Beta hcg değeri sıkıntısı bi fikir verirmisiniz?

Asli2607

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2013
73
10
88
Meraba lar arkadaşlar. Bugün doktora gittim kontrol için 5 haftalık hamileyim. Alttan ultrason la kese gözüktü.fakat betahcg değerim 1800 civarı doktor normalde daha yüksek olması lazım hemen karar vermiyelim takip edelim falan dedi ama sizdende böyle bişey yaşıyan var mı tedirginim acaba kese boş mu ondanmi falan diye korkuyorum

5 hafta için 1800 kötü bir değer değil bence, gününden birkaç gün geç yumurtlamış olabilirsin. Sonuçta bebek yerleştikten sonra bhcg salgılanmaya başlıyor. Döllendikten sonra yerleşme süresi 3 ile 7 gün arasında değişiyor. Belki senin bebiş 7. Günde yerleşmeyi tercih etmiş olabilir

Benim bildiğim önemli olan 2 günde bir 2 katına artmış olması dr sizi korkutmuş kontrol ettirin artışları

bence drunu degistr.boleleri dogurana kadr milleti kalpten goturur.normal bi deger bence iki gun sonra saglik ocaginda falan kan ver iki kati artmissa sorun yoktur

Ya canım olabilir de ne biliyim bir sürü şey okuyorum buralarda yok boş kese muhabbetleri falan korktum yani

Benim bildiğim önemli olan 2 günde bir 2 katına artmış olması dr sizi korkutmuş kontrol ettirin artışları
Öyle dedi iki katına çıkması lazımdı 23 haziranda 277 çıkmıştı 3 temmuzdada 1800 lerde çıkınca hesap yaptı düşük dedi değer işte

Ya canım olabilir de ne biliyim bir sürü şey okuyorum buralarda yok boş kese muhabbetleri falan korktum yani
Canım sen şu an sıkıntı yapma. Doktorlar ne yorum yaparsa yapsın, ama 48 saatte bir bhcg baktırmayı ihmal etme asgari oranda %60 yükselme olması lazım.

bence drunu degistr.boleleri dogurana kadr milleti kalpten goturur.normal bi deger bence iki gun sonra saglik ocaginda falan kan ver iki kati artmissa sorun yoktur
Yarin tekrar kan vericem ama işin garibi bu adet tarihine göre hesaplamada 7. Hafta oluyorum ultrasona gore 5. Hafta. Ben idrarda baya erken aldım o zaman ben pozitif. Bu hesaba göre de değerimin gerçekten baya yüksek olması gerekiyor galiba ne biliyim kafam çok karıştı

Anladım çok teşekkür ederim öyle yapcaz artık ins. Bi sıkıntı çıkmaz
İnşallah çıkmaz canım. Sen son adet tarihine göre bakma. Mesela ben bugün adet gödüm ama yumurtam dün çatladı. Yumurtlama herkeste standart değil. Daha önceki bhcg ölçümlerin nasıldı? Acaba doktor düzensiz bir artış mı gördü ki?

Ya ilk değer 277 di daha sonra bayram tatili girdi 10 gün sonra 1810 çıktı bu artış da doktora göre az geldi işte

gec dollenme demekki.soyle daha hic bisey meydanda yokken hatta gunluk olarak degiseck deger ve boyutlarla konusan drlardan nefret ediyrm e.daha minnacik ne gerek var yani.kanama yada bi terslik yoksa.baska bi dr a daha git bence

gec dollenme demekki.soyle daha hic bisey meydanda yokken hatta gunluk olarak degiseck deger ve boyutlarla konusan drlardan nefret ediyrm e.daha minnacik ne gerek var yani.kanama yada bi terslik yoksa.baska bi dr a daha git bence
Aynen başka doktora gidicem canım bakalım o nedicek

İlk değer 277 ise 10 günlük ölçümdeki minimum değerler %60 artışla :
1) 443
2) 708
3) 1132
4) 1811
5) 2897 ( 10 günün sonundaki değer minimum bu kadar olması lazım)

Eğer ilk ölçülen veya son ölçülen değerde bir hata yoksa az artmış. Sen yine umutsuz olma ama takip etmeye devam et canım...

Takip edicem de baksana arada baya fark var ama ya olmıcak galiba

Yani evet fark var... ama umarım ikisinden biri hatalıdır. Sen yine gönlünü ferah tut canım
Ya şimdi yine baktım forumda bu şekilde olupta düşük yapanlar var ben araştırdıkça, burdan okudukça daha çok korkuyorum keşke araştırmasaydım en azından ihtimalleri bilip moralim bozulmazdı

Ya şimdi yine baktım forumda bu şekilde olupta düşük yapanlar var ben araştırdıkça, burdan okudukça daha çok korkuyorum keşke araştırmasaydım en azından ihtimalleri bilip moralim bozulmazdı
Daha önce hamile kaldın mı hiç?

Hayır 24 yaşındayım ilk gebeliğim
Ne güzel genceciksin, ben 34 yaşındayım 2 senedir uğraşıyorum olsun diye... Yumurta takibi, hsg si, ameliyatı, ilaçlar testler, iki kayıp... bu süre zarfında öğrendiğim en önemli şey şu oldu. Bebek sağlıksızsa zaten rahim o bebeği kabul etmiyor. Kabul ettiği durumlarda da hayatı boyunca o çocuk ne ızdıraplar çekiyor. Ailesi dua ediyor evladım benden önce ölsün diye... nasip olacaksa sağlıklı evlat nasip olsun. Hep öyle düşün. Şu an bir kayıp yaşayacak mısın belli değil, umarım yaşamazsın. Ancak sağlıksızsa elden bir şey gelmiyor maalesef. Ben kendimi hep böyle avuttum.
Umarım bebişin sağlıklıdır ve bu sıkıntılara gerek kalmaz tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…