Beraber Yaşamak

resmi nikah olmadan imam nikahı yaptırmak suç bi kere. siz nasıl yaptırdınız ki

Eşimle birlikte yaşamadık ama ben de karşı değilim..Karşındaki kişi saygılı ve belli bir bilinç,kültür seviyesinde ise çok da güzel olur. Eğer taraflardan biri bir şeylerin tükendiğini düşünürse asla girmemek lazım..Baştan olumsuz beklenti oluşuyor çünkü..

Ablam uzun süre birlikte yaşadı en sonunda çocuk yapmaya karar verdiler ve evlendiler.hem rahat olmak istediler ailelere karşı sonuçta bizim taraf bilmiyordu..Şimdi 3 minik melekleri var yerim ben onları :))

Benim cevrem hoş bakmaz ben bakıyorum ama. Keske evlenmeden önce esimle birlikte yasama imkanım olsaydı, yasardim. Ben bı seyleri tükettiğine inanmıyorum.
Bir de bir arkadas erkek arkadaşımın beni bu duruma düşürmesini istemem demis, ne alaka? Hangi duruma neye düşünüyorsunuz anlamadım.
Bence evlilik oncesi deneme süresi gerek

Herkes yaptıklarından sorumludur ama, insanların bir şey yapacakları zaman bunun hesabını verebilir miyim diye düşünmeleri gerek bence... Helalin olmayan biriyle nikah olmadan aynı evde yaşamak çok saçma bana göre....
Ha evet herkes sevdiği adamla aynı evde yaşamak ister can atar hatta, onunla uyumak sarılmak ister.Ama evlilik bunun için var.
Kutsal olduğu için.. Ben burda kimseyi kınamıyorum sadece düşüncemi söyledim

isin gunah boyutu olmasaydi bende yapmak isterdim belki..sirf birlikte ayni evde yapabiliyor muyuz adina...diger bir yandan ise bu sekilde yasamak icin evlenmek gerekiyor...yani arkadasin dedigi gibi evlilik bunun icin var zaten.

buarada konu sahibi arkadasim imam nikahimiz var diyorsun, ama evli degilim diyorsun herkese oyle mi? madem evli sayilmayacaksin neden dini nikahi yaptirdiniz? nikah ilan etmektir..boyle gizli olduktan sonra neye yarar??? ayrica arkadasin biri demis..resmi nikah olmadan dini nikah kiyilmasi yasak, eger biri sikayet etse sizin imami iceri atabilirler

ben esimle ayri ülkelerdeydik o yuzden yapamadik ama firsat olsa beraber yasardik ve bence evlilikten önce bir süre beraber kesinlikle yasanmali
insanlar birbirlerini daha iyi taniyor ve alisiyor

opss imam nikahini simdi okudum
yorum yapmiyorum bundan sonrasina bu ne yaa

Son düzenleme:
Madem o kadar suredir beraber yasiyosunuz neden evlenmiyosunuz.bence o birliktelikten hayir gelmez bi sure sonra sikilirsiniz yollari ayirirsiniz resmi bisey yok nede olsa ayrilmasida kolay.

ahahahaaa

dumura uğramış birini gördüm sanki

canım sana katılıyorum ama görülüyo ki çoğu kişi işin dini boyutunu önemsemiyo artık maalesef.hatta dini boyutu hakkında yorum yazılmasını bile istemiyo bazıları.
(konu sahibi arkadaş imam nikahı var diyo ama ben genel anlamda söylüyorum zaten onun için değil. )benim ilk öenmsediğim şey haram olması.
hayat kısa istediğini yap diyenlerde çok evet hayat kısa ve birgün ölüp gideceksin ve ne zaman öleceğinde belli değil. ondan sonra nasıl hesap vericez acaba günah olduğunu bile bile zevk uğruna yaptığımız şeyler için. zaten çok dine göre yaşayamıyoruz bi de modern olucaz diye günahlarıma günah eklemek istemezdim ben. onun dışında haram olmasaydı toplum baskısını takmazdım ben de sonuçta zaten ailem uzak yaşıyorum akraba olmadıktan sonra kimse fazla eleştiremez.

ayrıca yaşayan insanları kınamıyorum benim de arkadaşlarım var sevgilisiyle birlikte kalan zaten üniversitede çok yaygın artık bu durumlar.
ben fikrimi söylerim gerisi beni ilgilendirmez isteyen istediğini yapar eleştirmem. herkesin aklı fikri var nası isterlerse öyle yaşarlar.

çakmalaracroft sana derken şu sözler karşısında ben de dumurlardan dumur beğendim,
her birlikte yaşayan 'modern olacaz diye' mi birlikte yaşıyor yani.
Ayrıca eleştirmek için gerekli akrabalık derecesi var galiba.

