- Konu Sahibi naznaznaznaz
-
Çünkü onlar burada kendi hayatlarının ne kadar doğru olduğunu haykırıp din,ahlak, toplum vs. den girerek insanları aşağılamaya çalışan insanlar. Dünya üzerinde sade ve sadece kendine öğretilenlerin veya kendi yaşadığı hayatın doğru olduğunu düşünüp gördüğü en ufak bir farklılıkta cıkcıkcık lamar yapanlar dar kafalıdır evet. Birisi yazmış ne güzel ben şahsen böyle birşey yapmam ama yapan da beni ilgilendirmez diye. Eğer herhangibir konuda yapmam ve doğru olan benim yaptığımdır diyorsanız evet öylesinizdir ama fikir belirtip saygı duymak ayrı konu. Artı bu gerikafalı kesimde de çokça çocuk tacizi,tecavüzü,gizlice öldürülüp bahçeye gömülen kızlar vardır onlara da yazık dimi ama?Benim anlamadığım, birlikte yaşamayı, evlenmeden önce ilişkiye girmeyi normal kabul etmeyenler neden illa ki YOBAZ, GERİ KAFALI, HOŞGÖRÜSÜZ ilan ediliyorlar???Son zamanlarda konularda çok sık rastlıyorum...Ben mi yanlış değerlerle büyütüldüm acaba? Ben mi yanlış ahlak, edep kavramlarını almışım ailemden? Belki kendinizin de hoşuna gitmeyen durumu kılıfına uydurmaya çalışmayın...Biz de modernizi biz de okuyoruz geliştiriyoruz kendimizi..Kimseyi kınamıyorum etmiyorum ama tasvip etmiyorsak da neden geri kafalı ilan ediliyoruz? Sonra ortada aileden yoksun, babası belli olmayan çocuklar...Lise tuvaletlerinde hastane tuvaletlerinde düşürülen ya da aldırılan ceninler..Arada bunları yaşayan ve bunlardan etkilenen insanların psikolojilerinden bahsetmeme hiç gerek yok...Yazık valla bayanlar bence hiç kimse haketmemeli bütün bunları...
şunu farkettim ki insanların tepkileri beraber yaşayan insanların neden beraber yaşadıklarını anlamamalarından kaynaklanıyor.
ben de erkek arkadaşımla beraber yaşıyorum ve yirmili yaşlardayım üniveriste öğrencisiyim ikimiz de hem okuyoruz hem çalışıyoruz. çalışıyoruz derken ufak tefek işler, ben özel ders veriyorum o korsan taksi yapıyor. eczacılık öğrencisiyim bi eczaneyle anlaşmam var günde bir kere de okula ilaç getiriyorum. (okul şehir merkezine uzak yurtta kalan arkadaşlara zor oluyor ta kapılarına kadar bırakıyorum ilaçlarını nasıl kullanacaklarını da anlatıyorum. o hasta halleriyle gidip gelmek zorunda kalmıyorlar, yüzdemi de eczacıdan alıyorum. hani kanuna aykırı bi durum yok.)
ikimiz de yurtta kalıyorduk başlarda hem eve çıkmak hem de rahat etmek istedik haliyle. beraber bi ev tuttuk, onda vardı araba benzini bile bölüştük. çok şükür işler iyi gidince ben de aldım bi tane. ev kiramızı yarı yarıya ödüyoruz, mutfak alışverişini yarıyarıya yapıyoruz. ev arkadaşı gibi yapıyoruz yani ödemelerimizi. çok şükür geçinip gidiyoruz.
peki ya evlenseydik;
-önce aileler evlenmememiz için ellerinden geleni yapacaklardı daha okulunuz var neyinize diyeceklerdi. evlenmek yalnızca eş ile aynı evde yaşamak değil ki resmen yeni bir aile kazanmak, en basitinden anne baba sayısının ikiye çıkması demek. bir bayram oldu benim aileme önce gidilsin diye ne kavgalar koptu evlerde. en basitinden forumda okuduk.
