- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.484
- 448
- Konu Sahibi naznaznaznaz
-
Merhaba
Size kaç kez yazdım bilemiyorum ama sitede ki kitlenin tamamının müslüman olduğu kanısına nereden varıyorsunuz ? Israrla konuyu İslama bağlıyorsunuz. Binlerce kez dedim ki dini paylaşım ve yaklaşım yasak zira bu konuda uzman değilsiniz. Sizde ısrarla her konuyu dini yönden ele alıyorsunuz.
Bu konuyu ahlaki olarak ele almak çok mu zor ? Benimn DEĞER YARGILARIM diye açıklama yapamıyormusunuz ? Sizin kendi düşünceleriniz yok mu ?
Yeter artık sizin yüzünüzden size verdiğim tepkiden bizi de dinsiz yaptılar, ama sizin kural dışı yazdığınızı kimse görmüyor. Konu sahibi dinsiz.
Kimse size bu konuda dini yaklaşımı sormuyor !
öncelikle konuyu açan ben değilim,nasıl bir öfkeye sahipsiniz ki gözünüz dönmüş kime ne söyleyeceğinizi şaşırmışsınız.
ikinci olarak,ben de birlikte yaşamaya karşı olmayan biri olarak şahsi fikrimi belirttim konuda,tıpkı karşıt görüşlü arkadaşlar gibi. buna asla da laf söylemedim,nasıl karşı olursunuz diye kınamadım kimseyi,sadece hakaret edenlere ithafen yorumda bulundum.
kınamıyorum ama ben şunu anlayamıyorum cevaplarsanız sevinirim ..Siz bile anlatırken "evli gibi" diye anlatıyorsunuz,üstelik beraber yaşarken de sonuç olarak bir eve yerleşiliyor-eşyalar alınıyor-her ay aynı harcamalar yapılıyor..Ozaman neden evli değil de "evli gibi"???
Hekesin düşüncesi farklı , doğal olarak farklı hatta uç
görüşlerin yer aldığı bir konu.
Fakat nedir bu kadının kadına ettiği anlamadım.
Hakaret etmeden fikir beyan edilemiyor mu?
ekonomik özgürlüğünü kazanmış, kendi ayakları üzerinde duran bir kadına beraber yaşamanın hiç bir zararı olduğuna inanmıyorum. ancak kendini erkeklere yıkmaya koca parası yemeye meraklı kadınların zoruna gidiyordur sanırım. bunu yaşayan kadınlar en başında bunu bir ayıp bir hata olarak görüyorlarsa sorun zaten orada başlıyordur. bu neden bir yanlış neden bir hata olsun ki?
Bu mudur yani?
E iyi o zaman çalışanlar beraber yaşayabilir,
geri kalanlar zaten kendini kocasını üstüne yıkmış.
Para yiyiciler.
Çalışsam da , çalışmasam da kendimi iki grubada ait görmüyorum.
Beraber yaşamak kişinin kendi tercihi.
Onaylamam da, ayıplamam da
Merhaba
Size kaç kez yazdım bilemiyorum ama sitede ki kitlenin tamamının müslüman olduğu kanısına nereden varıyorsunuz ? Israrla konuyu İslama bağlıyorsunuz. Binlerce kez dedim ki dini paylaşım ve yaklaşım yasak zira bu konuda uzman değilsiniz. Sizde ısrarla her konuyu dini yönden ele alıyorsunuz.
Bu konuyu ahlaki olarak ele almak çok mu zor ? Benimn DEĞER YARGILARIM diye açıklama yapamıyormusunuz ? Sizin kendi düşünceleriniz yok mu ?
Yeter artık sizin yüzünüzden size verdiğim tepkiden bizi de dinsiz yaptılar, ama sizin kural dışı yazdığınızı kimse görmüyor. Konu sahibi dinsiz.
Kimse size bu konuda dini yaklaşımı sormuyor !
Bir öğrencinin notunun ne olduğu, derste konuşup konuşmadığı sadece ve sadece öğretmenini ilgilendirir.Vereceği notu ancak öğretmen bilir. Aynı şekilde günah, sevap, cennet cehennem vs. de kulla Yaradan arasındadır kimsenin karışmaya ve yorum yapmaya hakkı yoktur.tamam ahlaka göre değerlendireyim
ama benim ahlak anlayışım Kuran ahlakı, ne yapabilirim
ayrıca tabii ki benim kendi düşüncelerim var ama Allahın emrettiği şekilde düşünmeyi kendi düşüncem kabul ediyorum
ne yapabilrim
herkes istediğini yazarken, hoşlanmayan oluyor diye vaz mı geçeyim
tamam ahlaka göre değerlendireyim
ama benim ahlak anlayışım Kuran ahlakı, ne yapabilirim
ayrıca tabii ki benim kendi düşüncelerim var ama Allahın emrettiği şekilde düşünmeyi kendi düşüncem kabul ediyorum
ne yapabilrim
herkes istediğini yazarken, hoşlanmayan oluyor diye vaz mı geçeyim
Bir öğrencinin notunun ne olduğu, derste konuşup konuşmadığı sadece ve sadece öğretmenini ilgilendirir.Vereceği notu ancak öğretmen bilir. Aynı şekilde günah, sevap, cennet cehennem vs. de kulla Yaradan arasındadır kimsenin karışmaya ve yorum yapmaya hakkı yoktur.