ben beraber yaşamadım kızlarım var onlarında yaşamasını asla istemem bana çok ters yaşadığım çevrede de hiç normal karşılanmaz
herkesin kendi kararı ama şunu da aklım almıyor sevgilinle mutluysan uyumluysan nikah yapmak niye zor geliyor yada resmi nikahın ne gibi bir zararı var cidden merak ediyorum:44:

kızlar olay bırazda adetlere dönmüş geçmişi okudumda yazmakta geç kaldım şunu paylaşmak isterım ılk evlendımız gece salondan eve geldık kapıda koltuk altıma ekmek verdıler kocaman hiç bölünmemeiş ekmek iki koltuk altımada içeri kadar taşıcakmışım hala ne anlama gelıyo bılmeem ama o gece gelinlikle nası karizmam sarsıldı hiç unutmam ayy o koca ekmeklerı bıde gelinlikle taşımak rezaletti

ben evlilik öncesi birlikte yaşamayı doğru buluyorum ilişki bir ciddiyet bir boyut kazandıktan sonra.çünkü görüyoruz ki insanlar birkaç yıl içinde boşanabiliyorlar eşinin huyunun suyunun evlilikten sonra değiştiğini düşünüyorlar,kimse boşanmak için evlenmiyor,kimsenin huyunun da değiştiği yok aslında,sadece ev yaşamımızdaki bizle sokaktaki biz aynı olmuyoruz her zaman.bizi dışardan gören tanıyan insan anlayabilir mi evde nasıl bir hayatımız olduğunu?hayır.görmeden bilemez.kafede sinemada sokakta elele tutuşup çok güzel muhabbet ettiğiniz insanla bir evin içine girdiğinizde herşey değişiyor,sorumluluklar değişiyor..ev geçindirme,evde birbirine saygı göstererek yaşamaya alışma,tahammül sınırlarını ne kadar esnetebildiğini görme ve karşındaki kişinin ev içi alışkanlıklarına ne kadar uyum sağlayabildiğini görme birlikte yaşamaya başlayınca söz konusu olan şeyler.çok sevdiğim ve hayatımı birleştirmeyi düşündüğüm adamın her türlü huyunu suyunu görmeden tanımadan evlenmek ve sonrasında sıkıntılı bir evlilik içinde kendi kendimi yiyip bitirmek,çocuklarımın ve o adamın hayatını zindana çevirmek ve sıkıntılı bir boşanma sürecinden sonra yeni bir hayat kurmaya çalışmak istemem doğrusu..

seni bilmem ama ben komşuymuş iş arkadaşıymış onların bu konudaki eleştirilerini takmam biriyle birlikte yaşasam ama akrabalarım duysun istemem çünkü o zaman ailem de duyar ve bu onlar için utanç verici bi durum olurdu. duyulsa kimsenin yüzüne bakamazlardı. böyle şeylere hiç sıcak bakmazlar zaten.

bu benim düşüncem başkası başka şekilde düşünebilir beni ilgilendirmez.zaten belirttim ben böyle düşünüyorum başkasını eleştirmem dedim isteyen istediği şekilde yaşasın diye yazdım.

modern lafını da herkes için söylemedim aslında benim çevremdekiler bunun modernlik göstergesi olduğunu düşünüyolar avrupada herkes birlikte yaşıyo onlar çok modernler diye konuşan insanları düşünerek söyledim kısacası. zaten konu sahibini düşünerek söylemediğimi de belirttim ayrıca.

Şunu sormak istiyorum

Madem siz evlisiniz imam nikahı nezdinde..Eee bunu niye resmileştir miyorsunuz ? Zaten evlilik hayatından farksız yaşıyorsanız bunun resmiyete dökülmemesi için sebeb nedir ?

Bana çok saçma geldi açıkçası.

-Nikahımız var ! Eeee imam nikahı..Yani madem nikahlanmaktan korkmuyorsunuz niye resmi değil de imam ?

Yaşanacak şeylerin günahını hafifletmek mi amaç yoksa başka şey mi anlamadım açıkçası ben..Absürd geldi.

Benim gibi düşünen dini boyutuna önem veren birini burada görmek ne hoş

Ben normal göryorum böyle durumları. Hatta olması gerekn. Çünkü aynı ev içerisinde olmak başka, sevgililik başka. Bir insanı gerçek anlamda tanımak için aynı evde yaşamak gerekiyor. Bakalım ev ortamında nasıl.... Benim ailem de bu duruma kötü bakmaz. Yetiştirilme tarzıyla da ilgili bir durum bu. Herkes olumlu bakamıyor.

Eee tamam farzetki senin dedigin gibi yapsin herkes denesin denesin biraksin bu boyle devam etsin dogru insani bulana kadar birlikte yasasin.affedersiniz bunun .................., ne farki kalir bakmisinki yas gitmis is bitmis coluk yok cocuk yok elde koca bi sifir sende darbe yiye yiye cokmus vaziyette.

herkesın kendi tercihi elbette ama ,beraber yasamak fikri bana göre degıldır .

hızlı yaşayıp hızlı tuketme taraftarı degılım .

herseyı gectım ,yarın bıgun ne olacagı bellı degıl belkı de ayrılacaksanız

yada terkedıleceksınız ,birlıkte yasamayan ciftlere gore ayrılık surecı

daha sancılı gececektır .bırlıkte yasarken herseyı bırlıkte paylasırken

bırden hayatınızdan bırı gıdecek ve herseyınız bırden degısıcek :18:

ayy kesınlıkle bana gore degıl :) zaten ilişkiler konusunda cok hassas bı tıpım

zor asık olan ama asık oldugunda da bagımlılık duruma getırıp vazgecemeyen

tıplerdenım ,bide bırlıkte yasayıp ayrıldıgımızı dusunemıyorum bıle valla

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…