- Konu Sahibi naznaznaznaz
-
durup duruken açılmadı din konusu kendısı dedı dini nikah olayını halıyle konunun buraya varmasıda kaçılnılmaz oldu ilk sayfadan berı takip edıyorum bence zor olurma asiz bı okuyun baştan
Benim anlamadığım, birlikte yaşamayı, evlenmeden önce ilişkiye girmeyi normal kabul etmeyenler neden illa ki YOBAZ, GERİ KAFALI, HOŞGÖRÜSÜZ ilan ediliyorlar???Son zamanlarda konularda çok sık rastlıyorum...Ben mi yanlış değerlerle büyütüldüm acaba? Ben mi yanlış ahlak, edep kavramlarını almışım ailemden? Belki kendinizin de hoşuna gitmeyen durumu kılıfına uydurmaya çalışmayın...Biz de modernizi biz de okuyoruz geliştiriyoruz kendimizi..Kimseyi kınamıyorum etmiyorum ama tasvip etmiyorsak da neden geri kafalı ilan ediliyoruz? Sonra ortada aileden yoksun, babası belli olmayan çocuklar...Lise tuvaletlerinde hastane tuvaletlerinde düşürülen ya da aldırılan ceninler..Arada bunları yaşayan ve bunlardan etkilenen insanların psikolojilerinden bahsetmeme hiç gerek yok...Yazık valla bayanlar bence hiç kimse haketmemeli bütün bunları...
bir de şu var bir kadınla adam beraber yaşıyorlar.arada imam nikahı varsa o kadın cahil,köle,harcanmış yazık ona...arada imam nikahı yoksa modern,avrupai,özgür,ayakları üzerinde duran oluyor.arada sadece bir hocanın gelip iki dua etmesi var halbuki.ama imaj komple değişiyor.garip...
Arkadasim konu sahibi düsüncelerimizi sormus bu konuda, siz bu duruma nasil bakiyorsunuz ? diye.. Bunu dini ve ahlaki konudan ele alip yargilamak elestirmek yanlis olur... Baskasinin hayat tarzi inanclari da , ahlaki acisida o kisi baglar.. Kazen bey kac defa uyardi ve ikaz etti...Önceki sayfalari okursaniz daha iyi anlarsiniz...
Keske KK da hangi konularin tartisilmasi yasak onlari da okusaydiniz .....
neden bu kadar evlilik meraklısı bir toplumuz ? neden hayata sadece cinsellik ayıp günah kaka kadının yeri erkeğinin yanı evi 30 yaşına gelip evlenmeyen evde kalmış vah vah larla yaşıyoruz? açıkcası 20li yaşlarında biri olarak hiçbir zaman sizin tabirinizle "dımdızlak" ortada kalmayacağıma eminim.okumuş yüksek lisans yapan bir genç kızım neden başkasının eline bakayım ki? çalışır kazanırım.ayrıca tüm hayat 30una gelmiş evli mutlu 3 çocukludan ibaret değil.bir çok iş kadını bekar insanlar herkes anaç olmak zorunda da değil.ayrıca cinsellik karşılıklı zevk alınan aşkla yapılan birşeydir.kimse kimseyi kullanmış olmaz çıkın şu zihniyetten erkek egomanyasından bayanlar.her genç kızın hayalinin beyaz gelinlik olduğunu da kim söylüyor acaba ?
siz ne düşünürdünüz çevrenizde böyle bişey göreseniz demiş, ben bu soruya cevap verdim kendi adıma
dinen uygunmu ben kötü birimiyim, acaba evlenmelimiyim, siz olsanız beraber yaşarmıydınız dememişki ilk mesajında
Ben de şunu anlamadım.Konu sahibi zaten birlikte yaşıyor ve halinden gayet memnun.
Bize neden fikrimizi soruyor ki ?
Erkek arkadaşımla birlikte yaşasam mı dese anlayacağım.
Ama zaten yaşıyor.Madem kime ne,o halde bize ne :)
Yani biz doğru bulsak ne olur,bulmasak ne olur ?
Ben de şunu anlamadım.Konu sahibi zaten birlikte yaşıyor ve halinden gayet memnun.
Bize neden fikrimizi soruyor ki ?
Erkek arkadaşımla birlikte yaşasam mı dese anlayacağım.
