Beraber Yaşamak

çözüm yada değil ben bunu dmeedim din olayı böle buyudu hanı demişsinizya herkes bir dine mensup olmak zorundamı dıye konu sahıbı muslamanmış işte o yuzden oşekilde yorum yapılmış

yok yok anladım ben sizi onu söyleyene demek istedim o yorumu göremediğim için ...

karışmaya ve yorum yapmaya hakkı yoktur deniyo ama ben eğer sakıncalı bir durum varsa uyarılması gerek diye biliyorum.çünkü herkesin her konuda bilgisi olmayabilir bilenlerin bilmeyenlere söylemesi gerekir bence. tanıdığımız her kişiden sorumlu tutulacağımızı okumuştum.tabi bu bilgilendirme amaçlı olmalı kınayıp kötü sözler söylemekten ahlaksızlıkla suçlamaktan bahsetmiyorum.iyilikle güzellikle söylemek gerekiyo. sen bilgiyi verirsin sonrasında da tabiki yaptığı kendini ilgilendirir kimse karışamaz birşey diyemez. herkes özgür sonuçta.

ama düğünlerde geline damada bi sürüde altın para takılıyo yenı bır hayat kurarken yardım olsun dıye kımse kaybetmıyo bi şekilde yardımlaşma ayrıca alışveriş olmazsa nasıl dönecek bu çark

boşanmak zor iş.bir çok kişi boşanmak istese de çocuk,çevre baskısı,ekonomik şartlar vs vs... yüzünden boşanamıyor.evliliğin bitmesi zor onca masraf yapılmış,mahkemeydi avukattı uğraş.ama beraber yaşayan bir çift için "bitsin" demek bitmesi için yeterli.o zaman aradaki tek bağlayıcılık "sevgi" demektir.uzun yıllar beraber yaşayan bir çiftin ben birbirlerini çok sevdiklerini ve mutlu olduklarını düşünürüm.evlenmeme sabebi de sadece birbirlerine eskisi kadar özenememe korkusu ve ya sahiplenilmeyi istememe olabilir.

belki de bana önyargılı baktığınız için "en iyi ben bilirim" diye düşündüğümü düşünüyorsunuzdur
oysa bu asla söz konusu değil, tamamen iyi niyetli.
neyse bu konuya yorum yapmıyorum artık, kimse de bana cevap vermek için yorulmaz
içinizden kırdıklarım olduysa kusura bakmayın
tekrar ediyorum, ayıplama falan asla söz konusu değil, sadece iyi niyetle bir hatırlatmaydı benimki

bende dusunce acisindan ya da inanc acisindan islami acidan bakiyorum.. O acidan diyecek birsey yok.. hakli olabilirsiniz..

ama su acidan kazene katiliyorum ki islami acidan deyip, Kuran-i Kerim'den ornekler vererek insanlara burda yorum yapmak uygun olmuyor.. bilen bilmeyen herkes birsey derse bu sefer kas yapayim derken goz cikarmis oluyoruz.. olay da islami bir tartismaya donusuyor..

belki forumun %99 u musluman ama bir kac sayfa oncesinde bir arkadas ateist oldugunu soylemis mesela.. o arkadas son derece uygun bir dille yazmis ama birisi cikar uygunsuz bir soz soyler.. siz sebep olmus olursunuz.. e boylesi daha kotu.. yoksa zaten insanin inanci, ahlaki degeri, yasayis sekli bence bir butunluk gostermelidir..

umarim anlatabildim demek istedigimi

Son düzenleme:

çok hassas çok güzel bir konuya değinmişsiniz ama zaten o çiftte aynen aldıklarını diğerlerine takıyorlar. özellikle takı törenlere kemaralara çekliyor "ay ayşengil bize çeyrek takmıştı, biz de onlara çeyrek takalım." diyerek gidliyor eşin dostun düğününe. artısı eksisi götürüyor. belki benim çevrem böyle ama daha takılanlardan kendine çorap dahi alabilen görmedim, hepsi aynen düğün masrafına gidiyor.

ABlacım ben size asla ön yargılı değilim !

Bakın siz "BENİM değer yargılarıma, yaşantıma, yaşam felsefeme ve benim inançlarıma ters olduğu için bunu tasvip etmiyorum" dedinizde ben buna bir kelime ettim mi ? HAYIR yapmayın ısrarla beni hedef gösteriyorsunuz belki bunu bilinçli belkide bilinçsizce yapıyorsunuz ama bu konuda beni hedef gösteriyorsunuz.

Benim inançlarıma dediğinizde ben hiç birşey diyemem ama siz bu İslam dininde şöyle böyle günah kafanı koparacaklar kızgın ateşe atacaklar diye konuya bir giriyorsunuz... (biraz abarttım ama yorumlarınız böyle)

çok basit Benim yani bana ait ! Bu senin için geçerli olmayabilir ama BENİM benlik !

50 kez yazdım umarım izah edebilmişimdir.

