Beş Vakit Namaz Kılanlar...

Her Namaz Son Namaz Gibi…

Evet, namaza başlayabilirsin. Ama bu namaz son namazın olabilir. Olmasa bile bu namaz son namaz hassasiyeti ile kılınan bir namaz olmalı. Sabaha karşı idam edilecek bir mahkûm olduğunu düşün… Seccadeni son kez seriyorsun. Biraz önce son abdestini aldın. Ellerini son kez yıkadın. Yüzün, kolların, başın ve ayakların son kez su ile buluştu. Yüreğinde hafiften bir çarpıntı var. Huzura çıkıyorsun. Bu son fırsatın. Sur üfürülene kadar böyle bir fırsat eline geçmeyecek. Ne kadar kıymetli şu dakikalar… O kadar ki sonsuzu satın alabilir.

“Allahü Ekber” derken elinin tersi ile arkana atman gerekenleri attın. Ne kadar da kolay oldu? Nasılsa daha görüşmeyeceksin kimse ile. Namazını bozmak için işbirliği yapan düşmanların da gözükmüyor ortalıkta. Değil mi ki bu son namazın, onların işini kolaylaştıracak bir gedik yok dimağında. Yolculuk başladı. Seyir halindesin.

Kıyam. Bir sütun kadar hareketsizsin. Seccaden de, üstünde durduğun zemin de sanki varlığını hissetmiyor. Hafif sesle okumaya başlıyorsun. Kulakların da işitiyor ağzından dökülenleri. Gözlerin secde yerinde. Her bir harfin hakkını veriyorsun. Hiç acelen yok. Dudaklarında kelimeler, zihninde anlamlar, gönlünde ilhamlar, bedeninde bir haşyet… Kıyamın uzadıkça uzuyor.

“Namaz kılmadığım müddetçe yaptığım iş ne olursa olsun bir değeri yok… Namaz kılmıyorsam bir hiçim, namaz kılmıyorsam bir kıymetim yok! Namazım varsa her şeyim var, namazım yoksa neyim var?”

Allah Tektir, Teki Sever”

Rükûya eğiliyorsun. Ellerin dizlerinde; kolların ve belin doksan derecelik bir açı ile eğilmiş. Gözlerin ayaklarının arasında. En Yüce olanı tespih ediyorsun. En az üç kere. Ama sana yetmiyor. Artırdıkça artırıyorsun. Zihninde o hadis: “Allah tektir, teki sever.” Rakamı teke getirip doğruluyorsun.

Azaların bir an hareketsiz kalıyor. Hamd zamanı şimdi. Bu hamd işitilen, mukabele edilen bir hamd. “Rabbim hamd sanadır” derken salınmış ellerin gayr-ı ihtiyârî duaya açılır gibi hareketleniyor. Sadrında bir hareketlilik mi başladı? Hadi, şimdi secde zamanıdır.

Secdeye vardın. Alnın yerde. Ellerin kıbleye bakacak şekilde yüz hizanda. Parmakların bitişik. Ayak parmakların yerde, sanki onlar da kıbleye doğru kıvrılmış. Topukların yan yana. Şu halinin yakınlığın zirvesi olduğu geliyor hatırına. Haşyetin bir kat daha artıyor. Kimin önünde yere kapandığını bir kez daha düşünüyorsun. İşte nefsin de secdede şimdi. En büyük ve kudretli olanı tespih ediyorsun. En az üç kere. Ama sana yetmiyor. Artırdıkça artırıyorsun. Zihninde o hadis: “Allah tektir, teki sever.” Rakamı teke getirip doğruluyorsun.

Azaların hareketsiz kalacak kadar bir oturuş ve ardından yine secde… Secde ettikçe güzelleşiyorsun. Alnına o günün damgası vuruluyor. Secde izinden nasibin nakşediliyor simana. Secde parlatıyor yüzünü.

Selam da O’dur, Selamet de O’ndandır

Tekrar kıyama kalkıyorsun. Okuyorsun. Kelimeler dudağına değdikçe dudağın hayat buluyor. Anlamlar zihnine yağdıkça zihnin bereket buluyor. İlhamlar kalbine aktıkça kalbin feyizle doluyor. Her okunduğunda yeniden hayat veren bu kelimelerdeki sır nedir? Her seferinde yeni duyuyormuş gibi neler söylemektedir?

Rükû ve secdelerin uzuyor yine. Her eğilmede içinde bir yerler doğruluyor. Her kapanmada içinde bir yerler açılıyor. Öyle ki artık kâdeye hazır hale geliyorsun. Kâde yani oturma buluşup halleşme kıvamına erdiğin yerdir. Orada önce Rabbine sonra Peygamberine selam veriyorsun. Bu dünya hayatındaki yegâne örneğine dua ediyor, salâvat getiriyorsun.

Ne ki başladı, bitecek. Namaz da öyle. Selam verip, çıkıyorsun namazdan; melekler alıyor selamını. Aslında biliyorsun ki selam da O’dur, selamla gelen ferahlık da O’ndandır.

Namazın bitti; son namazındı bu, hatırladın mı? Değil miymiş? Selamı verip hayata dalacaksın belki, tamam. Ama bir idam mahkûmundan farkın yok, sakın unutma! Çünkü kimsenin bir sonraki namaza erişebileceğinin garantisi yok.

Namaz Bizim Farkımızdır

Sana ne yapman gerektiğini, nasıl bir yol tutman gerektiğini söyledim. Dedim ki namaz kılmalıyız. Namazı hayatımızın mihveri haline getirmeliyiz. Hayatlarımız namazla bölünmeli. Namaz bizim farkımızdır. Biz namazla hayat bulur, hayatımızı namazla kurarız; tarzımızı, tavrımızı, yolumuzu, dahası dostumuzu, düşmanımızı namazla buluruz.