-ikimizde daha çok genciz okul devam ediyor evet şu an birbirimizi seviyoruz ama beş sene sonra ne olacağını kimse bilmiyor. aslında ne istiğimizi bile adam gibi bilmiyoruz. ama birbirimizi bu kadar severken sırf bu yüzden bu mutluluğu tepse miydik?
-okul bitince belki ikimize de farklı kapılar açılacak başka yerlerde yaşamamız gerekecek, peki o zaman da sırf evlilik yüzünden kariyer olanaklarını mı tepecektik?
bir gün ikimizde elbet evlenicez belki birbirimizle belki başkalarıyla çocuklarımız olmasını istiycez belki ama şimdi çok erken. ve biz mutluluğumuzu ertelemek istemiyoruz çünkü hayat çok kısa en basitinden yarın bir araba çarpabilir ve ölebiliriz.
Evet bunlar oluyor bazı evliliklerde.
Yani o imza ömürboyu olmayabiliyor.
Evlilikler ayrılıkla sonuçlanabiliyor.
Kadın hayatına elbet devam etmeye çalışıyor, belki yeni biri çıkıyor karşısına
Ama ayrılan kadın yaşı kaç olursa olsun kendimi kime
YAMARIM acaba hala YAMANMA şansım varmı dır diye düşünmüyor..
Ayrıca;
Bir şey ancak bu kadar çirkin ifade edilebilir.
gerçekten yarın başına böyle bir şey geleceğini bilsen hala "son günümü mutlulukla geçireyim" mi dersin
sadece bunu mu yaparsın
Yazi yazabildiginize göre okumanizda da bir sorun yoktur saniyorum önceki sayfalari okumadiniz mi ?hatta altinda yorumunuz bile var.. Sayfa 25-30 a kadar sizde yazdiniz buyrun tekrar okuyun...
ya evet yazı yazabiliyorum ama okuyamıyorum ..
enerji kanalıyla yazılarınız direk beynime ışınlanıyo...
ne için yorumum var arkadaşım sende yazıyorsun ama ben okuyabildiğini sanmıyorum bile,
eleştiriyi dozunda yaptım kimseye tü kaka demedim ne dicem yani iyi yapmışsın haklısın mı ??
demiyorum arkadaşım benim görüşüm bu beğen yada beğenme tıpkı benim seninkini beğenmeme gibi..
söylemedik çünkü söyleseydik evlilikten farkı olmayacaktı, aileler işin içine girince yine evlilikteki problemleri yaşamak zorunda kalacaktık. karşılıklı kırılmalar darılmalar, belki dolduruşlar olucaktı. onun ailesi beni beğenmeyebilirdi ya da benim ailem onu beğenmeyebilirdi.
Ya da onaylamayacaklardı ,belki de evlilik öncesi yaşama sıcak bakmayacaklardı...Ben bu yüzden söylememiş olduğunuzu düşündüm daha çok...
ya evet yazı yazabiliyorum ama okuyamıyorum ..
enerji kanalıyla yazılarınız direk beynime ışınlanıyo...
ne için yorumum var arkadaşım sende yazıyorsun ama ben okuyabildiğini sanmıyorum bile,
eleştiriyi dozunda yaptım kimseye tü kaka demedim ne dicem yani iyi yapmışsın haklısın mı ??
demiyorum arkadaşım benim görüşüm bu beğen yada beğenme tıpkı benim seninkini beğenmeme gibi..
böyle düşündüklerini sanmıyorum ailemden senelerce beraber yaşayanlar oldu. en yakın amcamı örnek gösterebilirim. babamın kuzeni de bir kadın olarak örnek olabilir. aile içinde kötü karşılanmadılar ama şunu da gördüm ki karşılıklı aileler tanıştıktan sonra yaşadıklarının evlilikten bir farkı yoktu. zaten bir süre sonra da evlendiler.
pardonda neye göre söyliyeceğiz fikrimizi,,
dini konu yok tamam ( mantığını azda olsa anlayabiliyorum tabi kimse dini açıdan kötü bişey demediği sürece )
ahlaki değerde yok , yargılamak yok, eleştirmek yok ,,
ee iyi yapmışın kardeşim o zaman buraya ne diye konu açtı , yaşıyosun zaten elinden tutup nikah masasına götüren mi var..
komik olmayın şimdi burda üstüme kuma geliyor onunla iyi anlaşmanın yolları diye konu açsam , ahlaki değerden girer eleştirinin göbeğinden çıkarsınız he haklısın da denmez ki..
