- Konu Sahibi naznaznaznaz
-
bir soru var ortada, verilecek cevaplarda tabi ki farklı bakış açıları olacak. nedense dine ilişkin bir noktadan bakılmasından rahatsız olan çok. nikah, evlilik kutsaldır bayanlar. bu tüm dinlerde böyledir. adına modernizm denilen ve tarihi 100 yılı geçmeyen bir düşüncenin verdiği rehavetle çok normal bir durum gibi algılanıyor nikahsız birliktelikler. biraz tarih biliyorsanız kadim kültürlerin hiç birinde ( yalnızca müslümanlarda değil) nikahsız birlikteliklerin onaylanmadığını görürsünüz.
olaya sadece dini açıdan baksaydım haramdır der geçerdim. ama hukuki yönden bakıyorum, kadının mağdur olmaması için,istismar edilmememsi için en uygun yol nikahtır.
evlilik öncesi birbirini tanımak içimn çok gerekli demişsiniz peki evlilik öncesi anlaşamadınız ve bitirdiniz peki bu birlikte yaşama olayını asıl evleneceğiniz kişi öğrendiğinde çokmu hoşuna gider :26:
Burası türkiye ve gelenekleri görenekleri adetleri belli bunu kalkıpta ben bunu normal görüyorum diyerek değiştiremezsiin
evlendikten sonra tanıyın ozaman birbirinizi bir imza atmaktan bukadar korkmayın en zından anlaşamayıp ayrıldığınızda (boşandı ) derler ama evlenmeden aynı evde yaşayıp ayrıldığınızda toplumun ne söyleyeceği malum
bence kendinize saygı duyun ve üstünüze laf getirmeyin
bi komık gelenekte ben söyliyim hatta banada zorla yaptılar,gercı bu dugun öncesı olan birşey
eşyalarımı yerleştırdık yatak odam kuruldu anneannem dedıkı adettır yatagının üstüne cocuk oturtalım anneanne daha ben kullanamadan kımseyı yatırmam demeye kalmadı bu arada cocukta yok etrafımızda erkek cocuk yatarsa oglum olurmus kız cocuk yatarsa kızım olurmus
sonra kardesım atladı 24 yasında sonra kuzenlerım atladı 22 20 10 yaslarında kız erkek karısık eğlencesıne
ee anneanne sımdı ne olacak dedım 4 tane cocugummu olacak mıs bu mu yani
canım biliyosun bugün biber gazı olayı yaşadım hemde en hakikisinden!ondan devreler yandı biraz
soruyu bi kez daha alabilir miyim?
yalnız gece topikte konuşalm bunu,malum ban ban
ya arkadaşlar konunun yarısı geyik olmuş
çok dagıtıyorsunuz ya...
Niye bazıları birlikte yaşamak diyince cinselliği ortaya atıyor ünv.henüz bu sene gidicem ama kuzenlerimden bildiğim kadarıyla aynı ev ortamında kız erkek karışık arkadaş grupları evde kalabiliyorlar buna bazılarında sevgili de dahil oluyor illa beraber yaşayan ilişkiye girecek hamile kalacak aldıracak diye bir kural da yok.kesinlikle evlilikten önce beraber yaşanmalı demiyorum.şimdi bana çıkıp biri bu yazımdan dolayı sevgilimle aynı evde kaldığımı da söyleyecek ama şimdiden cevap vereyim ailem böyle şeylere karşı olduğundan mümkün değil.
o onların bileceği iş orası bizi ilgilendiriyor mu ? tanıdığım insanlarda var belki uzun süre evde kalmadılar ama kaldıklarında da bir şey yaşamamışSen birlikte yaşayıp da birbirine hiç dokunmayacaklarına inanıyor musun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?