Eşime güvenim kalmadı.

Yani kusura bakmayın da buna katılmıyorum. “Evlenmeden cinsel ilişkiye girersek bir sıkıntı kalmaz” gibi bir düşünceyi kesinlikle mantıklı bulmuyorum. Her konuda olduğu gibi bu konuda da “Evlenince düzelir” diye düşünülmeyecek mi zaten? Hanfendi de tüm konuları incelendiğinde tutarsız yorumlarıyla bunu gayet doğruluyor. Çıkaracağı mesajı çoktan çıkarmış zaten ama sıfır pratik.

Ben sadece bunu kast etmedimki genel bir betimlemeydi. İlla evlenmeden önce bunu yaşamak lazım sıkıntı kalmaz gibi bir şey demiyorum insanlar birbirini sadece çok daha iyi tanımalı ve uzun bir sürece yaymalı zaten cinsellik sadece vajinal değilir öpüşmenin hatta temasın bile bir cinselliği vardır. İnsanlar birbirini, bir hareketinden bir sonraki hareketinde napabileceğini çıkarabilecek kadar iyi tanımalı ben bunu kast ettim

Üşenmedim,girdim eski konularına da baktım sen işi bulmuşsun hemde en gorgusuzleri en zır cahilleri ile bileziklerine göz diken kaynana kayinbaba gecekondu gibi biryerden sana ev yaptiriyorlarmis 2.el esyalar almışsın. Bindalli giymemis kina gecesi yapmamışsın vs vs.
Adamların şekli şemali ortada görmüyor musun
Hadi dicemki ailesini salla ama esinde aynı onlar gibiymis
Annesini telefonla arayip seni sikayet ediyor
Sen 23 yasindasin esin kac yasinda
Evliligi hazmedememis,sindirememis ortalikta dolanan kendini bulamamis bir insanla evlisin
Yok gitmissiniz yemeğe corba yapmis patates yapmış
Eger sen gercekten bu yemekleri yapamıyorsan sende de eksiklikler vardir
Internet cağındayız
Herşeyin bir tarifi var internette bir kez yaparsin tadı kötü olur 2.de guzel olur yani
Bence sen ugrasmak istemiyorsun
Evi de toplamiyormussun
Esinde sana emirler yagdiriyor o zaten ayri bir mevzu
Anlamiyorum evlenmeden önce bunlar hic mi konusulmuyor yemek yapmayi bilmemek falan normaldir söylemedin mi esine ben yapmayi bilmiyorum diye
Evi toplamamak da anormal ama elektrik supurgesini calistirmayi da mi bilmiyorsun yani ?
Esin tam bir ruh hastasi bencil
Topla pilini pirtini ara aileni gelsinler seni alsinlar ya da bin otobuse git bu adam senin nazini kaprisini cekmez ,düzelir diye bekleme,düzelmez de, surekli başkaları ile kıyas halinde yasamak ne kadar zor
Boyle bir tanıdığım vardi cok şükür küstü bize kocasini da kusturdu ne esim ne ben görüşüyoruz
Insanlarin yaşantısından ya da sahip olduğu esyalardan vs etkileniyorsan bence görüşme o kisilerle bu kötü bir durum

Zaten balayından döndüm bir hafta içinde hamile kaldım. Öncesi nişanlıyken sevgiliyken iyiydi şiirler yazardı. Ama ben bazı şeyleri göz ardı etmişim. Mesela yüzük almaya gittiğinizde pırlantalar da Baktık hatta araştırıp Buldum Kuyumcukente gittik yüzde elli indirim vardı ikinci el pırlantalar vardı. Pırlantaya baktım hep pahalıydı fiyatlar ikinci el olan yer baya indirim yapmıştı. 1800 falan olacaktı bi Dr alyanslar sonra düşündük orda o dedi ki bu parayu bitirmeyelim daha mobilya alınacak düğün var ona göre hareket edelim içimden tabi istiyordum ama olsun dedim altın aldık 300 TL'ye tektaşı yemek takımım bimdrn 200 TL'ye almıştım bütün mobilyalar iki koltuk takımı olmasına rağmen on iki bin tuttu takı seti istemedim düğün yapıldı sadece bindallı kına gecesi nişan hiçbiri yok. Çok fedakarlık yaptım. Hiç pişman olacağımı düşünmedim. Hep diyodu ki evlenince çok mutlu olcaz borçsuz evlencez bütün kadınlar sana özencek seni çok rahat ettirecem hani nerede. O kadar fedakarlıpın karşılığı nerde saat bile istemedim parası kalmadı diye 300 TL ya altın saat. Ben bunu hak edecek bişey yapmadım.

