- 14 Kasım 2001
- 21.504
- En iyi cevaplar
- 2
- 69.632
- 1.623
- 102
- Konu Sahibi naznaznaznaz
-
çözüm yada değil ben bunu dmeedim din olayı böle buyudu hanı demişsinizya herkes bir dine mensup olmak zorundamı dıye konu sahıbı muslamanmış işte o yuzden oşekilde yorum yapılmış
evli gibiysenin fark yoksa nedne evli değilsiniz?bayan açısındna iyi değil bence.bayan olarak diyorum hiç bir güvencen yok
Bir öğrencinin notunun ne olduğu, derste konuşup konuşmadığı sadece ve sadece öğretmenini ilgilendirir.Vereceği notu ancak öğretmen bilir. Aynı şekilde günah, sevap, cennet cehennem vs. de kulla Yaradan arasındadır kimsenin karışmaya ve yorum yapmaya hakkı yoktur.
açıkçası düğünlerden daha büyük bir israf göremiyorum ben, o kadar para bir gecede harcanıyor. neden? biz evleniyoruz. e hayırlı olsun. ne diyelim. parası olan harcamak isteyen yapar ama kabul etmek gerek ki kimse de düğünsüzlükten ölmüyor.
ev hanımlarının bu konuda da ayrıca bir alıngan olduklarını düşünüyorum. çalışan kadın çocuğuna bakmıyor mu? evinin işini yapmıyor mu? ne sanılıyor yani? çalışınca çamaşırlar kendi mi yıkanıyor?
erkeksiz yaşayalım kimse evlenmesin demedim, ama beraber yaşamakta da yanlış bir şey yok. ve şu son söyledikleriniz ne kadar ayıp, daha sizi tanımadan çok kırıldım.
Israrla özelden de yazdım size ama anlamamakta direniyorsunuz !
Sorum çok basit bu konu açıldığında siz "bu konu yaşadığımız toplum AHLAK DEĞERLERİNE ZARAR VERMEKTEDİR, LÜTFEN KONUYU İNCELERMİSNİZ" diye kötü içerikle bildirdiniz mi ?
Hayır
o zaman siz site kurallarına uygun olarak yazmak zorundasınız.
Bakın tekrar ediyorum sizi tanımadığım halde iddia ediyorum sizin dini bilginiz sizi bağlar, bu sitede diyanet işleri dışında hiçbir kurumun bu konuda ki uzmanlığı bizim için geçerli değildir. Böyle bir uzmanımız olmadığı içinde bu tür paylaşımlar yasaktır. Bunu bin kez size izah ettim. Sizin ne bildiğiniz ne kadar bildiğiniz beni ilgilendirmiyor siz bu konuda profesyonel olarak çalışan biri değilsiniz.
Çok basit ! bu konu siteyi takip eden küçüklerde olduğu için toplum Ahlak kurallarına aykırıdır lütfen inceleyin demek yeterli idi.
Bakın insanları kendi doğruları ile dini açıdan yargılayamassınız. Artık bunu kabul edin," benimle Allah arasına girmeyin ! Ben araştırırım okurum dinimi de inanın sizden çok daha iyi yaşarım" bunu söylersem çok büyük gaf değil mi ? işte siz bu gafı yapıyorsunuz.
Site kuralları çok net hanımefendi dini paylaşımlarda bulunmak ilgili bölüm dışında YASAKTIR !
tamam ahlaka göre değerlendireyim
ama benim ahlak anlayışım Kuran ahlakı, ne yapabilirim
ayrıca tabii ki benim kendi düşüncelerim var ama Allahın emrettiği şekilde düşünmeyi kendi düşüncem kabul ediyorum
ne yapabilrim
herkes istediğini yazarken, hoşlanmayan oluyor diye vaz mı geçeyim
ama düğünlerde geline damada bi sürüde altın para takılıyo yenı bır hayat kurarken yardım olsun dıye kımse kaybetmıyo bi şekilde yardımlaşma ayrıca alışveriş olmazsa nasıl dönecek bu çark
belki de bana önyargılı baktığınız için "en iyi ben bilirim" diye düşündüğümü düşünüyorsunuzdur
oysa bu asla söz konusu değil, tamamen iyi niyetli.
neyse bu konuya yorum yapmıyorum artık, kimse de bana cevap vermek için yorulmaz
içinizden kırdıklarım olduysa kusura bakmayın
tekrar ediyorum, ayıplama falan asla söz konusu değil, sadece iyi niyetle bir hatırlatmaydı benimki
açıkçası düğünlerden daha büyük bir israf göremiyorum ben, o kadar para bir gecede harcanıyor. neden? biz evleniyoruz. e hayırlı olsun. ne diyelim. parası olan harcamak isteyen yapar ama kabul etmek gerek ki kimse de düğünsüzlükten ölmüyor.
ev hanımlarının bu konuda da ayrıca bir alıngan olduklarını düşünüyorum. çalışan kadın çocuğuna bakmıyor mu? evinin işini yapmıyor mu? ne sanılıyor yani? çalışınca çamaşırlar kendi mi yıkanıyor?
