- Konu Sahibi naznaznaznaz
-
Öyle mi dersin
Ben sorum kaynadı sanmıştım sadece
Durum vahim desene
size katılıyorum yepyeni bir ev gelinlik düğün ne kadar süre aynı evde yaşasanız da onlar başka heyecanlar :)bence heyecanlandırır.
ne olursa olsun evet demek, o gelinliği giymek bile ayrı bir şey.
birlikte yaşamaya karşı değilim bu arada.
huff hemen dine bağlanmış konu yine
Kız evi oğlan evine ne götürüyor bu durumda ?
Koskoca paragrafın icinden lafı cimbizla çekip konu saptıranlar, kendince eglenenler de var aramızda. Herkesin hayatı kendine.
Koskoca paragrafın icinden lafı cimbizla çekip konu saptıranlar, kendince eglenenler de var aramızda. Herkesin hayatı kendine.
benim kuzenim evlendi biz erkek tarafıyız. evlendikten 1 hafta sonra bohça getirdiler. anneanneye yengelere ve teyzelere. onlarında adeti öyleymiş.
bizemi diyon elmayra
ama biz konuyla ilgili eğlenmiyoruz:44:
dersimiz :komik gelenekler
bir soru var ortada, verilecek cevaplarda tabi ki farklı bakış açıları olacak. nedense dine ilişkin bir noktadan bakılmasından rahatsız olan çok. nikah, evlilik kutsaldır bayanlar. bu tüm dinlerde böyledir. adına modernizm denilen ve tarihi 100 yılı geçmeyen bir düşüncenin verdiği rehavetle çok normal bir durum gibi algılanıyor nikahsız birliktelikler. biraz tarih biliyorsanız kadim kültürlerin hiç birinde ( yalnızca müslümanlarda değil) nikahsız birlikteliklerin onaylanmadığını görürsünüz.
olaya sadece dini açıdan baksaydım haramdır der geçerdim. ama hukuki yönden bakıyorum, kadının mağdur olmaması için,istismar edilmememsi için en uygun yol nikahtır.
kınamıyorum ama ben şunu anlayamıyorum cevaplarsanız sevinirim ..Siz bile anlatırken "evli gibi" diye anlatıyorsunuz,üstelik beraber yaşarken de sonuç olarak bir eve yerleşiliyor-eşyalar alınıyor-her ay aynı harcamalar yapılıyor..Ozaman neden evli değil de "evli gibi"???
kadesa bizde de tatlı adeti var
ama kız tarafı düğünden sonraki gün erkek tarafına götürür
ayıp manası yok bizim kinin
tatlı tatlı geçinin gelininizle manasında
çok masumuz biz çok minnoşuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?