Beraber Yaşamak

Kesinlikle.. Fikir sorulduğu için söylüyorum yoksa asla yargılamam..Açıkçası bence de çok saçma beraber yaşamanız anlamı ne düğün işi zorsa düğün yerine sadece nikah yaparsınız olur biter.Bence siz farkında değilsiniz ama birlikte yaşadığınız erkek her an çekip gidebileceğini düşünüyor olabilir o yüzden bunun rahatlığında evlenmeden de beraber olabiliyoruz nasılsa diye düşünüyor olabilir.Aşıkken hepimiz toz pembe bakarız dünyaya ve eminim içinizden hayır asla öyle düşünmez diyorsunuzdur..Hayat görüşünüz farklı olsa anlarım ama siz şu durumda kendinize yazık ediyorsunuz .Sadece dinin nikahı olması bence şüpheli bir durum çünkü neticede bir evliliği resmileştirmek için zamanında imamın nikahı yeterliydi.O yüzden imam nikahı yapılırdı ama şimdi zaman değişti.Şu an yapılması gereken imam nikahıyla beraber muhakkak resmi nikahtır bence..

Önüne gelenle aynı evde yaşamak gibi önüne gelenle evlenip boşanmakta insanı yıpratmaz mı duygusal açıdan eğer bunca sayfadır kastedilen hadi her görüştüğümüz insanla aynı evde yaşayıp onu deneyelim ise.

Sen demekki evlenirsemde ayni seyi yasarim diye simdiden dusunuyosun demekki sende ve senin gibilerde var bi bozukluk ................luk.

Benim dikkatimi bir şey çekti böyle sevgilisiyle beraber kalan arkadaşlar nedense bir imam nikahı maskesinin arkasına bürünüyor genelde özellikle de kkda. Birincisi; resmi nikah olmadan dini evlilik yasak. sizi şikayet etseler başınıza dert alırsınız. İkincisi; dini nikahınızda zaten kabul olmaz şartlarına uymuyorsunuz bir kere. Caiz durumda değilsiniz yani. Ayrıca malı mülkü kimse birinin üstüne yapamıyor zaten bu konuda tamamen uydurmuşsunuz. Neden evlenmediniz onu da anlamadım sonuçta evlilik sadece bir imzadan ibaret sizin için zaten birlikte yaşıyorsunuz. Kendi fikrim ise sevgilimle aynı evi paylaşmak isterim ki 3 ay paylaştım ama kesinlikle sınırlar olmalı. Özellikle cinsel açıdan. Fakat evlenmeden yılın her günü aynı evde kalmak da evlilik düşünüyorsanız iyi değil. Her şeyin bir zamanı olmalı.. Daha güzeli evlendiğinizde o kişinin eşi olunca bazı şeylerin heyecanı kalmalı..Bu da benim nacizane görüşüm sonuçta hayat senin hayatın

Son düzenleme:
dar görüşlü biri değilim,dindar hiççç değilim ama kızımın evlenmeden birlikte yaşamasını istemem, başka ülkede normal olabilir ama burda pek şık bir durum değil, demek istediğim anne-babalar bu olaya hoş bakamayacaktır.
evlilik öncesi birlikte yaşamak , birbirini tanımak doğru olabilir ama ne yazık ki ayrıldıgınızda bu dogru yanlışa dönüşecek ve hoş olmayan geri bildirimleri olacaktır, ben çevremi hiççç takmam diyorsanız ne ala, kimseyi ilgilendirmez o ayrı ama ilgilenenler mutlaka olacaktır.

bnde eşimle 3 ay birlikte yaşadık eli elime değmedi sadece nasıl oldugumuzu görmek istedik uyulumuyuz değil miyiz diye aynı evde yaşamakta ben bir sakıncalı günah birşey göremiyorum eğer bu durumdaysa ha eğer işin içine cinsellikte giriyorsa bu kişilerin bilecekleri şey onun inançları kendisiyle allah arasındadır ..

ilk yorumumda gayet mantıkılı bulmuştum arkadaşı,tercih diye düşünmüştüm.ancak..

evlenmeden beraber yaşıyoruz ama dini nikahmız da var...

iyi ne güzel o zaman..sorun bi imza da yani öyle mi?

