Beraber Yaşamak

durup duruken açılmadı din konusu kendısı dedı dini nikah olayını halıyle konunun buraya varmasıda kaçılnılmaz oldu ilk sayfadan berı takip edıyorum bence zor olurma asiz bı okuyun baştan

bu tarz konularda durup dururken açıldığını da çok görüyoruz bu konunun bu forumda,yasak olduğu sevgili kazen tarafından ısrarla ve isabırla defalarca ve defalarca dile getirildiği halde..

çok moderniz(?) ya ondan......ama bnce biz modernliğin ne olduğunu azbuçuk karıştırıyoruz gibi geliyor.....bna göre modernlik karşıdaki insanın görüşlerine saygı duymayı bilmektir.....bn de sizin gibi düşünüyorum ama yaşayanlara da ahlaksız gözüyle bakamıyorum bu onların hayatı,pişman olacaklarsa da bu pişmanlığı yaşayacak olan kendileri ve giden yine onlardan gidecek....

ama sırf ben evliliği daha uygun buluyorum bu tarz şeyleri yaşamak için diye düşündüğüm zaman da gerikafalı oluyorsam nerede kaldı sizin modernliğiniz ve saygınız???

Bir de şöyle birşey var canım

Kırsal kesimde karı koca nikah kıydırmayıp dini nikahla idare ettiği zaman CAHİL !

Okumuş, bilinçli(!() iki birey resmi nikay kıymayıp, dini nikah adı altında bütünleşince MODERN (!) oliyi..

pardonda neye göre söyliyeceğiz fikrimizi,,
dini konu yok tamam ( mantığını azda olsa anlayabiliyorum tabi kimse dini açıdan kötü bişey demediği sürece )
ahlaki değerde yok , yargılamak yok, eleştirmek yok ,,
ee iyi yapmışın kardeşim o zaman buraya ne diye konu açtı , yaşıyosun zaten elinden tutup nikah masasına götüren mi var..
komik olmayın şimdi burda üstüme kuma geliyor onunla iyi anlaşmanın yolları diye konu açsam , ahlaki değerden girer eleştirinin göbeğinden çıkarsınız he haklısın da denmez ki..

yine dünkü gibi birileri ahlak dersi veriyor. aman verin. konu sahibi öcü sizler ak kasıksınız.

şunu farkettim ki insanların tepkileri beraber yaşayan insanların neden beraber yaşadıklarını anlamamalarından kaynaklanıyor.

ben de erkek arkadaşımla beraber yaşıyorum ve yirmili yaşlardayım üniveriste öğrencisiyim ikimiz de hem okuyoruz hem çalışıyoruz. çalışıyoruz derken ufak tefek işler, ben özel ders veriyorum o korsan taksi yapıyor. eczacılık öğrencisiyim bi eczaneyle anlaşmam var günde bir kere de okula ilaç getiriyorum. (okul şehir merkezine uzak yurtta kalan arkadaşlara zor oluyor ta kapılarına kadar bırakıyorum ilaçlarını nasıl kullanacaklarını da anlatıyorum. o hasta halleriyle gidip gelmek zorunda kalmıyorlar, yüzdemi de eczacıdan alıyorum. hani kanuna aykırı bi durum yok.)

ikimiz de yurtta kalıyorduk başlarda hem eve çıkmak hem de rahat etmek istedik haliyle. beraber bi ev tuttuk, onda vardı araba benzini bile bölüştük. çok şükür işler iyi gidince ben de aldım bi tane. ev kiramızı yarı yarıya ödüyoruz, mutfak alışverişini yarıyarıya yapıyoruz. ev arkadaşı gibi yapıyoruz yani ödemelerimizi. çok şükür geçinip gidiyoruz.

peki ya evlenseydik;
-önce aileler evlenmememiz için ellerinden geleni yapacaklardı daha okulunuz var neyinize diyeceklerdi. evlenmek yalnızca eş ile aynı evde yaşamak değil ki resmen yeni bir aile kazanmak, en basitinden anne baba sayısının ikiye çıkması demek. bir bayram oldu benim aileme önce gidilsin diye ne kavgalar koptu evlerde. en basitinden forumda okuduk.
-ikimizde daha çok genciz okul devam ediyor evet şu an birbirimizi seviyoruz ama beş sene sonra ne olacağını kimse bilmiyor. aslında ne istiğimizi bile adam gibi bilmiyoruz. ama birbirimizi bu kadar severken sırf bu yüzden bu mutluluğu tepse miydik?
-okul bitince belki ikimize de farklı kapılar açılacak başka yerlerde yaşamamız gerekecek, peki o zaman da sırf evlilik yüzünden kariyer olanaklarını mı tepecektik?

bir gün ikimizde elbet evlenicez belki birbirimizle belki başkalarıyla çocuklarımız olmasını istiycez belki ama şimdi çok erken. ve biz mutluluğumuzu ertelemek istemiyoruz çünkü hayat çok kısa en basitinden yarın bir araba çarpabilir ve ölebiliriz.

Tabi evlenmeden de aynı evde yaşanılması iki tarafın birbirini daha iyi tanımasını düşünüyorum ama her gün her gün olmaz.O zaman evliliğin sihrinin kaçıcağına inanıyorum.Çünkü diğer türlü beraber yaşamanın evlilikten tek eksiği bir imza ve malesef bizim türk erkekleri bunu bir fırsata çevirebiliyorlar.Yeri geliyor karım değilsin bana karışamazsın diyip rest çekebiliyorlar.Ve aynı evde yaşayıp ayrılan çok arkadaşlarım oldu.Çok muhabbet tez ayrılık getirir.Hem bir kaç gün görüşülmicek ki arada özlem olsun.Ben kendi adıma evlenmeden beraber yaşamam ama erkek arkadaşımla aynı evde kalırım beraber de uyurum bunlarda sakınca görmüyorum.