Can kardeşim, biz dünyaya namaz kılmak için geldik. Biz namazımızın biçimlendirdiği bir hayat tarzının çocuklarıyız. Bizi, durduğumuz yeri, sırrımızı, kabuğumuzu, özümüzü, neyimiz varsa onu hakiki kılan, bizi biz kılan, namazımızdır. Biz namazımız kadar varız. Biz namazımızla varız. Bizi tanımak isteyenlere söyleyeceğimiz sözümüz bellidir: Biz namaz kılanlarız. Ezan okunur, bizim ayarımız kaçar, yerimizde duramaz hale geliriz. Üzerimizde bir vakit namazı borcu düşmüştür. İçinde bulunduğumuz vakitte onu kıldık mı, diğer vaktin ezanı okunana kadar en önemli vazifemizi yerine getirmiş oluruz. Günde beş defa böyle olur. Namaz hayatımızı bu şekilde tanzim eder, bu şekilde hayatımıza çekidüzen verdik mi bizim başka türlü bir hayat yaşama imkânımız olmaz, o hayat namaz markalı bir hayattır.

Tekrar ediyorum kardeşim: Biz dünyaya namaz kılmaya geldik…

Arkadaşlar hiç bir şekilde Namazın bahanesi yok . Evet namaz dışında daha çok yapmamız gereken çok şey var . Biyerden başlamak lazım . Ölümün saati yok . O kadar üzgünümki . Geçtiğimiz pazar 5 - 6 yıl aynı ofiste çalıştığım bir arkadaşım , hiç bir şeyi yokken 1 hafta içinde hastalandı ve vefat etti . Boşanma sürecimde bana çok destek oldu . Yaşta benden büyüktü . İçime doğmuş gibi Cumartesi Aradım . Buluşalım diye . Telefon açılmadı . Pazar Sabahı ise ölüm haberi geldi . Hep söyledim . Ama ona namaz nasip olmadan göçtü gitti . Dilek Hanım'ın ruhuna dua edin sizden ricam . Dünya telaşı içinde kaybolmayalım. Ölüm her an Kapımızı çalabilir . Ne mal ne Mülk ne evlat ne de eş öteki tarafta kurtarımız olmayacak . Bu dünya hayatı bir gün biter . Ancak öldükten sonraki sonsuz hayat . Geçici dünya sefasımı yoksa sonsuz ahiret Hayatımı . Isteyen herkes biyerden başlasın . Hiç değilse namazımızı , orucumuzu tam yapalım . Benim gibi kapalı olmanın gerekliliğine inanan , ancak şu an için yapamayan herkesede nasip olur inşallah .

Allah rahmet eylesin inşallah

Allah rahmet eylesin amin inşallah hepimize kapalı olmayı nasip etsin inşallah

hadi hayırlısı canım benim seviniriz inş peş peşe bu ay çok umutluyum
bu arada bende bebek istiyorum.. bu ay olmazsa öbür ay inş.
bol bol dua lazim inan ki inş sizinde olur .. rabbim herkese evlat sahibi olmaya nasip etsin bizede eksik etmesin inş.

bu arada bende bebek istiyorum.. bu ay olmazsa öbür ay inş.
bol bol dua lazim inan ki inş sizinde olur .. rabbim herkese evlat sahibi olmaya nasip etsin bizede eksik etmesin inş.
ay canım birbirimize dua edelim sen nekadar zamandır istiyorsun bebeği

ay canım birbirimize dua edelim sen nekadar zamandır istiyorsun bebeği
2 aydir..
martta başladim daha.
çünkü ben karnimda 7 aylık bebegimi kaybettim.geçen yılın agustos sonunda..
6 ay bitti 7, ayda başladim çalışmalara.
rabbim imthanla sinamasin.. çok zor.. evlat acisi çok zor bişey..
rabbim bi daha evlat acisi yaşatmasin diye dua ediyorum.

hımmm...
başın sağolsun canım çok üzüldüm Rabbim kimseye yaşatmasın ama inş en yakın zamanda isteyenler de bizler de hayırlı sağlıklı salih ve saliha evlatlar nasip etsin birbirimize dua edelim

Kuran okurken dua ettiğim arkadaşlarıma seni de eklerim ismin ne canım ?

Kuran okurken dua ettiğim arkadaşlarıma seni de eklerim ismin ne canım ?

rica etsem dua listenize beni ve ablamıda ekleyebilirmisiniz?
ablam(arzu) tüp bebek tedavisi görüyor
bende (aylin) geçen sene düşük yaptım en hayırlı zamanda hayırlı evlatlarımız olsun inşallah

hımmm...
başın sağolsun canım çok üzüldüm Rabbim kimseye yaşatmasın ama inş en yakın zamanda isteyenler de bizler de hayırlı sağlıklı salih ve saliha evlatlar nasip etsin birbirimize dua edelim
amin inşallah.. melegim cennette en güzel bir yerde bizi bekliyor.. bunada şükrediyorum rabbime. yinede bolca dua etmek lazim .

ALLAH HAYIRLI SAĞLIKLI SALİH VE SALİHA evlatlar nasip etsin hepimize canım..
ismin ne? dua ederim sana da canım sen de bana et
benim adim Aslı. canim tamam senin içindede dua edicem.. Çok saolun.. rabbim senden razi olsun inş dilegimiz gerçek olur.

benim adim Aslı. canim tamam senin içindede dua edicem.. Çok saolun.. rabbim senden razi olsun inş dilegimiz gerçek olur.
tamam aslıcım ben bundan sonra inş sana da dua edeceğim kuzum HZ.ALLAH arkadaşlarımın da benim de tüm isteyenlerin de en kısa zamanda hayırlısıyla yüzümüzü güldürsün amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…