Sen bunun adina fedakarlık diyorsun ama bu fedakarlik değil evlilik öncesi kapris dönemidir hani bi laf cıkmış ya ortaya kız tarafi diye..
Sen kendini bu durumlara düşürmüşsün kusura bakma neden yani parayi bitirmeyelim?
Neden 2.el pirlanta?
Neden bimden yemek takimi?
O bahsettigin arkadaşınla ayni maaşı alıyormuş kocan demekki cok güzel harcanabiliyormus o maas
Bazi erkekler karisina para koklatmaz seninki de o hesap
Yani anladigim oyle cok cok fakir falan degil
Valla bu sekilde aynennnn bu sekilde evlenen bir arkadasim var elinde 22 ayar bi tektas vardi bende pat diye neden pirlanta değil dedim o zaman nisanlanmisti evde
Ben boyle istedim dedi
Esi de polis bu arada yani ve yasadigimiz yer pahali bi yer degil
Evlendikten sonra hayalim 5tas demeye basladi
Ortada ne 5 tas var ne 3 tas ne de tektas ustelik dugun altinlarinida kaynanasi aldı catir catir yediler korkarim sonun boyle olmaz kocasida cocukla dogru durust ilgilenmiyor cocuklari var bi tane
Karisina para vermiyor ama hergece 5 6 tane bira ve 1 paket sigara iciyor bu da 55 tl bi para ediyor
Ama karisina 10 tl yok
Ama git ona sor kocasi muhtesem
Bi dedigi bi dedigini tutmuyor
Senin arkadasin da belki öyledir kimse kimsenin evinin icini bilemez ama burda konu sensin ve durumuna üzüldüm
Böyleevlilik olmaz. Burun ısırmak
Cinsellikte kaba tavirlar
O kocana soyle o isi yapmakla erkeklik delikanlilik olmaz
Zira herkeste var cinsel organ
Valla kocan degismez sen kendi basini yakma
Samanlik seyranlik olmaz
Oluyormus gibi görünür evlendikten sonra boyle iste baslarsiniz
Davlumbaz ocak ,patates kavgalarina
Parasiz saaddette olmaz
Herkes kendi yasadigi alani temiz tutcak
Beden terbiyesi de önemli tabi
Esinle konusarak anlasacagini sanmiyorum malesef

Bu arada ben kötü bir insan degilim uslubum sana ters gelmesin ama sana sadece verebileceğm bir kac tavsiye var eger boşanmayacaksan bu adamdan
Suanda gördüğüm kadariyla çalışmıyorsun dersaneye gidiyorsun hamilesin ve muhtemelen bir sure daha çalışmayacaksın ..internetten birşeyler sat
Para kazan
Esinden para tirtiklamaya bak
Onun parasiyla ona tekme atarsin ileride ..
Kendini garantiye al
Düğün altinlarini da kimseye verme
Gerekirse yok et babama verdim anama verdim borclari vardi de biseyler de
Mutlaka para biriktir.
Paran olsun yani cocuk dogduktan ayaklandiktan sonra iste bulursun
Hiçbise yapamiosan su temizlik malzemeleri makyaj malzemeleri falan sat
Ese dosta sat önce sonra devami gelir
Bir yerden basla yani
El emegin varsa biseler yap sat instagramdan

