- Konu Sahibi naznaznaznaz
-
Sayfalarca yazılmış.. okumadım.. belki söyleyeceklerimin benzerlerini söyleyenler olmuştur çokça, ama ben de düşüncemi söylemek istiyorum bu konuda...
Siz şu an, biz zaten evli gibiyiz, birbirimizi çok seviyoruz vs. diye kendinizi kandırabilirsiniz. Peki o çok güvendiğiniz, her anlamda kadınlık yaptığınız adam, yarın 'artık seni istemiyorum' diyip sizi dımdızlak ortada bıraktığı zaman ne yapacaksınız? ya da farklı bir açıdan bakarsak, madem bu kadar evli gibi yaşıyorsunuz, neden bir imza atamıyorsunuz sizce? yoksa ''kocanız'' mı istemiyor, gerçekten kocanız olmayı?
çok defa söyledim, sizin nezdinizde özellikle genç kızlarımız için tekrar söylüyorum. Bu ''uyanık'' adamlara kendinizi kullandırtmayın. ''Bizim toplumumuzda'' kadınlar hiç bir zaman erkekler gibi olamaz.. Onun için erkeklere özenip, tek gecelik aşklara, ben evlenmek istemiyorum, özgürüm, birlikte yaşarım olaylarına girmeyin. Sonunda geleceğiniz nokta hoş olmuyor çünkü. O adamlara giren çıkan olmaz. Onlar 40 yaşına geldiklerinde, takarlar kollarında 20 yaşında bir genç kız, evlenir otururlar. Ya siz ne yaparsınız? 35-40 yaşlarında, tabir-i caizse kullanılıp kenara atılmış, bütün hayalleri elinden alınmış bir kadın olduğunuzda ne yapacaksınız? Bunu iyi düşünün..
burada beraber yaşamak ve evlilik tartışılıyorsa o söz evlilere söylenmiş oluyor hanımefendi. yazarken yaptığınız genellemelere dikkat edin o zaman. ( mesala birlikte yaşamak bu kadınların zoruna gider demeyinde bazılarının zoruna gider diyin )
mal gibi ironi mi ????? bunun neresi ironi hanımefendi...
evlilik ve mal gibi alınıp satılmak evet haklısınız pek bir ironik gerçekten ....
Çorap ne ki ben kendime seramik fırını bile yaptırmıştım o takı paraları ile...Düğün masrafına ya da başkalarına zırnık dahi vermedim o takılardan....
bir de dikkatimi çeken bir şey var.Türkiye'nin en iyi kazanan mankenleri,şarkıcıları,televizyoncuları (kadınlar) düğünlerinde o evlilik cüzdanlarını nasıl sallıyorlar öyle."başerdııım başardııım"der gibi.ekonomik özgürlükse en babası var,kaç kişiyle de baeraber yaşadılar.e o zaman evlenirken neden bu kadar mutluluk,o cüzdanlar neden öyle sallanıyor.:26:
bir kez daha kendimi savunmak amacıyla cevap yazıyorum devamında fazla uzatmıycam. beraber yaşamak ya da evlilik diye bir tartışmamız yok. beraber yaşamak olabilir mi, olamaz mı acaba diye tartışıyoruz. beraber yaşayanlar evlenmicek diye bir kaide yok. onlar da evlensinler sözümüz yok. ama bence insanlar kendilerini hazır hissetmiyorlarsa evliliğe bir süre beraber yaşabilirler, bakarlar nasıl gidiyor, oluyor mu?
belki siz severek evlendiniz ama hala mal gibi alınan satılan kadınlar var bu ülkede, ekonomik özgürlükleri yok, evliliğe mahkumlar, ilk gece çarşaflarına bakılıyor. ve ben burada bu sistemi savnunan kadınlar gördüm. kadın evlenmezse ortada kalır, öncesinde bir beraberlik yaşamış olursa anne olamaz, evliliği iyi olmaz diyenleri sayfalarca okudum. tepkim bunlara.
valla en güzelini yapmışsınız, ne başlıklar var görüyoruz. kayınvalidem takıları evine götürdü, kocam aldı vermiyor, diye yakınanlarla dolu sayfalar.
