Beslenme uzmanıyım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi butterflysoul
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çok teşekkür ederim aralarda hızlandırma diyeti olarak nasıl bir menü önerirsiniz hani 2 günlük falan olur ya

aslında bu çok dikkat edilmesi gereken bir konu. aslında diğer diyet önerilerini yazarken bile çok havada laflar yazmamaya veya mucizevi şeyler söylememeye çalışıyorum. yine de kişilerin beslenme durumlarına göre ayarlamalar yapabiliyorum. Ancak bu 2-3 günlük diyetleri anlatmam biraz sakıncalı olabilir. Büyük risktir. Bunu sıkıştığınız zamanlarda kişiye özel olarak yazalım. Aksi takdirde mucizevi sanıp uygulamalar olursa çok üzülürüm. kişinin önceden nasıl beslendiği önemli ki, ona göre 2-3 günlük uygulamalar olsun. beni anlayışla karşılarsınız değil mi? sıkışırsanız haberim olsun :)

Bana metabolik bir durum var gibi geliyor. hiç kan testi yaptırdınız mı veya sağlık probleminiz var mı? tiroid, şeker, kadınlarda polisitik over sendromu veya insülin direnci gibi durumlar klilo vermeyi engeller. ben eminim kas kitleniz iyidir. ama yağ yakmanızı engelleyen metabolik bir durum var sanki. veya ikinci bir tahmin; porsiyonlarınız çok yüksektir. örneğin salata az kalorili diye tüketiyorsunuzdur ama kocaman bir salata kasesini yiyorsunuzdur. bu da olabilir. yine de test yaptırın derim...

şimdi öncelikle diyet falan unutuluyore ve strese girilmiyor. çünkü stres süt kalitesini çok kötü etkiler. özellikle ayva ve armut sütü arttırır, aklınızda bulunsun. ancak 6 veya 7 aydan sonra diyete sıra gelir. Şimdi sadece şekerli besinleri tüketmeyin. yani pasta, gofret, çikolata, meyve suları ya da içerisinde saf şeker olan herhangi bir besin. ama bulgur ve makarna ok'dir. süt kalitesini de arttırır. şekersiz karanfil ve tarçın eklenmiş elma, ayva veya kayısı kompostoları hem su tüketimini arttırır, hem de çokkk az kalori almaya yardımcı olur. aslında anne emzirirken 500 kalori yakar. bence tatlılar veya porsiyonlar biraz fazla kaçıyor olabilir. yine de stres yok, diyet yok bebiş önemli :))

Merhabalar benimde bir sorum olacak. Ben 5.5 aylık hamileyim ve çalışıyorum.Evlendim ve kısa sürede 63 ten 70 kiloya çıktım. Okiloyla hamile kaldım. Şu an 76 kiloyum. Doktorum her seferinde dikkat etmemi söylüyor. ılk ay almamama rağmen hep 2, 2.5 kilo aldım. En son 1.5 aldım die sevindim. Aslında tatlı ile hiç aram olmadı.Ekmeği kesmeye çalışıyorum ama çalışırken zor oluyor. Çalışırken ne yiyebilirim,ya da hamile iken ne kadar dikkat etsemde kilo artışım hızlı oluyor. Of bi de aşermeler olunca off kötü oluyorum. Şimdiden teşekkürler...

on beş gün çok uzun bir süre değil aslında. böyle duraklamalar olabilir. bence su kaybı oldu ve şimdi lahana, bitki çayı vs gibi şeylerden dolayı kilo gitmiyor. zaten bunları hiç önermiyorum ki. normal az beslenseydin ve şimdi takılsaydın o zaman lahana kürü daha çok işe yarardı. şimdi bence biraz protein al istersen. kaloriyi çok kısmışsın. örneğin ekmek olarak günde 2 dilimi geçme. ama öğlen, akşam etli / tavuklu/ peynirli salata veya etli sebze yemeği + yoğurt iyi seçenekler olur. arada sadece meyve veya çok acıkırsan lahana çorbası içebilirsin...