Gerçekten ilk zamanki halini bıraktı eskisi gibi nişanlılık dönemindeki gibi olcak sanmıştım. Son kez ona güvenmiştim. Herşey iyi gidiyordu. Ama son hareketi berbat etti herşeyi. Ona artık güvenmiyorum. Bu hayatta yapayalnız olduğumu anladım. Ondan bana olmayacağını koca olmayacağını ve çok büyük bir hata yaptığımı anladım. İnsanın hayat arkadaşı olarak gördüğü her konuda ona destek olacak sandığı kişinin onu yapayalnız bırakması çok kötü. Kalbim çok kırık. Artık nasıl düzelir bilmiyorum. Tek bildiğim ben bu evde değer görmüyorum. Bugün eşimin arkadaşına gittim. O da hamile daha 5 haftalık. 4 gibi oradaydım. Aksam sekizde de eşim ve onun eşi geldi yemek yedik. Kız gerçekten hamile hamile uğraştı köfte patates pilav çorba salata hepsini yaptı. Akşama kadar yaptı hem sohbet ettik hem yemek hazırladı. Allah razı olsun uğraştı bizim için. Ben de bize çağırıp ben de yapacaktım tabi. Ama eşim evden çıktı sen bir iki çeşit yemek yapıyosun. Kadını gördün mü o da hamile. Onun midesi bulanmıyormuş daha diyroum. Ayrıca kadın benden 4 yaş büyük lise mezunu bunu şu anlamda söylüyorum yemek öğrenecek pratik yapacak daha fazla vakti olmuş sonuçta ben üni biter bitmez evlendim. Ayrıca gerçekten çorbası çok yağlı ve köftesinin de baharatı fazlaydı. Ben yapsaydım eminim bana laf söylerdi. Ben mesela o çorbayı kendim yapsam yemezdşm evde. Ama ayıp olmasın diye yedim. Kızı eleştirmek için söylemiyorum. Mesela tatlısı gerçekten güzeldi bayıla bayıla yedim. Ama evden çıktığımız gibi bizim de çağırmamız lazım sen yapamazsın ki yemek . Ev de dağınık. Kızların evinde eşya yok .bi salon bi yatak odası var salonda sadece koltuklar ve sehpalar diğer iki oda da yalnızca iki tekli baza.evdr eşya yok toplu olması normal. Daha bizim evde kvemin tabakları bazası dolabı duruyor. Bunlar bahane değil evet ama benim bir eksiğim olsa dahi böyle söylememeli. Onun eşi de yemek yapmayı biliyor. Çok iyi araba kullanıyor. İzin günlerinde evi o süpüruyomuş. Bir sürü borç ödemelerine rağmen sinemaya gitmişler kaç kere İstanbul'a gitmişler araba kiralayıp. Eşi onunla birlikte kontrole gelmiş özele gitmişler. Ben kendimi çok değersix hissediyorum bu evlilikte. Daha önce de onu övmüştü eşim kızın evinde eşya yok senin bir sürü şeyin var değer bilmiyorsun diye. Ayda iki bin mobilya borcu ödüyorlarmış bizim aldığımız mobilyalar zaten 12 bin tuttu toplam en ucuzunu aldım hep . Onların aldığı ax olabilir ama bizden pahalı almışlar zaten. Ayrıca kızın fırını bulaşık makinesi herşeyi var benim hepsi ikinci el eski modeller fırınım davlumbaz kızı övüyor ama aslında övdüğğ şeyler bile tam olarak onun gördüğğ gibi değil. Bilmiyorum. Bi pazar arabası alınacak üç ay oldu alınmadı. Bi çöp kovası alıncak param yok. Sonra evde düzrn olsun. Anlamıyorum onlar da aynı masşı alıyor karısına gül gibi bakıyor adam borçları olmasıns rağmen her ay ailesinin yanına gidiyomuş nereden baksan 150 lira yol parası veriyor. Özele kontrole gidiyor şimdi. Ben sürekli para dileniyim . Akbşke para atıyorum ne çabuk bitti diye hesabını soruyor. Bu adam bir de sözde beni çok seviyomuş da ben onun kadar sevmiyomuşum. Bunları saydı saydı dinlemedim yatağıma gidicem seninle muhatap olmıycam dedim. Beni itekledi oraya gitmem en için S***** G** (Defol) dedim daha da itekledi ve burnumu ısırdı canım acımadı ama ruhum çok yandı. Ve bir daha düzelmiycek.

aslında söylenmesi gereken çok şey var, ama size.

öncelikle bahsettiğiniz aileyle kendinizi çok kıyaslıyorsunuz. onların fırını da var da benim yok onların mobilyaları pahalı benimki ucuz. her şeyden önce, kendinizi kıyaslamayın.

borç harç kısmına gelirsek; bilmediğiniz bir yerden maddi destekleri olabilir, kendi ailelerinden destek alıyor olabilirler, borçları sizden daha az olabilir, şunu da şu kadara aldık dedikleri bir şeyi belki daha ucuza almış olabilirler, daha öncesinde para biriktirip şimdi yiyor olabilirler, bilemezsiniz.

kocasının tatil günlerinde evi süpürmesi temizlik yapması, yani o kadar çok detay gözünüze batmış ki belki de bu yaşanmışlıklardandır tabi ama, her insan bir değil. dedem 67 yaşında hala dinç bir insan bu yaşta anneanneme yardım eder evi temizler süpürür siler, ama babam su içtiği bardağı kaldırmaz. bu babamın anneme kötü bir eş olduğunu mu gösterir? Asla. her insandan aynı şeyi bekleyemezsiniz.

kısacası kendinizi değersiz görmek için çok çok fazla detayı içinizde biriktirmişsiniz. eşinizin evi süpürmemesi size değer vermediği anlamına gelmiyor.

ve anlattıklarınızın en sonunda, küfür etmeniz çok yanlış. bunca yaşananların sonunda o tek kelime sizi o kadar düşürmüş ki, kendinizi bu konuma düşürmeyin.

