beş ayda 10 kilo aldım yardım edin

idigna35

evli mutlu çocuklu
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2017
1.028
1.840
83
Beş aylık hamileliğin son dünlerindeyim 6. aya giriyorum. 66 kilo ile hamile kaldım 76 oldum. Yemek aşırı yemiyorum tatlıyla aram hiç yok hamilelik öncesinden tek fark günde bir muz ve elma yiyorum. Beş tanede ceviz yiyorum ve süt içiyorum günde bir bardak. İlk aylarda almadım ama nerdeyse iki ayda oldu bu kilolar. Nasıl düzene koyabilirim daha doğuma 4 ay var. Son aylarda daha çok kilo alınıyormuş. Ve çok eski çatlakların var bunların çoğalmasından korkuyorum. :KK51::KK20::işsiz:

Canim catlaklar icin uag kullanabilirsin arastir onlari. Telas yapmaktansa birseyler yapmaya basla.

Bende 65 ile hamile kaldim 72 iyim suan cok fazla aldigimi düşünmüyorum. Bejimde 5.5 aylik 6 ya kadar 75 olurum diye tahmin ediyorum. Yurus spor da yapiyorum ben.
Gunde 3 cebiz yiyorum ekstra. Ama ekmekten tatli yemekten de cok kismiyorum. Önceki rutininden daha az yiyorum sadece. Stress yapma eminim hamilelikten sonra veririz :)

Canim catlaklar icin uag kullanabilirsin arastir onlari. Telas yapmaktansa birseyler yapmaya basla.

Bende 65 ile hamile kaldim 72 iyim suan cok fazla aldigimi düşünmüyorum. Bejimde 5.5 aylik 6 ya kadar 75 olurum diye tahmin ediyorum. Yurus spor da yapiyorum ben.
Gunde 3 cebiz yiyorum ekstra. Ama ekmekten tatli yemekten de cok kismiyorum. Önceki rutininden daha az yiyorum sadece. Stress yapma eminim hamilelikten sonra veririz :)
Senin iyi ya aramızda bir hafta var benimde doğum 31 ağustos bir terslik olmazsa. yürüyüş yapıyorum. Hamileliğim rahat geçiyo. Hadi kiloları veririm diyorum. Çatlaklarla nasıl baş ederim. Dün hindistancevizi yağıyla nivea kremi karıştırdım tüm vucuduma sürdüm. akşamda bebek yağı. inşallah minimum olur. Annemle kız kardeşlerimin hamilelikleriyle hiç alakası yok. Genetik olur derler ama bizde olmadı. Hayırlısıyla gelsinde kızım. Senin cinsiyet nedir ?

Senin iyi ya aramızda bir hafta var benimde doğum 31 ağustos bir terslik olmazsa. yürüyüş yapıyorum. Hamileliğim rahat geçiyo. Hadi kiloları veririm diyorum. Çatlaklarla nasıl baş ederim. Dün hindistancevizi yağıyla nivea kremi karıştırdım tüm vucuduma sürdüm. akşamda bebek yağı. inşallah minimum olur. Annemle kız kardeşlerimin hamilelikleriyle hiç alakası yok. Genetik olur derler ama bizde olmadı. Hayırlısıyla gelsinde kızım. Senin cinsiyet nedir ?

bizimde kız tatlım maşallah bizimki 24 25 ağustos görnüyor .
Bu arada Nivea kullanma çünkü içerisinde paraben var. oda bebeğe zararlı sadece hindistan cevizi kullan muhteşem birşey o.
ben göbek, göğüs,üst baldır kalça üstü sürüyorum.

bizimde kız tatlım maşallah bizimki 24 25 ağustos görnüyor .
Bu arada Nivea kullanma çünkü içerisinde paraben var. oda bebeğe zararlı sadece hindistan cevizi kullan muhteşem birşey o.
ben göbek, göğüs,üst baldır kalça üstü sürüyorum.
himdistancevizi yağı çok yoğun geç geçiyo tene. Atlet giyince ona çıkıyo. Artık öyle yapayım niveayı hiç karıştırmadan akşam sabah süreyim. hayatım boyunca çok kilolu olmadım. Tedaviyle oldu bebeğim. ordan aldım 6 kilo. boyum 165. Hamile olmak çok güzel mucize. Allaha binlerce şükür. İşde insanız herşey güzel olsun. çocuk yapalım kilo almayalım çatlağımız olmasın daha bir sürü. ;)

himdistancevizi yağı çok yoğun geç geçiyo tene. Atlet giyince ona çıkıyo. Artık öyle yapayım niveayı hiç karıştırmadan akşam sabah süreyim. hayatım boyunca çok kilolu olmadım. Tedaviyle oldu bebeğim. ordan aldım 6 kilo. boyum 165. Hamile olmak çok güzel mucize. Allaha binlerce şükür. İşde insanız herşey güzel olsun. çocuk yapalım kilo almayalım çatlağımız olmasın daha bir sürü. :KK66:

aynen tatlım ölçülerimiz tamamen aynı bende 165 cm boy var :) bende tüp bebekle hamile kaldım. tüp bebek tedavisi senden ödem yapmış olabilir .