Beraber yaşayanlara da saygı duyuyorum herkesin kendi hayatı.Ama dediğim gibi birbirinizi özlemek için fırsat verin.Her gün dipdibe olmak bence iyi değil.

Çok haklısınız ama sizi anlayamazlar.. Çünkü böyle yetiştiriliyoruz. Daha 3 yaşında kızın eline bebek,erkeğe kamyon veriyoruz. Seks yasak yasak diyoruz. 'Tecavüz etme' demek yerine 'tecavüz edilme' diyoruz. Sürekli dışarıya nasıl hesap veririzle uğraşıyoruz. Bize verilen cinsellik zevki bir tabu oluyor ve bu forumda 349987509876 sayfa vajinismus konusu oluyor çünkü yasak yasak dediğin şeyi birden gümmmmm 'yap' deniyor yapıyorsun ya da yapamıyorsun. Bir bakmışsın ki kız dışardan yeşil türbe içine girsen estağfur tövbe olmuş herşeyi yapmış ama kimse bilmediği için 'namuslu', alelade bu benim sevgilim, ve bu benim hayatım diyen biri de ahlaksız oluyor. Yok evlenince miras oluyomuş da cart curt sanki kız açıkta kalsa biz ödicez masraflarını çok düşünceliyiz aman aman. Valla evlenince 'nası olsa karı bana bağlı ben de dışardakilerin tadına bakayım' diyenler de o kadar çok ki!!! Bknz. Bir derdim var bölümü. Bu arada miras kalacak diye evlenme zaten. Aşığım seviyorum bu benim isteğim diye evlen.bence.

arkadaşım insanların fikirleri ya dine göre ya ahlaki ve toplumsal değerlere göre ya da aileden gördüğü davranışlar vb.ne göre şekillenir. insanlar nasıl cevap versin istiyosunuz anlamıyorum ki herkes bu zamana kadar görüp doğru bildiği fikirler üzerinden örnekler üzerinden şu veya bu şekilde karşılarım ...... sebeplerden dolayı diye yorum yapıyo.
çevremde görsem iyi yorumlarım ........açıdan kötü yorumlarım ...... açıdan diyebilir herkes. belirli cevap şablonları var da ona göre mi yazıyoruz sanki.ayrıca her türlü görüşe de açığım demiş. aksi taktirde şu açıdan eleştirenler yorum yapmasın filan derdi.

Ben de şunu anlamadım.Konu sahibi zaten birlikte yaşıyor ve halinden gayet memnun.

Bize neden fikrimizi soruyor ki ?

Erkek arkadaşımla birlikte yaşasam mı dese anlayacağım.

Ama zaten yaşıyor.Madem kime ne,o halde bize ne :)

Yani biz doğru bulsak ne olur,bulmasak ne olur ?

İnsanlar başkalarının günahlarını düşünmeye ve yargılamaya ayırdıkları vakit ve enerjinin onda birini kendi günahlarını düşünüp arınmaya harcasalardı ,dünya çok çok daha güzel bir yer olurdu

Maksat tartışma ortamı olsun ve başardı oldu da

yani......

Yazi yazabildiginize göre okumanizda da bir sorun yoktur saniyorum önceki sayfalari okumadiniz mi ? hatta altinda yorumunuz bile var.. Sayfa 25-30 a kadar sizde yazdiniz buyrun tekrar okuyun...

ben dın konusunda tek kelime yazmadım yazmayada gerek görmuyorum çünkü insanın yorumlarıyla nasıl yaşadığı neye inandığı zaten anlaşılıyor bu yorumunuzu üzerime alınmıyorum

Ne yazdim ki üzerinize aliniyorsunuz sitenin kurallari tekrar ettim okumanizi tavsiye ettim...

Evet bunlar oluyor bazı evliliklerde.
Yani o imza ömürboyu olmayabiliyor.
Evlilikler ayrılıkla sonuçlanabiliyor.
Kadın hayatına elbet devam etmeye çalışıyor, belki yeni biri çıkıyor karşısına
Ama ayrılan kadın yaşı kaç olursa olsun kendimi kime
YAMARIM acaba hala YAMANMA şansım varmı dır diye düşünmüyor..
Ayrıca;
Bir şey ancak bu kadar çirkin ifade edilebilir.

Son düzenleme:

bana dın konusunun burada konuşulmıycanı hatırlatıyorsunuz sanırım bende dın hakkında tekkelıme etmedım bu eleştırıyı üzerime alınmıyorum dedım sakınce okuyun yazdığımı anlamamışsınız

Peki ailelerinize biz birlikte eve çıkıcaz,birlikte yaşıyacaz bundan sonra dediğinizde ne tepki verdiler ? Ailelerinize söylediğinizi farzediyorum ama söylememiş olma ihtimaliniz daha fazla tabi....

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki ailelerinize biz birlikte eve çıkıcaz,birlikte yaşıyacaz bundan sonra dediğinizde ne tepki verdiler ? Ailelerinize söylediğinizi farzediyorum ama söylememiş olma ihtimaliniz daha fazla tabi....

söylemedik çünkü söyleseydik evlilikten farkı olmayacaktı, aileler işin içine girince yine evlilikteki problemleri yaşamak zorunda kalacaktık. karşılıklı kırılmalar darılmalar, belki dolduruşlar olucaktı. onun ailesi beni beğenmeyebilirdi ya da benim ailem onu beğenmeyebilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…