Kocanıza söylenecek hiç bir şey yok mu tabi ki var.
beni başta en gıcık eden yorum "sen 1-2 çeşit yemek yapıyorsun" oldu.
hangimizin evinde 1-2 çeşitten fazla yemek pişiyor?

anne-baba-çocuk(lar) kısaca sadece ev ahali ise o akşam,
çorba pişer ana yemek yanına salata en basitinden
bitmiştir yani. kocanız bence sanıyor ki o kadın her gün aşlar köfteler binbir çeşit yemek yapıyor,
misafir gelince öyle kırk tane yemek yapılır, yani bizde böyledir sizleri bilemem.
beğenemiyorsa da gitsin o övdüğü arkadaşının evinde yesin valla elimden gelen bu kadar diyin.

Her şeye rağmen, bir evde kadın mutlu değilse o evde huzur yoktur.
Kendinizi de bu gibi detaylarla doldurmayın. Huzur çok önemli.

Ben burnu falan geçtim ama size gerçekten çok üzüldüm. Bilmiyorum belki eşinizin suçu ama bu arkadaşınıza bu kadar özenmeniz çok çok üzücü. Hiç bir ilişkinin asıl yüzünü bilemezsiniz. He bu demek değil ki çok mutlu olsalar bile sizin ona özenmemiz gerekiyor. Hayır. Ama şunu bilin her ama her ilişkise en az bir sorun vardır.

Siz universite bitirmişsiniz ve bu zamanda tek kişinin maaşı ile bir şeyler yürümüyor. Çalışmayı deneseniz? Bence önce kendiniz ile ilgili sorunları çözün.
Eşinizle ilgili yorum yapmıyorum bile.

5 haftalık hamile kadına 4 te gidip 8de sofraya oturmussunuz
Yaptıgı sofraya yardımcı olsaydınız bari onun tuzu bunun biberi kötüydü diyene kadar
Ayrıca milletle kendinizi kıyaslamaktan vazgecin
Üni mezunuysanız gercekten girin bi magazaya kasiyer olun personel olun ama calısın adama muhtac olmayın

Eşinize zaten diyecek bişey yok adamlıktan nasibini alamamıs parayı gel cekelim sabah vereyim diyip akbilindeki parayı sayması yatak odanızdaki hamile olmanıza ragmen poponuzu tokatlaması ve hatta sizin bunu bizimle paylasmanız gercekten iğrenc

Eşiniz diğer kadına hayran. Siz de o kadının eşine.
Görüşmeyin onlarla, bu kıyaslamalar evliliğinizi çok kötü bir noktaya getirmiş zaten.

Bir de hamile kadına yemeğe misafirliğe gitmesin kimse. Yaranamamış da garibim..

Üşenmedim,girdim eski konularına da baktım sen işi bulmuşsun hemde en gorgusuzleri en zır cahilleri ile bileziklerine göz diken kaynana kayinbaba gecekondu gibi biryerden sana ev yaptiriyorlarmis 2.el esyalar almışsın. Bindalli giymemis kina gecesi yapmamışsın vs vs.
Adamların şekli şemali ortada görmüyor musun
Hadi dicemki ailesini salla ama esinde aynı onlar gibiymis
Annesini telefonla arayip seni sikayet ediyor
Sen 23 yasindasin esin kac yasinda
Evliligi hazmedememis,sindirememis ortalikta dolanan kendini bulamamis bir insanla evlisin
Yok gitmissiniz yemeğe corba yapmis patates yapmış
Eger sen gercekten bu yemekleri yapamıyorsan sende de eksiklikler vardir
Internet cağındayız
Herşeyin bir tarifi var internette bir kez yaparsin tadı kötü olur 2.de guzel olur yani
Bence sen ugrasmak istemiyorsun
Evi de toplamiyormussun
Esinde sana emirler yagdiriyor o zaten ayri bir mevzu
Anlamiyorum evlenmeden önce bunlar hic mi konusulmuyor yemek yapmayi bilmemek falan normaldir söylemedin mi esine ben yapmayi bilmiyorum diye
Evi toplamamak da anormal ama elektrik supurgesini calistirmayi da mi bilmiyorsun yani ?
Esin tam bir ruh hastasi bencil
Topla pilini pirtini ara aileni gelsinler seni alsinlar ya da bin otobuse git bu adam senin nazini kaprisini cekmez ,düzelir diye bekleme,düzelmez de, surekli başkaları ile kıyas halinde yasamak ne kadar zor
Boyle bir tanıdığım vardi cok şükür küstü bize kocasini da kusturdu ne esim ne ben görüşüyoruz
Insanlarin yaşantısından ya da sahip olduğu esyalardan vs etkileniyorsan bence görüşme o kisilerle bu kötü bir durum
O yemekleri yapmayı biliyorum. Hatta köftem ve çorbam o kadınınkinden güzel oluyor. Kadının çöpünü Dr kıskanmadım tabi ki. Evde fazla eşyalar var annesinin onlarıntopla diyorum annemin eşyalarına karışma deniyor. Benim eşyalarım hep açık renk annesinin kahverengi falan mesela ayrık otu gibi duruyor. O öyle diyip Dr annesini arayıp senin eşyalarına taktı diyince ben de bırakıyorm evi öyle evi haftada bir ya da iki süpürüyprum on günde bir silerim ev dağınık çünkü o eşyalar kalkmadı. Yemek yaparken bişey doğruyorum çöpleri çıkıyor önce tezgahta duruyor sonra poşete kaldırıyorm dedim mutfağa çöp kutusu lazım. Mutfakta olmaz annem koymuyo koku yapar hem paramız yok dedi. Sonra orda gördü ev düzenliydi gerçekten ax eşya olmasının da etkisi var ama kadının da payı var. Dedi ki mutfakta çöp kutusu var biz de alalım. Ben söyleyince olmuyor millette görünce öyle olması gerektiğini anlıyor ben ona sinirlendim. Yaptığı menü ahım şahım değil ya da sunumu o kadar iyi değildi ben daha farklı şeyler düşündüm mesela onları çağırırsam diye ama sanki çok aşırı bişey görmüş gibi beni küçümsüyor yapamazmışım. Sonra söylediğimde ben gaza geleyim diye örnek göstermiş yoksa çorbasını p da ayıp olmasın diye içmiş. Sorun eşimin tavırları garip beni sinir ediyor ben Dr ona karşı inat davranıyorum. Kadını kıskandığım yok ben sadece durumu anlayın diye anlattım menüyü falan

