- Konu Sahibi naznaznaznaz
-
Dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlarmis valla. Simdi benide kazen kovacak yandim valla.
canım ben senin için yazmadım sana katıldığım için alıntı yaptım.diğer arkadaşın yaptığı yorumu eleştirdim yanlış mı anladın beni. tam olarak ne demek istedin anlamadım şimdi
yok canım yanlış anlamadım,sana katıldığmıı belirttim..zaten o msjnıda beğendim ya :)
Birlikte yaşamaya nasıl bakıyorsunuz önce bunu sormak istiyorum aslında... Sonrasında aileniz ve arkadaşlarınız sizce bu olaya nasıl bakar ve tabiki varsa sevdiğiniz kişinin(sevgiliniz,nişanlınız ya da eşiniz) ailesi...
Ben uzun zamandır beraber olduğum erkek arkadaşımla beraber yaşamaya başladım, iki yılı geçen süredir beraber yaşıyoruz...Tam aile gibiyiz denilebilir.Market alışverişleri, pazar alışverişleri, kıyafet alışverişini hep düzenli yaparız, aile gb...Pazar esnafından tutun konu komşumuza kadar sevilen bir çiftiz...Dışarıda da oldukça hoş bir tablo çizdiğimiz kanısındayım...
Ama tabii evli olmadığımızı öğrendiğinde şaşıranlar, inanmayanlar olduğu gibi kınayanlar da oluyor...Feci bir hastalıkmış gibi kendi çocuklarında olmamasını dileyenler de yok değil...Merak ediyorum sizler, benim cinsim bu duruma nasıl bakıyor?? :26:
bazı arkadaşlar bu konuyu çok abartmış, hele işte biz aynı evde yaşadık eli elime değmedi falan diyen bunu destekleyen insanlar. sevişmekte mi sorun var? bir de şöyle soralım o zaman aynı evde yaşayıp da sevişmemek mi kötü, aynı evde yaşamayıp da sevişmek mi kötü? ne kadar saçma yerlere gitmiş. evlenmek, dini nikah, resmi nikah beraber yaşamak vs. bunların hepsi o kişi arasındaki karardadır. gerisi de kimseyi ilgilendirmez.
tüm insanlığın sizin gibi yaşaması yada sizn gibi düşünmesi zaten mümkün değil ama bunu nekadar göz önünde yaşarsanız ve
nekadar (normalleştiriseniz) ozaman gelecek nesil evlilik nedir aile kavramı nedir öğrenmeden unutacak
ahlaki değerleri ve bireysel saygıyı din ve toplum belirlemiyor demişsiniz fakat sizin evlilik öncesi nikahsız yaşamayı normal görme
düşünceniz dinimize aykırı olup ve toplum ahlakını bozan düşünceler
madem aynı evde yaşamayı çok normal görüyosunuz ozaman gerek resmi gerek dini nikahınızı yapıp ondan sonra yaşayın neden doğru olanı değilde yanlış olnı seçiyosunuz buda ayrıca tartışılır
bizde eşimle 2 yıl aynı evi paylaştık ve buna rağmen evliliğe çok şey sakladık..evlendikten sonra yaşanması gerekenler hep evlendiğimizde yaşandı..bu kişilerin tercihidir tabi.5yıl flört 8yıllıkta evliyiz ve eşimle eski günleri hala yad ederiz..
Eee tamam farzetki senin dedigin gibi yapsin herkes denesin denesin biraksin bu boyle devam etsin dogru insani bulana kadar birlikte yasasin.affedersiniz bunun .................., ne farki kalir bakmisinki yas gitmis is bitmis coluk yok cocuk yok elde koca bi sifir sende darbe yiye yiye cokmus vaziyette.
haddinizi aşıyorsunuz burda bir konu açılmış ve herkes kendi görüşünü bildirmekte özgür,tabi saygı sınırlarını aşmadan.sizinle aynı fikirde değiliz diye böyle bir yakıştırmada bulunmanız gerçekten seviyemizi açıkça ortaya koyacak nitelikte.terbiyesizliğin alemi yok.Sen demekki evlenirsemde ayni seyi yasarim diye simdiden dusunuyosun demekki sende ve senin gibilerde var bi bozukluk ................luk.
