Beraber Yaşamak

öncelikle tüm yorumları okuyamadım.
ancak nikah kutsaldır, nikah neslin karışmasını önler, eğer biz bayanlar nikahsız beraberliklerden gebe kalırsak bunlar çıkmaz bir yola girer, belki de babaları bir olan aslında nikah düşmeyen kardeşleri ileride eş olurlar ... ( çünkü hiçbir korunma yöntemi %100 kesin çözüm değildir. üstelik kürtaj yaptırıp canından can koparmakta geniş bir meziyet ister.) beraber yaşamak sizin tercihiniz tabi ki buna kimse bir şey diyemez ancak ortada dinen haram kılınan ve etik olarak alışılmamış bir durum var.
üstelik bence nikahsız beraberlik her iki cinsinde özellikle bayanların kendisine saygısızlığıdır (tabi bu benim görüşüm).

dindir günahtır, o kısımları beni ilgilendirmez. ben ateist bi insanım ama gelelim şu batılı toplumların hain planlarına. vah batılı toplumlar ah batılı toplumlar her şey onların başının altından çıkıyor. çok merak ediyorum beraber yaşamayı, cinsel özgürlüğü empoze ederek ne kazanacak bu batılı toplumlar?empoze için de gizli örgütler kurdular sanırım, evlerde gizli gizli toplanıp orgyler düzenliyorlar. bırakalım lütfen artık bu kalılplaşmış söylemleri de bir dakika mantıklı düşünelim. reklam piyasasının ne gibi bir karı olabilir ki insanların sevişmesinden. ben de tam tersine düğünlerin çok etkili olduğunu düşünüyorum, düşünsenize bir düğüne 100 kişi gelse 100 yeni kıyafet satılır e bunun gelinliği pastası içkisi arabası takısı... sanki kapitalizme daha fazla hizmet edyor. oysa aynı evde yaşamanın maddi zarardan çok karı var.

kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmış, kendi ayakları üzerinde duran bir kadına beraber yaşamanın hiç bir zararı olduğuna inanmıyorum. ancak kendini erkeklere yıkmaya koca parası yemeye meraklı kadınların zoruna gidiyordur sanırım. bunu yaşayan kadınlar en başında bunu bir ayıp bir hata olarak görüyorlarsa sorun zaten orada başlıyordur. bu neden bir yanlış neden bir hata olsun ki? aa ama tabi bizim toplumumuzda mal gibi alınıp satılmalı kadın, bakire değilse defolu bu diye baba evine gönderilmeli. gönderilmediyse de yüzüne vurulmalı sanki hata yapmış gibi.

korkmayın efendim kokmayın, aklı başında bir kadın ne kimseye kendini kullandırtır ne de kucağında çocukla ortada kalır.

hep derim insan olması bir çiftleşmeye bakar ama esas zor olan ise hanımefendilik ...

Konuda haddini aşanlara ithafen ...

ben evlenmeden birlikte yaşamayı normal hatta gerekli görüyorum.bir insanı tanımanın en iyi yolu onunla aynı evde yaşamaktır.iki insan beraber olmak istiyorsa illaki bunu gidip bir yerlere onaylatmaları gerekmiyor.bu da evlenmeden önce bir nevi deneme süresi gibi birşey yani.ayrıca evlenmeden önce beraber yaşamak toplumumuzda olağan bir şey olsaydı şu an bu forumda da sıkça gördüğümüz "eşim evlenmeden önce hiç böyle değildi evlendiğimizden beri çok değişti" şeklinde konularla bu kadar çok karşılaşmazdık

öncelikle konuyu açan ben değilim,nasıl bir öfkeye sahipsiniz ki gözünüz dönmüş kime ne söyleyeceğinizi şaşırmışsınız.
ikinci olarak,ben de birlikte yaşamaya karşı olmayan biri olarak şahsi fikrimi belirttim konuda,tıpkı karşıt görüşlü arkadaşlar gibi. buna asla da laf söylemedim,nasıl karşı olursunuz diye kınamadım kimseyi,sadece hakaret edenlere ithafen yorumda bulundum.