Sen demekki evlenirsemde ayni seyi yasarim diye simdiden dusunuyosun demekki sende ve senin gibilerde var bi bozukluk ................luk.

Oo seviyemiz de yerlerde sürünüyor. Bu mesajınızı kötü içerik olarak bildirdim. Yakın zamanda banlanırsanız bilin ki terbiye namına birşey bilmiyor oluşunuzdandır.

gecenin en süper yorumu da bu...hemen yaftalayın karşıdakini,benim gibi düşünmüyor ya bi bozukluk vardır kesin değil mi?keşke insanlar derdini anlatırken bu kadar kabalaşmasa.

ben birlikte yaşamazdım ama başkalarının yaşaması çok da abes gelmiyor.
sadece anlamıyorum zaten evliler aslında, neden imzayı da atıp işi resmileştirmiyorlar diye.
en azından hukuksal anlamda haklarınız oluyor herhangi bir durumda.
diğer türlü çekip gitmek kolay evet ama "bişey olursa çekp giderim" diye düşündüğüm biriyle neden aynı evi paylaşayım ki?
ne bileyim kötü bir şey değil ama iyi bir şey de değil gibi gibi

ruh eşimi bulursam neden olmasın , iyice gözlemlerim çocuğumun babası olacak adamı bakarım ederim, iyi bi can yoldaşı olacaksa nikahın imamını da kıyarım hükümetini de..

gecenin en süper yorumu da bu...hemen yaftalayın karşıdakini,benim gibi düşünmüyor ya bi bozukluk vardır kesin değil mi?keşke insanlar derdini anlatırken bu kadar kabalaşmasa.

ne yazık ki insanlar eleştiri yapmayı bilmiyo. herkes düşüncesini aktarabilr ama bu şekilde alıntılar yapıp hakaret eder ya da dalga geçer gibi yorumlar yazılması hiç hoş değil.

tüm insanlığın sizin gibi yaşaması yada sizn gibi düşünmesi zaten mümkün değil ama bunu nekadar göz önünde yaşarsanız ve
nekadar (normalleştiriseniz) ozaman gelecek nesil evlilik nedir aile kavramı nedir öğrenmeden unutacak

ahlaki değerleri ve bireysel saygıyı din ve toplum belirlemiyor demişsiniz fakat sizin evlilik öncesi nikahsız yaşamayı normal görme
düşünceniz dinimize aykırı olup ve toplum ahlakını bozan düşünceler
madem aynı evde yaşamayı çok normal görüyosunuz ozaman gerek resmi gerek dini nikahınızı yapıp ondan sonra yaşayın neden doğru olanı değilde yanlış olnı seçiyosunuz buda ayrıca tartışılır

ne yazık ki insanlar eleştiri yapmayı bilmiyo. herkes düşüncesini aktarabilr ama bu şekilde alıntılar yapıp hakaret eder ya da dalga geçer gibi yorumlar yazılması hiç hoş değil.

simon sana katılmayabilirim ama işi hakarete vardırmak ne diye?

simon sana katılmayabilirim ama işi hakarete vardırmak ne diye?

canım ben senin için yazmadım sana katıldığım için alıntı yaptım.diğer arkadaşın yaptığı yorumu eleştirdim yanlış mı anladın beni. tam olarak ne demek istedin anlamadım şimdi

canım ben senin için yazmadım sana katıldığım için alıntı yaptım.diğer arkadaşın yaptığı yorumu eleştirdim yanlış mı anladın beni. tam olarak ne demek istedin anlamadım şimdi

yok canım yanlış anlamadım,sana katıldığmıı belirttim..zaten o msjnıda beğendim ya :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…