aslında söylenmesi gereken çok şey var, ama size.

öncelikle bahsettiğiniz aileyle kendinizi çok kıyaslıyorsunuz. onların fırını da var da benim yok onların mobilyaları pahalı benimki ucuz. her şeyden önce, kendinizi kıyaslamayın.

borç harç kısmına gelirsek; bilmediğiniz bir yerden maddi destekleri olabilir, kendi ailelerinden destek alıyor olabilirler, borçları sizden daha az olabilir, şunu da şu kadara aldık dedikleri bir şeyi belki daha ucuza almış olabilirler, daha öncesinde para biriktirip şimdi yiyor olabilirler, bilemezsiniz.

kocasının tatil günlerinde evi süpürmesi temizlik yapması, yani o kadar çok detay gözünüze batmış ki belki de bu yaşanmışlıklardandır tabi ama, her insan bir değil. dedem 67 yaşında hala dinç bir insan bu yaşta anneanneme yardım eder evi temizler süpürür siler, ama babam su içtiği bardağı kaldırmaz. bu babamın anneme kötü bir eş olduğunu mu gösterir? Asla. her insandan aynı şeyi bekleyemezsiniz.

kısacası kendinizi değersiz görmek için çok çok fazla detayı içinizde biriktirmişsiniz. eşinizin evi süpürmemesi size değer vermediği anlamına gelmiyor.

ve anlattıklarınızın en sonunda, küfür etmeniz çok yanlış. bunca yaşananların sonunda o tek kelime sizi o kadar düşürmüş ki, kendinizi bu konuma düşürmeyin.

Kocanıza söylenecek hiç bir şey yok mu tabi ki var.
beni başta en gıcık eden yorum "sen 1-2 çeşit yemek yapıyorsun" oldu.
hangimizin evinde 1-2 çeşitten fazla yemek pişiyor?

anne-baba-çocuk(lar) kısaca sadece ev ahali ise o akşam,
çorba pişer ana yemek yanına salata en basitinden
bitmiştir yani. kocanız bence sanıyor ki o kadın her gün aşlar köfteler binbir çeşit yemek yapıyor,
misafir gelince öyle kırk tane yemek yapılır, yani bizde böyledir sizleri bilemem.
beğenemiyorsa da gitsin o övdüğü arkadaşının evinde yesin valla elimden gelen bu kadar diyin.

Her şeye rağmen, bir evde kadın mutlu değilse o evde huzur yoktur.
Kendinizi de bu gibi detaylarla doldurmayın. Huzur çok önemli.
Eşim daha önceden de o kadını örnek gösterdi evinde eşya yok diye. O öyle kabul edilmiş çok iyiymiş de ben nankörlük ediyomuşum.evindr eşya yok dediği bizdeki köşe koltuğu masası yok sadece. Bizden fazla da bütün beyaz eşyaları var. İçine koyduğumuz şeyleri karlı çıkaran bir buzdolabı yok mesela. Ya da bulaşık makinesi var. Kıskandığım için anlatmıyorum bunları. Bana örnek gösteriyo örnek bile yanlış nişan düğün kına hepsini yapmışlar mesela. Görmüyor işte benim fedakarlığımı hala milleti övüyo ben de onun için onun eşini örnek gösteriyorum. Burda belki biraz imrendim eşiyle sinemaya gitmiş bir sürü yeri gezmiş anlattı hep kontrole birlikte gitmişler yine kalp atışını duymak için birlikte gideceklermiş benim eşim daha bebeği canlı canlı hiç görmedi buna gerçekten içlendim ama diğer şeyler umrumda değil. Ben sadece örnek gösterdiği kişinin bile onun istediği kişi gibi olmadığını biliyorum. Ama o ne görüyor onu bilmiyorum.

