Beraber Yaşamak

Dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlarmis valla. Simdi benide kazen kovacak yandim valla.

Sizin doğrularınız illa ki "mutlak gerçektir, olması gerekendir" diye bir kural yok..
Bu şekilde hatanızı devam ettirmek yerine özür dileseniz daha iyi olmaz mı?

Hakaret etmek çözüm değil ki..Sizin gibi düşünmeyenlere niye bu derece öfke duyuyorsunuz?

canım ben senin için yazmadım sana katıldığım için alıntı yaptım.diğer arkadaşın yaptığı yorumu eleştirdim yanlış mı anladın beni. tam olarak ne demek istedin anlamadım şimdi

Kadesa senden bahsetmedi zaten bence Neyse ben yine daldım araya kihkih

yok canım yanlış anlamadım,sana katıldığmıı belirttim..zaten o msjnıda beğendim ya :)

pardon sonradan anladım
başta sana katılmayabilirim yazmışsın ya ben de acaba yanlış mı anladı alıntı yaptım diye dedim kendi kendime

bazı arkadaşlar bu konuyu çok abartmış, hele işte biz aynı evde yaşadık eli elime değmedi falan diyen bunu destekleyen insanlar. sevişmekte mi sorun var? bir de şöyle soralım o zaman aynı evde yaşayıp da sevişmemek mi kötü, aynı evde yaşamayıp da sevişmek mi kötü? ne kadar saçma yerlere gitmiş. evlenmek, dini nikah, resmi nikah beraber yaşamak vs. bunların hepsi o kişi arasındaki karardadır. gerisi de kimseyi ilgilendirmez.

bizde eşimle 2 yıl aynı evi paylaştık ve buna rağmen evliliğe çok şey sakladık..evlendikten sonra yaşanması gerekenler hep evlendiğimizde yaşandı..bu kişilerin tercihidir tabi.5yıl flört 8yıllıkta evliyiz ve eşimle eski günleri hala yad ederiz..

selamlar
herkesten fikrini açıkça istediğiniz için ben de açıkça yazıyorum
toplumsal kurallara aykırı olduğu için tepki almanızın yanında asıl tepkiyi, dinin yasak kıldığı çok büyük bir şey olması dolayısıyla alıyorsunuzdur.
aslında insanların tepkileri çok doğal, çünkü Allah'ın büyük günahlardan saydığı bir durum söz konusu burada.
şöyle ki, siz diyorsunuz ki aile gibiyiz, eğer bu ifadenizde tamamen karı koca gibi yaşıyoruz demek istiyorsanız, zaten zaten en büyük günahlardan sayılan zina ortaya çıkmış oluyor
(sakın yanlış anlaşılmasın, bu bir kınama değil, gerçekten iyi niyetle ve sadece işin aslını göstermek için yazıyorum)
Allah, Kuran-ı Kerim'de zinayı büyük günahlardan saydığı gibi, "hayasızlığı ortada olan çirkin iş" diye nitelemektedir. Dolayısıyla insanların da bu çirkin işten hoşlanmamaları normal.
Bir de Batılı toplumların olaya bakış açılarına bakalım:
bir süre önceye kadar halka, beraber yaşama ve cinsel özgürlüğü aşılamaya çalışıyordu batılı ülkeler
çünkü böylelikle birtakım kişilere menfaat sağlanmaktadır, özellikle cinsel özgürlük adı altında kadınlar kullanılarak reklam piyasasından tutun birçok alana para kazandırmada etkili bir yol olarak düşünülmüştür
beraber yaşama ve cinsel özgürlük fikri aynı zamanda, toplum ahlakının çökertilip böylece devletlere en ağır darbeyi indirmek için de başvurulan yolların başında gelir.
ancak, yaptıkları hatanın kendi başlarına çöktüğünü gören batılı devletlerin bu hatanın telafisini aradıklarını ve aile sistemini yeşertmeye çalıştıklarını görüyoruz artık
şu da unutulmamalı ki beraber yaşama ve cinsel özgürlüğün maduru hep kadınlardır.
çünkü bundan dolayı toplum erkeği belki ayıplar, belki erkektir yapar, deyip geçer
ancak kadın için zor bir hayat, art niyetli insanlar, babasız çocuklar vs sebep olur
bir erkek dönüp arkasına bakmazken, kadın hayatı boyunca bu hatanın bedelini öder
ayrıca, bir erkek bundan sonra evlenip yuvasını kurabilir ancak kadın huzurlu bir yuvaya ve huzurlu bir gönle sahip olamaz
hatası sürekli karşısına çıkar, yüzüne vurulur ve maalesef bu huzursuzluklar içinde iyi bir anne vasfı sergileyemez
tüm bunlardan anlaşılıyor ki Allah bunu açık bir hayasızlık ve büyük bir günah diye ifade edip kesinlikle uzak durulmasını önemli bir sebepten dolayı emrediyor
belki öğüt alan veya halini düzelten olur diye şunu da hatırlatmak gerekir: bu durumun insan yaşamını aslında çok zora sokmasının yanında, ebedi alemde bunun hesabını vermek dayanılabilecek bir şey değildir

