Beraber Yaşamak

tamam ahlaka göre değerlendireyim
ama benim ahlak anlayışım Kuran ahlakı, ne yapabilirim
ayrıca tabii ki benim kendi düşüncelerim var ama Allahın emrettiği şekilde düşünmeyi kendi düşüncem kabul ediyorum
ne yapabilrim
herkes istediğini yazarken, hoşlanmayan oluyor diye vaz mı geçeyim

Sırf şu evlilikte kapıyı vurup çıkmak kolay değil, sorumluluk, tahammül, erkeği eve bağlamak vs. lafları yüzünden beraber yaşamaya sıcak bakıyorum. Kimse kimseye de güvence hak sağlamak zorunda değil herkes kendi başına birey.. İnsanlar birlikte mutluysa birlikte olmalı imza evlilik gibi şeylerin baskısı yüzünden değil..
Konu sahibinin arkasındaydım ta ki dini nikahı görene kadar.. Bu ne çelişki anlamadım ayrıca arkadaşların da dediği gibi kanunen yasal olmayan bir şeyi böyle açıkça söylemenize de şaşırdım..

Nette sorun var arkadaşım sözüm sana değil konu sahibine idi yanlışlıkla oldu kusura bakma.. Gözüm dönmedi ayrıca gerçekleri yazdım buda benim şahsi düşüncem.. Doğru olanda bu zaten

bazı insanlar hemen evlenmek yerine
birbirlerini çok iyi tanımayı istediklerinden olabılır mı?
aynı evı paylaşmak sonsuza kadar sürmez canım elbet sonunda ya evlılık, ya da ayrılık vardır.

her türlü bir sonuca ulaşılabilir.ortada öylece durmaz yani.

dikkatinizi çekerse bu msj üstteki alıntıya cevaben yazılmıştır. alıntıda da yazan kişi kendince bu yaşamın kadınlara zararı olduğundna bahsetmektedir. ben de ancak kendini erkeklere yıkmaya çalışan kadınların zoruna gidiyordur dedim yalnızca. bir kadının bunu yapabilmesi içinde ekonomik özgülüğünün olmadığını düşünmeyi tercih ettim çünkü öteki türlüsü o kadar iğrenç ki düşünmek bile istemiyorum. hatta kimilerinin beraber yaşamayı iğrenç bulduklarından daha da iğrenç buluyorum bu kadın tipini.

ve ne yazık ki kadının sevişmesi hala hata kabul ediliyor toplumumuzda. ben hata bir yan göremiyorum. ne hırsızlık yapıyor ne yalancılık dolandırıcılık yapıyor bu kadın yalnızca sevişiyor neden hata olsun?

ben görüyorum..
1-2 konuyuda dine bağladılar hatta size itafen mesaj bile yazdım. görün diye..
neyse ben dine bağlamıyorum en azından bunun sebebide sade ve sadece '' site kuralları gereği ve herkesin düşüncelerine saygı duymamdandır,, herkesin elinin altında interneti var her mahallede hocası var , herkesin günahı kendi boynuna ne diyim

Yine yazmak istiyorum düşüncelerimi...

Ben şahsen konu sahibesine niye gittin birlikte yaşadın demiyorum..Sadece sığındığı bazı kendince sebebleri çok saçma geldi..

Madem nikah konusu göz ardı edilmiş neden bu arkadaşımız imam nikahı ile birlikte yaşamayı uygun görmüş ?

Madem nikahlı olmak onlar açısından bir sorun teşkil etmiyor o halde neden resmiyete dökmüyorlar..

Hep bir imam nikahı ardına gizlenme görüyorum bu tip konularda hem de genel olarak birebir aynı bahaneler üretilip duruluyor..

Yoksa banane istediğiyle birlikte yaşasın beni bağlayan bir yönü yok bu olayın..

Birlikte yaşamaya cesaret edebilen insan benim kanımca dini nikahı bu işin içine alet etmemeli :))

Olay amacından sapıyor çünkü madem çok eş olmaya istekli iki birey var karşımızda o halde hükümet nikahı kıydırsınlar :)) (dini nikaha ithafen )

Hiç samimi bulmadım hiç.

Bir öğrencinin notunun ne olduğu, derste konuşup konuşmadığı sadece ve sadece öğretmenini ilgilendirir.Vereceği notu ancak öğretmen bilir. Aynı şekilde günah, sevap, cennet cehennem vs. de kulla Yaradan arasındadır kimsenin karışmaya ve yorum yapmaya hakkı yoktur.

din konusu konu sahibininde dininikahlıyız demesıyle buyudu aldı yürüdü şimdi çıkmaza girmiş gibi :44::44::44::44: yani dini nıkahlıyız dedıne göre islam dınını bi şekilde yaşıyor

Son düzenleme:

Israrla özelden de yazdım size ama anlamamakta direniyorsunuz !

