Bahsettiğiniz borçlar ne tutarda bilmiyoruz
Borçtan ötürü pek birşey kalmıyor olması normal
Ama benim anlamadığım, sigortasız mı çalışıyorsunuz ki hastanelerde bu kadar masraf ödemek durumunda kalıyorsunuz ?
bence bu gözle bakmayın.
ne kadar gelirse o kadar gider diye söz var.
siz harcamalarınızdan kısmadığınız sürece ya da borcunuzu hafifletmediğiniz sürece bu böyle gider. isterse o eve 5 bin girsin, isterse 10 bin.
ben işyerimden sıkıntılıyım biraz bu yüzden izin alamdığımdan hafta sonu gidebiliyorum doktora ctesılerı o yuzdende ozele gıtmek zorunda kalıyorum,
eşimde gece rahatsızlandıgı ıcın en yakın özel vardı oraya goturmek zorunda kalıyoruz ,yeni evliyiz ilk defa bu sene üst üste bukdr hasta olduk
Kızlar Selam
bir önceki konumda eşimin rahatsızlığından dolayı yazamadım demiştim.
evet geçen gece eşim hastalandı bağırsak iltihabıymış ve gece hastaneye gittik serum taktılar..
şuan çok şükür iyi benim asıl sizlere danışmak istediğim konu şu:
bizim paramız bereketsiz mi?
maaşımız ikimizin toplamı yaklaşık 3 milyar gibi ev araba borç derken bize bişey kalmıyor.
patronundan istediği her extra para bize umut oluyor anlayacağınız çok işimize yarıyor.
yine geçenler de para almıştı harçlık olarak arkasından ben bronşit oldum o para çarçur gitti anlamadık.
şimdide kendisi hasta olmadan önce yine öyle bir harçlık almıştı yine o para doktorlara hastanelere gitti.
ne zaman elimize extra imkan geçse nasıl olduğunu anlamadan gidiyor para.
maaşımızda az buz olmamasına rağmen yetiştiremiyorum sanki evin eksiğini,paramızın bereketlenmesi için nasıl dua etmeliyiz ne okumalıyız ne yapmalıyız bilen arkadaşlar varsa yardım edebilir mi lütfen..
ben kesinlikle her gün yapamıyorsanız bile bir kaç günde bir yada haftada bir Yasin okumanızı öneririm.
bir süre deneyin işe yaradığını göreceksiniz. ayrıca bir dua bilmiyorum. ama ondan güzel dua olmaz diye düşünüyorum.
ayrıca içinizden nasıl dua etmek geliyorsa öyle dua edin. şükürlerinizi, sıkıntılrınızı, içinizden nasıl geliyorsa. en güzeli budur.
aslında bereketsizlik deil bence burda konu,alışkanlıklarımızdan taviz vermemek desek daha mantıklı olur.
misal eşimde bende çalışıyoruz.önceden 2 bin lira gelirimiz vardı yetiştiremiyorduk.şimdi 3 binden fazla yine yetiştiremiyoruz.
sebebi ise oldukça basit..
40 bin civarı araba aldık (yarısı kadar borç var)
elektrik,su,doğalgaz,mutfak masrafı,kızın okul parası,arabanın bakımı,benzini vs vs..
her ay maaşımı almadan hesabını yaparım,kızıma kıyafet,kendime bir iki parça bi şey (marka deil tabii) evin ıvırı zıvırı
eşim asla sigarasından taviz vermez arada bi içkisi
mutlaka ayda 3 gün dışarda yemek felan filan..
bu liste uzar gider..
ben bunlardan taviz vermediğim sürece borç bitmek bitmiyor.haa tabii uzun yıllar çalışmayıp eşimin tek başına bi şeyler yapmasını beklediğim içinde devam eden borçlar var..
ama bunlar son aylarımız çünkü yeter diye karar aldık,iyi bir borca girip ev alıcaz..yoksa paranın bereketi olmuyor (baksana nasıl olsun dimi)
(Kur’an öğrenen ve öğreten, en hayırlınızdır.) [Buhari]
(Kur’an okuyan kimse bunamaz.) [Tirmizi]
(Kur’an okunan yere rahmet ve bereket yağar.) [Buhari]
(Kur’an okunan evin hayrı artar, sakinlerini sıkmaz, melekler toplanır, şeytanlar oradan uzaklaşır. Kur’an okunmayan ev, içindekilere dar gelir, sıkıntı verir, bereketsiz olur. Melekler uzaklaşır, şeytanlar oraya dolar.) [Darimi]
(Her gece on âyet okuyan, gafillerden sayılmaz.) [Hakim]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?