- Konu Sahibi naznaznaznaz
-
İşte hiç anlamadığım bi mantık.. Peki bi de şöyle düşünelim 10 yıllık evlisiniz ve eşiniz gelip sıkıldım senden ayrılmak istiyorum diyo.. E bu durumda siz napıcaksınız ?? Ne olursa olsun kocam o benim evlilik kutsallık vs. diye sizi sevmeyen bi adamla mutsuz bi ömür mü geçiriceksiniz , sizi aldatmasını mı kabulleniceksiniz yoksa boşanıp nereye gidicem ben şimdi diye kara kara düşünücek misiniz ? Yoksa kocanızdan aldığınız GÜVENCE mi olucak sizi farklı kılan ? Ne saçma düşünce tarzıdır bi insan benden sıkıldıysa buyursun gitsin o yoluna ben yoluma 35 yaşından sonra kadınların hayatının bittiğini, kendini bi erkeğe YAMAMAK için şansının kalmadığını düşünüyosunuz heralde ?
Mesela alttaki gibi saygılı,kendi fikrini ortaya koyan ve kimseyi yermeyen bir cevap verilebilir. İlla din ve ahlak olmadan da verilebiliyor yani
Evet ben de bunu ifade etmeye çalışıyorum bi erkek tarafından bırakılınca ortada kalma diye bişeyi tartışıyoruz hala.. Neymiş 35 yaşındaymış kadın o yaştan sonra napıcakmış ben asıl bu cümlenin çirkin olduğunu ve çirkin dediğiniz kavramı ifade etmeye çalıştığını düşünüyorum. Evliliğe karşı bi insan değilim bi kadın ömrünün sonuna kadar mutlu olucağını düşündüğü, çocuğunun babası olarak gördüğü biriyle evlenmeli ama sadece bu sebeplerden.. Biri çıkıp da yoksa kocanız olmayı mı istemiyorrr :)) terk ederse napıcaksın :)) güvencen olmucak :) gibi laflarla evliliğin amacını saptırmaya çalışıyo ben buna kızıyorum.. Yoksa boşanma istatistikleri de forumdaki konular da ortada evliliğin erkeği eve bağlama gibi bi faydası yok..
aile farkı bu oluyor işte zaten, kimilerine normal gelebilirken kimileri de çok tepkili davranıyor. ben burada birşeyler yazarak kimsenin düşüncesini değiştirebileceğime inanmıyorum ama beraber yaşayan insanlara bir nebze daha ılımlı yaklaşmalarını sağlayabilirsem ne mutlu bana. çünkü ben de onlardan biriyim buradaki insanlar da gerçek insanlar belki yolda karşılaştığım aynı apartmanda oturduğum insanlar.
ha kastınız erkek arkadaşmın ailesiyse, kızları da sevgilisiyle beraber yaşıyor haberleri var. kötü karşılamıyorlardır herhalde.
nikahsız yaşamayı tasvip etmemekle çocuk tacizciliği, tecavüzü arasındaki bağlantıyı açıklar mısınız? Benim aldığım ahlak anlayışımda gayrimeşru çocuğunu aldırmak ya da düşürmekle aynı kefede sizin geri kafalılarda tespit ettiğiniz(!) şeyler..
Sizin sığ düşüncenize göre birlikte yaşamayı tasvip etmeyen her insan çocuk tacizi, tecavüzcü yapacak potansiyelde olmalı?
aile farkı bu oluyor işte zaten, kimilerine normal gelebilirken kimileri de çok tepkili davranıyor. ben burada birşeyler yazarak kimsenin düşüncesini değiştirebileceğime inanmıyorum ama beraber yaşayan insanlara bir nebze daha ılımlı yaklaşmalarını sağlayabilirsem ne mutlu bana. çünkü ben de onlardan biriyim buradaki insanlar da gerçek insanlar belki yolda karşılaştığım aynı apartmanda oturduğum insanlar.
ha kastınız erkek arkadaşmın ailesiyse, kızları da sevgilisiyle beraber yaşıyor haberleri var. kötü karşılamıyorlardır herhalde.
ben yorum yapmadım demedim..
neye göre yorum yazsaydık dedim, onu söyleme, bunu söyleme..
bu yeni nesil özgürlükçü meraklılarıda tuhaf eskilede gene bir tutarlılık var,,
herkes istediğini yapabilir,, biz söyleriz haklıyız, sen ağzını açma..
kusura bakma hiç kullanmadığım bir anbiyane tabiri kullanacağım ;
YOK YAAAAAA.........