Sorum çok basit bu konu açıldığında siz "bu konu yaşadığımız toplum AHLAK DEĞERLERİNE ZARAR VERMEKTEDİR, LÜTFEN KONUYU İNCELERMİSNİZ" diye kötü içerikle bildirdiniz mi ?

Hayır

o zaman siz site kurallarına uygun olarak yazmak zorundasınız.

Bakın tekrar ediyorum sizi tanımadığım halde iddia ediyorum sizin dini bilginiz sizi bağlar, bu sitede diyanet işleri dışında hiçbir kurumun bu konuda ki uzmanlığı bizim için geçerli değildir. Böyle bir uzmanımız olmadığı içinde bu tür paylaşımlar yasaktır. Bunu bin kez size izah ettim. Sizin ne bildiğiniz ne kadar bildiğiniz beni ilgilendirmiyor siz bu konuda profesyonel olarak çalışan biri değilsiniz.

Çok basit ! bu konu siteyi takip eden küçüklerde olduğu için toplum Ahlak kurallarına aykırıdır lütfen inceleyin demek yeterli idi.

Bakın insanları kendi doğruları ile dini açıdan yargılayamassınız. Artık bunu kabul edin," benimle Allah arasına girmeyin ! Ben araştırırım okurum dinimi de inanın sizden çok daha iyi yaşarım" bunu söylersem çok büyük gaf değil mi ? işte siz bu gafı yapıyorsunuz.

Site kuralları çok net hanımefendi dini paylaşımlarda bulunmak ilgili bölüm dışında YASAKTIR !

konu sahibine doğrudan bir şey yazılmadı,
yazılanlar geneldi dikkatli okuyun
ki zaten fikrinizi yazın dediğine göre her fikre açık

Katılıyorum. 2 görüş açısı olsa da bazı arkadaşlar konuda fikir beyan ederken çok uç noktalara varmış. Herkesin geleneği, aile yaşamı, dini anlayışı ve uygulayışı farklı olduğuna göre burada kalp kırmadan yorum yapsak fena mı olur..

din konusu konu sahibininde dininikahlıyız demesıyle buyudu aldı yürüdü şimdi çıkmaza girmiş gibi :44::44::44::44:

bu çözüm mü ? 10 dakikada dini nikah kıyılıyor ! 30 saniyede de bozuluyor ne olacak şimdi ?

Bana Ayşe Armanı hatırlattınız ))
O bahsettiğiniz kadın tipinin adı başka zaten.
Konumuzla alakası yok, o tipler için aynı fikirdeyiz.
Kimsenin sevişmesiyle derdim yok,
hata olarakta görmüyorum.
Tercihlere , fikirlere saygı duyalım diyorum.
onaylamasak dahi

öyle olmuyor canım bu işler işte.bir insan dışarıda kendini farklı göstermeyi başarabilir(o da sınırlı bir süre) ama evinde bunu yapması çok çok zor.çünkü istediği kadar düzgün davransın bir insanın banyoyu tuvaleti kullanışı,sofraya oturup kalkışı,sabah yeni uyanmış hali huylarını ele verir.zaten bunlarda bile karakterinin kötü yanlarını gizlemeyi başarıyorsa helal olsun o adama gelsin ben bizzat nikahıma alırım.

açıkçası düğünlerden daha büyük bir israf göremiyorum ben, o kadar para bir gecede harcanıyor. neden? biz evleniyoruz. e hayırlı olsun. ne diyelim. parası olan harcamak isteyen yapar ama kabul etmek gerek ki kimse de düğünsüzlükten ölmüyor.

ev hanımlarının bu konuda da ayrıca bir alıngan olduklarını düşünüyorum. çalışan kadın çocuğuna bakmıyor mu? evinin işini yapmıyor mu? ne sanılıyor yani? çalışınca çamaşırlar kendi mi yıkanıyor?

erkeksiz yaşayalım kimse evlenmesin demedim, ama beraber yaşamakta da yanlış bir şey yok. ve şu son söyledikleriniz ne kadar ayıp, daha sizi tanımadan çok kırıldım.

ve herşeyden önce ,,,birbirinize ne kadar katlanabiliyorsunuz
onu anlıyorsun

bu çözüm mü ? 10 dakikada dini nikah kıyılıyor ! 30 saniyede de bozuluyor ne olacak şimdi ?

çözüm yada değil ben bunu dmeedim din olayı böle buyudu hanı demişsinizya herkes bir dine mensup olmak zorundamı dıye konu sahıbı muslamanmış işte o yuzden oşekilde yorum yapılmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…