Gerçekleri görmemiz için gözler, duymamız için kulaklar, anlamamız için gönüller verilmişken; artık isteyen Rabbine varan doğru yolu tutar

Son düzenleme:

iyi de arkadaşım zaten kimse şu kötü bu iyidir dememiş. Kimse senin gibi düşünmek zorunda değil. Evet 3 ay aynı evde kaldık ama benim tercihimdi cinsel birliktelik istemedim. Aynı evde kalmak cinsellikten ibaret olamaz ki. Evlenen kişiler her gün beraber mi oluyor sanki. Önemli olan ortak kararlar almak,o kişiyi daha yakından tanımak. Ben senin hayatını nasıl yargılamıyorsam sende benim hayatımı yargılayamazsın. Kimseyi ilgilendirmez dediğin konuyu konu sahibi açtı ve dini nikahlı olduğunu kendisi söyledi..

Ben uzatmak istemiyorum bu konuyu çünkü demin de söylediğim gibi kimsenin görüşünü değiştirmek gibi bir niyetim yok. Kendi düşüncelerimden dolayı yargılanmaktan da gerçekten çok sıkıldım. Ben kimseye neden böyle yapmıyorsun en doğrusu bu seninki yanlış demeyip, kişisel fikirlerine saygı duyarken, özel hayattaki tercihlerin kişiye özel olduğunu 3. 4. 1000. kişileri ilgilendirmediğinin farkındayken, senin yaptığın yanlış ve toplumun düzenini bozuyorsun değişmelisin baskısını gerçekten anlamıyorum.

Bir de şu var toplum hep değişir zaten. Bundan 50 yıl önce kumalığa normal gözle bakılıyordu, bir 100 yıl önce resmi nikah yoktu, çok daha önce evlenmeden önce yüz yüze bakması yanlıştı belki insanların, ama bugün bahsettiğim bir zamanlar toplumun genelinde yaygın olan bu ahlak anlayışları bugün toplumun çoğunluğunda geçerli değil bir 100 yıl sonrada bizim şuanlki kurallarımız geçerliliğini kaybedecek belki de. Değişim sürekliliği olan birşey. Önemli olan bu değişim içindeyken ilişkileri yıpratmamak, bizim gibi olmayanın da varolma hakkına, sınırlarına, özel hayatına saygı duyabilmek.

