Beraber Yaşamak

imam nikahın varsa gerisi boş resmi nikah sadece boşanmalar da hak talep etmek içindir benim gözümde çok da gerekli görmüyorum madem ekonomik özgürlüğünde var Allah mutluluğunuzu bozmasın :)

Herkesin kendi inancı.
İster evlen ister beraber yaşa.Ama evliliğin kutsal olduğuna inananlardanım.
Türkiyede zina bile suç değil artık, herkes gayet istediğini yapabilmekte.

Ben normal bakıyorum kişinin özeli kararı çünki ama imam nikahı geçerlimi muta nikahı olmasın o ?

bende erkek arkadaşımla 1buçuk seneye yakın aynı evde kaldım
ıyı yölerıde oldu, kötüde

şuan uzaktayız ama aynı şehırde olsak yıne aynı evde kalırız
bırazda çevreyle alakalı, herkes ıyı bakmıyor bu duruma
mesela bende o konuda rahat olanlardanım

Ben normal bakıyorum kişinin özeli kararı çünki ama imam nikahı geçerlimi muta nikahı olmasın o ?

Ailelerin bilmesinden başka şartlarda mı var geçerli olması için?

kubra91 tam emin değilim sünni mezhepte gerçekten öyle bir nikahın geçerliliği var mı konuda geçersiz anlamında mı kullanıldı ama İranda belli bir ücret karşılığı geçici süreyle 1 yıl bir kaç ay ya da bir kaç saatliğine nikahlı kalmak için kullanılan bir yöntemmiş. Bir nevi f....liğin dini yönden legalleşmesi gibi.

Son düzenleme:
muta nikahı ne demek?
sadece yazının başını okumuştum eskiden bir erkek hiç bilmediği bir yere gidiyorsa ve kalacak yeri yoksa orda ki bir bayanla aynı evde kalabilmek için para karşılığı kısa bir süre evleniyor bu nikahta muta nikahı diye biliyorum yanlışsa düzeltsinler

herkesin kendi düşüncesi tabi ..
ama bende karşı olanlardanım ve kızımın bir gün böyle karşıma çıkmasını istemezdim..
ama bence daha farklı bir durum var mesala;
biz eşimle 5 ay nişanlı kaldıktan sonra evlendik.
düğünden sonra onunla aynı yatakta uyumak değişik bir duyguydu çok masumdu..
birlikte yaşadıktan sonra evlenseniz aynı duyguları yaşayabilir misiniz bilemiyorum..
çünkü herşeyin heycanı başka ..

not: bu arada konu sahibesine bir öneri eğer düğün yeriyle alakalı bir sorunsa 2 yerde düğün yapın olsun bitsin bunu içinse eğer beklemeye değmez.

insanların görüşü senin için neden bu kadar önemli anlayamadım.sonuçta iki seçenek var ya kimisine mantıklı gelir yada gelmez 3. seçenek yokki.açıksası şunu söylelyeyim demişsinya erkek arkadaşım mal varlığını bana teklif etti önce atsın bakayım imzayı bu sözünü tutacak mı uzaktan herşey çok güzel gelir.evlilik neden var kadının hakları korunsun diye.günümüzde zaten kadınlar yeterince ezilirken böyle bir hayata anlam veremiyorum ben.he evli bayanlar ezilmiyor mu elbette hemde çok ama en azından hukuk geçde olsa bir yerde arkanda duruyor.yarın öbür gün bir kavga sırasısında senle senelerce nikahsız yaşadım deyip seni aşalasa çok zoruna gider eminim,bir de şu açıdan baktığımda evlilik zaten bir süre ister istemez maratonlaşıyor birde bundan önce beraber yaşamak belli bir süreden sonra hepten heycanını kaybeder.sıkılıyor çünkü insan ister istemez.bunları yazıyorum diye sana karşı geliyorum sanma buda benim bakış açım kimsenin hayatı beni asla ilgendirmez.baştada yadığım gibi insanların düşünceleri seni ne denli bu kadar meraklandırdı anlamadım açıkcası.

Muta Nikahı

Muta nikahı, cahiliyet devrinden kalan bir nikah şeklidir. İslam'ın ilk yıllarında, özellikle harp zamanlarında, uzun zaman kadınlardan uzak kalan askerler için muta nikahına izin verilmiş, Hayber savaşına kadar mübah olan bu muvakkat nikah Peygamberimizin sünnetiyle yasaklanıp haram kılınmıştır.

Muta nikahı ücret karşılığında belli bir vakit için kadınla evlenmektir. Muta'nın en az müddeti bir cinsel ilişki geçecek zaman parçasıdır. En çok ise 99 senedir.(1) ,
Erkek kadına hitaben "Beni beş aylık bir zaman için mutalandır." veya "Şu kadar para karşılığında seninle mutalandım." deyip kadın da kabul ederse muta olur. Halk dilinde 'acem nikahı' denen bu iş fuhuştan başka bir şey değildir. Allah Rasulu kesin olarak bunu yasaklamıştır. Ashab'dan, tabiinden ve müçtehitlerden, bu tür nikahı kabul eden kimse yoktur. (2) Böyle bir akit ne kadını helal kılar, ne boşama, hükmüne kapı açar, ne zihar, ne de mirasdan yararlanma hakkını verir.

Muta nikahı ile evlenen kadın erkeğe, erkekte kadına varis olamaz (3). Muta nikahının müddetinin az veya çok olması arasında hiçbir fark yoktur. AnVİRÜScak,"kıyamet kopuncaya kadar, Deccal çıkıncaya kadar seni nikahlıyorum" şeklinVİRÜSde bir ifade kullanılırsa muvakkatlık şartı da hükümsüz kalır, nikahın diğer şartlarını da yerine getirirse nikah sahih olur. (4) Çünkü o zamana kadar yaşamaları imkansızdır.

Son düzenleme:
Arap müslümanların fhş yapma yöntemi bu.Hâlâ devam ediyor..

Eğer yakınlarınız aileniz bilmiyorsa dini nikahınız geçersiz olur ve zina işlemiş olursunuz. Çünkü düğün nikah duyurmak demektir.Beraber yaşamak diğer adıyla dost hayatı yaşamak dünya zevki uğruna Allahın kurallarını hiçe saymaktır. Ayetler ve hadisler zina işleyenlerin akibetini bildirir zaten. Allah hidayet etsin. Helal daire keyfe kafidir arkadaşım.

Son düzenleme:

İlişki cinsel boyuta ulaşmış zaten sadece aynı çatı altında kalmak mı yadırganacak.

ben cinsel kısmını bilmiyordum teşekkür ederim düzelttiğiniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…