zaten liste vermek de birşey yok. önemli olan sağlıkla kişinin alışkanlıklarını, sevdiği yiyecekleri birleştirmek. örneğin kek yemekten vazgeçemeyen birine keki yasaklayamam ki...sadece porsiyonu azaltırım..diğer türlü listeler, yasaklar işin içine girdiğinde motivasyon çok çabuk düşüyor, haklısınız. ama işte bazılarına da katı listeler, yasaklar daha anlamlı geliyor ve ancak beslenme alışkanlıklarının böyle değiştirebiliyor. herşey KİŞİYE ÖZEL...

başarılı bir diyetisyenin elinden kurtulabilcek kilo yoktur....böyle bilin mutlaka beslenme uzmanına danışın...sadece kilo vermek için değil..sağlıklı beslenebilmek için..

:lepi:

pilatesle kilo vermenin pek mümkün olmadığı söleniyor...cardio + diyet daha başarılı olacaktır sanırım

katılıyorum. ama mutlaka altında yatan başka birşeyler de vardır. pilates incelmeyi sağlamalı, kilo vermenin en güzel yolu haftada 3-4 gün tempolu 1 saat yürümek..

sigarayı bırakmak çok güzel de şimdi bana herkes eminim çok kızacak da zamanlama yanlış olmuş belki. şimdi nikotin yokluğu nedeniyle metabolizma biraz yavaşlamış, diğer taraftan sigaranın yerine konabilecek şeyler hep abur-cubur atıştırmalıklar tabi. motivasyonun bu yüzden düşmüş. şimdi şöyle yapalım; ilk hafta karbonhidratı kısalım ama kesmeyelim. günde 3 dilim ekmek + bir öğün et diğer öğün sebze ağırlıklı olsun. günde 3 adet meyve ve 1 çay bardağı kadar sevdiğin fındık, kuru üzüm, dut kurusu karışımı olsun. haftada bir gün özellikle egzersiz zamanına denk gelecek şekilde tatlı tamamdır. kabızlık olursa da aç karnına 4 adet kuru kayısı + 1 su bardğı su..hadi başla ve beni mutlaka bilgilendir. birlikte baş koyalım...:)

size özelden mesaj attım ama buradan da yazayım bende 6 öğün olarak diyet yapmaya başladım ve 10 gün de 2 kilo verdim ama şu an için durdu kilo vermem lahana suyuna başlamak istiyorum 3 ana öğün öncesi bir su bardağı içsem ayrıca lahananın yemeğini salatasını tüketiyorum.Ve lahananın yağ yakam özelliği varmı acaba bu konuda bilgi evrirseniz sevinirim.

ben de şimdi cevap yazıyordum :) aslında lahananın metabolizmayı hızlandırıcı, ödem attırıcı etkileri elbette mevcut. ama yeşil çay da onun yerine geçebilir. ara olarak alınabilir. ya da akşam sadece bol sebzeli bir sebze çorbası (içinde hiç bulgur, mercimek olmayan bir sebze suyu) + tavuklu/peynirli salata kilo vermeyi kolaylaştırabilir. verdiğiniz kilo çok sağlıklı ve güzel olmuş. valla tebrikler. durduktan sonra bunları katarak ya da egzersiz yapmıyorsanız egzersize başlayarak kilo vermeniz devam eder. anlatmak istediğim, sadece lahana değil, peynir, patlıcan, elma vs gibi tek besin yiyerek herkes sağlıkSIZ şekilde kilo verebilir...peki ya sonrası ??????????

cevabınız için çok teşekkür ederim özelden size msn adresimi yazdım ekelrseniz sevinirim.