Fazla yakın bir tarih vermiş olabilirim evet kumalığın toplumun çoğu kesimince kabul edilebilir bir uygulama olduğu zamanlara dair. Ama dini suçlamak için söylememiştim öyle anlaşıldıysa düzeltiyim hemen. Anlatmak istediğim belki o normal kabul edilen dönemlerde ya da toplumda, kumalığın bir kadının seçebileceği doğru bir yaşam olduğu hakkında söylenebilecek bir sürü şey vardı. Şuanda her kesime o kadar da mantıklı gelmiyor bu görüş ve yavaş yavaş kumalık müessesi bizim toplumumuzda ortadan kalkıyor ve kumalığın kalkıyor olması toplumu daha ahlaksız yapmadı. Çok ileriki yıllarda belki şuan zorunlu gördüğümüz başka müesseler içinde aynı şey geçerli olacak.

Son düzenleme:

Merhaba
Size kaç kez yazdım bilemiyorum ama sitede ki kitlenin tamamının müslüman olduğu kanısına nereden varıyorsunuz ? Israrla konuyu İslama bağlıyorsunuz. Binlerce kez dedim ki dini paylaşım ve yaklaşım yasak zira bu konuda uzman değilsiniz. Sizde ısrarla her konuyu dini yönden ele alıyorsunuz.

Bu konuyu ahlaki olarak ele almak çok mu zor ? Benimn DEĞER YARGILARIM diye açıklama yapamıyormusunuz ? Sizin kendi düşünceleriniz yok mu ?

Yeter artık sizin yüzünüzden size verdiğim tepkiden bizi de dinsiz yaptılar, ama sizin kural dışı yazdığınızı kimse görmüyor. Konu sahibi dinsiz.

Kimse size bu konuda dini yaklaşımı sormuyor !

yazını beğendim ama 2. paragrafı süper yazmışsın özellikle işaretlediğim yeri, tekrar tebrikler

ne güzel, aklınıza yatmayan şeye itiraz ediyorsunuz, fikrinizi savunuyorsunuz
şaka yapmıyorum gerçekten
ancak böyle akıllı insanların, itiraz etmeden önce iyice düşünüp anlamalarını da çok isterim
eğer bu bir münazara konusu olsaydı ve siz kendi düşüncelerinizin aksini ispatlamaya çalışıyor olsaydınız eminim ki birçok hakikati bulur ve anlatırdınız
öyleyse neden fikrinizin doğruluğundan emin olmak için karşıt görüşü de iyice araştırmıyorsunuz?
eminim çok fark edecek

Haaaa dini konulara izin vermiyor ama ahlaksızlığa izin veriyorsunuz derseniz bunuda anlarım(şimdi öyle cevaplar gelecek geçen sefer öyle bel altı vurmuştunuz halaksızlığı desteklediğimizi söyleme küstahlığını yapmıştınız) o zamanda sorarım size kim konu açıldığında bu TOPLUMUN AHLAK KURALLARINA uygun değildir lütfen müdahale edin dedi ?

Kimse amacınız olay çıksın eğlence olsun kimileri burada uzmanı olmadığı halde dini bilgiler versin ....

canım bu cümleleri kurarken aklına hiç şu gelmedi mi
eğer eş adayını tanımak için deneme süresi yani aynı evi paylaşmak gerekiyorsa, o erkek deneme süresini başarıyla geçmek için en güzel şekilde davranır, kötü yönlerini göstermez
çok yanlış mantık yürüttün gerçekten

Çokta güzel özetlemiş çokta temiz bir soru ... Benim yaşam tarzım bu ama sizin düşüncelerinizi merak ediyorum demiş ne var bunda ?

gayet normal bir durum.
bu konuda fikirler
kişilerin yetiştirilme tarzına göre değişiyor bence.

bazı ınsanlar aynı evı paylaşmam , gerekirse anlaşamazsam boşanırız olur biter düşüncesinde de olabilir, bunada saygım sonsuz.

benım düşüncem...
en azından evlenırken yaş tahtaya basmıyorsun, huyunu suyunu hatta avucunun içi gibi bildiğin biriyle evleniyorsun.

evlenırsem anlaşabilir miyiz? evdekı tavırları nasıl diye bir kaygı yok.
kısacası herşeyiyle kabul edip evlenıyorsunuz çünkü onu her halıyle gördünüz ve biliyorsunuz.

bir insan aylarca ya da 1 yıl iki yıl birşeyleri gizleyerek kendini kasarak başka biri gibi göstererek bir evin içinde yaşayamaz evet dikkatli olabilir ama genel kişiliği hakkında illa ipuçları ve açıklar verecektir.