aynen tatlım ölçülerimiz tamamen aynı bende 165 cm boy var :) bende tüp bebekle hamile kaldım. tüp bebek tedavisi senden ödem yapmış olabilir .
Tüp bebek ödem yapıyormu ? hiç bilmiyordum ödem daha 8 haftalıkken başladı. Alyansı 9. haftadan itibaren çıkarttık. En çok el ve yüzde hissediyorum. Vucutta olabileceği pek aklıma gelmedi. Evet tüp bebek benimde. Ödem için tahliller yapıldı. hepsi iyi çıktı. Bol su içiyorum ama günüm gelene kadar artık 85 kiloya hazırlayayım kendimi düşünmesi bile ağır :110:

Tüp bebek ödem yapıyormu ? hiç bilmiyordum ödem daha 8 haftalıkken başladı. Alyansı 9. haftadan itibaren çıkarttık. En çok el ve yüzde hissediyorum. Vucutta olabileceği pek aklıma gelmedi. Evet tüp bebek benimde. Ödem için tahliller yapıldı. hepsi iyi çıktı. Bol su içiyorum ama günüm gelene kadar artık 85 kiloya hazırlayayım kendimi düşünmesi bile ağır :110:

Tansiyonun nasil tatlim. Tuz cok mu yiyorsun acaba?

Tansiyonum normal şartlarda yani hamilelik öncesi 10/7 olurdu genelde şimdi 11/7.5 çıktı en son. Tuz tüketimim çok düşüktür. Tiroid bezlerim on yul önce alındığı için tuz hep az kullanırım. Sıkıntı herşeye dikkat ettiğim için olduğundan ayrı sıkıntı veriyo. Hayırlısıyla 4 ay geçse meleğimi alsam kucağıma yeter. Atrık sonrası önemsiz napalım şişmek çatlamak kader diyecem artık :olamaz:

Ben de sizin toplamda kaç kilo aldığınızı merak ettim.ben de çok kilo almaktan korkuyorum da... Bu arada allah hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah.
Ben 66 ile hamile kalmıştım. Şu an 38+2 oldum kilom 88 doğana kadar 90 olurum kesin. 4 eylüle kadar gelmezse doğum için gün verilecek. Sat a göre 5 eylül Artık dert etmiyorum kiloları sona geldim. Bünye meselesi keşke öyle çok yiyen biri olsam çok yiyorum ondan derim. Yemeden alan bir benim galiba. Allah sanada güzel geçen hamilelik nasip etsin

Ben 66 ile hamile kalmıştım. Şu an 38+2 oldum kilom 88 doğana kadar 90 olurum kesin. 4 eylüle kadar gelmezse doğum için gün verilecek. Sat a göre 5 eylül Artık dert etmiyorum kiloları sona geldim. Bünye meselesi keşke öyle çok yiyen biri olsam çok yiyorum ondan derim. Yemeden alan bir benim galiba. Allah sanada güzel geçen hamilelik nasip etsin

Inşallah çok güzel bir doğum geçirir ve doğumdan sonra takır takır verirsiniz kilolarınızı:) ben zaten 78 'le hamile kaldım şimdi 79 um.bu yüzden kilo almamam lazım.insallah kalan ayları da az kiloyla bitiririm.

Bence kilo degil odem o zaten dogumdan sonra emzirme ile cabuk gider

Inşallah çok güzel bir doğum geçirir ve doğumdan sonra takır takır verirsiniz kilolarınızı:) ben zaten 78 'le hamile kaldım şimdi 79 um.bu yüzden kilo almamam lazım.insallah kalan ayları da az kiloyla bitiririm.
Sen kilo almamışsın hiç maşallah. çok alacağını sanmıyorum. Arkadaşım benden 4 hafta geride daha yeni kilo almaya başlamış doğuma en fazla beş kilo alarak girer.

İnşallah çogu ödemdir dediğin gibi emzirerek normale dönerim.
Donersin merak etme ama emzirmekten asla vazgecme bebek ilk zamanlar memeyi tutamayabilir sağ mutlaka, ben dogumdan 5 ay sonra eski kiloma döndüm su an bebegim 1 yaşında hamile kaldigim kilonun da altındayım

Donersin merak etme ama emzirmekten asla vazgecme bebek ilk zamanlar memeyi tutamayabilir sağ mutlaka, ben dogumdan 5 ay sonra eski kiloma döndüm su an bebegim 1 yaşında hamile kaldigim kilonun da altındayım
maşallah ne güzel normal kilona dönmen. tabiki emzirmek en çok istediğim şey mama emzik vermeyi düşünmüyorum. Süt olsun yeter. İnternetten çok araştırdım. Emzirme işini gögüs yaralarından korkuyorum doğumdan korkmadığım kadar.

maşallah ne güzel normal kilona dönmen. tabiki emzirmek en çok istediğim şey mama emzik vermeyi düşünmüyorum. Süt olsun yeter. İnternetten çok araştırdım. Emzirme işini gögüs yaralarından korkuyorum doğumdan korkmadığım kadar.
O biraz sikintili ama geciyor benim 10 günde tamamen iyileşmişti lansinoh in kremi iyi geldi bir de tahinin üzerinde biriken yağı da iyi geliyor diyorlar 10 günden sonrası çok güzel bebeginle bir bağ oluyor hepsi geçiyor

Doğumdan önce her gün krem sürersen göğüs ucunu hazırlamış olursun canım.lansinoh kremi her gün sür şimdiden.çevremdekiler öyle yaptılar hiç sorun yaşamadılar.ben de öyle yapacam inşallah.

Back
X