama kararinca.ozellikle yumurta,ceviz,badem gibi urunler cocugun beyin gelisimi icin buyuk rol oynuyr.sabah kahvaltini guzel yap,cok fazla kafeinli,gazli urunler tuketme.canin cekti mi kacamak yap tabi.siyah çay cok fazla tuketiyorsan gunde 2 bardaga dusurmen senin yararina olur.kansizligin 1 numarali sebeplerinden biridir cunku.hamurisleri,kizartmalari kararinca tuket.bunlari bicok kisi soyleyecektir tabi ama neyin yararli neyin zararli oldugunu az cok biliyorsundur zaten.bunlari mumkun oldugunca az tuketip saglikli beslenmeye calissan yeterli:) organik gida,bol su tuketimiyle senden iyisi olmaz:)

MINIKKUS1 MINIKKUS1 merhaba canim nasilsin?bebisinle birlikte guzel vakitlerin geciyrdur ins.okuyorm yazilarini biraz zorlaniyormuşun.allah kolaylik versin.canim sana bisiy soracaktim;sende pcoydun.adetin bildin bileli hep duzensiz miydi,en fazla kac gun gecerdi iki adet arasi?ya benim adetim hic duzensiz degildi.pco ciktiginda da hicbir belirti yoktu hatta sasirmistim.ama kendi kendime nazar degdirdim galiba.iki aydir adetim duzensizlesti ve cok stres yaptiriyor bana.28 gunde bi adet olurdum.gecen ay 34.gun oldum.bu ay 30 gun gecti.hic saşmazdi:KK43:

Çok çok sağ ol amin evet sıcak ve enfeksiyon üstüste sıkıntıları oldu ama şükür iyiyim artık son ayım sayıyorum :) ben düşük geçirmiştim ondan sonra adetlerim duzensizlesmisti 31 günde olan düzeni 45 ve sonra 51 güne uzadı kilo aldigim için de pko başlangıcı oldu sürekli yoktu bendede kilo stres cook etkiliyor adeti ama biliyorsun ki bebisi gelmeden önce duzensizlesip ardına bebegi gelenler oldu :) umarım seninki rahmin buna hazirligifir ya da stresten olabilir eğer iki ay kadar daha uzarsa Dr la bir çare ararsın ben düzensiz olmasından dolayı iğne ile çabuk olgunlastirip yine iğne ile çatlattim yumurtaliklari :) care çok umarım hayırlı zamanda nasip eder rabbim

Baktırdım canım ya teşekkür ederim Rabbim aratmadan verdi isteyen herkese de nasip olur inşallah :) yürüyüş yapmam da mesela geçen hamileliğimde annem sürekli yumurta yediriodu işte pazardan süt alıp veriodu falan zorla yapıodum vallahi zaten bebek de ne yaptıysam gelişmedi ya neyse :-) şimdi onları yine yapsam mı pekmez var evde bisürüüü ayy kafayı yicem :) bugün folic trio başladım işte
özel hiç birşey yapma canım.bide açık süt alma pastorize olsun sakın alma hatta sütteki bakteriler tehlikeli.bak sağlık ocağına git sana orda bir liste verirler günlük yemen gereken şeyler diye.bebek senin yediğin yemekle gelişmiyor inan ki bi arkadaşım 20 haftalık hala bişe yiyemiyor 5 6 kilo verdi.döllenme sağlıksızsa bebek gelişmez.gelişecek olan bebekte dayak yesende düşmez allahın takdiri :) kaç çıktı sonucun ?

Canim suan ne durumdasın takvim de yapmissin hayırlı olsun düşük riskin falan yoksa ufak hareketler sorun olmaz ben çok yürümustum senin gibi diyet falan derdinden ilaclar hormonlar sisirmisti ama iki hafta sürdü saltanat 7.haftada bi mide bulantısı başladı kafamı kaldiramadim ve 6 kilo verdim tam.. sen spordan ziyade yemek ye doldur depolarini bulantı olursa yiyenezsin cunku

