Beraber Yaşamak

Sonucunda evlenecekseniz neysede, ama olaki bi ayrılık olsa mağdur olan siz olursunuz o zaman pişmanlık yaşarsınız. Madem beraber yaşanıyor neden nikah yapma gereği duyulmuyor.

Dini acidan yorum yazmak, konu acmak tartismaya neden olacagindan yasaktir
Arkadasta onun icin uyarida bulundu.
Yoksa Kimsenin dinle ilgili bir problemi yok

Dikkat ederseniz orada biryerlerde ''Bence'' de demiş olmam lazım. Kendi görüşlerimi belirtirken tüm insanlığın benim gibi yaşaması için çalışmıyorum yani. Ama kendi yaşantımı da çevremdekilerin eleştirileri/onayları ekseninde yaşamıyorum ve bunu kendime saygı duyduğum için yapıyorum.

Bir de gerçekten evleneceğiniz adam ne düşünecek demişsiniz. Boşanıp yeniden evlenmeye karar versem de farklı birşey düşüneceğini zannetmiyorum. Ahlaki değerleri ya da bireysel saygıyı din veya toplum belirlemiyor her zaman. Nikaha saygı duymuyor olmak görüştüğün her insanı evine almayı, bir anda herkese güvenip hayatına dahil etmeyi gerektirmiyor. Evlenecek kadar değer verdiğim bir insanın bunu anlayabilmesini beklerim ben zaten bir insan olarak. Yani beni daha önce hayatıma giren başka insanlar sebebiyle istemeyecek adamı ben düşünceleri sebebiyle hayatımı birleştirebileceğim insan konumuna sokmamış olurum en baştan.

Ben de kesinlikle sıcak bakmıyorum.
Hamile kaldığını düşünsene.. Adamın sıkıldığını çekip gittiğini..
Bunlar basitmiş gibi dursa da bence çok önemli konular.Kadının mağdur olması söz konusu..
Batıya ne kadar benzediğimiz özendiğimiz ortada..
Dini boyutunu söylemiyorum bile..

Radyolog bu geleneğe göre senin çocuklarının nasıl olcağını ben sana göstermek isterdim ama burası yeri değil zanım.
Topikte 3476 . sayfaya bak Mona dün akşam eklemişti görürsün.

Kesinlikle tercih meselesi bu. Bana göre çok ters. Her şey yeri ve zamanında güzel. Ne kadar güzel olursa olsun evli olmayınca tadı çıkmaz gibi geliyor. Ama bu benim düşüncem tabi. Sizin düşüncenize de saygım var.

canım biliyosun bugün biber gazı olayı yaşadım hemde en hakikisinden!ondan devreler yandı biraz

soruyu bi kez daha alabilir miyim?

yalnız gece topikte konuşalm bunu,malum ban ban

yok canım kader sordu
benim cevap lahana turşusuydu ya o
evet konuya geçelim

Evlilik bu toplumda hep hak, hatta olması gereken olarak kabul görmüştür.
Şu unutulmamalı ki boşanma da en az evlilik kadar haktır. Hiçbir şeyin sonsuza kadar sürmeyeceği düşünülürse kişinin bir B planı da elbette olmalıdır.
Ötesi saçma bir pollyannacılığa ulaşmaktır.
Birlikte yaşamak karşımdaki kişiyi tanımak için önemli.
Kimseyi dahil etmeden,
Kimseye dahil olmadan, laf anlatmadan, laf dinlemeden...
Sadece onu tanımaktan bahsediyorum. Dıdısının dısını değil.
Ve gitme, gidebilme hakkı, saygıyı kaybetmeden, yormadan, üzmeden ve dahi parçalamadan gitme hakkı hep saklı olmalıdır.

Niye bazıları birlikte yaşamak diyince cinselliği ortaya atıyor ünv.henüz bu sene gidicem ama kuzenlerimden bildiğim kadarıyla aynı ev ortamında kız erkek karışık arkadaş grupları evde kalabiliyorlar buna bazılarında sevgili de dahil oluyor illa beraber yaşayan ilişkiye girecek hamile kalacak aldıracak diye bir kural da yok.kesinlikle evlilikten önce beraber yaşanmalı demiyorum.şimdi bana çıkıp biri bu yazımdan dolayı sevgilimle aynı evde kaldığımı da söyleyecek ama şimdiden cevap vereyim ailem böyle şeylere karşı olduğundan mümkün değil.

Sen birlikte yaşayıp da birbirine hiç dokunmayacaklarına inanıyor musun?

