- 23 Eylül 2010
- 6.359
- 1.917
- 248
- Konu Sahibi naznaznaznaz
-
Başta belirtmedim ama imam nikahımız var (Erkek arkadaşım bu konuda çok ısrarcıydı), bunu belirtme gereği duymadım çünkü normal hayatta da beraberiz diyoruz, imam nikahımız var demiyoruz...
Başta da dediğim gibi ben bu duruma nasıl baktığınızı merak ettim sadece...
Ayrıca şunu da belirtmem şart oldu sanıyorum, ben kendi geçimimi fazlasıyla sağlayabilecek durumdayım, erkek arkadaşımı, sevdiğim adamı gelecek garantim olarak görmüyorum...
Hamile kalmaktan bahsediliyor...Bu konuda herşey bizim elimizde diye düşünüyorum, şansa bırakmak ya da bırakmamak ki ayrıca hamile kalmamı felaket olarak görmüyorum :)
Ve tabii erkek bırakıp giderse diyenler de var...Elbette bunun garantisi yok ama gitmek isteyen birini nikahın durduracağına da pek inanmıyorum...Hani nikah için kalıyorsa zaten kalmasın :)
Beraber yaşamaktan fayda sağladığı düşüncesindeki erkeklerde yok değildir eminim, bu konuda yazanlar çok çok çok haklılar...Erkek arkadaşım tüm mal varlığını üzerime yapmayı da teklif etti ama ben buna gerek duymadım...Ona güvenim var, boşa çıkar ya da çıkmaz elbette kesin konuşmak çok ahmakça...Ama zaten benim hiçbir maddi beklentim yok sevdiğim adamdan :)
Ve tekrar söylüyorum, benim merak ettiğim bu duruma nasıl baktığınız ve nedenleriniz...YOrum yazan herkese çok teşekkür ederim...
Muta nikahının anlamını biliyorsanız ve bu cümleyi öyle yazdıysanız, gerçekten yazık
ben esimle ayri ülkelerdeydik o yuzden yapamadik ama firsat olsa beraber yasardik ve bence evlilikten önce bir süre beraber kesinlikle yasanmali
insanlar birbirlerini daha iyi taniyor ve alisiyor
opss imam nikahini simdi okudum
yorum yapmiyorum bundan sonrasina bu ne yaa
Herkes yaptıklarından sorumludur ama, insanların bir şey yapacakları zaman bunun hesabını verebilir miyim diye düşünmeleri gerek bence... Helalin olmayan biriyle nikah olmadan aynı evde yaşamak çok saçma bana göre....
Ha evet herkes sevdiği adamla aynı evde yaşamak ister can atar hatta, onunla uyumak sarılmak ister.Ama evlilik bunun için var.
Kutsal olduğu için.. Ben burda kimseyi kınamıyorum sadece düşüncemi söyledim
zaten çok dine göre yaşayamıyoruz bi de modern olucaz diye günahlarıma günah eklemek istemezdim ben. onun dışında haram olmasaydı toplum baskısını takmazdım ben de sonuçta zaten ailem uzak yaşıyorum akraba olmadıktan sonra kimse fazla eleştiremez.
çakmalaracroft sana derken şu sözler karşısında ben de dumurlardan dumur beğendim,
her birlikte yaşayan 'modern olacaz diye' mi birlikte yaşıyor yani.
Ayrıca eleştirmek için gerekli akrabalık derecesi var galiba.
canım sana katılıyorum ama görülüyo ki çoğu kişi işin dini boyutunu önemsemiyo artık maalesef.hatta dini boyutu hakkında yorum yazılmasını bile istemiyo bazıları.
(konu sahibi arkadaş imam nikahı var diyo ama ben genel anlamda söylüyorum zaten onun için değil. )benim ilk öenmsediğim şey haram olması.
hayat kısa istediğini yap diyenlerde çok evet hayat kısa ve birgün ölüp gideceksin ve ne zaman öleceğinde belli değil. ondan sonra nasıl hesap vericez acaba günah olduğunu bile bile zevk uğruna yaptığımız şeyler için. zaten çok dine göre yaşayamıyoruz bi de modern olucaz diye günahlarıma günah eklemek istemezdim ben. onun dışında haram olmasaydı toplum baskısını takmazdım ben de sonuçta zaten ailem uzak yaşıyorum akraba olmadıktan sonra kimse fazla eleştiremez.
ayrıca yaşayan insanları kınamıyorum benim de arkadaşlarım var sevgilisiyle birlikte kalan zaten üniversitede çok yaygın artık bu durumlar.
ben fikrimi söylerim gerisi beni ilgilendirmez isteyen istediğini yapar eleştirmem. herkesin aklı fikri var nası isterlerse öyle yaşarlar.
ben evlilik öncesi birlikte yaşamayı doğru buluyorum ilişki bir ciddiyet bir boyut kazandıktan sonra.çünkü görüyoruz ki insanlar birkaç yıl içinde boşanabiliyorlar eşinin huyunun suyunun evlilikten sonra değiştiğini düşünüyorlar,kimse boşanmak için evlenmiyor,kimsenin huyunun da değiştiği yok aslında,sadece ev yaşamımızdaki bizle sokaktaki biz aynı olmuyoruz her zaman.bizi dışardan gören tanıyan insan anlayabilir mi evde nasıl bir hayatımız olduğunu?hayır.görmeden bilemez.kafede sinemada sokakta elele tutuşup çok güzel muhabbet ettiğiniz insanla bir evin içine girdiğinizde herşey değişiyor,sorumluluklar değişiyor..ev geçindirme,evde birbirine saygı göstererek yaşamaya alışma,tahammül sınırlarını ne kadar esnetebildiğini görme ve karşındaki kişinin ev içi alışkanlıklarına ne kadar uyum sağlayabildiğini görme birlikte yaşamaya başlayınca söz konusu olan şeyler.çok sevdiğim ve hayatımı birleştirmeyi düşündüğüm adamın her türlü huyunu suyunu görmeden tanımadan evlenmek ve sonrasında sıkıntılı bir evlilik içinde kendi kendimi yiyip bitirmek,çocuklarımın ve o adamın hayatını zindana çevirmek ve sıkıntılı bir boşanma sürecinden sonra yeni bir hayat kurmaya çalışmak istemem doğrusu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?