Beslenme uzmanıyım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi butterflysoul
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba butterflysoul teşekkürler yanıtın için.bugün 2 günlük detoksa başladım.metabolizmam yavaşmı hızlımı bilmiyorum.nasıl anlaşılıyor acaba bana bu konuda bilgi verebilirmisiniz.

bugün 2 kilomu geri vermişim.ço sevindim 3 kupa yeşilçay içiyorum acaba o yapabilirmi şişkinlik teşekkürler

tatlı yemek isteyince hani nutella kavanozunun dibine düşmek var ya, o olmadığı zaman harika olur. örneğin en sevdiğiniz tatlı çikolatalı kek mi, 1 dilim yeter, 2. dilim zararlı. Ama ben bunun bedelini öderim, 2 dilim yerim üzerine de 1 saat yürürüm derseniz ona da ok. Hiçbir şey yasak değil, sadece neyi ne zaman yemek önemli...Kendinzi tutmak demek; tatlı yemeyip yemeyip, sonra volkan patlaması yaşayıp yarım tepsi baklava yemek demek :)

Sevgili Derya

Aslında yazdıkların bana metabolik bazı durumlar olabileceğini gösteriyor. örneğin açlık-tokluk kan şekerin ne durumda? Veya açlık insülin değerin nasıl? tatlı krizlerinden söz etmişsin. bir de bence porsiyonlarını fazlalaştırmışsın. Aslında senin için nbu iş birkaç basamaktan oluşmalı. önce herşeyi ye porsiyonları yarıya indir, sonra herşeyi ye, yürüyüş yap, sonra tatlıları kısmaya başla ve spora devam et. inan bak bu isteklerinin de geçtiğini göreceksin. bir de çok uzun süreler aç kalma sakın. Kayısı günde 10 adet seni kurtarabilir. şekersiz elma kompostosu (tarçın ve karanfil eklenmiş, ödem de attırır) veya dondurma kurtarıcın olabilir. o yüzden sakın aç kalmamalısın...

sadece şunu söyeleyebilirim siz takip edin; birincisi bu dönemler periyot dönemlerinize mi denk geliyor? ikincisi de stres altındayken, kızdığınız, sinirlendiğiniz zamnalara mı denk geliyor? bunu bildikten sonra önüne geçmek kolay. çünkü periyot döneminde mutluluk hormon düzeyimiz oldukça düştüğü için tatlı besinlerle o hormonun seviyesini arttırmaya çalışıyoruz. yine de sütlü tatlılar veya o zamana özgü çikolatalı besinler olabilir. ama ruh durumunuzla ilgiliyse sorun o zaman dikkat edin. kaçış yemek oluyor demektir :)

çok teşekkür ederim :) en kısa zamanda dr. tüm değerlerimi ölçtüreyim çünkü eskiden böyle değilim en güzeli ne olduğunu saptamak önce geliba ama söylediklerinizi uyguyacağım çok teşekkür ederim.

bugün 2 kilomu geri vermişim.ço sevindim 3 kupa yeşilçay içiyorum acaba o yapabilirmi şişkinlik teşekkürler

bak işte süperrr...sadece geçici şişkinlikler olabilir. bunlar hormonal da olabilir, ya da bence spordan dolayı kas kitlen fazla su tuttu ve sonra yeşil çayla birlikte onu attın. yeşil çay şişkinlik yapmaz. 3'ün üzerine çıkma, devam....harika gidiyorsun...

merhaba..böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim

ben 6 aydır diyet yapıyorum kendim
20kilo verdim ara ara duraksama dönemleri oluyor ne önerirsiniz
1 günlük menüm şöyle

sabah
1peynir yada 1 yumurta
1ekmek
3zeytin
domates vs

ara
portakal

öğle
6 köfte kadar protein bol salata

ara
1 su bardağı yoğurt
2 diyet bisküvi

ara

elma

akşam
ya 6 kaşık ebze yemeği

ya da

1 kase çorba bol salata

önerilerinizi yazarsanız sevinirm

Son düzenleme:

belki biraz şöyle düzenleyebiliriz;
sabah güzel ya da bazen 4 yemek kaşığı yulaf + 1 su bardağı süt içerisine 3 adet kuru kayısı ve 2 tam ceviz ekleyebilirsiniz
ara meyve olması iyi
öğlen protein güzel ama arada salata yerine zeytinyağlı sebze olsun, ya da haftada bir sadece 1 tabak makarna / bulgur pilavı + salata
öğleden sonra 1 dilim çavdar ekmeği + 1 dilim peynir + 1 porsiyon meyve (özellikle 2 dilim ananas, güzel ödem attırır)
akşam sebze yemeği güzel
veya ızgara balık + salata da iyi bir seçim
çorba içtiğiniz zamanlarda salatanın porsiyonunu yüksek tutmayın ve içerisine 1 dilim peynir ekleyin
gece özellikle rezene gibi bir bitki çayı
1 porsiyon meyve

