Beraber Yaşamak

bende bugünlerde neden bu kadar saldım çayıra mevlam kayıra diyen bir toplumuz diye soruyorum kendime ..
kimse cinsellik ayıp kaka demedi ( günah kısmında yorum yapamassınız.şimdi konuyu dini açıdan ele aldırmayın)
sadece herşeyin bir zamanı ve özeli vardır ama çabuk tüketmeye alışmış bir topluluk olduk çıktık.
ve kullanmak tabirini genelde o karşılıklı aşkla yapılan taraf olan, erkek tarafından kullandım lafı çıkar.
şimdi 20'li yaşların başındasın ama bide 40'lı yaşların başında bulunca kendini anlarsın ki ; kazın ayağı öyle değil.
bi kere hormonların tetikler anne olmak, mutlu olmak , bir hayat arkadaşıyla saygılı bir biçimde beraber olmak bunlar kötü şeyler değil.
ama daha gençsin anlarsın zamanı gelince...

bir de şu var bir kadınla adam beraber yaşıyorlar.arada imam nikahı varsa o kadın cahil,köle,harcanmış yazık ona...arada imam nikahı yoksa modern,avrupai,özgür,ayakları üzerinde duran oluyor.arada sadece bir hocanın gelip iki dua etmesi var halbuki.ama imaj komple değişiyor.garip...

doğru kadınların belli zamanı var erkekleröylemı 70dede çocuğu oluyo bence bundan erkekler rahat :113::113::113::113::113::113:durum tam tersi olsaydı onlar koşardı peşimizde evlenelım çocumuz olsun dıye

beraber yaşayanlara saygı duyarım zerre eleştirmem hakkımda yoktur bunu çok şükür bilirim. ama özgür, cool bir izlenim edinecem diye de ''resmi nikah mı (ya da dini nikah) aşın abi bunları'' tarzı konuşanları da bizim gibi resmi nikahı önemseyenlerin düşüncelerine saygı duymasını açıkça söylemek gerekirse beklerim. bu kavramı basite indirgeyerek beraber yaşamaya karşı olup eleştirenlerden ne farkınız kalıyor bunu da anlamış değilim.:26:

Her kelimesine katılıyorum!!!!

Benim anlamadığım, birlikte yaşamayı, evlenmeden önce ilişkiye girmeyi normal kabul etmeyenler neden illa ki YOBAZ, GERİ KAFALI, HOŞGÖRÜSÜZ ilan ediliyorlar???Son zamanlarda konularda çok sık rastlıyorum...Ben mi yanlış değerlerle büyütüldüm acaba? Ben mi yanlış ahlak, edep kavramlarını almışım ailemden? Belki kendinizin de hoşuna gitmeyen durumu kılıfına uydurmaya çalışmayın...Biz de modernizi biz de okuyoruz geliştiriyoruz kendimizi..Kimseyi kınamıyorum etmiyorum ama tasvip etmiyorsak da neden geri kafalı ilan ediliyoruz? Sonra ortada aileden yoksun, babası belli olmayan çocuklar...Lise tuvaletlerinde hastane tuvaletlerinde düşürülen ya da aldırılan ceninler..Arada bunları yaşayan ve bunlardan etkilenen insanların psikolojilerinden bahsetmeme hiç gerek yok...Yazık valla bayanlar bence hiç kimse haketmemeli bütün bunları...

Son düzenleme:
hem buraya soruyorlar hemde kımse kımseyı eleştıremez akıl vermeez ne çelişki

siz ne düşünürdünüz çevrenizde böyle bişey göreseniz demiş, ben bu soruya cevap verdim kendi adıma
dinen uygunmu ben kötü birimiyim, acaba evlenmelimiyim, siz olsanız beraber yaşarmıydınız dememişki ilk mesajında

Son düzenleme:

Arkadasim konu sahibi düsüncelerimizi sormus bu konuda, siz bu duruma nasil bakiyorsunuz ? diye.. Bunu dini ve ahlaki konudan ele alip yargilamak elestirmek yanlis olur... Baskasinin hayat tarzi inanclari da , ahlaki acisida o kisi baglar.. Kazen bey kac defa uyardi ve ikaz etti...Önceki sayfalari okursaniz daha iyi anlarsiniz...

