Beraber Yaşamak

bende birlikte yaşamaya karşıyım
ne oğlumun ne de kızımın bu tür ilişkiler içinde olmasını istemezdim
uzun uzun açıklamadım çünkü karşı çıkan arkadaşlarla aynı görüşteyim

hayata bakış açısıyla alakalı diyenler de olsa ben ahlaki açıdan değerlendiriyorum kesinlikle hoş gözle bakmıyorum.
evlenmek varken nedn birlikte yaşamak??
Dinimizce yasak değilmi zinaya girmiyormu???

Şii mezhebinde ortaya çıkmış bir durumdur tıpkı yasalardaki boşluklardan faydalanmak gibi kurnaz bir yaklaşımdır.Hatta ticarete bile dökülmüştür..

Bazıları birlikteliklerini belediyeye onaylatmak istemiyorlar.

Evlilik denen kurumu belediye onayı olarak mı görüyorsunuz ?:26::26:
Sizin belediye onayı dediğiniz olay erkeğin değil kadının haklarını korumak için var.Kaldı ki iki kişi birbirini seviyorsa ve konu sahibinin yazdığı gibi 2 yıldır aile gibi yaşıyorlarsa evlenmeye sadece belediye onayı olarak bakmam ben.Karşımdaki kişinin bana ne kdar sevgisi varsa bi o kadar da saygısı olduğunu düşünürüm.
Geri kafalı olduğumuda düşünebilirsiniz ama çok da modern bir çevrede büyüdüm bu tip yaşayanlarda var saygım sonsuz ama ben yaşayamam bu şekilde 18 yaşındayım bekarım ama ilerdee çocuğum dahi olsa buna müsade etmem

Herkesın kendı tercıhıdır saygı duyarım.
Ama bende pek tasvıp etmem.
Evlendıkten sonra yasayacagımız seylerın onceden tuketılmesı gıbı gelıyor bana.Ilıskıde heyecanın,tutkunun yıtırılmesıne de neden olacagını dusunuyorum.

bir şarkı vardı eskiden hatırlamıyorum kimin söylediğini. '' ne nikah bağlar bizi ne mahkeme ayırır '' diye sözleri vardı o geldi aklıma :)

hayata bakış açısıyla alakalı diyenler de olsa ben ahlaki açıdan değerlendiriyorum kesinlikle hoş gözle bakmıyorum.
evlenmek varken nedn birlikte yaşamak??
Dinimizce yasak değilmi zinaya girmiyormu???
Ahlak anlayışlarımız farklı.

Güvence dediğiniz şey maddiyat.
O zaman nihahı maddi güvencelerimiz için mi yapıyoruz.
Hayır.Bizler nikahı aile birliğini bozmamak için yapıyoruz.

Evet maddiyattan bahsettim orada.
Nikahın en temel amaçlarından biridir.
İmzayla sevgi,sadakat ve sorumuluk üçlüsünü evinde tutabileceğini düşünenlerden değilim.

Ben birlikte yaşamadım ,yaşamazdım da galiba.
Ama bu sadece kişilerin kendisini ilgilendirir.
Yani ahlak anlayışı falan diye bişey olamaz.
Birilerinin beraber yaşamasının başkalarının hoşuna gitme gitmeme gibi bir durum söz konusu olamaz.
Ayrıca bence en büyük ahlaksızlık sana bir zararı olmadığı sürece başkalarının hayatlarına burnunu sokmak ,onları yargılamaktır.

Karsi miyim degilim, ancak kadinlarin kolay incindiklerini dusunursek, ve bu olayi kadinlari somurmek icin kullanacak adamlarin oldugunuda dusunursek, uzak durulmali diye dusunuyorum..

Batiyi ornek alarak birlikte yasamayi ulkemize uyarlamaya calismak sacma olur.. yurt disinda evde ve ev disindaki tum sorumluluk esit, harcanan parada esittir.. E cinselliktende esit noktada zevk aldikalri icin ciftlerin zararlari ziyanlari olmuyor.. Ama turkiye icin ayni sey soz konusu degil.. Ne kadar evde ve disarda herseyi ortak yapiyoruz, desenizde, turk kadini yapisi geregi daha anac, ortak banyoyu temizleyip, aksama yemek yapacak birsekilde.. iliski sonlandiginda da yaptiklari icin belki pisman olabilir kendinden verdiklerini dusundugunde..
Ha bunun bir benzeri erkek icinde gecerli.. para , pul icin kendinden yasca buyuk erkeklerle birlikte yasayip, istedigini aldiktan sonra sirra kadem basan tiplerde yok degil yada sudan bahanelerle iliskiyi bitirip yeni av pesine dusenler..

En nihayetinde nikah iki tarafinda haklarini ,onlar icin gozetiyor..ve her iyi sonuclanmis birlikte yasama durumu, bir digeri icin ornek teskil etmez .. her iliski kendi icinde degerlendirilmeli..

toplumsal baskı olmasa erkek egemenliği olmasa, tüm genç kadınlar ve genç erkekler hem ruhen hem bedenen hem ekonomik vs. dik durabilen bilinçli bireyler olsalardı evlilik öncesi birçok gencin birlikte yaşamaları çok çok faydalı olurdu.

ama gelin görün ki o kadar acımasız ki mahalle baskısı denilen şey ki bu da yine -erkek egemen anlayıştan kaynaklı- kızım evlenmeden önce sevgilisiyle aynı evi paylaşsın diyemiyorum çok yıpratılacağını bildiğimden

Emma Goldman ' ın bir sözü vardı '' Kadınla erkek arasında aşkla kutsanmamış her türlü birlik fuhuştur '' diye. ilk etapta ağır bir cümle gibi ama anlamı derin ve çok önemli bir tespit bana göre.

Bu tür yaşam doğamıza aykırı. Aile kurulması gerekir. Çoluk-çocuk olmalı derli toplu bir düzen olmalı. Ayrıca cinsel hayata evlilik öncesi karşıyım çünkü kadını basitleştiriyor ve erkeklere asla güven olmaz, yani sizden sıkıldığı an kenara atabilir sizi, o durumda tek güvenceniz bile yok (boşanınca olan tazminat, nafaka gibi). Ayrıca gerçekten en güzel his bence toplum tarafından dışlanmadan 'bu benim eşim, benim evim, benim hayatım' diyebilmek. O yüzden en güzeli evlilik, birlikte yaşamak mantıksız bence. Ama bu konunun sonunu iyi görmüyorum kavga falan çıkabilir

Hakaretmiş gibi geliyor ilk okuyuşta ama değil. Kadının bir bedel karşılığı yakınlığını sunması fuhuşun tanımı. Bu bedel belli bir miktar para olmak zorunda değil. Toplumda statü kazanmak, kendi evinin hanımı olmak vs. de arada aşk yokken bir kadının sevgisini sunmak karşılığı aradığı bir çeşit koşul aslında.

Son düzenleme:
Ben birlikte yaşamaya karşı değilim bunu en iyi şekilde siz karar verebilirsiniz iki kişinin kararıdır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…