Beraber Yaşamak

Her şey zamanı gelince güzel...Biz böyle bir şey yapmadık zaten hoş görülmez asla ama bencede ne gerek var ki???
Neden evlendikten sonra yaşadığım şeyleri önceden yaşayıp tüketeyim ki?Diyelim ki 4 5 sene evlenmediniz( ki bana kalırsa beraber de yaşadıktan sonra evliliğin ne anlamı var )o zaman çok daha uzun süre sorumluluk almış hissedeceksiniz kendinizi.Evlendiğin,iz de değişen hiç bir şey olmayacak.Ne anlamı kalacak o güzel duygunun?...

Tabi bunlar benim görüşlerim...Bana ters böyle şeyler

bence heyecanlandırır.
ne olursa olsun evet demek, o gelinliği giymek bile ayrı bir şey.
birlikte yaşamaya karşı değilim bu arada.
huff hemen dine bağlanmış konu yine
size katılıyorum yepyeni bir ev gelinlik düğün ne kadar süre aynı evde yaşasanız da onlar başka heyecanlar :)

Koskoca paragrafın icinden lafı cimbizla çekip konu saptıranlar, kendince eglenenler de var aramızda. Herkesin hayatı kendine.

benim kuzenim evlendi biz erkek tarafıyız. evlendikten 1 hafta sonra bohça getirdiler. anneanneye yengelere ve teyzelere. onlarında adeti öyleymiş.

kınamıyorum ama ben şunu anlayamıyorum cevaplarsanız sevinirim ..Siz bile anlatırken "evli gibi" diye anlatıyorsunuz,üstelik beraber yaşarken de sonuç olarak bir eve yerleşiliyor-eşyalar alınıyor-her ay aynı harcamalar yapılıyor..Ozaman neden evli değil de "evli gibi"???

Koskoca paragrafın icinden lafı cimbizla çekip konu saptıranlar, kendince eglenenler de var aramızda. Herkesin hayatı kendine.

bencede arkadaşım çok dogru söylemişin
konu sahibi arkadaş yanlış bir durum yapmıyo ailesi biliyo,karşı taraf biliyo ...evlilik bile konuşulmuş yani gizli kapaklı yaptıgı hiç birşey yok herşey biliniyo,sadece nikah yok...

benim kuzenim evlendi biz erkek tarafıyız. evlendikten 1 hafta sonra bohça getirdiler. anneanneye yengelere ve teyzelere. onlarında adeti öyleymiş.

Ben sap sap evlenmisin ozaman
ne bisi getirdiler nede bisi goturduk.
Gittigimde kaynanadan baklavami isticem artik

Son düzenleme:
kendimi ne kadar ileri görüslü olarak görsemde bu konularda gayet geri kafaliyim.... hic tasvip etmedigim birseydir...
bazi arkadaslarin dedigi gibi tas yerinde agirdir... bu benim sahsi firkimdir...

bizemi diyon elmayra
ama biz konuyla ilgili eğlenmiyoruz:44:
dersimiz :komik gelenekler

bi komık gelenekte ben söyliyim hatta banada zorla yaptılar,gercı bu dugun öncesı olan birşey

eşyalarımı yerleştırdık yatak odam kuruldu anneannem dedıkı adettır yatagının üstüne cocuk oturtalım anneanne daha ben kullanamadan kımseyı yatırmam demeye kalmadı bu arada cocukta yok etrafımızda erkek cocuk yatarsa oglum olurmus kız cocuk yatarsa kızım olurmus

sonra kardesım atladı 24 yasında sonra kuzenlerım atladı 22 20 10 yaslarında kız erkek karısık eğlencesıne

ee anneanne sımdı ne olacak dedım 4 tane cocugummu olacak mıs bu mu yani

bir soru var ortada, verilecek cevaplarda tabi ki farklı bakış açıları olacak. nedense dine ilişkin bir noktadan bakılmasından rahatsız olan çok. nikah, evlilik kutsaldır bayanlar. bu tüm dinlerde böyledir. adına modernizm denilen ve tarihi 100 yılı geçmeyen bir düşüncenin verdiği rehavetle çok normal bir durum gibi algılanıyor nikahsız birliktelikler. biraz tarih biliyorsanız kadim kültürlerin hiç birinde ( yalnızca müslümanlarda değil) nikahsız birlikteliklerin onaylanmadığını görürsünüz.

olaya sadece dini açıdan baksaydım haramdır der geçerdim. ama hukuki yönden bakıyorum, kadının mağdur olmaması için,istismar edilmememsi için en uygun yol nikahtır.

sanırım bana diyorsunuz

bakın ben dini konulardan rahatsız falan olmuyorum sadece site kuralları gereği yasak oldugu için uyarma gereği duydum hepsi bu

Sonucunda evlenecekseniz neysede, ama olaki bi ayrılık olsa mağdur olan siz olursunuz o zaman pişmanlık yaşarsınız. Madem beraber yaşanıyor neden nikah yapma gereği duyulmuyor.

Öncelikle teşekkür ediyorum yazdığınız için :)

Ben sadece bakış açınızı ve nedenlerini sormuştum, merak sadece...Önceki yorumlarda da yazmıştım henüz bazı planlarımızı gerçekleştirmedik...Sevgiler

Sonucunda evlenecekseniz neysede, ama olaki bi ayrılık olsa mağdur olan siz olursunuz o zaman pişmanlık yaşarsınız. Madem beraber yaşanıyor neden nikah yapma gereği duyulmuyor.

Kimse kimsenin dini inancını sorgulayamaz. Herkes kendine bakmalı bu konuda.
Ayrıca arkadaş evliliğe karşı olduğunu söylememiş. Her şeyin istediği gibi olması için bekliyormuş.
Mutluysa daha ne diyebiliriz ki.?
Sen iyiysen, mutluysan bunda yanlış bir şey yok.

canım biliyosun bugün biber gazı olayı yaşadım hemde en hakikisinden!ondan devreler yandı biraz

soruyu bi kez daha alabilir miyim?

yalnız gece topikte konuşalm bunu,malum ban ban

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…