Beraber Yaşamak

Çünkü onlar burada kendi hayatlarının ne kadar doğru olduğunu haykırıp din,ahlak, toplum vs. den girerek insanları aşağılamaya çalışan insanlar. Dünya üzerinde sade ve sadece kendine öğretilenlerin veya kendi yaşadığı hayatın doğru olduğunu düşünüp gördüğü en ufak bir farklılıkta cıkcıkcık lamar yapanlar dar kafalıdır evet. Birisi yazmış ne güzel ben şahsen böyle birşey yapmam ama yapan da beni ilgilendirmez diye. Eğer herhangibir konuda yapmam ve doğru olan benim yaptığımdır diyorsanız evet öylesinizdir ama fikir belirtip saygı duymak ayrı konu. Artı bu gerikafalı kesimde de çokça çocuk tacizi,tecavüzü,gizlice öldürülüp bahçeye gömülen kızlar vardır onlara da yazık dimi ama?

gerçekten yarın başına böyle bir şey geleceğini bilsen hala "son günümü mutlulukla geçireyim" mi dersin
sadece bunu mu yaparsın

Evet ben de bunu ifade etmeye çalışıyorum bi erkek tarafından bırakılınca ortada kalma diye bişeyi tartışıyoruz hala.. Neymiş 35 yaşındaymış kadın o yaştan sonra napıcakmış ben asıl bu cümlenin çirkin olduğunu ve çirkin dediğiniz kavramı ifade etmeye çalıştığını düşünüyorum. Evliliğe karşı bi insan değilim bi kadın ömrünün sonuna kadar mutlu olucağını düşündüğü, çocuğunun babası olarak gördüğü biriyle evlenmeli ama sadece bu sebeplerden.. Biri çıkıp da yoksa kocanız olmayı mı istemiyorrr :)) terk ederse napıcaksın :)) güvencen olmucak :) gibi laflarla evliliğin amacını saptırmaya çalışıyo ben buna kızıyorum.. Yoksa boşanma istatistikleri de forumdaki konular da ortada evliliğin erkeği eve bağlama gibi bi faydası yok..

gerçekten yarın başına böyle bir şey geleceğini bilsen hala "son günümü mutlulukla geçireyim" mi dersin
sadece bunu mu yaparsın

yarın ölecek olsam yine yarın ölmeyecekmiş gibi yaşardım. sabah okula gider günlük işlerimi yapardım. belki ailemle görüşmeyi, sevdiğim arkadaşlarımı aramayı araya sıkıştırırdım.

Ya da onaylamayacaklardı ,belki de evlilik öncesi yaşama sıcak bakmayacaklardı...Ben bu yüzden söylememiş olduğunuzu düşündüm daha çok...

Ya da onaylamayacaklardı ,belki de evlilik öncesi yaşama sıcak bakmayacaklardı...Ben bu yüzden söylememiş olduğunuzu düşündüm daha çok...

böyle düşündüklerini sanmıyorum ailemden senelerce beraber yaşayanlar oldu. en yakın amcamı örnek gösterebilirim. babamın kuzeni de bir kadın olarak örnek olabilir. aile içinde kötü karşılanmadılar ama şunu da gördüm ki karşılıklı aileler tanıştıktan sonra yaşadıklarının evlilikten bir farkı yoktu. zaten bir süre sonra da evlendiler.

Pardon siz yazi da yazmiyorsunuz kesinlikle hic bir yorumda yapmadiniz.. Sadece fikirlerinizi isin yoluyla bu topige gecirdiniz farkinda degilsiniz.

Son düzenleme:
Herkes kendi istediği gibi yaşamakta özgürdür.
Kimin ne dediği umrunuzda olmasın.
Herkesin istediği gibi olamazsınız, olmaya çalışsanızda olamazsınız.
Siz beraber yaşamaya sıcak bakmazsanız kimi insanlar sizi yobaz ilan ederler
sıcak bakarsanız kimi insanlar da ahlaksız ilan ederler.
O yüzden, o onu demiş, bu bunu demiş, hiç önemli değil.
Sizin kafanız nasıl rahat ediyor, siz ne tarzda düşünüyorsanız öyle yaşayın.
Sizin seçiminiz, sizin hayatınız.

Bazan kuzenlerin ,kardeşlerin yaşayışları bile onay görmeyebiliyor...Kuzen vs yaparsa yapsın ama benim kızım ,oğlum yapmasın denebiliyor....Halamın oğlu eşi ile evlenmeden önce 1,5 yıl birlikte yaşamış mesela...Halam bu durumdan hiç hoşnut değildi..Erkek tarafı olduğu halde...Kız tarafı pek umursamıyordu bu durumu...Evlendiler,çocukları oldu ama halam hala huzursuz bu durumdan....:44:

