Berbat kıyma kokusu

hazır kıyma almayın, hiçbir yerden almayın, hayvanın yenmeyecek neresi varsa çekiyorlar, kırmızı görünsün diye de içine ciğer dalak falan koyuyorlar, berbat kokuyor.
hayır bu kırmızıda değildi
çözülünce farkettim pembe bi kıyma yağı fazla koymuslardır diye düşündüm baştan kendini belli etmiş aslında

Kvnin kıyma makinesi var parça eti alıp kendimiz çekiyoruz... En iyi yöntem bence

Parani geri alsaydin en azindan! 1 sene once ben de a101den kiyma alma gafletinde bulundum, kavururken huylandim, hemen verdim kedilere. Ordan tereyagi aldim ekşi cikti. Bence sadece plastik aktuel urunleri alinabilir en azindan bozuk cikmaz...

Parani geri alsaydin en azindan! 1 sene once ben de a101den kiyma alma gafletinde bulundum, kavururken huylandim, hemen verdim kedilere. Ordan tereyagi aldim ekşi cikti. Bence sadece plastik aktuel urunleri alinabilir en azindan bozuk cikmaz...
vermediler ki yani siz çözdürürken dışarda bırakmıs olabilirmnsz diye sorunca bende teklif etmedim
fişide yok elimde ama evimin hemen altı sürekli girip çıkıyorum şikayet mailide attım bakalım artık

Carrefourdan almayın hiç hijyen degil
migrosda öyle birdefa annem almıstı migrostan nasıl pis kokuyodu oda pide yaptırmıs hepsi kalmıştı
et de beyaz eşya olayı gibi şansa bakıyo galıba :)

Siz söyleyince acaba mi dedim gidip baktım dana eti ve yağı yazıyor sadece koyun değilmiş farketmemek imkansız inanılmaz ağır bir koku patatesin ve fasulyenin tadını bile değiştirmişti
Eh gene ucuz atlattınz geçmiş olsun..

Hazır kıyma asla alınmamalı, istersen en güvendiğin kasap olsun.

Ben de şimdiye kadar 1 kere mecburiyetten almıştım kötü çıkmadı ama tercih etmem genelde. Hele hazır çekilmiş kıyma içine ne kattıkları belli değil.
En iyisi bildiğin tanıdığın kasaptan almak. Kasap köfteyi de hiç beğenmem mesela.
Eğer yakınlarda varsa et balık kurumu en iyisi. Biraz fazla alıp parça parça atın buzluğa.

Bu arada şimdi aklıma geldi. Geçen a 101 den küçük süt alacaktım tarihi 4 gün geçmişti. Sanki çok büyük bir marketmiş gibi hiç bakmamışlar ürünlere. Dikkat etmeyen biri olsam alıp giderim.

Kıymayı güvenilir bir yerde alın gözünüzün önünde çektirin. Bizimkiler genelde et balık kurumundan alır memnunuz da.
Şok marketten bugün mantar aldım eve getirdim temizlemek için öyle iğrenç kokuyordu ki belliydi bozuk olduğu direk götürdüm dolaptaki bütün mantarlar bozulmuş gözümün önünde hepsini çöpe attılar ,Parayı da iade ettiler.

vermediler ki yani siz çözdürürken dışarda bırakmıs olabilirmnsz diye sorunca bende teklif etmedim
fişide yok elimde ama evimin hemen altı sürekli girip çıkıyorum şikayet mailide attım bakalım artık
174 alo gida hattini ara anlat denetim gonderirler kimligin gizli kalir. Simdi aklima geldi.

101 i etinin tadı da yok. Bana hiç bozuk çıkmadı ama acaba aldığın koyun kiymsiydi?
Birde et kolay bozulmaz iyi muhafaza edilmedi demek ki...yada çözüldü doldurdular yeniden. Çalışanlara gıda saklama dersi verilmeli. Biz ya koyun getiriyoruz evde kendim yemeklerimiz kiymami çıkartıyorum. Evde ki et biterse büyük marketlerden alıyorum. Sirkülasyon önemli.
Geçmiş olsun yiyip de ishal olup kusacaktinuz erken fark etmişsiniz

Bu arada şimdi aklıma geldi. Geçen a 101 den küçük süt alacaktım tarihi 4 gün geçmişti. Sanki çok büyük bir marketmiş gibi hiç bakmamışlar ürünlere. Dikkat etmeyen biri olsam alıp giderim.
A101'de çalışan arkadaşım bizzat kendisi söyledi, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri alıp onun bi makinası varmış galiba o makinayla üzerine yeni tarih basıyorlarmış bazen ve o şekilde de rafa koyup satıyorlarmış.

Reyonlarda önlerde olan ürünler genelde hep son kullanma tarihine az kalmış ürünlermiş ayrıca.

Et ürünlerini marketten almak mantıksız zaten.. büyük marketlerin kasaplarindan bile asla almam. Güvenilir kasaplardan almak en güzeli . Ayrıca ürünü aldığınız marketin bir çok ürünü sikayet ediliyor.. adamların umrunda değiliz yani

A101'den ben de kıyma alıyorum ama buzlu olanlardan değil normal olanlardan.
Buzlu olanlar çözülüp dondurulduysa kokmuş olabilir.
Diğerlerinde bozuk çıkmadı bende hiç.

Back
X