- Konu Sahibi butterflysoul
-
merhaba foxon,
Aslında kilo almanın pek çok nedeni olabilir. Periyot döneminde olabilirsin bu yüzden vücudun ödem tutmuş olabilir, ya da fazla tuzlu yemiş olabilirsin, eğer spor yazpıyorsan kas kitlen artmış olabilir, sonuçta yağ kastan daha ağır çeker, o yüzden kilo ağır çıkabilir. bir de her gün tartılıp strese girersen kortizol salgılanır ve vücudun su tutar. şimdi biraz rahat bırak kendini. Biraz daha protein ağırlıklı beslen. sana birşey yazamıyorum metabolizmanı bilmediğim için..
en basta işi kafada bitirmek gerekiyor bence.... bizim kendimizi denetleyebilmemiz için bize ne önerirsiniz? bir örnek veriyim mesela canımız tatlı çekti düsünmemeye calıştık fakat olmaadı evde kendimiz bişi yapsak mı yoksa gidip kucuk tatlı bişi mi alsak ayrıca genellikle yemek yaparken yaptıgımız hatalar nelerdir
merhaba öncelikle size çok teşekkür ederim burda yardımcı olmaya çalıştığınız için. Bende yıllarca kilolaroyla uğraşmış bir insanım çocuk yaşlarımdan beri kiloluyum. evde hep yanlız kalmak zorunda olduğum için gün içinde hep düzensiz beslenmekten kilolu bir insan oldum. şimdide çalışma hayatının yoğunluğu stresi sıkıntılar derken ne düzenli beslenme kaldı ne sağlık hayatımda görmediğim tartıdaki geçen gün o rakamı gördüm 83,7 kabus gibi içim cız etti kendime çok büyük bir kötülük yaptım diye. daha 24 yaşındayım ve vucudumda olmaması gereken birsürü yağ var. şimdi başladım ama defalarca denediğim diyetlerden sonra şimdi kendime tam olarak güvenemiyorum. sağlıklı beslenme adına herşeyi ezberledim artık ama uygulayamıyorum. iştahımı kontrol edemiyorum artık en büyük sorunum bu tatlı krizleri sık acıkmalar vs. delirmek üzereyim. karnım açken milyon tane yemek geçiyor aklımdan. sanırım benim sorunum beynimle ilgili ne yapmalıyım lütfen bana yardım edin sadece istahımı kontrol etmek istiyorum iştahımı nasıl köreltebeilirim. bir ara ilaç kullanmayı bil düşündüm ama cesaret edemedm...
Aslında ben 31 yaşında 2 doğum yapmış biriyim. Boyum1,65 kilom 57 sürekli dikkat etmeye çalışıyorum. Ama bir zaman oluyorki çıldırımış gibi oluyorum. Ne yersem yiyim doydugumu anlamıyorum.Kendime kızıyorum insan bu kadar aç gözlü olurmu diyorum. Bir kaç kilo alıyorum az dikkat ettimi geri veriyorum. Peki ben neden böyle dönemlere giriyorum bana bu dönemlerde ne oluyor. Bu konudada bana bilgi verebilirmisiniz.
Sevgili Derya
Aslında yazdıkların bana metabolik bazı durumlar olabileceğini gösteriyor. örneğin açlık-tokluk kan şekerin ne durumda? Veya açlık insülin değerin nasıl? tatlı krizlerinden söz etmişsin. bir de bence porsiyonlarını fazlalaştırmışsın. Aslında senin için nbu iş birkaç basamaktan oluşmalı. önce herşeyi ye porsiyonları yarıya indir, sonra herşeyi ye, yürüyüş yap, sonra tatlıları kısmaya başla ve spora devam et. inan bak bu isteklerinin de geçtiğini göreceksin. bir de çok uzun süreler aç kalma sakın. Kayısı günde 10 adet seni kurtarabilir. şekersiz elma kompostosu (tarçın ve karanfil eklenmiş, ödem de attırır) veya dondurma kurtarıcın olabilir. o yüzden sakın aç kalmamalısın...
bugün 2 kilomu geri vermişim.ço sevindim 3 kupa yeşilçay içiyorum acaba o yapabilirmi şişkinlik teşekkürler
merhaba..böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim
ben 6 aydır diyet yapıyorum kendim
20kilo verdim ara ara duraksama dönemleri oluyor ne önerirsiniz
1 günlük menüm şöyle
sabah
1peynir yada 1 yumurta
1ekmek
3zeytin
domates vs
ara
portakal
öğle
6 köfte kadar protein bol salata
ara
1 su bardağı yoğurt
2 diyet bisküvi
ara
elma
akşam
ya 6 kaşık ebze yemeği
ya da
1 kase çorba bol salata
önerilerinizi yazarsanız sevinirm
bak işte süperrr...sadece geçici şişkinlikler olabilir. bunlar hormonal da olabilir, ya da bence spordan dolayı kas kitlen fazla su tuttu ve sonra yeşil çayla birlikte onu attın. yeşil çay şişkinlik yapmaz. 3'ün üzerine çıkma, devam....harika gidiyorsun...
benımde 10 kilo fazlam var.3 ay plates yaptım yedıklerıme dıkkat ettım ama hiç kılo veremedım bıraktım ugrasmayı hevesım kırıldı :ecrin_bebek:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?