Hekesin düşüncesi farklı , doğal olarak farklı hatta uç
görüşlerin yer aldığı bir konu.
Fakat nedir bu kadının kadına ettiği anlamadım.
Hakaret etmeden fikir beyan edilemiyor mu?
ekonomik özgürlüğünü kazanmış, kendi ayakları üzerinde duran bir kadına beraber yaşamanın hiç bir zararı olduğuna inanmıyorum. ancak kendini erkeklere yıkmaya koca parası yemeye meraklı kadınların zoruna gidiyordur sanırım. bunu yaşayan kadınlar en başında bunu bir ayıp bir hata olarak görüyorlarsa sorun zaten orada başlıyordur. bu neden bir yanlış neden bir hata olsun ki?
Bu mudur yani?
E iyi o zaman çalışanlar beraber yaşayabilir,
geri kalanlar zaten kendini kocasını üstüne yıkmış.
Para yiyiciler.
Çalışsam da , çalışmasam da kendimi iki grubada ait görmüyorum.
Beraber yaşamak kişinin kendi tercihi.
Onaylamam da, ayıplamam da
din konusu konu sahibininde dininikahlıyız demesıyle buyudu aldı yürüdü şimdi çıkmaza girmiş gibi :44::44::44::44:
dikkatinizi çekerse bu msj üstteki alıntıya cevaben yazılmıştır. alıntıda da yazan kişi kendince bu yaşamın kadınlara zararı olduğundna bahsetmektedir. ben de ancak kendini erkeklere yıkmaya çalışan kadınların zoruna gidiyordur dedim yalnızca. bir kadının bunu yapabilmesi içinde ekonomik özgülüğünün olmadığını düşünmeyi tercih ettim çünkü öteki türlüsü o kadar iğrenç ki düşünmek bile istemiyorum. hatta kimilerinin beraber yaşamayı iğrenç bulduklarından daha da iğrenç buluyorum bu kadın tipini.
ve ne yazık ki kadının sevişmesi hala hata kabul ediliyor toplumumuzda. ben hata bir yan göremiyorum. ne hırsızlık yapıyor ne yalancılık dolandırıcılık yapıyor bu kadın yalnızca sevişiyor neden hata olsun?
canım bu cümleleri kurarken aklına hiç şu gelmedi mi
eğer eş adayını tanımak için deneme süresi yani aynı evi paylaşmak gerekiyorsa, o erkek deneme süresini başarıyla geçmek için en güzel şekilde davranır, kötü yönlerini göstermez
çok yanlış mantık yürüttün gerçekten
kapitalizime hizmet dediğiniz insanlara ekmek kapısıdır hanımefendi...
her alışverişi (aklı başında israfsız yapılanlar) kapitalizime bağlayınca ne oluyor acaba..
evlenen herkes kendini erkeklere yıkmaya çalışıp koca parası yemiyor, birlikte yaşamayı tasvip etmiyor oluşumuz bunu göstermez. eşimle aynı parayı kazanıyor ALLAH ne verdiyse yiyor şükrediyoruz eşimle evlenmeden öncede böyleydi.
ha bu arada ev hanımlığı çocuk bakmak sizin küçümseyeceğiniz birşeyde değil ,zaten elimde imkanım olsa oturup çocuğuma bakardım. ama koca parası yemek için değil.
bir kız isteme törenini,bir düğünü basitleştire basitleştire mal alım satımına kadar getirdiniz.
sizin gibi düşünmeyenleri böyle yargılayamassınız.
büyük konuşuyorsunuz umarım 1-2 yıla kucağınızda bir çocuk burda konu açmassınız. zira siz serbest yaşayalım erkeğe ihtiyacım yok diyerek bir çocuğa babasını bir hayal ürünü gibi anlatmak zorunda kalmayın,, yada o çocuğun masraflarını bölüşürken erkek parasına kendinizi yaslamayın..
öyle olmuyor canım bu işler işte.bir insan dışarıda kendini farklı göstermeyi başarabilir(o da sınırlı bir süre) ama evinde bunu yapması çok çok zor.çünkü istediği kadar düzgün davransın bir insanın banyoyu tuvaleti kullanışı,sofraya oturup kalkışı,sabah yeni uyanmış hali huylarını ele verir.zaten bunlarda bile karakterinin kötü yanlarını gizlemeyi başarıyorsa helal olsun o adama gelsin ben bizzat nikahıma alırım.
bu çözüm mü ? 10 dakikada dini nikah kıyılıyor ! 30 saniyede de bozuluyor ne olacak şimdi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?