çok teşekkür ederim aralarda hızlandırma diyeti olarak nasıl bir menü önerirsiniz hani 2 günlük falan olur ya

merhaba

size bir kac sorum olucakti,ben 1 ay yediklerime az cok dikkat ederek ve haftanin 5 günü spor salonuna giderek zayiflamaya calistim fakat hic bir yararini göremedim mafoldumben bir gram bile veremedim! Bir arkadasim yediklerine dikkat etmedigi halde sadece sporla bile azda olsa kilo verdi bende tik yok,sizce neden böyle oluyor nedeni ne olabilir cevap yazarsaniz sevinirim tskler!!!!!

Önerdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Harikasınız. Doğru bilgilere ihtiyacımız var. Yazılarınızı takip edeceğim.
Başarılarınızın devamını diliyorum.

evtt aynen bende katılıyorum kumdeniz arkadaşıma ağzınıza ve emeğinize sağlık harikasınız

butterflysoul ben doğum yapalı 2.5 ay oldu doğumla beraber 6 kilom gitti diğer kilolar kaldı zaten çok kolay kilo alıp veren biri değilim ama çocukluğumdan beri balık etli idim.Tabi bi de doğum kontrol hapı kullandım.60-63 arası olurdu kilom evlendikten sonra 6 ay içinde 67 kilo oldum bu kilo ile hamile kaldım .Hamileliğimde 15 kilo aldım.Bebeğimi emziriyorum ama bi türlü gitmiyor kilolarım.Moralim bozuluyor.Kıyafetlerimin hiç biri olmuyor....Bi de ben doğumdan 43 gün sonra adet oldum.Boyumda 1.60...
Teşekkür ederim...

teşekkürler ilginiz için sabah sporumu yaptım.diyete devam ama 15 gündür aynı kilodayım.takıldım.66 oldum 72den düştüm iki ay oldu hiç açamak yapmadım.şimdi metabolizma hızlandıran çay içiyorum.2. günüm.birde lahana kürü yapıyorum. 3günlü aradayım.acaba birşey olurmu şimdiden teşekkürler.

merhaba bende yaklaşık olarak 3 ay diyetisyene gittim.bu ay gitmemeye karar verdim çünkü anladımki belirli bir liste bana verildiğinde bu bende üzerimde baskı varmış gibi hissettiriyor.normalde yemiyeceğim şeyleri bile yemek istiyorum.tam olarak o listeye uymadıgımda kendimi acayip kötü hissedip hırsımı kaçamak yaparak aldıgımı fark ettim.3 gün önce kendi kendime devam etme kararı aldıgımdan beri çok daha rahatım ve hiç kaçamak yapmadım.şuan kendimi çok daha rahat hissediyorum.

başarılı bir diyetisyenin elinden kurtulabilcek kilo yoktur....böyle bilin mutlaka beslenme uzmanına danışın...sadece kilo vermek için değil..sağlıklı beslenebilmek için..

benımde 10 kilo fazlam var.3 ay plates yaptım yedıklerıme dıkkat ettım ama hiç kılo veremedım bıraktım ugrasmayı hevesım kırıldı :ecrin_bebek:

benımde 10 kilo fazlam var.3 ay plates yaptım yedıklerıme dıkkat ettım ama hiç kılo veremedım bıraktım ugrasmayı hevesım kırıldı :ecrin_bebek:

pilatesle kilo vermenin pek mümkün olmadığı söleniyor...cardio + diyet daha başarılı olacaktır sanırım

merhaba
aramıza hoşgeldin.aynı yaşta olduğumuz için sen diye hitap etmek istiyorum umarım sakıncası yoktur.birşey danışmak istiyorum.ne zamandır derdime bir çare arıyorum inşallah bana da yardımcı olursun.ben doğum yapalı 13 ay oldu.90 kilo ile doğuma girdim.doğumda aldığım 16 kilonun hepsini verdim.şimdi 68 kiloyum.akupunktura felan gittim yazın 66.6 kiloya kadar indim ama daha sonra koruyamayıp 8 ay sonra 68 e çıktım.şimdi diyete pazartesi başlatıp salı çıkıyorum.bir türlü motive olamadım.bu arada 20 gündür sigarayı da bırakınca diyet yapmak çok zor oluyor.çok ama çok acıkıyorum ve sürekli karbonhidratlı gıdalar canım istiyor.kendimi frenleyemiyorum.boyum 155 cm. zayıflamama yardımcı olursan yani biraz taktik verirsen çok mutlu olurum.kendine iyi bak.hoşçakal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…