besik

citirtipitirdi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
43
10
3
28
Kizlar pazar gunu mevlutumuz var bebegim icin.bebegimin o gun uslu durmasi icin aglamamasi icin napmam lazim bide bebegim sesten cok aliyo uyuturken cok zorlaniyorum

Kucağında tutacaksın başka çare mı var sence ? Kalabalığı sevmiyorsa yapacak bişey yok uzak tutmaya çalışacaksn uyku durumunda da gürültü de uyur diye düşünüyorum bebekler en azından benim bebeğim ve tanıdığım bı çok arkadaşımn bebeği kalabalık yerlerde uyuyor

istedigimiz gün ve saatlerde bebeğin uslu durması ve aglamamasi için bir formül uretilmedi henüz:)
biraz büyük olsa uyku saatini ona göre ayarlarsiniz felan ama çok küçük henüz.
bebekler kalabalık ortamı sevmez zaten genelde.
yardımcı olacak bir tanıdığınız varsa o yardımcı olurken siz bebekle ilgilenirseniz kucağıniza felan olursa biraz daha sakin olabilir.
sağlıkla büyütmenizi dilerim

Yok artık. Bebekler oyuncak değil ki kurma kolu olsun kur, pilini çıkart sussun. Mevlüt zaten bebek içinmiş, el kadar bebek ağlar, huzursuz olur, gaz çıkartır, altını kirletir. Olayı bu zaten bebeklerin. Anason, ağrı kesici nedir, yapmayın öyle bir şey.

Sürekli misafirlerin yanında tutmayacaksiniz sanırım. Çünkü normalde öyle yapılır. Sadece kısa bir süre odaya getirilir kucaktan kucağa gezdirilip sonra bebek tekrar başka odaya alınır. Yani genelde böyle yapılır. Sizde bu şekilde yaparsanız bebeğiniz kalabalığın içinde çok durmayacagindan fazla sıkıntı vermez sanıyorum. Allah kolaylık versin.

Anladim onceden tedbir olarak anason ve agri kesici vermeyi dusunuyorum...
Sırf sen gününü güzel geçir diye bunu çocuğa hak reva mı görüyorsun! Yapma o zaman mevlüt falan bak ben yapmadım bı yerimde eksilmedi hem şart değil biraz daha büyüsün öyle yap bu düşüncedeysen ... Durduk yere ne diye çocuğa böyle şeyleri hak görüyorsun !

Çocuklar genelde mevlid gibi ortamlarda uyur zaten farzedinki uyumadı ilaç ne alaka. Çok hırçınlık yaparsa size yardımcı olurlar. İkramı birileri kalkıp yapar.
Çocuk uyusun diye kafanıza göre ilaç vermeyin. Bu tarz her toplantıda çocuğa ilaç mı vereceksiniz.

Ayrıca anasonda sıkıntı yok rezene ile anasonu karıştırıp bir iki çay kaşığı verebilirsiniz.

Aglarsa ağlasın ya bebek sonuçta gelen kisiler de bilir heralde minik bebegin aglayacagini. Ben bebegime boş yere ilac vermektense mevlüt filan yapmam daha iyi. Gerci zaten yapmadim bit kadar bebege kim bilir ne mikroplar tasiyacak elalem, ne gerek var lohusa halimle milletle ugrasmaya...

ben anlamadım sizin asıl sorununuz ne? adı üstünde bebek ağlayacakta kusacakta çığlıkta atacak uyumayacakta....sizi sıkıntıya sokacak her hareketini kısıtlayın o zaman elini ayağını bağlayabilirsinz ağzını bağlayabilirsiniz ağrısı olmadan ağlamaz ya bir çocuk tabi ağrı kesici de verin baştan önlem olur hatta her ihtimale karşı eczaneden uyku ilacı alın baştan önlem almak en iyisi afferin size. böylece gelen misafirler de sizde rahat etmiş olursunuz rahat rahat ikram yer dualar okunmuş olur gün gibi bir mevlüt geçirirsiniz...

bir komşu gelmişti bir gün bana.3 yaşlarında kızı vardi.diğerleriyle konuşurken bir ilaç mevzusu oldu arada.
ne ilaci dedim.
bir ilaç varmis aslinda yok bilmem ne ağrısı icin yan etkisi uykuymus.
kadın sırf cocuk uyusun diye canı isteyince iciyormus.
şok olmuştum..
ne kadar bencilce bir yaklaşım.hepimiz cocuk buyutuyoruz gecelerde başında beklediğimiz oldu ayy bir ilaç icirimde uyusun diye düşünmek niye aklimuz gelmedi aceba?
konu sahibi bebeğin çok küçük simdiden eve misafir gelecek aglamasin diye ilaç verirsen işi zor bebeğin haberin olsun.
onun için yapılan mevlüt değil mi?
niye bu kadar stres yapıyorsunuz.
ağlarsa herşeyi bırakın bebekle ilgilenin.
çocuklar icin yaptigimiz bir olayda en cok ta çocukların duygularını atlıyoruz.
bu hataya düşmeyin..

Aklı başında biri bebeğine anason yada ağrı kesici vermeyi düşünemez bile. Bu yüzden soruyu dikkate alıp bişey demiyorum. Aklınız başınızda değilsede yazık diyorum o çocuğa.
Ağrı kesici kısmına kesinlikle katılıyorum. Ama anason ve rezene karıştırılıp tabi anasonu rezenenin yarısı ölçüde olacak şekilde karıştırılıp 2-3 çay kaşığı verilebilir. Bunun bı sakıncası yok.

Ama neden versin ki ? Sırf bebeği ağlamasın uslu dursun da günüm güzel geçsin diye mı ? Ağlar bu bebektir çok normal yani ... Gazı olur anlarım da hicbisy yokken verilecek şeyler mı bunlar ?

Bebeğin sırtında on/off düğmesi var görmedin sanırım, kullanma klavuzunda yazar aslında. Off moduna alırsın ağlamaz. Tövbe tövbe oyuncak bebek mi bu yahu ağĺamasın diye ağrı kesici mi verilir? Bebeğin ağlamasından çok rahatsız olacaksan da 72 milleti başına toplama. Ama bizim millete gösteriş lazım yok beşiği yok bebek görmesi mevlüdü. Zavallı bebek de uslu dursun tabi

Ayrıca anasonda sıkıntı yok rezene ile anasonu karıştırıp bir iki çay kaşığı verebilirsiniz.
Neye göre sıkıntı gök diyorsunuz,bakın bebek kaç aylık belirtmemis konu sahibi. Ama 6 aydan önce bebeğe anne sütü ya da mama dışında hiçbir şey verilmez. 6 aylıktan büyükse bile bitki çayları kafana göre verebileceğin bir şey değil. Büyüklere bile yan etkileri varken minicik bebelere neler neler olmaz. Lütfen konu bebekle daha hassas olunmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…