Son düzenleyen: Moderatör:
modernliği geçtimde şu çok hoş olmuş
imam nikahı kıydık sevgilim istedi ama dışarda imam nikahlıyız demiyoruz beraberiz diyoruz
gerçekten çok kurnazca din alet edilmiş malesef
imam nikahıı denen şeyde aynı resmi nikah gibidir yani etrafa çevreye duyurulur o da nikahtır yani hiç fark yok etraf duymadıktan ilan edilmedikten sonra hükmü yoktur
ve boşanma durumundada erkek kadına gereken maddi verilmesi gerekeni verir
tabiki bizim uyanık erkekler imam nikahını kıyıp ilerde ne kadar verir verirmi sanmam
beraber yaşayacak kadar cesur ama resmi nikah kıyacak kadar korkak
nedenleri çok çünkü kendince
madem modernlikse neden imam nihakı kıyıyorsunuz onuda kıymayın veya kıydırdığınız nikahın geçerliliğinden nasıl bu kadar emin oluyosunuz zaten yasak olan bişey resmi nikahsız
cinsellik günah olmasın diye imam nikahı yapıp birde bunu saklıyorsunuz çok garip
biri en uçta ahlak toplum din kurallarına aykırı hareket edip beraber yaşıyorsunuz diğeri en uçta resmi nikah kıymayıp gizli saklı imam nikahı kıydırıp modernliğinizle zıtlaşıyorsunuz

Mesela alttaki gibi saygılı,kendi fikrini ortaya koyan ve kimseyi yermeyen bir cevap verilebilir. İlla din ve ahlak olmadan da verilebiliyor yani

modernliği geçtimde şu çok hoş olmuş
imam nikahı kıydık sevgilim istedi ama dışarda imam nikahlıyız demiyoruz beraberiz diyoruz
gerçekten çok kurnazca din alet edilmiş malesef
imam nikahıı denen şeyde aynı resmi nikah gibidir yani etrafa çevreye duyurulur o da nikahtır yani hiç fark yok etraf duymadıktan ilan edilmedikten sonra hükmü yoktur
ve boşanma durumundada erkek kadına gereken maddi verilmesi gerekeni verir
tabiki bizim uyanık erkekler imam nikahını kıyıp ilerde ne kadar verir verirmi sanmam
beraber yaşayacak kadar cesur ama resmi nikah kıyacak kadar korkak
nedenleri çok çünkü kendince
madem modernlikse neden imam nihakı kıyıyorsunuz onuda kıymayın veya kıydırdığınız nikahın geçerliliğinden nasıl bu kadar emin oluyosunuz zaten yasak olan bişey resmi nikahsız
cinsellik günah olmasın diye imam nikahı yapıp birde bunu saklıyorsunuz çok garip
biri en uçta ahlak toplum din kurallarına aykırı hareket edip beraber yaşıyorsunuz diğeri en uçta resmi nikah kıymayıp gizli saklı imam nikahı kıydırıp modernliğinizle zıtlaşıyorsunuz

aile farkı bu oluyor işte zaten, kimilerine normal gelebilirken kimileri de çok tepkili davranıyor. ben burada birşeyler yazarak kimsenin düşüncesini değiştirebileceğime inanmıyorum ama beraber yaşayan insanlara bir nebze daha ılımlı yaklaşmalarını sağlayabilirsem ne mutlu bana. çünkü ben de onlardan biriyim buradaki insanlar da gerçek insanlar belki yolda karşılaştığım aynı apartmanda oturduğum insanlar.

ha kastınız erkek arkadaşmın ailesiyse, kızları da sevgilisiyle beraber yaşıyor haberleri var. kötü karşılamıyorlardır herhalde.

Son düzenleme:
Pardon siz yazi da yazmiyorsunuz kesinlikle hic bir yorumda yapmadiniz.. Sadece fikirlerinizi isin yoluyla bu topige gecirdiniz farkinda degilsiniz.

ben yorum yapmadım demedim..
neye göre yorum yazsaydık dedim, onu söyleme, bunu söyleme..
bu yeni nesil özgürlükçü meraklılarıda tuhaf eskilede gene bir tutarlılık var,,
herkes istediğini yapabilir,, biz söyleriz haklıyız, sen ağzını açma..
kusura bakma hiç kullanmadığım bir anbiyane tabiri kullanacağım ;
YOK YAAAAAA.........

Bana göre evlilikte bir güvence değil.
Evlilik bahsettiğiniz sebeplerden yapılıyor zaten , kalan kısmı azınlıktır.
Şu yaşıma kadar öğrenmeye çabaladığım şey kınamamaktır.
Ama yamanmak kelimesi çok çirkin.
Evlide olsan, beraberde yaşıyorsan eğer sonuç ayrılıksa,
yapılan bir şekilde hayata devam etmektir.

nikahsız yaşamayı tasvip etmemekle çocuk tacizciliği, tecavüzü arasındaki bağlantıyı açıklar mısınız? Benim aldığım ahlak anlayışımda gayrimeşru çocuğunu aldırmak ya da düşürmekle aynı kefede sizin geri kafalılarda tespit ettiğiniz(!) şeyler..
Sizin sığ düşüncenize göre birlikte yaşamayı tasvip etmeyen her insan çocuk tacizi, tecavüzcü yapacak potansiyelde olmalı?

ben yorum yapmadım demedim..
neye göre yorum yazsaydık dedim, onu söyleme, bunu söyleme..
bu yeni nesil özgürlükçü meraklılarıda tuhaf eskilede gene bir tutarlılık var,,
herkes istediğini yapabilir,, biz söyleriz haklıyız, sen ağzını açma..
kusura bakma hiç kullanmadığım bir anbiyane tabiri kullanacağım ;
YOK YAAAAAA.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…