- Konu Sahibi naznaznaznaz
-
sana arkadaşça bir tavsiye:
sakın bir daha şunları ciddiye alıp da cevap falan yazma!!!!!
selamlar
herkesten fikrini açıkça istediğiniz için ben de açıkça yazıyorum
toplumsal kurallara aykırı olduğu için tepki almanızın yanında asıl tepkiyi, dinin yasak kıldığı çok büyük bir şey olması dolayısıyla alıyorsunuzdur.
aslında insanların tepkileri çok doğal, çünkü Allah'ın büyük günahlardan saydığı bir durum söz konusu burada.
şöyle ki, siz diyorsunuz ki aile gibiyiz, eğer bu ifadenizde tamamen karı koca gibi yaşıyoruz demek istiyorsanız, zaten zaten en büyük günahlardan sayılan zina ortaya çıkmış oluyor
(sakın yanlış anlaşılmasın, bu bir kınama değil, gerçekten iyi niyetle ve sadece işin aslını göstermek için yazıyorum)
Allah, Kuran-ı Kerim'de zinayı büyük günahlardan saydığı gibi, "hayasızlığı ortada olan çirkin iş" diye nitelemektedir. Dolayısıyla insanların da bu çirkin işten hoşlanmamaları normal.
Bir de Batılı toplumların olaya bakış açılarına bakalım:
bir süre önceye kadar halka, beraber yaşama ve cinsel özgürlüğü aşılamaya çalışıyordu batılı ülkeler
çünkü böylelikle birtakım kişilere menfaat sağlanmaktadır, özellikle cinsel özgürlük adı altında kadınlar kullanılarak reklam piyasasından tutun birçok alana para kazandırmada etkili bir yol olarak düşünülmüştür
beraber yaşama ve cinsel özgürlük fikri aynı zamanda, toplum ahlakının çökertilip böylece devletlere en ağır darbeyi indirmek için de başvurulan yolların başında gelir.
ancak, yaptıkları hatanın kendi başlarına çöktüğünü gören batılı devletlerin bu hatanın telafisini aradıklarını ve aile sistemini yeşertmeye çalıştıklarını görüyoruz artık
şu da unutulmamalı ki beraber yaşama ve cinsel özgürlüğün maduru hep kadınlardır.
çünkü bundan dolayı toplum erkeği belki ayıplar, belki erkektir yapar, deyip geçer
ancak kadın için zor bir hayat, art niyetli insanlar, babasız çocuklar vs sebep olur
bir erkek dönüp arkasına bakmazken, kadın hayatı boyunca bu hatanın bedelini öder
ayrıca, bir erkek bundan sonra evlenip yuvasını kurabilir ancak kadın huzurlu bir yuvaya ve huzurlu bir gönle sahip olamaz
hatası sürekli karşısına çıkar, yüzüne vurulur ve maalesef bu huzursuzluklar içinde iyi bir anne vasfı sergileyemez
tüm bunlardan anlaşılıyor ki Allah bunu açık bir hayasızlık ve büyük bir günah diye ifade edip kesinlikle uzak durulmasını emrediyor
belki öğüt alan veya halini düzelten olur diye şunu da hatırlatmak gerekir: bu durumun insan yaşamını aslında çok zora sokmasının yanında, ebedi alemde bunun hesabını vermek dayanılabilecek bir şey değildir
Gerçekleri görmemiz için gözler, duymamız için kulaklar, anlamamız için gönüller verilmişken; artık isteyen Rabbine varan doğru yolu tutar
Arkadaşım Türkiyede yaşıyoruz açtığınız konuya bakın ne bekliyorsunuz madalyamı!!!! Gençlere iyi örnek verecek konular açın alkışlayalım sizi. 2 yıldır birlikte yaşıyorsunuz, bize ne demek düşer sence ????????? ( Hakaret içerikli yazan arkadaşlarıda tasvip etmiyorum ayrıca)....
düşüncelerinize saygım var ama kumalığa sadece belirli kesimlerde normal gözle bakılıyodu sanki herkes böyle bakıyodu gibi söylemişsinizde. o kumalık meselesi de dinin yanlış yorumlanmasından kaynaklanıyo zaten insanlar işlerine geldiği gibi yorumlamak istiyo herşeyi.
selamlar
herkesten fikrini açıkça istediğiniz için ben de açıkça yazıyorum
toplumsal kurallara aykırı olduğu için tepki almanızın yanında asıl tepkiyi, dinin yasak kıldığı çok büyük bir şey olması dolayısıyla alıyorsunuzdur.
aslında insanların tepkileri çok doğal, çünkü Allah'ın büyük günahlardan saydığı bir durum söz konusu burada.
şöyle ki, siz diyorsunuz ki aile gibiyiz, eğer bu ifadenizde tamamen karı koca gibi yaşıyoruz demek istiyorsanız, zaten zaten en büyük günahlardan sayılan zina ortaya çıkmış oluyor
(sakın yanlış anlaşılmasın, bu bir kınama değil, gerçekten iyi niyetle ve sadece işin aslını göstermek için yazıyorum)
Allah, Kuran-ı Kerim'de zinayı büyük günahlardan saydığı gibi, "hayasızlığı ortada olan çirkin iş" diye nitelemektedir. Dolayısıyla insanların da bu çirkin işten hoşlanmamaları normal.