genelde hamilelik döneminde bu karbonhidratlar başa bela oluyor. o yüzden ana yemek (et/tavuk/balık veya bol etli sebze) + salata + 1 küçük kase salata + 1 su bardağı aran/yoğurt ve ekmek ya da ekmek yerine bulgur/makarna/mercimek/kurufasulye/nohut gibi karbonhidratlardan biri olabilir. ama hem ekmek hem dediğer karbonhidratlar olmaz.. işte aralarda kuru meyveler çok besleyicidir ve mineral sağlar veya fırın galetası veya meyve (özellikle deveci armudu). aslında gaz yapmasın dye yoğurt ve süt ürünlerini ben genelde aralarda veririm ve açlığı bastırmak için çok yardımcı oluyor. tatlı olarak haftada bir gün sütlü tatlı (kazandibi/tavuk göğsü/dondurma)harika olur. ben biraz hamilelere katıyımdır. hazır yiyecekler, konserveler, diyet ürünler YASAK :) herşey bebişin iyiliği için...sonra 9 yaşında ilk adetini olmuş kızlar çıkıyor ortaya...

Bu arada iyi dileklerini gönderen herkese çok teşekkürler. Kimi zaman geç kalabiliyorum ama, sorularınızı cevaplamaya devam...ta ki kendne güvenen, sıfır beden olmaya çalışmayan, sadece sağlıkla yaşayıp, diyet efsanelerine inanmayıp, ailesini öyle besleyen ve motivasyon kaynağını yiyecekte aramayan kadınlar çoğalıncaya kadar..

Benimde bir sorum olacakti cevaplarsaniz sevinirim

23 yasindyim ve 70 kiloyum boyum 157. Bir sene önce insulin direnci teshisi kondu kilo vermem önerildi. Ama kilolari veremiyorum birtürlü. Neler yapmami önerirsiniuz. Insulin direnci olanlar nelere dikkat etmeli. Canim hep patates ve ekmek cekiyor habire onlardan yemek istiyor canim. Yeme düzenim cok düzensiz. Sik sik mi beslenmeliyim yoksa acikinca yiyip doyunca birakmalimiyim?

merhabalarrr
ben dogum kilolarımdna kurtulmaya çalışıyorum ve öncedende var aslında

36 günde 4 kilo veridm
benim sorum şu olacak beşi biryerde çayı içiyorum bunlar gerçektende etkilli olabilirmi zayıflamaya

lahana kürüne 10 gün oldu başlayalı.daha önce sadece yeşilçay içmiştim.yani diyetin 50.günüydü.kalori azalttığım doğru çok az yiyorum.ama hem yiyemiyorum hemde yiyince vicdan azabı çekiyorum.teşekkürler bilginize

cevabın için teşekkür ederim.a.s.bende polikistik over sendromu var.ve vejeteryanım.et yerine o öğün ne yemeliyim? 3 dilim ekmeği her öğüne mi bölmeliyim? benim aç olunca elim ayağım boşalıyor.doygunluk hissi yaratacak besinler hangileridir? yine klasik olacak ama ben pazartesi başlayayım.gelişmeleri bildireyim.kaydirigubbakcemile5

merhaba benim merak ettiğim birşey var aydınlatırsanız sevinirim.maydanozu çiğ yesek yada lahananın haşlama suyunu değilde kendisini pişirip yesek aynı etkiyi görmezmiyiz?yani neden suları tavsiye ediliyor?birde kahve kreması çok kilo aldırırmı ben kahve içmeden duramam şimdi 1 kupa içiyom sadece.şeker kullanmıyorum hiç ama kremasızda içemiyorum bu durum diyetimi etkilermi?

merhaba
ben troid hastasıyım hergün ilaç kullanıyorum metabolizmam yavaş çalışıyor doğum yapalı 3 ay oluyo doğum kilosu yani bende kilo ama gitmiyo yemeyi azlttım spora başladım genede 1 ayda sadece 2 kilo verebildim şuan 68 im boy 160 sizce neler yapmalıyım bide tek derdim tatlııııı
buarada emzirmiyorum yani çok istiyorum ama kızım reddediyo sütüm de yok denecek kadar azalmış durumda artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…