Canim hamilelikte diyet onerilmez.bebegin sagligi icin onemli.ilk 3 ay cok fazla yorucu spor yapmayi doktorlar onermiyor.riskli bi donem oldugundan dolayi ama hafif bi yuruyusun (düsuk riskin yoksa) zarar verecegini dusunmuyorum.zaten hafif tempolu yuruyuslerin dogumu kolaylastirdigini soyluyor.yeme icmeye gelince;nacizane fikrim bir gidaci olarak soylemek gerekirse cok fazla ekmek,seker ve tuz tuketmemeni oneririm.kullanacaksin tabi ama kararinca.ozellikle yumurta,ceviz,badem gibi urunler cocugun beyin gelisimi icin buyuk rol oynuyr.sabah kahvaltini guzel yap,cok fazla kafeinli,gazli urunler tuketme.canin cekti mi kacamak yap tabi.siyah çay cok fazla tuketiyorsan gunde 2 bardaga dusurmen senin yararina olur.kansizligin 1 numarali sebeplerinden biridir cunku.hamurisleri,kizartmalari kararinca tuket.bunlari bicok kisi soyleyecektir tabi ama neyin yararli neyin zararli oldugunu az cok biliyorsundur zaten.bunlari mumkun oldugunca az tuketip saglikli beslenmeye calissan yeterli:) organik gida,bol su tuketimiyle senden iyisi olmaz:)

Canım teşekkür ederim ne güzel bilgiler vermişsin :) bn zaten çok tatlı sevmem yemeklere çok tuz koymam hamurişi anca misafirlikte olur o da zaten yeni taşındım gidecek kimsem yok :)) sebze meyve pazardan organik köylüler hep kendi üretimlerini satıyorlar tek sorunumız çay sabah akşam çay içerim ben çok fena :-)

özel hiç birşey yapma canım.bide açık süt alma pastorize olsun sakın alma hatta sütteki bakteriler tehlikeli.bak sağlık ocağına git sana orda bir liste verirler günlük yemen gereken şeyler diye.bebek senin yediğin yemekle gelişmiyor inan ki bi arkadaşım 20 haftalık hala bişe yiyemiyor 5 6 kilo verdi.döllenme sağlıksızsa bebek gelişmez.gelişecek olan bebekte dayak yesende düşmez allahın takdiri :) kaç çıktı sonucun ?
Burdaki sağlık ocağı hiç ilgilenmiyor canım kan testi bile yapmadılar bana bidahada gitmem ya benim çok mide bulantısı olcağını sanmıyorum ama bakalım artık hayırlısı :) süt konusunda hiç duymamıştım canım öle mi gerçekten ya :( 306 çıktı canım sonuç :)
Canim suan ne durumdasın takvim de yapmissin hayırlı olsun düşük riskin falan yoksa ufak hareketler sorun olmaz ben çok yürümustum senin gibi diyet falan derdinden ilaclar hormonlar sisirmisti ama iki hafta sürdü saltanat 7.haftada bi mide bulantısı başladı kafamı kaldiramadim ve 6 kilo verdim tam.. sen spordan ziyade yemek ye doldur depolarini bulantı olursa yiyenezsin cunku
Canım çok şükür düşük riski yok kanamam da yok spora da yeni başlamıştık kürtajdan sonra zar zor 3 kilo vermiştim bakalım hayırlısı olmazsa çok hızlı olmayacak şekilde yürürüm çok hareketsiz de kalmak istemiyorum :) sen naptın bacım 6 kilo ne demek kııızz

Çok çok sağ ol amin evet sıcak ve enfeksiyon üstüste sıkıntıları oldu ama şükür iyiyim artık son ayım sayıyorum :) ben düşük geçirmiştim ondan sonra adetlerim duzensizlesmisti 31 günde olan düzeni 45 ve sonra 51 güne uzadı kilo aldigim için de pko başlangıcı oldu sürekli yoktu bendede kilo stres cook etkiliyor adeti ama biliyorsun ki bebisi gelmeden önce duzensizlesip ardına bebegi gelenler oldu :) umarım seninki rahmin buna hazirligifir ya da stresten olabilir eğer iki ay kadar daha uzarsa Dr la bir çare ararsın ben düzensiz olmasından dolayı iğne ile çabuk olgunlastirip yine iğne ile çatlattim yumurtaliklari :) care çok umarım hayırlı zamanda nasip eder rabbim
Cok saol canim.benimde kurtajdan sonra boyle oldu.tetikliyor mu pkoyu anlamadim.bende kurtaj oldum,kilo artisi oldu ve bi turlu kilo veremedim.uzerine de stresi,sıkıntısi.birden bire pko oldugum ortaya cikti.o kadar doktora gittim,hicbiri mi farketmedi anlamadim.eger boyle devam ederse doktora gozukucem zaten.cok saol canim yardimin icin.allah sana da saglikli,sorunsuz dogum nasip etsin.bebegini saglikla kucagina alip opup, kokla bol bol ins

Back
X