Birlikte yaşamaya nasıl bakıyorsunuz önce bunu sormak istiyorum aslında... Sonrasında aileniz ve arkadaşlarınız sizce bu olaya nasıl bakar ve tabiki varsa sevdiğiniz kişinin(sevgiliniz,nişanlınız ya da eşiniz) ailesi...
Ben uzun zamandır beraber olduğum erkek arkadaşımla beraber yaşamaya başladım, iki yılı geçen süredir beraber yaşıyoruz...Tam aile gibiyiz denilebilir.Market alışverişleri, pazar alışverişleri, kıyafet alışverişini hep düzenli yaparız, aile gb...Pazar esnafından tutun konu komşumuza kadar sevilen bir çiftiz...Dışarıda da oldukça hoş bir tablo çizdiğimiz kanısındayım...
Ama tabii evli olmadığımızı öğrendiğinde şaşıranlar, inanmayanlar olduğu gibi kınayanlar da oluyor...Feci bir hastalıkmış gibi kendi çocuklarında olmamasını dileyenler de yok değil...Merak ediyorum sizler, benim cinsim bu duruma nasıl bakıyor?? :26:
bir de dikkatimi çeken bir şey var.Türkiye'nin en iyi kazanan mankenleri,şarkıcıları,televizyoncuları (kadınlar) düğünlerinde o evlilik cüzdanlarını nasıl sallıyorlar öyle."başerdııım başardııım"der gibi.ekonomik özgürlükse en babası var,kaç kişiyle de baeraber yaşadılar.e o zaman evlenirken neden bu kadar mutluluk,o cüzdanlar neden öyle sallanıyor.:26:
Sonunda nikahı masasına oturtmayı başardım bakışı de mi :))bir de dikkatimi çeken bir şey var.Türkiye'nin en iyi kazanan mankenleri,şarkıcıları,televizyoncuları (kadınlar) düğünlerinde o evlilik cüzdanlarını nasıl sallıyorlar öyle."başerdııım başardııım"der gibi.ekonomik özgürlükse en babası var,kaç kişiyle de baeraber yaşadılar.e o zaman evlenirken neden bu kadar mutluluk,o cüzdanlar neden öyle sallanıyor.:26:
o cüzdanları sallayanlara bakarsak iş adamıyla falan evlenenler. biliyorlarki güzelliklerile gençlikleriyle kazandılar şimdiye kadar ama hiç biri kalıcı değil, e hazıra da dağ dayanmaz. insan lükse de alışınca vazgeçmesi zor. bir nevi kendini güvenceye almak işte.
nikah memurunun gazına geliyolardır
neden bu kadar evlilik meraklısı bir toplumuz ? neden hayata sadece cinsellik ayıp günah kaka kadının yeri erkeğinin yanı evi 30 yaşına gelip evlenmeyen evde kalmış vah vah larla yaşıyoruz? açıkcası 20li yaşlarında biri olarak hiçbir zaman sizin tabirinizle "dımdızlak" ortada kalmayacağıma eminim.okumuş yüksek lisans yapan bir genç kızım neden başkasının eline bakayım ki? çalışır kazanırım.ayrıca tüm hayat 30una gelmiş evli mutlu 3 çocukludan ibaret değil.bir çok iş kadını bekar insanlar herkes anaç olmak zorunda da değil.ayrıca cinsellik karşılıklı zevk alınan aşkla yapılan birşeydir.kimse kimseyi kullanmış olmaz çıkın şu zihniyetten erkek egomanyasından bayanlar.her genç kızın hayalinin beyaz gelinlik olduğunu da kim söylüyor acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?