Tabi evlenmeden de aynı evde yaşanılması iki tarafın birbirini daha iyi tanımasını düşünüyorum ama her gün her gün olmaz.O zaman evliliğin sihrinin kaçıcağına inanıyorum.Çünkü diğer türlü beraber yaşamanın evlilikten tek eksiği bir imza ve malesef bizim türk erkekleri bunu bir fırsata çevirebiliyorlar.Yeri geliyor karım değilsin bana karışamazsın diyip rest çekebiliyorlar.Ve aynı evde yaşayıp ayrılan çok arkadaşlarım oldu.Çok muhabbet tez ayrılık getirir.Hem bir kaç gün görüşülmicek ki arada özlem olsun.Ben kendi adıma evlenmeden beraber yaşamam ama erkek arkadaşımla aynı evde kalırım beraber de uyurum bunlarda sakınca görmüyorum.
Beraber yaşayanlara da saygı duyuyorum herkesin kendi hayatı.Ama dediğim gibi birbirinizi özlemek için fırsat verin.Her gün dipdibe olmak bence iyi değil.
Bazan kuzenlerin ,kardeşlerin yaşayışları bile onay görmeyebiliyor...Halamın oğlu eşi ile evlenmeden önce 1,5 yıl birlikte yaşamış mesela...Halam bu durumdan hiç hoşnut değildi..Erkek tarafı olduğu halde...Kız tarafı pek umursamıyordu bu durumu...Evlendiler,çocukları oldu ama halam hala huzursuz bu durumdan....:44:
Pardon siz yazi da yazmiyorsunuz kesinlikle hic bir yorumda yapmadiniz.. Sadece fikirlerinizi isin yoluyla bu topige gecirdiniz farkinda degilsiniz.
Evet ben de bunu ifade etmeye çalışıyorum bi erkek tarafından bırakılınca ortada kalma diye bişeyi tartışıyoruz hala.. Neymiş 35 yaşındaymış kadın o yaştan sonra napıcakmış ben asıl bu cümlenin çirkin olduğunu ve çirkin dediğiniz kavramı ifade etmeye çalıştığını düşünüyorum. Evliliğe karşı bi insan değilim bi kadın ömrünün sonuna kadar mutlu olucağını düşündüğü, çocuğunun babası olarak gördüğü biriyle evlenmeli ama sadece bu sebeplerden.. Biri çıkıp da yoksa kocanız olmayı mı istemiyorrr :)) terk ederse napıcaksın :)) güvencen olmucak :) gibi laflarla evliliğin amacını saptırmaya çalışıyo ben buna kızıyorum.. Yoksa boşanma istatistikleri de forumdaki konular da ortada evliliğin erkeği eve bağlama gibi bi faydası yok..
Çünkü onlar burada kendi hayatlarının ne kadar doğru olduğunu haykırıp din,ahlak, toplum vs. den girerek insanları aşağılamaya çalışan insanlar. Dünya üzerinde sade ve sadece kendine öğretilenlerin veya kendi yaşadığı hayatın doğru olduğunu düşünüp gördüğü en ufak bir farklılıkta cıkcıkcık lamar yapanlar dar kafalıdır evet. Birisi yazmış ne güzel ben şahsen böyle birşey yapmam ama yapan da beni ilgilendirmez diye. Eğer herhangibir konuda yapmam ve doğru olan benim yaptığımdır diyorsanız evet öylesinizdir ama fikir belirtip saygı duymak ayrı konu. Artı bu gerikafalı kesimde de çokça çocuk tacizi,tecavüzü,gizlice öldürülüp bahçeye gömülen kızlar vardır onlara da yazık dimi ama?
Pardon siz yazi da yazmiyorsunuz kesinlikle hic bir yorumda yapmadiniz.. Sadece fikirlerinizi isin yoluyla bu topige gecirdiniz farkinda degilsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?