Hekesin düşüncesi farklı , doğal olarak farklı hatta uç
görüşlerin yer aldığı bir konu.
Fakat nedir bu kadının kadına ettiği anlamadım.
Hakaret etmeden fikir beyan edilemiyor mu?

ekonomik özgürlüğünü kazanmış, kendi ayakları üzerinde duran bir kadına beraber yaşamanın hiç bir zararı olduğuna inanmıyorum. ancak kendini erkeklere yıkmaya koca parası yemeye meraklı kadınların zoruna gidiyordur sanırım. bunu yaşayan kadınlar en başında bunu bir ayıp bir hata olarak görüyorlarsa sorun zaten orada başlıyordur. bu neden bir yanlış neden bir hata olsun ki?

Bu mudur yani?
E iyi o zaman çalışanlar beraber yaşayabilir,
geri kalanlar zaten kendini kocasını üstüne yıkmış.
Para yiyiciler.

Çalışsam da , çalışmasam da kendimi iki grubada ait görmüyorum.
Beraber yaşamak kişinin kendi tercihi.
Onaylamam da, ayıplamam da

Cevap çok basit yahu ;

- benim yetiştirilmeme, ahlak kurallarıma, yaşam kültürüme, çevreme ters ama fikrinize saygım var.
- ben gayet ılımlı yaklaşıyorum
- kötü bir örnek olduğunu düşünüyorum ama fikrinize saygım var.
- ahlak değerlerime (bakın me dedim yani benim) ters...

çok mu zor bu tür fikirleri beyan etmek !

Ahlak değerlerime ters demek yerine nasıl ahlaksız dersin ? Böyle sınıflandırırsan sen ahlaksızsın !

kapitalizime hizmet dediğiniz insanlara ekmek kapısıdır hanımefendi...
her alışverişi (aklı başında israfsız yapılanlar) kapitalizime bağlayınca ne oluyor acaba..
evlenen herkes kendini erkeklere yıkmaya çalışıp koca parası yemiyor, birlikte yaşamayı tasvip etmiyor oluşumuz bunu göstermez. eşimle aynı parayı kazanıyor ALLAH ne verdiyse yiyor şükrediyoruz eşimle evlenmeden öncede böyleydi.
ha bu arada ev hanımlığı çocuk bakmak sizin küçümseyeceğiniz birşeyde değil ,zaten elimde imkanım olsa oturup çocuğuma bakardım. ama koca parası yemek için değil.
bir kız isteme törenini,bir düğünü basitleştire basitleştire mal alım satımına kadar getirdiniz.
sizin gibi düşünmeyenleri böyle yargılayamassınız.
büyük konuşuyorsunuz umarım 1-2 yıla kucağınızda bir çocuk burda konu açmassınız. zira siz serbest yaşayalım erkeğe ihtiyacım yok diyerek bir çocuğa babasını bir hayal ürünü gibi anlatmak zorunda kalmayın,, yada o çocuğun masraflarını bölüşürken erkek parasına kendinizi yaslamayın..

hayır zaten ne ben senin düşünce değiştirebilirim nede sen benimkini burda sadece konu üzerinine konuşur tartışırız
benim doğrum budur senin doğrunda o
bilmiyorum evlimisin çocuğun varmı yada kaç yaşndasın ben bir anne olarak söylüyorum ben evladımın buşekilde yaşamaayı değilde bunu doğru kabul etmesin bile istemem ...

ne kadar süre oynayabilir?
ne kadar süre sizi kandırabilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…