- Konu Sahibi naznaznaznaz
-
imam nikahın varsa gerisi boş resmi nikah sadece boşanmalar da hak talep etmek içindir benim gözümde çok da gerekli görmüyorum madem ekonomik özgürlüğünde var Allah mutluluğunuzu bozmasın :)Başta belirtmedim ama imam nikahımız var (Erkek arkadaşım bu konuda çok ısrarcıydı), bunu belirtme gereği duymadım çünkü normal hayatta da beraberiz diyoruz, imam nikahımız var demiyoruz...
Başta da dediğim gibi ben bu duruma nasıl baktığınızı merak ettim sadece...
Ayrıca şunu da belirtmem şart oldu sanıyorum, ben kendi geçimimi fazlasıyla sağlayabilecek durumdayım, erkek arkadaşımı, sevdiğim adamı gelecek garantim olarak görmüyorum...
Hamile kalmaktan bahsediliyor...Bu konuda herşey bizim elimizde diye düşünüyorum, şansa bırakmak ya da bırakmamak ki ayrıca hamile kalmamı felaket olarak görmüyorum :)
Ve tabii erkek bırakıp giderse diyenler de var...Elbette bunun garantisi yok ama gitmek isteyen birini nikahın durduracağına da pek inanmıyorum...Hani nikah için kalıyorsa zaten kalmasın :)
Beraber yaşamaktan fayda sağladığı düşüncesindeki erkeklerde yok değildir eminim, bu konuda yazanlar çok çok çok haklılar...Erkek arkadaşım tüm mal varlığını üzerime yapmayı da teklif etti ama ben buna gerek duymadım...Ona güvenim var, boşa çıkar ya da çıkmaz elbette kesin konuşmak çok ahmakça...Ama zaten benim hiçbir maddi beklentim yok sevdiğim adamdan :)
Ve tekrar söylüyorum, benim merak ettiğim bu duruma nasıl baktığınız ve nedenleriniz...YOrum yazan herkese çok teşekkür ederim...
kimmmiş o göster bakim
bizemi diyon elmayra
ama biz konuyla ilgili eğlenmiyoruz:44:
dersimiz :komik gelenekler
Başta belirtmedim ama imam nikahımız var (Erkek arkadaşım bu konuda çok ısrarcıydı), bunu belirtme gereği duymadım çünkü normal hayatta da beraberiz diyoruz, imam nikahımız var demiyoruz...
Başta da dediğim gibi ben bu duruma nasıl baktığınızı merak ettim sadece...
Ayrıca şunu da belirtmem şart oldu sanıyorum, ben kendi geçimimi fazlasıyla sağlayabilecek durumdayım, erkek arkadaşımı, sevdiğim adamı gelecek garantim olarak görmüyorum...
Hamile kalmaktan bahsediliyor...Bu konuda herşey bizim elimizde diye düşünüyorum, şansa bırakmak ya da bırakmamak ki ayrıca hamile kalmamı felaket olarak görmüyorum :)
Ve tabii erkek bırakıp giderse diyenler de var...Elbette bunun garantisi yok ama gitmek isteyen birini nikahın durduracağına da pek inanmıyorum...Hani nikah için kalıyorsa zaten kalmasın :)
Beraber yaşamaktan fayda sağladığı düşüncesindeki erkeklerde yok değildir eminim, bu konuda yazanlar çok çok çok haklılar...Erkek arkadaşım tüm mal varlığını üzerime yapmayı da teklif etti ama ben buna gerek duymadım...Ona güvenim var, boşa çıkar ya da çıkmaz elbette kesin konuşmak çok ahmakça...Ama zaten benim hiçbir maddi beklentim yok sevdiğim adamdan :)
Ve tekrar söylüyorum, benim merak ettiğim bu duruma nasıl baktığınız ve nedenleriniz...YOrum yazan herkese çok teşekkür ederim...
Ben normal bakıyorum kişinin özeli kararı çünki ama imam nikahı geçerlimi muta nikahı olmasın o ?
Ben normal bakıyorum kişinin özeli kararı çünki ama imam nikahı geçerlimi muta nikahı olmasın o ?
sadece yazının başını okumuştum eskiden bir erkek hiç bilmediği bir yere gidiyorsa ve kalacak yeri yoksa orda ki bir bayanla aynı evde kalabilmek için para karşılığı kısa bir süre evleniyor bu nikahta muta nikahı diye biliyorum yanlışsa düzeltsinlermuta nikahı ne demek?
öncelerden varmış tabi o zamanlarda da yasaklanmış sonramuta nıkahı ne dıye bı bakıyım dedım
belırlı bı ücret karşılığında olan evlılık/nıkah yazıyor
böyle şeyler var mı?pes
öncelerden varmış tabi o zamanlarda da yasaklanmış sonra
daha bilmediğimiz ne çok şey vardır :)anladım, her gün yenı şeyler öğrenıyoruz şu kk da
ve her seferınde bıraz daha şaşırıyorum
sadece yazının başını okumuştum eskiden bir erkek hiç bilmediği bir yere gidiyorsa ve kalacak yeri yoksa orda ki bir bayanla aynı evde kalabilmek için para karşılığı kısa bir süre evleniyor bu nikahta muta nikahı diye biliyorum yanlışsa düzeltsinler
Ben karşı değilim beraber yaşamaya.
Ama yaşamadım ve yaşamayı da düşünmem. (büyük konuşmuyayım tabii)
Gerek duymam ben.
Yani beraber gezebiliriz,yeriz,içeriz hatta sevişebiliriz.
Arada birbirimizde kalabiliriz ama aynı evde sürekli yaşamak istemem evlenmeden önce.
Ailem izin vermez de ben de istemem açıkçası.
Arap müslümanların fhş yapma yöntemi bu.
Eğer yakınlarınız aileniz bilmiyorsa dini nikahınız geçersiz olur ve zina işlemiş olursunuz. Çünkü düğün nikah duyurmak demektir.Beraber yaşamak diğer adıyla dost hayatı yaşamak dünya zevki uğruna Allahın kurallarını hiçe saymaktır. Ayetler ve hadisler zina işleyenlerin akibetini bildirir zaten. Allah hidayet etsin. Helal daire keyfe kafidir arkadaşım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?