Buarada bana katılmasanız dahi hakaret etmek yerine kendi fikrinizi ortaya sunabilecek bir insan olduğunuz için kutlarım sizi

Son düzenleme:

pınar79 aileniz bunu biliyor muydu? ben kızımın nikahı olmayan bir adamla aynı evde bulunmasını hayatta istemem, bu ne cinsellikle ne de dincilikle ne de başka bir toplumsal boyutla alakalı, kızıma bir zarar verse kime, nereye basvuracagım mesela bunu duşunurum

Son düzenleme:
nikah iki kişiyi toplumun nezdinde aile yapan akittir. dini kurallarla yonetilen bir toplumda dini bir ritüeldir, laik bir toplumda ise belediye nikahıdır. ama mahiyeti aynıdır. eğer kimse bilmiyorsa, toplumun nezdinde hala beraber yaşayan bekar insanlarsanız imam nikahının bir hükmü olamaz. nikah o toplumun yasalarına göre o kişilerin artık birbirinin eşi olduğunu belirten hukuki bir sözleşmedir. dolayısıyla imam nikahı bu sorunların hiç birini ortadan kaldıramaz.

önümüze gelenle düşüp kalkalım demedim bu nasıl bir yakıştırma nasıl bir seviye algılayamadım.evlenmeyi düşündüğümüz kişiyle ciddi ilişki yaşadığımız kişiyle aynı evde yaşamaktan bahsettim.

Sen demekki evlenirsemde ayni seyi yasarim diye simdiden dusunuyosun demekki sende ve senin gibilerde var bi bozukluk ................luk.
haddinizi aşıyorsunuz burda bir konu açılmış ve herkes kendi görüşünü bildirmekte özgür,tabi saygı sınırlarını aşmadan.sizinle aynı fikirde değiliz diye böyle bir yakıştırmada bulunmanız gerçekten seviyemizi açıkça ortaya koyacak nitelikte.terbiyesizliğin alemi yok.

Evlenmeden önce beraber yaşamak
kişilerin kendi tercihidir saygı duyarım,

Ancak buna sırf kendi vicdanlarını rahatlatmak adına
dini nikahı aleti edenleri anlamam.

Zira ülkemizde resmi nikahtan önce dini nikah kıyılamaz yasaktır.
kıyılsa da hükümsüzdür...

Ben de eşimle 7 yıl flört ardından evlendim,
uzun süreli beraber yaşamadık, zira son 4 yılımız farklı şehirlerde geçti.
Ancak sürekli birbirimizin yanına gidip geldik beraber kaldık ki,
ben bunda abes bir şey göremiyorum...

Son düzenleme:

düşüncelerinize saygım var ama kumalığa sadece belirli kesimlerde normal gözle bakılıyodu sanki herkes böyle bakıyodu gibi söylemişsinizde. o kumalık meselesi de dinin yanlış yorumlanmasından kaynaklanıyo zaten insanlar işlerine geldiği gibi yorumlamak istiyo herşeyi.

sana arkadaşça bir tavsiye:

sakın bir daha şunları ciddiye alıp da cevap falan yazma!!!!!

Ben kendi adima;

hem inancimdan, hem yetistirilme tarzimdan, hem de mantiki acidan dogru bulmuyorum.. Her seyin zamani geldiginde yasanmasi gerektigini dusunuyorum..

Yine sordugunuz icin soyluyorum kizim ya da oglum olsa da boyle bir sey yasamalarini istemem.. Hayatta da buyuk konusmam ama gorusum bu yonde.

Arkadaşım Türkiyede yaşıyoruz açtığınız konuya bakın ne bekliyorsunuz madalyamı!!!! Gençlere iyi örnek verecek konular açın alkışlayalım sizi. 2 yıldır birlikte yaşıyorsunuz, bize ne demek düşer sence ????????? ( Hakaret içerikli yazan arkadaşlarıda tasvip etmiyorum ayrıca)....

Erkekten başka güvencesi olmayan kadınlar için kesinlikle atlanmaması gereken bir nokta evet.

evlilik kadının erkeğe köle olması değildir
erkek ve kadının birbirlerini tamamlayıp "biz" durumuna yükselmeleridir ve bir nevi huzur anahtarıdır
nikahsız birlikteliği kendine güvenin göstergesi saymak, kadının erkeğin kölesi olduğunun en açık kanıtıdır
kendinizi kandırmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…