Ben karşı değilim beraber yaşamaya.
Ama yaşamadım ve yaşamayı da düşünmem. (büyük konuşmuyayım tabii)
Gerek duymam ben.
Yani beraber gezebiliriz,yeriz,içeriz hatta sevişebiliriz.
Arada birbirimizde kalabiliriz ama aynı evde sürekli yaşamak istemem evlenmeden önce.
Ailem izin vermez de ben de istemem açıkçası.

eşimle uzun süren bi ilişkiden sonra evlendik, birlikte tatile gittik, kaçamaklar yaptık,cozuttuğumuz çok zaman oldu, ama ailelerimiz bunu bilmedi, küçük kaçamaklarla birlikte yaşamayı bir tutmuyorum tabiki, onun ailesi bu konuda daha tutucu ama benim ailemde birlikte yaşama fikrine eyvallah demezlerdi, asarız keseriz tarzı bi ailem yok ama onlara densizin biri bi laf dese babamın yüzü eğilse içim yanardı, gelelim şahsi fikrime, bence feci bi durum değil bu, hayat kısa nasıl ve kiminle yaşamak istiyosan öyle yaşamalısın ailelerinizde ses etmiyosa etraftaki bazı namus bekçilerine armut yemek düşer

bence çok normal bir durum. bi kaç senedir maddi durumumuz çok kötüydü sırf o yüzden erken evlenmek istiyordum aileme yardım edebilmek için. çok şükür atlattık. şuan evliliği erteledim uzun süre.
insanlar diyor ki kadının güvencesi olur imza olunca adam hemen çekip gidemez vs. ben sırf bana imza için tahammül edecek birini istemezdim. ekonomik olarak kimseye yorum yapamam. insanlar çok değişik şartlar altında olabiliyor çünkü. ama duygusal olarak imza için, çocuk için birbirine tahammül eden çiftleri görünce sizin gibileri ben takdir ediyorum.
bence toplumun dediklerine kulak tıkamak lazım. yok çevre şunu dedi. bakkal şöyle baktı. eczacı kınadı derken bakıyoruz kendimizi yemişiz. ben kendimden yemektense bırakırım kim konuşursa konuşsun.
umarım siz de çok mutlu şekilde devam edersiniz. :)

Erkeklere güven olmaz diyen arkadaşlar; güvenmediğiniz bir adamla bir ömür geçirmeyi nasıl düşünebiliyorsunuz ? Eğer bir adam beni sırf ortada nikah var diye aldatmayacaksa, yada nasılsa nikah yok diye bir kalemde silip atacaksa öyle bir adamın benim yanımda ne işi var ?
Olayın dini boyutuna girenlere de anlam veremiyorum.Herkesin dini, inancı kendine değil mi? Herkes sizin gibi inanmak zorunda değil.İnansa bile bu Yaradan'la kul arasında bir mevzu.
Konuyla ilgili olarak; ben öyle bir şey yaparsam canlı kalma ihtimalim olmayabilir , ailem ve çevrem de çok ayıp, olmaz öyle şey diye düşünenlerden.Öyle bir şey olmasa, ailem onaylayacak olsa bile ben o heyecanları evlilik sonrasına bırakırdım sanırım.Ama sizin yaşantınız sizden ve ailelerinden başka kimseyi ilgilendirmez bence.

Başta belirtmedim ama imam nikahımız var (Erkek arkadaşım bu konuda çok ısrarcıydı), bunu belirtme gereği duymadım çünkü normal hayatta da beraberiz diyoruz, imam nikahımız var demiyoruz...

Başta da dediğim gibi ben bu duruma nasıl baktığınızı merak ettim sadece...

Ayrıca şunu da belirtmem şart oldu sanıyorum, ben kendi geçimimi fazlasıyla sağlayabilecek durumdayım, erkek arkadaşımı, sevdiğim adamı gelecek garantim olarak görmüyorum...

Hamile kalmaktan bahsediliyor...Bu konuda herşey bizim elimizde diye düşünüyorum, şansa bırakmak ya da bırakmamak ki ayrıca hamile kalmamı felaket olarak görmüyorum :)

Ve tabii erkek bırakıp giderse diyenler de var...Elbette bunun garantisi yok ama gitmek isteyen birini nikahın durduracağına da pek inanmıyorum...Hani nikah için kalıyorsa zaten kalmasın :)

Beraber yaşamaktan fayda sağladığı düşüncesindeki erkeklerde yok değildir eminim, bu konuda yazanlar çok çok çok haklılar...Erkek arkadaşım tüm mal varlığını üzerime yapmayı da teklif etti ama ben buna gerek duymadım...Ona güvenim var, boşa çıkar ya da çıkmaz elbette kesin konuşmak çok ahmakça...Ama zaten benim hiçbir maddi beklentim yok sevdiğim adamdan :)

Ve tekrar söylüyorum, benim merak ettiğim bu duruma nasıl baktığınız ve nedenleriniz...YOrum yazan herkese çok teşekkür ederim...

Önemli olan senin rahatın ve ileri de ayrılık durumunda ailem var toplum şöyle böyle erkek milleti yalancı kandırıldım demiyeceksen yani arkasında duradabiliyorsan sorun yoktur zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…