Berbat bir ev kadiniyim

biz dualarımız da bu arkadaşımıza da yer veririz Allah güç versinde yapsın diye. şimdi yapmaz belki ama bir süre sonra taş çıkarır benim diyen ev hanımlarına. çok üzüldüm bu durumuna, kim böyle olmak ister ki? Allah kimseyi güçten kuvvetten düşürmesin, Amin...

amin..ınsallah ıcınde bulundugu durum her neyse bı an once kurtulur genclıgının en guzel donemlerını bu sekılde gecırmesı cok uzucu.ama bıraz gayret etmesı lazım ugrasamam demek en buyuk yanlısı elınden gelenı yapacakkı ancak ozaman olmuyor dıyebılsın

haklısın arkadaşım , ilk msj da da yazdım ya kendini toparlarsa yapar, belki temizlikçiye bile gerek kalmaz. hepimiz iş yaparken biraz üşeniriz ama başlayınca bitirmeden duramayız. kendine gelmesi şart tabi yoksa bu durumu gördükçe daha da kötü olacak.

ben temizlik yaptıkça, kafamı dağıtıyorum iyi geliyor bana, konu sahibinede belki iyi bir terapi olur dilerim içinden gelir yapar da, toparlar kendini.

ya neden hiç kimse eleştiriye gelemiyo herzaman olumlu yorumlar yazmak zorunda değiliz ki biz...düşüncelerimizi özgürce söyleyemiceksek bu forumda ne işimiz var ben anlamıyorum...biraz eleştirilere açık olalım lütfen..illa ay canım şöyle yap ah canım böyle yap demek zorundamıyız bize yanlış geleni altını çizerek söylüyorum hakaret boyutunda olmaksızın dile getirmenin neresi yanlış...ben herkezin sırtını sıvazlamak zorunda değilim...ha tabiki insanlık görevimi sonuna kadar yaparım ama bu yanlışlarını görmezden gelirim anlamınada gelmiyo sadece bu konu için söylemiyorum bunu...buraya açılan diğer konular içinde aynı şeyi düşünüyorum içimizden biri hoşumuza gitmicek bişi söylediği anda yapıştırıyoruz etiketi sen nasıl insansın diye yapmayalım bunu biraz açık olalım eleştirilere....

tabıkı hepımız heran delı gıbı temızlık yapmıyoruz.bazen cok usenırım kı 3 kucuk cocugum var yorgun olurum ıcımden gelmez aksam yedıgımız masayı bozulcakları dolaba kaldırır bulasıgı olece bırakır yatarım ama sabah kalktıgımda ılk ısım onları temızlemek olur yanı kuflendırene kadar tutmam bu hfta atıyorum camasırla ugrasasım yoktur en fazla 2 makıne camasır bırıkır o bıle ruhumu sıkar hemen hallederım bır gunde.bugun ıcımden bısey yapasım gelmıyodur 3 kucuk cocuk yoruyodur ama ertesı gune mutlaka yaparım.yanı usenebılır ıcınden gelmıyo olabılır ama kaç gun 1-2-3-4-5- hadı 1 ayada razıyım am abukadarıda cok fazla

haklıya ancak haklısın demeli....katılıyorum sanada çok mantıklı benimde mantığım başka bişiyi almıyoda o yüzden katılıyorum...bi arkadaşımız ne güzel yazmış o eve melekte girmez diye bu ramazan ayında sırf oruç tutalım diye tutmuyoruz orucumuzu dimi böyle bi evde yapılabilicek her türlü imanın eksik olduğunu düşünüyorum haddim olmayarak

katılıyorum...olumsuz elestırıyede acık olmamız gerekır herkes herkesle aynıs eyı dusunemez

güzel bir cesaret örneği ile fotoları koydun ,tebrik ederim ,ardından yaptığın bütün yorumları okudum ,bak şimdi sana yapacağın tek şeyi söylüyorum ,eşini ara ,ona bir temizlikçi aradağını ve yarın için hemen bulması gerektiğini söyle ,eşin bulur ,hatta memnun olur .
sonra yarın evden çık bütün gün gez alışveriş yap ,eve kafanı takma hiç ,bırak orada ne oluyorsa olsun ,sonra akşam dön eve ,ev temizlenmiş olacağı için psikolojinde baştan aşağı temizlenmiş olacak ,tedavin için büyük bir adım olacak bu ..

hadi arkadaşım yap şunu ,ne olur ,vallahi billahi türkiyede olsan ben gelip yapıcam o derece üzüldüm ..

