Besi bir yerde lerin fiyatlari hakkinda bilginiz var mi?

ne alacağına kararvermışsın fiyatını soruyorsun sanki fantezi ürün set ya da pırlantamı da değişecek yaz Google a çıkar herşeyi de burda ki üyeler mi söyleyecek.Ben de konu açayım bari çeyrek altın alacağım 2015 modeli nekadar acaba diye

Takilanlarin aynisi dugunde takilacak yani benim annemler de aynisini yapacak. Valla bilemiyorum canim cocuk evlendirmek zor bu devirde. Anne baba cocugunu dusunerek yapabileceginin en fazlasini yapmak durumunda yeni evli cifte destek olmasi bakimindan. Sevgi bir yana gecim derdine dustukten sonra ortada maalesef sevgi denen bisey kalmiyor canim cok uzgunum ama boyle..

Konunuzun hepsini okuyamadım ama aile yapabîleceğinin en iyisîni yapmak durumunda bakış açısı bana sert geldi

Hediyedir bu durum ne ise ona göre alınmalıdır örneğin bence borç ile takı alınmamalıdır

Ama günümüzde hiçbir şey yapmayan ya da her şeylerini vakfeden aileler fazla

Aylar var Pazartesi gidip sorun kuyumcuya yarın almayacağınıza göre aceleniz ne onu da anlayamadım

Konunuzun hepsini okuyamadım ama aile yapabîleceğinin en iyisîni yapmak durumunda bakış açısı bana sert geldi

Hediyedir bu durum ne ise ona göre alınmalıdır örneğin bence borç ile takı alınmamalıdır

Ama günümüzde hiçbir şey yapmayan ya da her şeylerini vakfeden aileler fazla

Aylar var Pazartesi gidip sorun kuyumcuya yarın almayacağınıza göre aceleniz ne onu da anlayamadım
Yogun calisiyoruz ikimizde. Nisanlim 12 saat ben 10bucuk saat kafamizi kaldiramiyoruz isten gucten. Tanidigim bir kuyumcu da yok ben de sizden ön bilgi icin size danisayim dedim.

Besi biryerde tam altindan olusmuyorki besi biryerdenin her bir altini 2.5 luk reşattan olusuyor...

Yani 5 adet 2.5 luk reşat altin + zincir olacak...

2.5 luk resat bugun piyasaya göre düz hesap 1700 tl gibi bir fiyat.. 5 tanesi 8500 tl civarlarinda yapar birde zinciri var bunun 10 bine yakin bir rakam cikar yani...

Canim ilerde her turlu hal olur ben onu oraya buraya harcamak icin aldirmayacagim zaten. Kenarda benim de birikimim var ilerde cocugum olur bi hal olur onun icin harcarim tamamiyle yatirim amacli yani. Ev alinir bisey olur araba aliriz yani yine onun ogullari icin harcayacagim. Kendi keyfim icin degil. Ben taki takmaya merakli degilim yoksa isterim en pahalisindan bir set sakir sakir takarim. Derdim o degil benim.

valla beşibiyerde fikri benim hoşuma gitti:) tamam boynunuzda bir set kadar zarif durmayabilir, ama onun da geleneksel bir görüntüsü var:21: ve geline takılan her altın türü makbul bence:KK51:

valla beşibiyerde fikri benim hoşuma gitti:) tamam boynunuzda bir set kadar zarif durmayabilir, ama onun da geleneksel bir görüntüsü var:21: ve geline takılan her altın türü makbul bence:KK51:
Sagol canim. Gelinlikte guzel dursun diye annemlere ince bir set aldiricam hani su yolu modeli olanlarindan:)

Bu kadar para derdindeyseniz kac lira istiyorsaniz soylerdiniz o ederde dolar veya euro takarlardi size goruntu olarak daha guzel olurdu
İncecik zarif boyunda ayi gibi besi biryerde altin nal gibi cok cirkin durur ondan soyledim
Darkmore çok komiksin ve mantıklı ilkez bir üye için yazıyorum hahahah