Ne biçim bi ilişki bu ya? Ne kadar seviyesiz konuşmalar ve hareketler. Lise mezunu her insan evde oturup sabahtan akşama kadar yemek mi yapıyor? Üniversite mezunu insandan da az çok görgü, saygı bekliyor insan. Kocanıza niye küfür ediyorsunuz? Burun ısırmak nedir hele ya? Köpek mi bu adam, hayır burnunuzu nasıl denk getirdi anlamadım.

Vallahi ikiniz birbirinizden betersiniz. Gayet uyumlusunuz. Huylarınıza alışıp devam edin bence.

Erkeklerin birlikte olduğu kadınları rencide etmesine ve kadınların buna sessiz kalmasına çok üzülüyorum, sinirleniyorum. O sizi eleştiriyorsa siz de onu eleştirin sürekli, aynalayın. Rahatsız olsun. Susup kızıp içinize atmayın. Aynalayın ki ne kadar rahatsız edici olduğunu anlasın. Bir şey derse de o aynı şeyi yaptığında ne hissettiğinizi görüp görmediğini sorun.

Bu tavır genelde eziklik psikolojisinden kaynaklanıyor. Siz onu eleştirdiğinizde belki pısıp kenara çekilir. Ya da daha çok üzerinize gelir kestiremiyorum.

Erkeklerin birlikte olduğu kadınları rencide etmesine ve kadınların buna sessiz kalmasına çok üzülüyorum, sinirleniyorum. O sizi eleştiriyorsa siz de onu eleştirin sürekli, aynalayın. Rahatsız olsun. Susup kızıp içinize atmayın. Aynalayın ki ne kadar rahatsız edici olduğunu anlasın. Bir şey derse de o aynı şeyi yaptığında ne hissettiğinizi görüp görmediğini sorun.

Bu tavır genelde eziklik psikolojisinden kaynaklanıyor. Siz onu eleştirdiğinizde belki pısıp kenara çekilir. Ya da daha çok üzerinize gelir kestiremiyorum.
Ben zaten her zaman cevap veriyorum bundan çok rahatsız kendisi çok konuşuyomuşum herşeye cevabım varmış öyle diyor. Sussam bu kadar sorun olmazdı herhalde. Her dediğine tamam kocacım dememi bekliyor bensr bana yardımcı olmasını bişey istiyorsa güzel bir dille söylemesinğ ve beni de başkalarıyla kıyaslamamasımı istiyorum

O yemekleri yapmayı biliyorum. Hatta köftem ve çorbam o kadınınkinden güzel oluyor. Kadının çöpünü Dr kıskanmadım tabi ki. Evde fazla eşyalar var annesinin onlarıntopla diyorum annemin eşyalarına karışma deniyor. Benim eşyalarım hep açık renk annesinin kahverengi falan mesela ayrık otu gibi duruyor. O öyle diyip Dr annesini arayıp senin eşyalarına taktı diyince ben de bırakıyorm evi öyle evi haftada bir ya da iki süpürüyprum on günde bir silerim ev dağınık çünkü o eşyalar kalkmadı. Yemek yaparken bişey doğruyorum çöpleri çıkıyor önce tezgahta duruyor sonra poşete kaldırıyorm dedim mutfağa çöp kutusu lazım. Mutfakta olmaz annem koymuyo koku yapar hem paramız yok dedi. Sonra orda gördü ev düzenliydi gerçekten ax eşya olmasının da etkisi var ama kadının da payı var. Dedi ki mutfakta çöp kutusu var biz de alalım. Ben söyleyince olmuyor millette görünce öyle olması gerektiğini anlıyor ben ona sinirlendim. Yaptığı menü ahım şahım değil ya da sunumu o kadar iyi değildi ben daha farklı şeyler düşündüm mesela onları çağırırsam diye ama sanki çok aşırı bişey görmüş gibi beni küçümsüyor yapamazmışım. Sonra söylediğimde ben gaza geleyim diye örnek göstermiş yoksa çorbasını p da ayıp olmasın diye içmiş. Sorun eşimin tavırları garip beni sinir ediyor ben Dr ona karşı inat davranıyorum. Kadını kıskandığım yok ben sadece durumu anlayın diye anlattım menüyü falan