dün evin tozunu almadım diye içim içimi yiyor
işten sonra eve gidicem oruç halimle evi toparlayıp toz alıcam süpürüp silicem sonra banyoyu temizlicem ve tabi ki sonrasında da iftar hazırlığı...
bunun tembellikle alakası var sevgili konu sahibi arkadaşım sen bedenini pasif bırakmışsın bi süre sonrada temizlik yapmayı yük olarak görüyorsun..
oysa ki temizlik dininde bir emri helede ev temizliğini geçtim de duş almam bilmem ne demişsin
eşinin yerinde olsam sana katlanmazdım niye evlendi bu adam her işini kendi yapacaksa
sen akşama kadar evde k... devirip yat diye mi heyy allahım yaa:26::26::26:

herkes eleştiri yapma hakkına sahiptir, lakin herkes sizin gibi düşünmez. siz kaldırabilirsiniz eleştiri ama başkasında yara açabilir.

hepimiz eşimizin, dostumuzun huyunu bilir eleştiri yaparız alınmaz bize biliriz ama burada ki insanları tanımıyoruz.
işte bu yüzden yorum yaparken dikkat edilmesi lazım, siz bilgisayarı kapatır işinize, gücünüze bakarsınız ama belki eleştirdiğiniz insan çok üzülür o an. kimseyi savunmuyorum genel konuştum tıpkı sizin genel konuştuğunuz gibi.

o yüzden ılımlı eleştiri şart, bir sözünüzle her şey değişedebilir insan hayatında unutmayalım, iyi günler size...

Çok hastayım, kolum bacağım tutmuyor, ayağa kalkamıyorum, ev berbat halde diye konu açılsaydı yorumlar aynı acımasızlıkta olur muydu?

Hastalık gözle görünmüyor diye ciddiye almama durumu var burda.
Empati yoksunluğu var.
Eleştirilecek şey var, eleştirilmeyecek şey var.

aklın yolu bir.aynen katılıyorum.cocuk halıya kustu 8 aylık daha bebegım aman dursun dedım nasılsa yıkamaya gıdecek ama beynımı kemırıyor ıste ordakı o mama kusugu temızlemeden rahat edemıyorum yıkamaya bıle gıdecek osla sıelrım onu ordan o sekılde veremem.cozemedım ben bu ısı

o zaman bende nasıl olsa çalışan kadınım diyeyim sizde bebeğim var deyip sallayın işleri

böyle olmaz ki bir kadın temiz olmalı mis gibi kokmalı günlerce duş almamda ne demek şahsen eşim duş almazsa aynı yatakta uyuyamam ben..

evimin temizliğine çok dikkat ederim eşim devamlı söyler çok beğeniyorum bu özelliğini diye bende mutlu oluyorum ondan böyle şeyler duyunca evim kirli olursa bırakın içinde hiç bişey yokmuş gibi yaşamayı uyuyamam ben herhalde
eşimde evde buna göre davranmaya başladı ortalığı önceki kadar dağıtmamaya falan..

neden yazdıkları tam anlamıyla okunmuyo yada yanlış anlaşılıyo benim söylemek istediğim gayet açık ve böyle yorumlar geliceğini bildiğim için üstüne basa basa belirttim ben asla bi insanın kişiliğine saldırıda bulunmam yada dediğiniz gibi ben bilgisayarı kapatırım fakat karşımdaki insanın kırıldımı acaba düşüncesi beni rahatsız eder..bunun içinde o kimseyi kırmadan incitmeden kendimce tarafsızca doğru yorumlarda bulunmaya çalışırım ki yine öyle oldu eğer yorumlarda konu sahibini kırabilicek hakaret boyutuna varabilicek bir cümlem varsa buyrun hep beraber irdeleyelim ben açığım....ama bunun yanı sıra dediğim gibi insanlık görevimi ilk etapta sonuna kadar yaptıktan sonra kendime göre doğru yorumu yapmaktanda asla ama asla kaçınmam...doğru doğrudur bana göre karşımdaki bunu kabul eder yada etmez o onun sorunu fakat karşımdaki insan da doğrunun ergeç doğru olduğunu anlar...söylediğim gibi yanlış anlaşılmak hiç sevmediğim bişiydir karşımdakinin kimliğine zarar vermeden istediğim yorumu yapmakta serbestim...bunları genel olarak söylüyorum....
konu sahibine gelecek olursak sizde bende bir bayan olarak öncelikle bizden yardım isteyen bir bayana yardım etmek bizim en birinci vazifemiz olsa gerek aksi düşünülemez...ama bugünümüzün son günümüz olmadığı ne malum ALLAH ın huzuruna böyle çıkmak ne kadar doğru kimsenin dini inanışını tartışacak değilim burda..fakat hep psikolojik tedavi diyoruz ya biz ben bunun %85 kafada bittiğine inananlardanım...ilaçların ne kadar faydası var tartışılır...terapi evet muhakkaki bize yardımcı olacaktır ama ilk önce bizim kendimizi yenilememiz ve bunun içinde başkalarına yaslanmak yerine adım atmak gerektiğini savunmaktayım...
herneyse uzattım uzatıcağım kadar şu mübarek ramazanda kimseyi kırmak istemiyorum hakkınız geçti ise helal edin....