Herkesin bakış açısı farklı olacaktır olaya..
Ama bence her şey olması gerektiği şekilde olmalı..
Tabir yerindeyse taş 'yerinde' ağırdır..
Sevgili iken sevgililiği yaşadım..
Sözlü iken yüzüğe alışmayı..
Nişanlı iken düğüne hazırlığı..
Resmi nikah ve dini nikah heyecanını yaşadım.. Ailelerimizin de onayını alarak hayatlarımızı birleştirmeye ' evet ' dedik .. Çok şükür
Tüm formaliteler ayrı ayrı tatlı telaştı benim için..
Herşeyi çabuk tüketen bir toplum olmamız beni üzüyor..
Ben uzatmak istemiyorum bu konuyu çünkü demin de söylediğim gibi kimsenin görüşünü değiştirmek gibi bir niyetim yok. Kendi düşüncelerimden dolayı yargılanmaktan da gerçekten çok sıkıldım. Ben kimseye neden böyle yapmıyorsun en doğrusu bu seninki yanlış demeyip, kişisel fikirlerine saygı duyarken, özel hayattaki tercihlerin kişiye özel olduğunu 3. 4. 1000. kişileri ilgilendirmediğinin farkındayken, senin yaptığın yanlış ve toplumun düzenini bozuyorsun değişmelisin baskısını gerçekten anlamıyorum.
Bir de şu var toplum hep değişir zaten. Bundan 50 yıl önce kumalığa normal gözle bakılıyordu, bir 100 yıl önce resmi nikah yoktu, çok daha önce evlenmeden önce yüz yüze bakması yanlıştı belki insanların, ama bugün bahsettiğim bir zamanlar toplumun genelinde yaygın olan bu ahlak anlayışları bugün toplumun çoğunluğunda geçerli değil bir 100 yıl sonrada bizim şuanlki kurallarımız geçerliliğini kaybedecek belki de. Değişim sürekliliği olan birşey. Önemli olan bu değişim içindeyken ilişkileri yıpratmamak, bizim gibi olmayanın da varolma hakkına, sınırlarına, özel hayatına saygı duyabilmek.
sana arkadaşça bir tavsiye:önümüze gelenle düşüp kalkalım demedim bu nasıl bir yakıştırma nasıl bir seviye algılayamadım.evlenmeyi düşündüğümüz kişiyle ciddi ilişki yaşadığımız kişiyle aynı evde yaşamaktan bahsettim.
haddinizi aşıyorsunuz burda bir konu açılmış ve herkes kendi görüşünü bildirmekte özgür,tabi saygı sınırlarını aşmadan.sizinle aynı fikirde değiliz diye böyle bir yakıştırmada bulunmanız gerçekten seviyemizi açıkça ortaya koyacak nitelikte.terbiyesizliğin alemi yok.
önümüze gelenle düşüp kalkalım demedim bu nasıl bir yakıştırma nasıl bir seviye algılayamadım.evlenmeyi düşündüğümüz kişiyle ciddi ilişki yaşadığımız kişiyle aynı evde yaşamaktan bahsettim.
haddinizi aşıyorsunuz burda bir konu açılmış ve herkes kendi görüşünü bildirmekte özgür,tabi saygı sınırlarını aşmadan.sizinle aynı fikirde değiliz diye böyle bir yakıştırmada bulunmanız gerçekten seviyemizi açıkça ortaya koyacak nitelikte.terbiyesizliğin alemi yok.
Erkekten başka güvencesi olmayan kadınlar için kesinlikle atlanmaması gereken bir nokta evet.
sana arkadaşça bir tavsiye:
sakın bir daha şunları ciddiye alıp da cevap falan yazma!!!!!
sana arkadaşça bir tavsiye:
sakın bir daha şunları ciddiye alıp da cevap falan yazma!!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?