Ya simdi sen de haklısın.. çöpsüz mutfak olmaz yani pedallilar var mutfak dolabinin alt kismina ice koyarsın icinde biriktirirsin baglarsin agzini atarsin esin bunu bilmeyecek kadar cahil mi ya tabiki çöp olcak yani
Yani senin icinden gelmiyor is yapmak
Ben olsam benimde icimden gelmezdi ne isi var kaynananin esyalarinin
kocan tam bir eskici,ve cocuk ruhlu yani baskasinda gorup kiyaslama yapiyor
Ona dicen ki aslında
Peki aslanım ver parayi,bak nasil oluyor yemekte ev düzeni de
Şaşırmış be o

Ben zaten her zaman cevap veriyorum bundan çok rahatsız kendisi çok konuşuyomuşum herşeye cevabım varmış öyle diyor. Sussam bu kadar sorun olmazdı herhalde. Her dediğine tamam kocacım dememi bekliyor bensr bana yardımcı olmasını bişey istiyorsa güzel bir dille söylemesinğ ve beni de başkalarıyla kıyaslamamasımı istiyorum
Ezdirme kendini zaten cevabını ver cebine 3 kurus para tutusturuyor eve bi cop almiyor sonra sonsuz hizmet bekliyor tipe bak.
Iyi yapiyorsun bence canım

Ezdirme kendini zaten cevabını ver cebine 3 kurus para tutusturuyor eve bi cop almiyor sonra sonsuz hizmet bekliyor tipe bak.
Iyi yapiyorsun bence canım
Dün bağırdı çağırdı diye pişman oldu. Bulaşıkları hep o yıkadı. Annesinin bazı eşyalarını da topladı şükür. Ben Dr baktım beyni yerine geliyor dün ve bugün süpürge mutfak dolabı yer silme giriştim. Eksikleri de maaşı alınca alıcaz şu an ancak mutfak paramız kaldı. Sonra da arkadaşını ve eşini çağırıcam yemeğe.

açtığın konulardan kendinle barışık olmadığını ve düşünce yapımı değiştirmen gerektiğini gördüm. evliliğe kadar düşünülen eski ilişkiler, jartiyerli kutlanmayı düşündüğün sevgililer günü, ardından zina vs için vicdana azabı duyma vs vs... bunlar bizi alakadar etmez istediğini yaparsın ama bak hamilesin ve zor bi evliliğin var. cocuk doğunca daha zorlaşabilir doğumdan önce psikolojik destek almayı dene. pdr mezunusun ama hayal kırıklığına uğradım açıkçası. gül gibi mesleğinin koymtni bilmeyip hemen evlenmişsin bir meslektaş bi abla olarak sana tavsiyem en yakın yerden toparlamaya bak kendini. hamileyken be cocukla zor olabilir ama imkansız degil atanmaya bak. kendini ezdirme 2 kuruş için adamın eline bakma vasıfsız değilsin ki değerlendir sadece. verdiğin yanlış kararların sonucunu çocuğunla yaşayacaksın. saçma sapan davranan binadamdan çocuk yapmışsın keşke olmasaydı ama kendini garantiye al ve daha fazla katlanma