Tabi farklı..Size soruyorum anlayabilmek için... Benim de kızım ve oğlum var...
Peki bir gün sevgiliniz gelip pat diye bitti dese,ben bilmemkime aşık oldum,artık onunla yaşamak istiyorum,senden sıkıldım ,pılını pırtını topla git dese tepkiniz ne olur..? Bazan erkek milleti bu kadar açıkça odun odun konuşabiliyor çünkü...Amann hayat benim,ne üzülecem mi dersiniz,yoksa sizin için büyük yıkım mı olur,erkeklere güveniniz sarsılır mı ? O olmazsa başka biri olur hayatımda,onunla yaşarım mı dersiniz ?
Hayır. O kişi nikahsız yaşayan herkes için genelleme yapıp şu cümleyi kurduğu için ''Sonra ortada aileden yoksun, babası belli olmayan çocuklar...Lise tuvaletlerinde hastane tuvaletlerinde düşürülen ya da aldırılan ceninler'' ben de savunduğu kesimlerde çocuk tacizcileri vs. duyuyoruz biz de dedim. Yani genelleme yapacak olursak çok şey var diye. Beni anlamadan sığ beyinli olarak tasvip etmiş olmanız da ne kadar sinirlenmiş olduğunuzu gösteriyor. Sakin olun ana fikri anlayın ondan sonra yazın ki başkaları da size sığ beyinli demesin. teşekkür ederim
konuda bu ya belki bu konuyu acanla ve yorum yapanlarla ortak bir dini paylasmiyorsunuzdur. ... Siz onlari kendi dininizle YARGILAYAMAZSINIZ....Sayfalardir ayni sey yaziliyor... Okumakla anlamak arasinda ince cizgi var... Bunu belirtmek istedim.. Yeni nesil özgürlükcü meraklisida degilim..
üzülürüm tabii ki insan sevdiği adamdan ayrılınca üzülmez mi? güvenim de sarsılır, beraber yaşamasak da sarsılacaktı ama güvenim. bir anda bu şekilde terkedilmek kolay değil. ama yine de okula işe devam ederim. belki bir sonraki ilişkime daha korkak adımlarla başlarım daha ince elerim daha sık dokurum. karakter olarak evden çık diyecek biri değil, o giderdi herhalde ama ben de o evde daha fazla yaşamazdım. ben çıksaydım onun da o evde yaşamayacağını düşünüyorum.
Tabi canım tabi biz alt alta aynı yorumlardan kopyalayalım olsun bitsin..
bir topluluğu beraber tutan ahlaki kavramlar vardır bunları yok sayamassın.
ki bunları bilim kitaplarında, sosyoloji v.s de bulursun.
yani sen kafana göre yaşarken insanların değer yargılarını savunmasına engel olamassın.
kimseye nasıl cevap yazacağını söyleyip,, böyle yazın diyemessin.. haddin değil..
İlginçtir ki açılan bir konu- gene tartışmalar ve gene konu sahibi ortada yok. Tez konusu çıkmasın da bari
üzülürüm tabii ki insan sevdiği adamdan ayrılınca üzülmez mi? güvenim de sarsılır, beraber yaşamasak da sarsılacaktı ama güvenim. bir anda bu şekilde terkedilmek kolay değil. ama yine de okula işe devam ederim. belki bir sonraki ilişkime daha korkak adımlarla başlarım daha ince elerim daha sık dokurum. karakter olarak evden çık diyecek biri değil, o giderdi herhalde ama ben de o evde daha fazla yaşamazdım. ben çıksaydım onun da o evde yaşamayacağını düşünüyorum.
İlginçtir ki açılan bir konu- gene tartışmalar ve gene konu sahibi ortada yok. Tez konusu çıkmasın da bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?