bence drunu degistr.boleleri dogurana kadr milleti kalpten goturur.normal bi deger bence iki gun sonra saglik ocaginda falan kan ver iki kati artmissa sorun yokturMeraba lar arkadaşlar. Bugün doktora gittim kontrol için 5 haftalık hamileyim. Alttan ultrason la kese gözüktü.fakat betahcg değerim 1800 civarı doktor normalde daha yüksek olması lazım hemen karar vermiyelim takip edelim falan dedi ama sizdende böyle bişey yaşıyan var mı tedirginim acaba kese boş mu ondanmi falan diye korkuyorum
Ya canım olabilir de ne biliyim bir sürü şey okuyorum buralarda yok boş kese muhabbetleri falan korktum yani5 hafta için 1800 kötü bir değer değil bence, gününden birkaç gün geç yumurtlamış olabilirsin. Sonuçta bebek yerleştikten sonra bhcg salgılanmaya başlıyor. Döllendikten sonra yerleşme süresi 3 ile 7 gün arasında değişiyor. Belki senin bebiş 7. Günde yerleşmeyi tercih etmiş olabilir
Öyle dedi iki katına çıkması lazımdı 23 haziranda 277 çıkmıştı 3 temmuzdada 1800 lerde çıkınca hesap yaptı düşük dedi değer işteBenim bildiğim önemli olan 2 günde bir 2 katına artmış olması dr sizi korkutmuş kontrol ettirin artışları
Canım sen şu an sıkıntı yapma. Doktorlar ne yorum yaparsa yapsın, ama 48 saatte bir bhcg baktırmayı ihmal etme asgari oranda %60 yükselme olması lazım.Ya canım olabilir de ne biliyim bir sürü şey okuyorum buralarda yok boş kese muhabbetleri falan korktum yani
Yarin tekrar kan vericem ama işin garibi bu adet tarihine göre hesaplamada 7. Hafta oluyorum ultrasona gore 5. Hafta. Ben idrarda baya erken aldım o zaman ben pozitif. Bu hesaba göre de değerimin gerçekten baya yüksek olması gerekiyor galiba ne biliyim kafam çok karıştıbence drunu degistr.boleleri dogurana kadr milleti kalpten goturur.normal bi deger bence iki gun sonra saglik ocaginda falan kan ver iki kati artmissa sorun yoktur
Anladım çok teşekkür ederim öyle yapcaz artık ins. Bi sıkıntı çıkmazCanım sen şu an sıkıntı yapma. Doktorlar ne yorum yaparsa yapsın, ama 48 saatte bir bhcg baktırmayı ihmal etme asgari oranda %60 yükselme olması lazım.
İnşallah çıkmaz canım. Sen son adet tarihine göre bakma. Mesela ben bugün adet gödüm ama yumurtam dün çatladı. Yumurtlama herkeste standart değil. Daha önceki bhcg ölçümlerin nasıldı? Acaba doktor düzensiz bir artış mı gördü ki?Anladım çok teşekkür ederim öyle yapcaz artık ins. Bi sıkıntı çıkmaz
Ya ilk değer 277 di daha sonra bayram tatili girdi 10 gün sonra 1810 çıktı bu artış da doktora göre az geldi işteİnşallah çıkmaz canım. Sen son adet tarihine göre bakma. Mesela ben bugün adet gödüm ama yumurtam dün çatladı. Yumurtlama herkeste standart değil. Daha önceki bhcg ölçümlerin nasıldı? Acaba doktor düzensiz bir artış mı gördü ki?
gec dollenme demekki.soyle daha hic bisey meydanda yokken hatta gunluk olarak degiseck deger ve boyutlarla konusan drlardan nefret ediyrm e.daha minnacik ne gerek var yani.kanama yada bi terslik yoksa.baska bi dr a daha git benceYarin tekrar kan vericem ama işin garibi bu adet tarihine göre hesaplamada 7. Hafta oluyorum ultrasona gore 5. Hafta. Ben idrarda baya erken aldım o zaman ben pozitif. Bu hesaba göre de değerimin gerçekten baya yüksek olması gerekiyor galiba ne biliyim kafam çok karıştı
Aynen başka doktora gidicem canım bakalım o nedicekgec dollenme demekki.soyle daha hic bisey meydanda yokken hatta gunluk olarak degiseck deger ve boyutlarla konusan drlardan nefret ediyrm e.daha minnacik ne gerek var yani.kanama yada bi terslik yoksa.baska bi dr a daha git bence
Takip edicem de baksana arada baya fark var ama ya olmıcak galibaİlk değer 277 ise 10 günlük ölçümdeki minimum değerler %60 artışla :
1) 443
2) 708
3) 1132
4) 1811
5) 2897 ( 10 günün sonundaki değer minimum bu kadar olması lazım)
Eğer ilk ölçülen veya son ölçülen değerde bir hata yoksa az artmış. Sen yine umutsuz olma ama takip etmeye devam et canım...
Yani evet fark var... ama umarım ikisinden biri hatalıdır. Sen yine gönlünü ferah tut canımTakip edicem de baksana arada baya fark var ama ya olmıcak galiba
Ya şimdi yine baktım forumda bu şekilde olupta düşük yapanlar var ben araştırdıkça, burdan okudukça daha çok korkuyorum keşke araştırmasaydım en azından ihtimalleri bilip moralim bozulmazdıYani evet fark var... ama umarım ikisinden biri hatalıdır. Sen yine gönlünü ferah tut canım
Daha önce hamile kaldın mı hiç?Ya şimdi yine baktım forumda bu şekilde olupta düşük yapanlar var ben araştırdıkça, burdan okudukça daha çok korkuyorum keşke araştırmasaydım en azından ihtimalleri bilip moralim bozulmazdı
Hayır 24 yaşındayım ilk gebeliğimDaha önce hamile kaldın mı hiç?
Ne güzel genceciksin, ben 34 yaşındayım 2 senedir uğraşıyorum olsun diye... Yumurta takibi, hsg si, ameliyatı, ilaçlar testler, iki kayıp... bu süre zarfında öğrendiğim en önemli şey şu oldu. Bebek sağlıksızsa zaten rahim o bebeği kabul etmiyor. Kabul ettiği durumlarda da hayatı boyunca o çocuk ne ızdıraplar çekiyor. Ailesi dua ediyor evladım benden önce ölsün diye... nasip olacaksa sağlıklı evlat nasip olsun. Hep öyle düşün. Şu an bir kayıp yaşayacak mısın belli değil, umarım yaşamazsın. Ancak sağlıksızsa elden bir şey gelmiyor maalesef. Ben kendimi hep böyle avuttum.Hayır 24 yaşındayım ilk gebeliğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?