Gerçekten ilk zamanki halini bıraktı eskisi gibi nişanlılık dönemindeki gibi olcak sanmıştım. Son kez ona güvenmiştim. Herşey iyi gidiyordu. Ama son hareketi berbat etti herşeyi. Ona artık güvenmiyorum. Bu hayatta yapayalnız olduğumu anladım. Ondan bana olmayacağını koca olmayacağını ve çok büyük bir hata yaptığımı anladım. İnsanın hayat arkadaşı olarak gördüğü her konuda ona destek olacak sandığı kişinin onu yapayalnız bırakması çok kötü. Kalbim çok kırık. Artık nasıl düzelir bilmiyorum. Tek bildiğim ben bu evde değer görmüyorum. Bugün eşimin arkadaşına gittim. O da hamile daha 5 haftalık. 4 gibi oradaydım. Aksam sekizde de eşim ve onun eşi geldi yemek yedik. Kız gerçekten hamile hamile uğraştı köfte patates pilav çorba salata hepsini yaptı. Akşama kadar yaptı hem sohbet ettik hem yemek hazırladı. Allah razı olsun uğraştı bizim için. Ben de bize çağırıp ben de yapacaktım tabi. Ama eşim evden çıktı sen bir iki çeşit yemek yapıyosun. Kadını gördün mü o da hamile. Onun midesi bulanmıyormuş daha diyroum. Ayrıca kadın benden 4 yaş büyük lise mezunu bunu şu anlamda söylüyorum yemek öğrenecek pratik yapacak daha fazla vakti olmuş sonuçta ben üni biter bitmez evlendim. Ayrıca gerçekten çorbası çok yağlı ve köftesinin de baharatı fazlaydı. Ben yapsaydım eminim bana laf söylerdi. Ben mesela o çorbayı kendim yapsam yemezdşm evde. Ama ayıp olmasın diye yedim. Kızı eleştirmek için söylemiyorum. Mesela tatlısı gerçekten güzeldi bayıla bayıla yedim. Ama evden çıktığımız gibi bizim de çağırmamız lazım sen yapamazsın ki yemek . Ev de dağınık. Kızların evinde eşya yok .bi salon bi yatak odası var salonda sadece koltuklar ve sehpalar diğer iki oda da yalnızca iki tekli baza.evdr eşya yok toplu olması normal. Daha bizim evde kvemin tabakları bazası dolabı duruyor. Bunlar bahane değil evet ama benim bir eksiğim olsa dahi böyle söylememeli. Onun eşi de yemek yapmayı biliyor. Çok iyi araba kullanıyor. İzin günlerinde evi o süpüruyomuş. Bir sürü borç ödemelerine rağmen sinemaya gitmişler kaç kere İstanbul'a gitmişler araba kiralayıp. Eşi onunla birlikte kontrole gelmiş özele gitmişler. Ben kendimi çok değersix hissediyorum bu evlilikte. Daha önce de onu övmüştü eşim kızın evinde eşya yok senin bir sürü şeyin var değer bilmiyorsun diye. Ayda iki bin mobilya borcu ödüyorlarmış bizim aldığımız mobilyalar zaten 12 bin tuttu toplam en ucuzunu aldım hep . Onların aldığı ax olabilir ama bizden pahalı almışlar zaten. Ayrıca kızın fırını bulaşık makinesi herşeyi var benim hepsi ikinci el eski modeller fırınım davlumbaz kızı övüyor ama aslında övdüğğ şeyler bile tam olarak onun gördüğğ gibi değil. Bilmiyorum. Bi pazar arabası alınacak üç ay oldu alınmadı. Bi çöp kovası alıncak param yok. Sonra evde düzrn olsun. Anlamıyorum onlar da aynı masşı alıyor karısına gül gibi bakıyor adam borçları olmasıns rağmen her ay ailesinin yanına gidiyomuş nereden baksan 150 lira yol parası veriyor. Özele kontrole gidiyor şimdi. Ben sürekli para dileniyim . Akbşke para atıyorum ne çabuk bitti diye hesabını soruyor. Bu adam bir de sözde beni çok seviyomuş da ben onun kadar sevmiyomuşum. Bunları saydı saydı dinlemedim yatağıma gidicem seninle muhatap olmıycam dedim. Beni itekledi oraya gitmem en için S***** G** (Defol) dedim daha da itekledi ve burnumu ısırdı canım acımadı ama ruhum çok yandı. Ve bir daha düzelmiycek.
Benim misafirim evime gelse arkadan bunların konuşulduğunu bilsem artik evimde istemezdim. Burnunu nasıl denk getirdiki

Dün bağırdı çağırdı diye pişman oldu. Bulaşıkları hep o yıkadı. Annesinin bazı eşyalarını da topladı şükür. Ben Dr baktım beyni yerine geliyor dün ve bugün süpürge mutfak dolabı yer silme giriştim. Eksikleri de maaşı alınca alıcaz şu an ancak mutfak paramız kaldı. Sonra da arkadaşını ve eşini çağırıcam yemeğe.
Cok sevindim
Hayat müşterek canım yapmasi lazim ve hamilesin
Inan ben de.de bazi rahatsizliklar var zorlaniyorum
Hamilesin canin cekmesin az evel cok zor bir yemek yaptim boynum agriyor :kk77: ve 2 saat sürdü
Bende evlendigim ilk zamanlar senin gibiydim
Simdi 1 senelik evliyim hergun süpürüyorum zaten hali var haftada 1 siliyorum
Esim boyle bakiyorum kendini yaymış yatiyor benimde yapasim gelmez seni anliyorum birde tayincisiniz jandarmalarin 2 senede bir tayini çıkıyor belki o yuzden 2.el almıştır bazi eşyaları insallah daha guzelleride nasip olur. En guzelleri
Bebisin sag salin dogsun insallah. Uzme kendini
Evlilik ilk zamanlari cok kavga oluyor bizde kiyametler koptu sizinki neki esim kapı bile kırdı simdi yeni yeni adam oldu :dondurma:

Back
X