• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beş yaş küçük birisiyle ilişkiye başlamalı mıyım?

Aslinda cok onemli bir yas araliginiz yok
Ama bu kişi işini gücünü kurmuş olsaydı,
Daha okuduğu için, okul bitmesi is kaygısı askerlik kaygısı derken çok yipranirsiniz.
Daha birşeyler yaşanmadan başlamayan bence

benim 4.5 yaş fakat senece 5 yaş gibi duruyor. çok araştırdım sanırım.kocamın tercihi nazını çekebilecek olgun bayan.gerçi ben tam anlamıyla olgun olsam yine çekemezdim diye düşündüm.çocuk avutur gibi öyle.fakat ruh yaşlarımız bir birimize yakın (onun 24 benim 26-27 filandı ruh yaşım) .evlendiğimde 29 yaşında idim o da 24. ben artık okumuş bir an önce iş sahibi olup yuvamı kurmak istiyordum. görücü usulü tanıştırdıkları çok düz sıradan geliyordu.hatta sırf görücü usulü diye içime sinmiyordu ısınamıyordum.artist gibi biri olmadığım sade biri olduğum için.ayrıca erkekler çok dışa önem verir.içini merak eden az.24 yaşında bir erkeğin jet hızıyla başlayan aşkı bu dümdüz görücü usulü kişilerden daha samimi geldi.tabi aşkın kazığını bol bol yedim evlenince.hızlandırmalı kurs gibi koştur koştur evlendik. böyle evlenmesek belki ayrılırdık.tek böyle arkamızdan atlı gibi koşturur gibi evlenmemizin artısı evlenmeden önceki ve sonraki süreç arasında uzun süre olmadığı için.çok da hayal kırıklığına uğramadım. "seni böyle tanıdım böyle değildin vs vs." diye sadece kötü huylarının gidebileceği ileri dereceyi bilmiyordum.görüyorum derecesini artık sabrımın gitttiği yere kadar.
Eşiniz kişilik itibariyle sizden 5 yaşta büyük olsa belki aynı şeyler yaşanacaktı
Hakkınızda hayırlısı olsun. Inşallah herşey çok daha güzel olur bebekle.

Merhabalar, sizden akıl almak istediğim bir konu var, fikirlerinizi bekliyorum. 28 yaşındayım ve 23 yaşında olan birisi bana açıldı. Aynı arkadaş ortamındaydık, üç aydır arkadaşımdı, bana açılana dek ilgisini hiç fark etmemiştim. Aslında ben de hoşlandım çünkü çok iyi ve efendi birisi, niyetinin de temiz olduğuna eminim. Ama en yakın arkadaşım baya bir tepki gösterdi. Arkadaşım yaş farkına çok takılan birisi, benim içinse anlaşmak önemliydi. Ama şimdi bu başıma gelince ve arkadaşım sayesinde ciddiyetle düşününce aklım karıştı. Bu kişi halen üniversite okuyor ve daha askerliği de var. İlişkimiz olsa ve ciddiyete gitse bile evlenmek için onu beklemek zorundayım. Çok evlenme meraklısı değilim ama yaşım ilerledikçe bebeğim olmaz diye korkuyorum. Ama diğer yanımda bu kişi ile birlikte olmasam da belki yine de senelerce bekar kalabileceğimi söylüyor. Siz olsanız ne yapardınız?

erkekte oluyorda kadında niye olmasın ama şöyle bi durum var bu çocuğun ailesi bu duruma karşı çıkabilir o yüzden bence hiç başlamayın siz üzülürsünüz erkeklerin çoğunda ne yazık ki ailelerine karşı gelebilecek kapasite yok

Eşiniz kişilik itibariyle sizden 5 yaşta büyük olsa belki aynı şeyler yaşanacaktı
Hakkınızda hayırlısı olsun. Inşallah herşey çok daha güzel olur bebekle.
o da olabilir kimi insanlar 40 yaşına gelse de akıllanmıyor.bir arkadaşın kocası ile arasında 10 küsür yaş farkı var. kız 23 erkek 40 a merdiven dayamış ama nerdeyse ruh yaşları birbirine yakın gibi.

23 yaş bebe gibi bişey ya :) ben olsam başlamazdım zaten olgunlaşmıyorlar. Eşim benden 1 yaş büyük hala çocuk gibi.

23 yaşında mesleğini ele almış, askerliğini yapmış olsaydı olabilirdi bence ama şu an bu bekleme süreci zor. Yani ben eşimden küçük olduğum halde işe girmemiz, askerlik yapması, evlilik için para biriktirmemiz, öğrenim kredisi ödemelerini halletmemiz vs. derken yıprandık. Hayatını düzene koymuş birinin baştan bunlarla uğraşması zor olabilir. Ayrıca 23 erkek için ufak bir yaş. 28 yaşındaki bir kadınla aynı olgunlukta olabilir mi bilmiyorum. Bir de üç yaş küçük kardeşim olduğu için o sınırdan sonrası iyice çocuk geliyor bana. Bu da psikolojik yönü işin. Sizin hayattan ve bir ilişkiden beklentilerinize bağlı bu. 27-32 gibi bir dönemde olsaydı soru işaretine gerek bile olmazdı bence.

Erkek kardeşim 23 yaşında üniversite okuyor daha ergenler yahu bildiğin her şeye isyan eden isyankar gençlik nasıl arkadaş olabildin ben arkadaş bile olamazdım ki kardeşimi zor çekiyorum.

Ikiniz de 30 uzerine olsaniz yas farkina takilmazdim ama 23 yas henuz cok ufak.

Evlilik dusunse bile senle. okul askerlik is vs derken 5 sene gecer.

Henuz olgunlasmamis hayati hic bilmeyen bir erkek yasi 23.

Bunlari dusun tart.
Bana pek mantikli gelmedi ama icinde kalacaksa da dene ve gor

Erkekler gec olgunlasirlar,23 yas da cok kucuk,30 lu yaslarda olsaniz belki yasin onemi olmaz ama yirmili yaslarda bana pek mantikli gelmiyor.Yine de karakterini begendiyseniz,duzgun biriyse denemeye deger,icinizde kalacaguna taniyip oyle karar verin derim.

Şimdiden evlilik,asker yolu bekleme,çocuk konularını düşünüyorsunuz ....bundan toplumsal normlara uygun hareket ettiğinizi,beklentilerinizin bu yönde oldugunu anlıyorum.Eger bu ilişkiye başlarsanız kendi aileniz ve erkeğin ailesi sizi üzer incitir.Ha ben hepsinin hakkından gelirim, korkularindan bana bişey ima bile edemezler diyorsanız siz bilirsiniz

Arkadaşınız 26 siz 31 olsaydınız olur derdim ama 23-28 beklentilerde fark yaratır.
En basitinden siz evlilik düşünürsünüz o en az 5 yıl düşünmez vs.
Yani sizin beklentileriniz o yönde olduğundan böyle düşündüm ben.

2 ay önce hoşlanıp iyi vakit geçirdiğim birini reddettim.benden 3 yaş küçük,22 yaşında ve hiç olgun değil.bence erkekler 27-28 falan olunca ancak olgunlaşıyorlar.evlilik düşüncem olmamasına rağmen uğraşmak istemedim.sizin evlilik düşünceniz de var bence hiç başlamayın.okul bitecek ç,askere gidecek,işe başlayacak derken yıpranırsınız.çok yoğun duygular olsa belki deneyin derdim.

Hayır daha olgunlaşmamış çok küçük bi yaş anlaşmak zor olur bence

Back
X