B
butterflysoul
Ziyaretçi
- Konu Sahibi butterflysoul
-
Diyet, zayıflama reçeteleri, ilaçlar vs vs....Hepsi bir tarafa; bu işin metabolik bozukluklar dışında yemekle aramızdaki duygusal bağdan kaynaklandığı tezini savunan bir beslenme uzmanıyım. Duygusal açlıklarla hergün tıkınırcasına yiyen, kontrolü kaybettiğimiz zamanlarda pazartesi başlayan diyetlerle o kontrolü sadece üç gün tutabilen veya içindeki öfkeyi dışarıya kusarak ya da yemeyi reddederek (bulimiya ve anoreksiya) aşabileceğini düşünen bizler değil miyiz? Buradaki herkesin bir şekilde nasıl sağlıklı besleneceğini bildiğinin farkındayım. Sorun da bu ya; sadece iletişim, sadece konuşmak...
İşte bu yüzden genelde mesajları okuduğumda bu tezimin doğru olduğunu düşünüyorum...Diyetisyen ahkamları kesmeyeceğim de; sadece yanınızdayım :))
2 aydır yediklerime dikkat ediyorum spor yapmaya çalışıyorum.fakat sonuç kötü.6 kilo vermiştim iki günde tekrar 2 kilo almışım hemde 6 dan sonra birşey yemeyerek ve dikkatli yiyerek kafayı yiyecem.lütfen yardım yeşilçay içiyorum lahana suyu küründeyim nafile
Merhaba, söylediklerinize katılıyorum.
Gerçekten herkes nasıl beslenilmesi gerektiğini biliyor ama gel gör ki uygulamada çoğunlukla sınıfta kalıyoruz.
Bana göre en önemli nedenleri:
- medyanın etkisi; sürekli zayıf olanların güzel olduğu fikrini yaygınlaştırmaları.Dizilerde bile dikkat ediyorum biraz kiloluysa yetenekli bile olsa hizmetçi rollerinden başkası layık görülmüyor.
- Giyim sektörü; 40 bedeni aştıysanız istediğiniz giysiyi alamadan geri dönmenin üzüntüsü. Büyük bedenler de var ama özensiz çuval gibi şeyler.:bbo:
Mağazadan size göre yok diye geri çevrilenlerin ağladığını bilirim.:1no2:
- Arkadaşlar arasında alay konusu olması veya dışlanması vs.
Nedenlerle insanlar bir an önce zayıflama derdine düşüyor. Yanlış olduğunu bile bile bir sürü kimyasal veya doğal denen ürünlere, yöntemlere başvurmak zorunda bırakılıyor insanlar. Sabırla olacak ama işte dediğiniz gibi pazartesi başlayan diyetler, yasaklar ve her tarafta cazip yiyeceklerin kışkırtmasıyla son buluyor.fisfisfis
ya of 1 saattir geziyorum ama kaç kilo insan kaç kalorilik diyet yapmalı bulamadım:bbo:acaba aranızda bilen varmı beni yönlendirsea.s.
kalori kişilerin tam kilosunda göre değil, metabolizmalarının çalışma hızına göre belirlenir. kişinin dinlenme halindeyken yaktığı enerji (iç organlarının çalışma hızı ya da harcadığı enerji) kaç kalorilik diyet yapması gerektiğini belirtir. bunlar .çeşitli aletlerle ölçülür. örneğin tiroid hastalığı olan bir kişinin metabolizması çok iyi çalışmadığı için, vüudu dinlenme halindeyken yaklaşık 1200 kalori yakarken, spr yapan sağlıklı biri 1400-1500 yakabilir...Kişiden kişiye değişir, bu yüzden diyet kişiye özeldir..
sayın butterflysoul ben 23 yasındayım izmirden elazığa geldım bir senede 12 kilo aldım izmirdeyken sebze ve beyaz et agırlıklı beslenıyordum elazıg malesef sebze yonunden cok şansız dıyebilirim yazın diyetisyene gittim fakat kendisini cok tecrübeli bulmadım o hanıma saygısızlık etmek istemem ama ben ondan daha bilgiliyim diyebilirim fakat asıl sorun biilmek değil uygulayabilmek kendini disipline edebilmek bence bu diyet sayfalarında yazan diger arkadasların en buyuk sorunuda bu istediklerini internetten cok rahat ögrenebiliniyor fakat uygulamada problemler var en azından ben en cok problemı bu konuda yasıyorum bu yazıyı okuyan bır cok arkadasta da boyle bır sorun oldugunu dusunuyorum ne gibi onerileriniz olabılır acaba?
merhaba snow,
ben karşılıklı iletiişmden yanayım. örneğin 1 saatten daha az süren görüşmem yoktur. neden, nasıl, niçin herşeyi sorarım. çoğu zaman ağlatırım, çoğu zaman kızdırırım. çünkü neden motivasyon bozuluyor, kaynağını bulmak ve kişiyi yüzleştirmek gerek. ben psikolog değilim, beslenme uzmanıyım, ama işimin çoğu parçası iletişim. hep diyet, rejim vs gibi kavramlar var, etiketliyoruz herşeyi. şurada lahana suyu, elma sirkesi, kendini streçleyenler hemen herşeyi deneyen kadınlar var. en büyük sorunumuz kendimizle, bu kadar işkenceye gerek yok. battı balık yan gider dememek gerekiyor, olmadı yarın başlarım, olmadı yarın dersek 65 80, 80 100 olur..kişisel konuşma tek gerçek bu bence..öyle listelere falan gerek yok..
aslında hiiiçççç ark etmez. sadece önemli olan et yediğiniz zaman bir tabak pilav değil de örneğin 1 servis kaşığı kadar yemek ve yanında ekmek yememek. ama genelde ben kendi hastalarımda da eti sebzeyle birlikte veririm ki alşışkanlıklar bozulsun diye. yiyecekse 1 büyük tabak dolusu makarnayı yesin ama salatayla yesin. sebzeyi de ekmek ve yoğurtla yesin. midenin hazmını kolaylaştırmak için. örneğin şunlar iyi öğünlerdir.
et (kırmızı veya beyaz fark etmez) + salata veya ızgara vbeya haşlama sebze
et + zeytinyağlı sebze yemeği
sebze + ekmek / makarna/bulgur pilavı
aralarda meyve, galeta + peynir süper olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?