erkeksiz yaşayalım kimse evlenmesin demedim, ama beraber yaşamakta da yanlış bir şey yok. ve şu son söyledikleriniz ne kadar ayıp, daha sizi tanımadan çok kırıldım.
bende dusunce acisindan ya da inanc acisindan islami acidan bakiyorum.. O acidan diyecek birsey yok.. hakli olabilirsiniz..
ama su acidan kazene katiliyorum ki islami acidan deyip, kurani kerimden ornekler vererek insanlara burda yorum yapmak uygun olmuyor.. bilen bilmeyen herkes birsey derse bu sefer kas yapayim derken goz cikarmis oluyoruz.. olay da islami bir tartismaya donusuyor..
belki forumun %99 u musluman ama bir kac sayfa oncesinde bir arkadas ateist oldugunu soylemis mesela.. o arkadas son derece uygun bir dille yazmis ama birisi cikar uygunsuz bir soz soyler.. siz sebep olmus olursunuz.. e boylesi daha kotu.. yoksa zaten insanin inanci, ahlaki degeri, yasayis sekli bence bir butunluk gostermelidir..
umarim anlatabildim demek istedigimi
çok hassas çok güzel bir konuya değinmişsiniz ama zaten o çiftte aynen aldıklarını diğerlerine takıyorlar. özellikle takı törenlere kemaralara çekliyor "ay ayşengil bize çeyrek takmıştı, biz de onlara çeyrek takalım." diyerek gidliyor eşin dostun düğününe. artısı eksisi götürüyor. belki benim çevrem böyle ama daha takılanlardan kendine çorap dahi alabilen görmedim, hepsi aynen düğün masrafına gidiyor.
düğündeki israf olmuyor hanımefendi,, (tabi benim dediğim çok uçuklarda birşey değil.) orda çalışan orkestrada 5 kişi var 5 garson var 2-3 patron var bunların aileleri var, şimdi secere hesabı yapmayalım yani herkes ordan bir şekilde nasipleniyor,
ev hanımı değilim, çalışıyorum ama çocuğuma gündüz bakamıyorum doğal olarak akşamları alıyorum ..
bakmıyormuyum bakıyorum ama bu hiç ayrılmadan bakan gibi değil tabi.evimide ihmal etmiyorum. a
slında bu ev hanımlarının yaptığı alınganlık değil onlarda evde olunca sanki biz bu toplumda yokmuyuz hiç birşey yapmıyormuyuz diye düşünür oldu.
tabi herkesin ekonomik özgürlüğü olsun ama tercih ediyorsa, mutluysa yada imkanı yoksa bırakın insanlarda kendince mutlu olsun,, bırakın güveniyorsa eşine hayat arkadaşına güvensin, herkes korkuyor artık birine güvenirken bırakın güvensin .
bu arada beraber yaşamakta yanlış bir şey yok derken sizce birşey yok bence var..
inanın benim sözlerim sizinkinden daha yumuşak, en azından kimseye mal gibi alınıp satılacak demedim asıl sizinki ayıp , acaba siz kaç kişinin kalbini kırdınız, tek taraflı değil hiç bir şey.
ABlacım ben size asla ön yargılı değilim !
Bakın siz "BENİM değer yargılarıma, yaşantıma, yaşam felsefeme ve benim inançlarıma ters olduğu için bunu tasvip etmiyorum" dedinizde ben buna bir kelime ettim mi ? HAYIR yapmayın ısrarla beni hedef gösteriyorsunuz belki bunu bilinçli belkide bilinçsizce yapıyorsunuz ama bu konuda beni hedef gösteriyorsunuz.
Benim inançlarıma dediğinizde ben hiç birşey diyemem ama siz bu İslam dininde şöyle böyle günah kafanı koparacaklar kızgın ateşe atacaklar diye konuya bir giriyorsunuz... (biraz abarttım ama yorumlarınız böyle)
çok basit Benim yani bana ait ! Bu senin için geçerli olmayabilir ama BENİM benlik !
50 kez yazdım umarım izah edebilmişimdir.
ben kimseye şahsi bir şey söylemedim, kendini bu bahsettiğim durumda gören kadınlar alınmakta özgürler. ne yazık ki sizin sözleriniz bana şahsen söylenmiş şeyler. mal gibi kısmıyla ilgili ise ironi olduklarını hatırlatamak isterim. özür dilerim, ben ironiden anlamayan nesle aşina değilim.
Bana Ayşe Armanı hatırlattınız))
O bahsettiğiniz kadın tipinin adı başka zaten.
Konumuzla alakası yok, o tipler için aynı fikirdeyiz.
Kimsenin sevişmesiyle derdim yok,
hata olarakta görmüyorum.
Tercihlere , fikirlere saygı duyalım diyorum.
onaylamasak dahi
çok hassas çok güzel bir konuya değinmişsiniz ama zaten o çiftte aynen aldıklarını diğerlerine takıyorlar. özellikle takı törenlere kemaralara çekliyor "ay ayşengil bize çeyrek takmıştı, biz de onlara çeyrek takalım." diyerek gidliyor eşin dostun düğününe. artısı eksisi götürüyor. belki benim çevrem böyle ama daha takılanlardan kendine çorap dahi alabilen görmedim, hepsi aynen düğün masrafına gidiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?