Bir de Batılı toplumların olaya bakış açılarına bakalım:
bir süre önceye kadar halka, beraber yaşama ve cinsel özgürlüğü aşılamaya çalışıyordu batılı ülkeler
çünkü böylelikle birtakım kişilere menfaat sağlanmaktadır, özellikle cinsel özgürlük adı altında kadınlar kullanılarak reklam piyasasından tutun birçok alana para kazandırmada etkili bir yol olarak düşünülmüştür
beraber yaşama ve cinsel özgürlük fikri aynı zamanda, toplum ahlakının çökertilip böylece devletlere en ağır darbeyi indirmek için de başvurulan yolların başında gelir.
ancak, yaptıkları hatanın kendi başlarına çöktüğünü gören batılı devletlerin bu hatanın telafisini aradıklarını ve aile sistemini yeşertmeye çalıştıklarını görüyoruz artık
şu da unutulmamalı ki beraber yaşama ve cinsel özgürlüğün maduru hep kadınlardır.
çünkü bundan dolayı toplum erkeği belki ayıplar, belki erkektir yapar, deyip geçer
ancak kadın için zor bir hayat, art niyetli insanlar, babasız çocuklar vs sebep olur
bir erkek dönüp arkasına bakmazken, kadın hayatı boyunca bu hatanın bedelini öder
ayrıca, bir erkek bundan sonra evlenip yuvasını kurabilir ancak kadın huzurlu bir yuvaya ve huzurlu bir gönle sahip olamaz
hatası sürekli karşısına çıkar, yüzüne vurulur ve maalesef bu huzursuzluklar içinde iyi bir anne vasfı sergileyemez
tüm bunlardan anlaşılıyor ki Allah bunu açık bir hayasızlık ve büyük bir günah diye ifade edip kesinlikle uzak durulmasını önemli bir sebepten dolayı emrediyor
belki öğüt alan veya halini düzelten olur diye şunu da hatırlatmak gerekir: bu durumun insan yaşamını aslında çok zora sokmasının yanında, ebedi alemde bunun hesabını vermek dayanılabilecek bir şey değildir
Gerçekleri görmemiz için gözler, duymamız için kulaklar, anlamamız için gönüller verilmişken; artık isteyen Rabbine varan doğru yolu tutar
dindir günahtır, o kısımları beni ilgilendirmez. ben ateist bi insanım ama gelelim şu batılı toplumların hain planlarına. vah batılı toplumlar ah batılı toplumlar her şey onların başının altından çıkıyor. çok merak ediyorum beraber yaşamayı, cinsel özgürlüğü empoze ederek ne kazanacak bu batılı toplumlar?empoze için de gizli örgütler kurdular sanırım, evlerde gizli gizli toplanıp orgyler düzenliyorlar. bırakalım lütfen artık bu kalılplaşmış söylemleri de bir dakika mantıklı düşünelim. reklam piyasasının ne gibi bir karı olabilir ki insanların sevişmesinden. ben de tam tersine düğünlerin çok etkili olduğunu düşünüyorum, düşünsenize bir düğüne 100 kişi gelse 100 yeni kıyafet satılır e bunun gelinliği pastası içkisi arabası takısı... sanki kapitalizme daha fazla hizmet edyor. oysa aynı evde yaşamanın maddi zarardan çok karı var.
kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmış, kendi ayakları üzerinde duran bir kadına beraber yaşamanın hiç bir zararı olduğuna inanmıyorum. ancak kendini erkeklere yıkmaya koca parası yemeye meraklı kadınların zoruna gidiyordur sanırım. bunu yaşayan kadınlar en başında bunu bir ayıp bir hata olarak görüyorlarsa sorun zaten orada başlıyordur. bu neden bir yanlış neden bir hata olsun ki? aa ama tabi bizim toplumumuzda mal gibi alınıp satılmalı kadın, bakire değilse defolu bu diye baba evine gönderilmeli. gönderilmediyse de yüzüne vurulmalı sanki hata yapmış gibi.
korkmayın efendim kokmayın, aklı başında bir kadın ne kimseye kendini kullandırtır ne de kucağında çocukla ortada kalır.
dindir günahtır, o kısımları beni ilgilendirmez. ben ateist bi insanım ama gelelim şu batılı toplumların hain planlarına. vah batılı toplumlar ah batılı toplumlar her şey onların başının altından çıkıyor. çok merak ediyorum beraber yaşamayı, cinsel özgürlüğü empoze ederek ne kazanacak bu batılı toplumlar?empoze için de gizli örgütler kurdular sanırım, evlerde gizli gizli toplanıp orgyler düzenliyorlar. bırakalım lütfen artık bu kalılplaşmış söylemleri de bir dakika mantıklı düşünelim. reklam piyasasının ne gibi bir karı olabilir ki insanların sevişmesinden. ben de tam tersine düğünlerin çok etkili olduğunu düşünüyorum, düşünsenize bir düğüne 100 kişi gelse 100 yeni kıyafet satılır e bunun gelinliği pastası içkisi arabası takısı... sanki kapitalizme daha fazla hizmet edyor. oysa aynı evde yaşamanın maddi zarardan çok karı var.
kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmış, kendi ayakları üzerinde duran bir kadına beraber yaşamanın hiç bir zararı olduğuna inanmıyorum. ancak kendini erkeklere yıkmaya koca parası yemeye meraklı kadınların zoruna gidiyordur sanırım. bunu yaşayan kadınlar en başında bunu bir ayıp bir hata olarak görüyorlarsa sorun zaten orada başlıyordur. bu neden bir yanlış neden bir hata olsun ki? aa ama tabi bizim toplumumuzda mal gibi alınıp satılmalı kadın, bakire değilse defolu bu diye baba evine gönderilmeli. gönderilmediyse de yüzüne vurulmalı sanki hata yapmış gibi.
korkmayın efendim kokmayın, aklı başında bir kadın ne kimseye kendini kullandırtır ne de kucağında çocukla ortada kalır.
ben evlenmeden birlikte yaşamayı normal hatta gerekli görüyorum.bir insanı tanımanın en iyi yolu onunla aynı evde yaşamaktır.iki insan beraber olmak istiyorsa illaki bunu gidip bir yerlere onaylatmaları gerekmiyor.bu da evlenmeden önce bir nevi deneme süresi gibi birşey yani.ayrıca evlenmeden önce beraber yaşamak toplumumuzda olağan bir şey olsaydı şu an bu forumda da sıkça gördüğümüz "eşim evlenmeden önce hiç böyle değildi evlendiğimizden beri çok değişti" şeklinde konularla bu kadar çok karşılaşmazdık
Birlikte yaşamaya nasıl bakıyorsunuz önce bunu sormak istiyorum aslında... Sonrasında aileniz ve arkadaşlarınız sizce bu olaya nasıl bakar ve tabiki varsa sevdiğiniz kişinin(sevgiliniz,nişanlınız ya da eşiniz) ailesi...
Ben uzun zamandır beraber olduğum erkek arkadaşımla beraber yaşamaya başladım, iki yılı geçen süredir beraber yaşıyoruz...Tam aile gibiyiz denilebilir.Market alışverişleri, pazar alışverişleri, kıyafet alışverişini hep düzenli yaparız, aile gb...Pazar esnafından tutun konu komşumuza kadar sevilen bir çiftiz...Dışarıda da oldukça hoş bir tablo çizdiğimiz kanısındayım...
Ama tabii evli olmadığımızı öğrendiğinde şaşıranlar, inanmayanlar olduğu gibi kınayanlar da oluyor...Feci bir hastalıkmış gibi kendi çocuklarında olmamasını dileyenler de yok değil...Merak ediyorum sizler, benim cinsim bu duruma nasıl bakıyor?? :26:
canım bu cümleleri kurarken aklına hiç şu gelmedi mi
eğer eş adayını tanımak için deneme süresi yani aynı evi paylaşmak gerekiyorsa, o erkek deneme süresini başarıyla geçmek için en güzel şekilde davranır, kötü yönlerini göstermez
çok yanlış mantık yürüttün gerçekten
Ben uzatmak istemiyorum bu konuyu çünkü demin de söylediğim gibi kimsenin görüşünü değiştirmek gibi bir niyetim yok. Kendi düşüncelerimden dolayı yargılanmaktan da gerçekten çok sıkıldım. Ben kimseye neden böyle yapmıyorsun en doğrusu bu seninki yanlış demeyip, kişisel fikirlerine saygı duyarken, özel hayattaki tercihlerin kişiye özel olduğunu 3. 4. 1000. kişileri ilgilendirmediğinin farkındayken, senin yaptığın yanlış ve toplumun düzenini bozuyorsun değişmelisin baskısını gerçekten anlamıyorum.
Bir de şu var toplum hep değişir zaten. Bundan 50 yıl önce kumalığa normal gözle bakılıyordu, bir 100 yıl önce resmi nikah yoktu, çok daha önce evlenmeden önce yüz yüze bakması yanlıştı belki insanların, ama bugün bahsettiğim bir zamanlar toplumun genelinde yaygın olan bu ahlak anlayışları bugün toplumun çoğunluğunda geçerli değil bir 100 yıl sonrada bizim şuanlki kurallarımız geçerliliğini kaybedecek belki de. Değişim sürekliliği olan birşey. Önemli olan bu değişim içindeyken ilişkileri yıpratmamak, bizim gibi olmayanın da varolma hakkına, sınırlarına, özel hayatına saygı duyabilmek.
Buarada bana katılmasanız dahi hakaret etmek yerine kendi fikrinizi ortaya sunabilecek bir insan olduğunuz için kutlarım sizi
canım bu cümleleri kurarken aklına hiç şu gelmedi mi
eğer eş adayını tanımak için deneme süresi yani aynı evi paylaşmak gerekiyorsa, o erkek deneme süresini başarıyla geçmek için en güzel şekilde davranır, kötü yönlerini göstermez
çok yanlış mantık yürüttün gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?