Ama zaten yaşıyor.Madem kime ne,o halde bize ne :)
Yani biz doğru bulsak ne olur,bulmasak ne olur ?
pardonda neye göre söyliyeceğiz fikrimizi,,
dini konu yok tamam ( mantığını azda olsa anlayabiliyorum tabi kimse dini açıdan kötü bişey demediği sürece )
ahlaki değerde yok , yargılamak yok, eleştirmek yok ,,
ee iyi yapmışın kardeşim o zaman buraya ne diye konu açtı , yaşıyosun zaten elinden tutup nikah masasına götüren mi var..
komik olmayın şimdi burda üstüme kuma geliyor onunla iyi anlaşmanın yolları diye konu açsam , ahlaki değerden girer eleştirinin göbeğinden çıkarsınız he haklısın da denmez ki..
ben dın konusunda tek kelime yazmadım yazmayada gerek görmuyorum çünkü insanın yorumlarıyla nasıl yaşadığı neye inandığı zaten anlaşılıyor bu yorumunuzu üzerime alınmıyorum
İşte hiç anlamadığım bi mantık.. Peki bi de şöyle düşünelim 10 yıllık evlisiniz ve eşiniz gelip sıkıldım senden ayrılmak istiyorum diyo.. E bu durumda siz napıcaksınız ?? Ne olursa olsun kocam o benim evlilik kutsallık vs. diye sizi sevmeyen bi adamla mutsuz bi ömür mü geçiriceksiniz , sizi aldatmasını mı kabulleniceksiniz yoksa boşanıp nereye gidicem ben şimdi diye kara kara düşünücek misiniz ? Yoksa kocanızdan aldığınız GÜVENCE mi olucak sizi farklı kılan ? Ne saçma düşünce tarzıdır bi insan benden sıkıldıysa buyursun gitsin o yoluna ben yoluma 35 yaşından sonra kadınların hayatının bittiğini, kendini bi erkeğe YAMAMAK için şansının kalmadığını düşünüyosunuz heralde ?
Yazi yazabildiginize göre okumanizda da bir sorun yoktur saniyorum önceki sayfalari okumadiniz mi ?hatta altinda yorumunuz bile var.. Sayfa 25-30 a kadar sizde yazdiniz buyrun tekrar okuyun...
Ne yazdim ki üzerinize aliniyorsunuz sitenin kurallari tekrar ettim okumanizi tavsiye ettim...
Peki ailelerinize biz birlikte eve çıkıcaz,birlikte yaşıyacaz bundan sonra dediğinizde ne tepki verdiler ? Ailelerinize söylediğinizi farzediyorum ama söylememiş olma ihtimaliniz daha fazla tabi....şunu farkettim ki insanların tepkileri beraber yaşayan insanların neden beraber yaşadıklarını anlamamalarından kaynaklanıyor.
ben de erkek arkadaşımla beraber yaşıyorum ve yirmili yaşlardayım üniveriste öğrencisiyim ikimiz de hem okuyoruz hem çalışıyoruz. çalışıyoruz derken ufak tefek işler, ben özel ders veriyorum o korsan taksi yapıyor. eczacılık öğrencisiyim bi eczaneyle anlaşmam var günde bir kere de okula ilaç getiriyorum. (okul şehir merkezine uzak yurtta kalan arkadaşlara zor oluyor ta kapılarına kadar bırakıyorum ilaçlarını nasıl kullanacaklarını da anlatıyorum. o hasta halleriyle gidip gelmek zorunda kalmıyorlar, yüzdemi de eczacıdan alıyorum. hani kanuna aykırı bi durum yok.)
ikimiz de yurtta kalıyorduk başlarda hem eve çıkmak hem de rahat etmek istedik haliyle. beraber bi ev tuttuk, onda vardı araba benzini bile bölüştük. çok şükür işler iyi gidince ben de aldım bi tane. ev kiramızı yarı yarıya ödüyoruz, mutfak alışverişini yarıyarıya yapıyoruz. ev arkadaşı gibi yapıyoruz yani ödemelerimizi. çok şükür geçinip gidiyoruz.
peki ya evlenseydik;
-önce aileler evlenmememiz için ellerinden geleni yapacaklardı daha okulunuz var neyinize diyeceklerdi. evlenmek yalnızca eş ile aynı evde yaşamak değil ki resmen yeni bir aile kazanmak, en basitinden anne baba sayısının ikiye çıkması demek. bir bayram oldu benim aileme önce gidilsin diye ne kavgalar koptu evlerde. en basitinden forumda okuduk.
-ikimizde daha çok genciz okul devam ediyor evet şu an birbirimizi seviyoruz ama beş sene sonra ne olacağını kimse bilmiyor. aslında ne istiğimizi bile adam gibi bilmiyoruz. ama birbirimizi bu kadar severken sırf bu yüzden bu mutluluğu tepse miydik?
-okul bitince belki ikimize de farklı kapılar açılacak başka yerlerde yaşamamız gerekecek, peki o zaman da sırf evlilik yüzünden kariyer olanaklarını mı tepecektik?
bir gün ikimizde elbet evlenicez belki birbirimizle belki başkalarıyla çocuklarımız olmasını istiycez belki ama şimdi çok erken. ve biz mutluluğumuzu ertelemek istemiyoruz çünkü hayat çok kısa en basitinden yarın bir araba çarpabilir ve ölebiliriz.
Peki ailelerinize biz birlikte eve çıkıcaz,birlikte yaşıyacaz bundan sonra dediğinizde ne tepki verdiler ? Ailelerinize söylediğinizi farzediyorum ama söylememiş olma ihtimaliniz daha fazla tabi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?