- Konu Sahibi naznaznaznaz
-
neden bu kadar evlilik meraklısı bir toplumuz ? neden hayata sadece cinsellik ayıp günah kaka kadının yeri erkeğinin yanı evi 30 yaşına gelip evlenmeyen evde kalmış vah vah larla yaşıyoruz? açıkcası 20li yaşlarında biri olarak hiçbir zaman sizin tabirinizle "dımdızlak" ortada kalmayacağıma eminim.okumuş yüksek lisans yapan bir genç kızım neden başkasının eline bakayım ki? çalışır kazanırım.ayrıca tüm hayat 30una gelmiş evli mutlu 3 çocukludan ibaret değil.bir çok iş kadını bekar insanlar herkes anaç olmak zorunda da değil.ayrıca cinsellik karşılıklı zevk alınan aşkla yapılan birşeydir.kimse kimseyi kullanmış olmaz çıkın şu zihniyetten erkek egomanyasından bayanlar.her genç kızın hayalinin beyaz gelinlik olduğunu da kim söylüyor acaba ?
hem buraya soruyorlar hemde kımse kımseyı eleştıremez akıl vermeez ne çelişki
bende bugünlerde neden bu kadar saldım çayıra mevlam kayıra diyen bir toplumuz diye soruyorum kendime ..
kimse cinsellik ayıp kaka demedi ( günah kısmında yorum yapamassınız.şimdi konuyu dini açıdan ele aldırmayın)
sadece herşeyin bir zamanı ve özeli vardır ama çabuk tüketmeye alışmış bir topluluk olduk çıktık.
ve kullanmak tabirini genelde o karşılıklı aşkla yapılan taraf olan, erkek tarafından kullandım lafı çıkar.
şimdi 20'li yaşların başındasın ama bide 40'lı yaşların başında bulunca kendini anlarsın ki ; kazın ayağı öyle değil.
bi kere hormonların tetikler anne olmak, mutlu olmak , bir hayat arkadaşıyla saygılı bir biçimde beraber olmak bunlar kötü şeyler değil.
ama daha gençsin anlarsın zamanı gelince...
bu konuyu düşünmem bile, banane
benim için önemli olan arkadaşlarımın komşularımın insanlığı, nezaketi, görgüsü, ahlakı, hümanist olması, saygılı olması
yoksa berabermi yaşamış, gaymiymiş, dini neymiş, dinsizmiymiş beni hiiiiiç alakadar etmez, ba na ne
kimse kimseyi uyaramaz yargılayamaz kişisel tercihleri için kimsenin akıl hocasına ihtiyacı yok bu devirde
neden bu kadar evlilik meraklısı bir toplumuz ? neden hayata sadece cinsellik ayıp günah kaka kadının yeri erkeğinin yanı evi 30 yaşına gelip evlenmeyen evde kalmış vah vah larla yaşıyoruz? açıkcası 20li yaşlarında biri olarak hiçbir zaman sizin tabirinizle "dımdızlak" ortada kalmayacağıma eminim.okumuş yüksek lisans yapan bir genç kızım neden başkasının eline bakayım ki? çalışır kazanırım.ayrıca tüm hayat 30una gelmiş evli mutlu 3 çocukludan ibaret değil.bir çok iş kadını bekar insanlar herkes anaç olmak zorunda da değil.ayrıca cinsellik karşılıklı zevk alınan aşkla yapılan birşeydir.kimse kimseyi kullanmış olmaz çıkın şu zihniyetten erkek egomanyasından bayanlar.her genç kızın hayalinin beyaz gelinlik olduğunu da kim söylüyor acaba ?
siz ne düşünürdünüz çevrenizde böyle bişey göreseniz demiş, ben bu soruya cevap verdim kendi adıma
dinen uygunmu ben kötü birimiyim, acaba evlenmelimiyim, siz olsanız beraber yaşarmıydınız dememişki ilk mesajında
Arkadasim konu sahibi düsüncelerimizi sormus bu konuda, siz bu duruma nasil bakiyorsunuz ? diye.. Bunu dini ve ahlaki konudan ele alip yargilamak elestirmek yanlis olur... Baskasinin hayat tarzi inanclari da , ahlaki acisida o kisi baglar.. Kazen bey kac defa uyardi ve ikaz etti...Önceki sayfalari okursaniz daha iyi anlarsiniz...
20'li yaşlarınızda olduğunuz belirtmenize gerek yokmuş, çünkü oldukça belli.. Sizinle bir de kırkınıza yaklaşırken görüşmek isterimtabi hala, kendinizi beyaz gelinlik hayallerine kaptırıp evlenmemişseniz...
neyse benim mesajımın ana fikrini kaçırmışsınız sanırım, örnekleyerek açıklamaya çalışayım.. diyelim ki iki sevgili var, 25 yaşından 35 yaşına kadar ''evli gibi'' yaşadılar. ve sonunda adam bir gün bu ilişkiden sıkıldığını, ayrılmak istediğini söyledi. sizce o noktadan sonra olacaklar nelerdir? ben size söyleyeyim adam gider tekrar 25 yaşında bir sevgili bulur, yoluna devam eder.. peki kadın ne yapar? lütfen beni söylemediğim şeylerle itham etmek yerine gerçekçi bir bakış açısıyla cevap verin.
bu konuyu düşünmem bile, banane
benim için önemli olan arkadaşlarımın komşularımın insanlığı, nezaketi, görgüsü, ahlakı, hümanist olması, saygılı olması
yoksa berabermi yaşamış, gaymiymiş, dini neymiş, dinsizmiymiş beni hiiiiiç alakadar etmez, ba na ne
kimse kimseyi uyaramaz yargılayamaz kişisel tercihleri için kimsenin akıl hocasına ihtiyacı yok bu devirde
çelişki falan yok zira konu sahibi eleştirilerinize açığım sizce iyi mi yapıyorum kötü mü yapıyorum gibi bir soruyla gelmemiş yani akla ihtiyacı yok yalnızca bizim şahsi fikirlerimizi sormuş niye bu kadar saldırılıyor anlamıyorum.
durup duruken açılmadı din konusu kendısı dedı dini nikah olayını halıyle konunun buraya varmasıda kaçılnılmaz oldu ilk sayfadan berı takip edıyorum bence zor olurma asiz bı okuyun baştan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?