deılmı.evıde gectımde bı kadın olarakda solemıyorum bır ınsan olarak banyo yapmamak kotu bı durumya bunu soleyınce anlayıssız oluyoruz.vucut temızlıgı cok onemlı bısey les gıbı kokarak olece yatmak aklım almıyor.kısacası bu ısı ben cozemedım.nasıl bır hastalık ne duydum ne gordum.
pazar gunlerı esım evde olur bana temızlık yaotırmaz sınır olurum bugunde olmayıversın olmeyız pıslıkten der.cocuklar habıre bı yerden dagıtır daralıyorum o durumda esımle kızımı hemen dısarı sepetlerım gıdın dolasın dıye o arada hallederım mıs gıbıde otururum ıns.herne durum ıcındeyse bı an once sılkelenıp kendıne gelmelı

merak etmeyin ben neyi eleştirip eleştirmeyeceğimi gayet iyi bilirim..diyorum ya varsa rahatsız edici bii cümlem varsa buyrun çıkarıp beraber tartışalım ben özürümüde dilerim tabi eğer gerçekten haksız olduğuma inanılırsa....

Son düzenleme:
Eleştirenler bi hastalığı eleştirdiklerinin farkındalardır umarım.
Konu sahibine tedavi görmesi gerektiği konu açıldıktan sonra söylendi.Kendisi de farkında değilmiş hastalığının.
Herkes her hastalığı bilmek,anlamak zorunda değil.
Bi geçmiş olsun demek bu kadar zor olmamalı.

aynen yaaa ben bunu anlatmaya çalışıyorum ev temizliğinden tamamen geçtim beden temizliği nerde kaldı...
beni haksız bulan arkadaşlarım söyleyin lütfen ya konuşmak kırıcı olmak istemiyorum ama tuvaletimizi yaptığımızda altımızı bile temzlemekten kaçınıyorsak eğer ee biz niye varız...daha ötesi yok bunun yaa banyo yapmak yani banyo yapmak bu kadın adettemi olmuyo sonrasında gusul abdesti yıkanmak temizlenmek nerde peki...ya bunlarıda yapıyodur sanırım...inanasım gelmiyo daha fazlasını çünkü..inşallah boş konuşuyorumdur...
ayrıca hadi arkadaşım bi el at yapabilirsin demişiz değilmi daha ne diyelim ki anlamadım

hastalık dıyıp hıc bısey yapmamak asıl hastalık olan sye.kendın yapmıyorsan yardımcı cagır o yaosın deıldıgınde ugrasamam dıyorsa bu hastalık olmayı bıraz asıyor kusura bakmayın.cıksın sabah dısarı aksam gelsın eve o surede temızlıkcı temızlesın paklasın mıs gıbı olur heryer ona yapılması gerekenelr solenıyor ugasamam yapamam yapamıyorum ıstemıyorum dıyor caba sıfır yanı.kılıfıda hazır hastalık ınsan evını temızlemeye usenır belkı ama gırıp 10 dkk dus almayada usenıyosa hakıkaten durum ıcler acısı

Bir insan bu foruma gelip bir konu açıyor ve soru soruyorsa her türlü cevabı duymayı göze almış demektir.Ben bayanın yazdığı herşeyi tek tek okudum ve bir şey dikkatimi geçti.Yardım istiyor ama insanların söylediği şeyleri yapamam,edemem,ben ona gelemem vs.diye karşılık veriyor.Yani sorun var ama çözmek için çaba yok,mücadele yok.E biz ne yapalım ozaman.Tabiki eleştiririz.Siz hiç oturduğunuz yerden okus pokusla ev temizlendiğini gördünüz mü?Ben görmedim.Kalkıp bişeyler yapmak lazım oyüzden üzülmeyin ben size katılıyorum haklısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…