Ben zincirsiz almıştım şu kocaman yuvarlak altından bahsediyorsan eğer. Geçen sene 3.5 du. Ama iki çeşidi var onun biri reşat biri cumhuriyet. Yani üstünde Atatürk resmi olan cumhuriyet ve galiba fiyat olarak o daha yüksek. Fiyatı etkileyen basım tarihi falan var. Ben aldım 6 ay sonra tatil rezervasyonu için sattım fakat polise tatiller yaz boyu kapalı olduğu için tatile de gidemedik . Öyle arada gitti yani koca altın.
Boyunda çok aşırı ağırlık yapıyor pek kullanışlı değil ama alırken torunlarıma hediye ederim hayali ile almıştım öyle yadigar bırakılacak bir havası var. 6 ay dayanabildi bende :KK70: sen inş daha uzun saklarsın :cool:

Takilanlarin aynisi dugunde takilacak yani benim annemler de aynisini yapacak. Valla bilemiyorum canim cocuk evlendirmek zor bu devirde. Anne baba cocugunu dusunerek yapabileceginin en fazlasini yapmak durumunda yeni evli cifte destek olmasi bakimindan. Sevgi bir yana gecim derdine dustukten sonra ortada maalesef sevgi denen bisey kalmiyor canim cok uzgunum ama boyle..
Cocuk evlendirmek derken? Aileleriniz olmazsa evlenemiyor musunuz? Kimse kimseyi evlendirmek zorunda degil aslinda, bu yasa gelip de evlenmeyi bilen iki kisi kendi evlenir bence
Sana yapilabilecek en guzel duayi yapayim bari;Allah sana muhtac olmadan kendi imkanlariyla evlenebilen akli basinda ayaklari yere basan cocuklar nasip etsin canim insallah, belki o zaman buraya yazdigin cumlelerin ne kadar yanlis oldugunu anlarsin
Kocaman mutluluklar dilerim;)

Cocuk evlendirmek derken? Aileleriniz olmazsa evlenemiyor musunuz? Kimse kimseyi evlendirmek zorunda degil aslinda, bu yasa gelip de evlenmeyi bilen iki kisi kendi evlenir bence
Sana yapilabilecek en guzel duayi yapayim bari;Allah sana muhtac olmadan kendi imkanlariyla evlenebilen akli basinda ayaklari yere basan cocuklar nasip etsin canim insallah, belki o zaman buraya yazdigin cumlelerin ne kadar yanlis oldugunu anlarsin
Kocaman mutluluklar dilerim:KK66:
Canim bizim burda aileler evlendiriyor cocuklarini bilmiyorum, sizin nasil oralarda?
Her evlenen yeni ciftin tuzu kuru olmuyor sizin gibi. Paraya ihtiyac duyuyoruz aileye minnet ediyoruz ister istemez. Ayriyetten niye sizi bu kadar ilgilendirdi bilmem bizim bu taki meselesi. Yalnizca danismak icin actim konuyu. Dibine dari ekmeniz icin degil.

Canim bizim burda aileler evlendiriyor cocuklarini bilmiyorum, sizin nasil oralarda?
Her evlenen yeni ciftin tuzu kuru olmuyor sizin gibi. Paraya ihtiyac duyuyoruz aileye minnet ediyoruz ister istemez. Ayriyetten niye sizi bu kadar ilgilendirdi bilmem bizim bu taki meselesi. Yalnizca danismak icin actim konuyu. Dibine dari ekmeniz icin degil.
E konu acmissin herkes aklina geleni soyluyor, biraz hazimli olmalisin herkes dusuncelerini saygi cercevesinde soyler ki ben de oyle yaptim sinirlenmeye gerek yok degil mi? Dibine dari ekmek de ne demek, biraz seviyeli konusalim bence. Kaldi ki ben hayir dua etmisim sana bu ne tepkidir?