Son düzenleme:
bana ters diyecem ama hakkaten ters olmakla birlikte çok ta heycanlı gelirdi, hem de o kadar heycanlı gelirdi kiii acaba babam bugün mü vuracak bni diye düşünürdüm:)))

şaka bi yana bn evliliğin tılsımını bozduğuna inanıyorum bu tarz önevlilikimsilerin.....5 yıl flört ettim eşimle o dönemler ilk bni öptüğü zaman nasılda heycan yapmıştım,hani insanın kalbinden karnına gıdıklanmalar iner yaa aynen ööle olmuştum ama ondan sonra ohoooo ha elimi öpmüş ha dudağımı hiç tık yok:)))) işte bu yüzden pişman olmuştum ve keşke hiç öpüşmeseymişim de evlendiğim gece o kıpırdanmaları yaşasaymışım dedim.....

bnm fikrim bu....

şurda yazılan cevapların kaç tanesi ilk mesaja cevap veriyor merak ettim, sanırım çok azı

Cunku biz muslumaniz.
Erkek egoomanyasi degil dinimizin geregini yapiyoruz.

Son düzenleme:

durup duruken açılmadı din konusu kendısı dedı dini nikah olayını halıyle konunun buraya varmasıda kaçılnılmaz oldu ilk sayfadan berı takip edıyorum bence zor olurma asiz bı okuyun baştan

çelişki falan yok zira konu sahibi eleştirilerinize açığım sizce iyi mi yapıyorum kötü mü yapıyorum gibi bir soruyla gelmemiş yani akla ihtiyacı yok yalnızca bizim şahsi fikirlerimizi sormuş niye bu kadar saldırılıyor anlamıyorum.

İşte hiç anlamadığım bi mantık.. Peki bi de şöyle düşünelim 10 yıllık evlisiniz ve eşiniz gelip sıkıldım senden ayrılmak istiyorum diyo.. E bu durumda siz napıcaksınız ?? Ne olursa olsun kocam o benim evlilik kutsallık vs. diye sizi sevmeyen bi adamla mutsuz bi ömür mü geçiriceksiniz , sizi aldatmasını mı kabulleniceksiniz yoksa boşanıp nereye gidicem ben şimdi diye kara kara düşünücek misiniz ? Yoksa kocanızdan aldığınız GÜVENCE mi olucak sizi farklı kılan ? Ne saçma düşünce tarzıdır bi insan benden sıkıldıysa buyursun gitsin o yoluna ben yoluma 35 yaşından sonra kadınların hayatının bittiğini, kendini bi erkeğe YAMAMAK için şansının kalmadığını düşünüyosunuz heralde ?

hay yaşa...

bazıları var.milletin hayatına müdahale ediyorlar.şunu yapma bunu yap üstelik tatlı dille de değil kınayarak.e sonra "ben uyarayım,eğer uyarmazsam senin için de yanarım".sağol yani böyle kınadın beni aşağıladın diye çok müslüman oldun.o uyarma eski devirlerdeymiş.şimdi kişi istese hatta uğraşsa bile hiç bir bilgiden kaçamaz,hele din konularından asla,heryerde karşısına çıkar.bu devirde herkes herşeyi biliyor.ama seçim yapıyor.senin de bu seçimlere uyarma kisvesi altında burnunu sokmaya hakkın yok.

Bencede çok normal imkanım olsa bende beraber yaşardım bunda kötü birşey yok içinde bulunduğumuz toplum belli hoş karşılamayan illaki olacaktır kimsenin dediğini umursama herkes önce kendine baksın hayat senin hayatın kimseyi ilgilendirmez

herkes şahsi fikrini yazıyor herkes farklı toplumlardan herkes kendı hayatında nasıl karşılanırsa onu yazıyor tamda olması gerektiği gibi ayrıca kımse konu sahıbıne saldırmıyor sadece bı konuyu şiddetle savunuyorum kadın nikahla daha değerlidir işte şahsi fikrim kimseye uymak zorunda değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…