Şahsen benim yetiştiğim çevre, ailem ve kendim böyle birşeyi kaldıramazdı ve ben birlikte yaşamayı kabul etmezdim..
Ama sizin aileniz çevreniz ve en önemlisi kendiniz durumu kabullenmişsiniz..
Birşeyi sormak istiyorum, bunu yadırgayan kınayan birçok insan var bu bir gerçek..Onlar sizin hakkınızda kötü birşey söyleyince kınayınca üzülmüyor musunuz? Evlenmeme sebebiniz nedir?

düğündeki israf olmuyor hanımefendi,, (tabi benim dediğim çok uçuklarda birşey değil.) orda çalışan orkestrada 5 kişi var 5 garson var 2-3 patron var bunların aileleri var, şimdi secere hesabı yapmayalım yani herkes ordan bir şekilde nasipleniyor,
ev hanımı değilim, çalışıyorum ama çocuğuma gündüz bakamıyorum doğal olarak akşamları alıyorum ..
bakmıyormuyum bakıyorum ama bu hiç ayrılmadan bakan gibi değil tabi.evimide ihmal etmiyorum. a
slında bu ev hanımlarının yaptığı alınganlık değil onlarda evde olunca sanki biz bu toplumda yokmuyuz hiç birşey yapmıyormuyuz diye düşünür oldu.
tabi herkesin ekonomik özgürlüğü olsun ama tercih ediyorsa, mutluysa yada imkanı yoksa bırakın insanlarda kendince mutlu olsun,, bırakın güveniyorsa eşine hayat arkadaşına güvensin, herkes korkuyor artık birine güvenirken bırakın güvensin .

bu arada beraber yaşamakta yanlış bir şey yok derken sizce birşey yok bence var..
inanın benim sözlerim sizinkinden daha yumuşak, en azından kimseye mal gibi alınıp satılacak demedim asıl sizinki ayıp , acaba siz kaç kişinin kalbini kırdınız, tek taraflı değil hiç bir şey.

bu kadar güzel özetlenemezdi...

teşekkür ederim başıma ağrı girdi yemin ediyorum ...

cnm buda yardımlaşma oluyo çünkü insanın o dönemde paraya ihtiyacı oluyoya bütün takı takanlar aynı anda düğün yapmıyoya sen bu arada elindeki değerlendiriyon sonra sırası geldikçe götürüyon (bu arada bunları butun altınlaırını borç verip geri alamayan bırı söluyor) yanı benımde pekişime yaramadı ama aslında ıyı bı gelenek

ben kimseye şahsi bir şey söylemedim, kendini bu bahsettiğim durumda gören kadınlar alınmakta özgürler. ne yazık ki sizin sözleriniz bana şahsen söylenmiş şeyler. mal gibi kısmıyla ilgili ise ironi olduklarını hatırlatamak isterim. özür dilerim, ben ironiden anlamayan nesle aşina değilim.

Sayfalarca yazılmış.. okumadım.. belki söyleyeceklerimin benzerlerini söyleyenler olmuştur çokça, ama ben de düşüncemi söylemek istiyorum bu konuda...
Siz şu an, biz zaten evli gibiyiz, birbirimizi çok seviyoruz vs. diye kendinizi kandırabilirsiniz. Peki o çok güvendiğiniz, her anlamda kadınlık yaptığınız adam, yarın 'artık seni istemiyorum' diyip sizi dımdızlak ortada bıraktığı zaman ne yapacaksınız? ya da farklı bir açıdan bakarsak, madem bu kadar evli gibi yaşıyorsunuz, neden bir imza atamıyorsunuz sizce? yoksa ''kocanız'' mı istemiyor, gerçekten kocanız olmayı?
çok defa söyledim, sizin nezdinizde özellikle genç kızlarımız için tekrar söylüyorum. Bu ''uyanık'' adamlara kendinizi kullandırtmayın. ''Bizim toplumumuzda'' kadınlar hiç bir zaman erkekler gibi olamaz.. Onun için erkeklere özenip, tek gecelik aşklara, ben evlenmek istemiyorum, özgürüm, birlikte yaşarım olaylarına girmeyin. Sonunda geleceğiniz nokta hoş olmuyor çünkü. O adamlara giren çıkan olmaz. Onlar 40 yaşına geldiklerinde, takarlar kollarında 20 yaşında bir genç kız, evlenir otururlar. Ya siz ne yaparsınız? 35-40 yaşlarında, tabir-i caizse kullanılıp kenara atılmış, bütün hayalleri elinden alınmış bir kadın olduğunuzda ne yapacaksınız? Bunu iyi düşünün..

siz bu İslam dininde şöyle böyle günah kafanı koparacaklar kızgın ateşe atacaklar diye konuya bir giriyorsunuz... (biraz abarttım ama yorumlarınız böyle)

çok ayıp gerçekten...
kk üyeleri, yukarıdaki ifadelerin hiçbirini bugüne kadar hiçbir yazışmada kullanmadığımın özellikle altını çiziyorum
içinizden inananlar olabilir diye bu ifadelerin asla kullanılmadığını tekrar belirtirim
herkes birbirinin yorumundan hoşlanmayabilir ama en azından yorumlarımız iftiraya kaçmıyor, ama yukarıdaki ifadeler başka bir şey değil
işte ilk defa bir şeyi kınıyorum burada

Son düzenleme:

burada beraber yaşamak ve evlilik tartışılıyorsa o söz evlilere söylenmiş oluyor hanımefendi. yazarken yaptığınız genellemelere dikkat edin o zaman. ( mesala birlikte yaşamak bu kadınların zoruna gider demeyinde bazılarının zoruna gider diyin )
mal gibi ironi mi ????? bunun neresi ironi hanımefendi...
evlilik ve mal gibi alınıp satılmak evet haklısınız pek bir ironik gerçekten ....

Valla ben konunun başından beri kendisini yadediyorum.
O da evliliğe karşıydı,sevgililik konusunda yazar dururdu.

Ama ne oldu,yurtdışına sevgilisiyle birlikte yerleşebilmek için nikahlamak zorunda kaldı.
Daha doğrusu kendisi evlenme mazeretini öyle açıkladı :)
Bir de tabii çocuk sahibi olma niyeti vardı.

Bir yerden sonra resmiyet gerekli hale geliyor.

Çorap ne ki ben kendime seramik fırını bile yaptırmıştım o takı paraları ile... Düğün masrafına ya da başkalarına zırnık dahi vermedim o takılardan....

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…