E konu acmissin herkes aklina geleni soyluyor, biraz hazimli olmalisin herkes dusuncelerini saygi cercevesinde soyler ki ben de oyle yaptim sinirlenmeye gerek yok degil mi? Dibine dari ekmek de ne demek, biraz seviyeli konusalim bence. Kaldi ki ben hayir dua etmisim sana bu ne tepkidir?
Laf carpitip hayir duasi etmek duadan sayilmiyor canim. O laf sokmaya giriyor ki onu burdaki kimse anlayamayacak yasta degil.
Ayrica dibine dari ekmek deyimi argo bel alti vs bir terim degil aksine TDK'da bulunan bir deyimdir. Bilginize sayin arkadasim.

Laf carpitip hayir duasi etmek duadan sayilmiyor canim. O laf sokmaya giriyor ki onu burdaki kimse anlayamayacak yasta degil.
Ayrica dibine dari ekmek deyimi argo bel alti vs bir terim degil aksine TDK'da bulunan bir deyimdir. Bilginize sayin arkadasim.
Dibine dari ekmek deyiminin anlamini biliyorum ;) burada kullanilmasi yersiz, acip okuyabilirsin anlamini bilmiyorsan
Ayrica duami da son derece icimden gelerek yaptim,keske hepimizin evlatlari oyle olsa da evlenecek yasa gelip de bizlerden medet ummasalar. resmenndemissin ki sevgi biter para kalir o nedenle ne koparirsan kar yani, cok yanlis bu tutumun.
Bu arada bizim buralari sormussun ya onun da cevabini vereyim, aklimiz basimizda esimle birlikte ikimiz de universite mezunuyuz ve ailelerimizin bize yapmasi gereken sey o noktada bitti, bizleri okutup bir koseye cekildiler, biz de meslek sahibi iki insan calisarak kazandik ne kadar para kazanabildiysek o kadarla evlendik, sonrasinda evimizi aldik, arabamizi aldik, dugunumuze kadar kendimiz yaptik o nedenle de yarin obur gun ikimizin de ailesine en ufak bir minnet borcumuz yok, boylesi daha guzel

Dibine dari ekmek deyiminin anlamini biliyorum :KK66: burada kullanilmasi yersiz, acip okuyabilirsin anlamini bilmiyorsan
Ayrica duami da son derece icimden gelerek yaptim,keske hepimizin evlatlari oyle olsa da evlenecek yasa gelip de bizlerden medet ummasalar. resmenndemissin ki sevgi biter para kalir o nedenle ne koparirsan kar yani, cok yanlis bu tutumun.
Bu arada bizim buralari sormussun ya onun da cevabini vereyim, aklimiz basimizda esimle birlikte ikimiz de universite mezunuyuz ve ailelerimizin bize yapmasi gereken sey o noktada bitti, bizleri okutup bir koseye cekildiler, biz de meslek sahibi iki insan calisarak kazandik ne kadar para kazanabildiysek o kadarla evlendik, sonrasinda evimizi aldik, arabamizi aldik, dugunumuze kadar kendimiz yaptik o nedenle de yarin obur gun ikimizin de ailesine en ufak bir minnet borcumuz yok, boylesi daha guzel
Sen minnet etmiyor olabilirsin biz ailelerimize su anda minnet etmek durumundayiz arkadasim herkesin hayati ve sartlari farkli. Aileden de gelmese taki vs parasi kira ile zar zor geciniriz evlenince. Ama kenarda duran bir miktarin varsa rahat olur ya icin mecbur aileler bu konuda devreye giriyor iste.. Yoksa nal gibi takmayi ben de sevmem gosterisi filan. Derdimiz kenara koyabilmek bizim.
Allah herkesin gonlune gore versin yine de .. İyi geceler ..

Back
X