Beter olsunlar

Cevrem ivir zivirla dolu. Gecen hafta bir komsu teyze geldi eve. Bir kismet getirmis bana. Adam universite mezunuymus, 40 kusur yasindaymis, ailesi senelerdir Istanbul'daymis (yani memleketiyle hic alakasi yokmus), telefonda konusmus adamla ve teyze artik insan sarrafi oldugundan ses tonundan adamin cok efendi oldugunu sip diye anlayivermis.

Sosyal medyada adami bulup gosterdi bana. 46 yasinda adam. Paylasim yaptigi seyler, yazim uslubu ve yasam tarzi konusunda hic elektrik alamadim ve bunu dile getirince oyle kotu bakisi vardi ki teyzenin...

Ardindan bana sunlari soyledi:

- Yas ilerliyor artik. Armutun sapi, uzumun copu diyerek yalniz kalma.
- Baban her zaman yaninda olmayacak. Annenin durumundan (demans hastasi oldugundan) da hic bahsetmedim onlara.

Kalakaldim. Canim oyle yandi ki su son cumleyle... 😞

Anladigim sey su: Yasim (36) dolayisiyla zaten copmusum bu insanlarin gozunde. Annem hasta diye iyice cop olmusum.

Beter olmalarini diliyorum.
Boyle ınsanlara hayatınızda yer vermeyın.Enerjınızı sömürüyor.

Ne hadsizlik. Siz niye adami göstermesine fırsat verdiniz ki. Komşunun huyu da bellidir. Ask sevgi hayat paylaşımı bu degil ya lütfen etkilenmeyin böyle seylerden. Kötü bir evlilik yapsan gerisinin önemi yok mu. Bence insana en büyük ceza. Annenize şifa diliyorum. Ayrica adama soylemedim ne demek insan evlenirken kartlarini açık oynar. Heleki bu konular saklanmaz ki. Yarin birgun yari yolda bıraksa daha mi iyi. Es demek destek demek. Ya ne desem bilemedim.

Bi bitemediler bu insanlar yahu, bi rahat biraksinlar bizi. Konu sahibi valla kendini iyi tutmussun, ben okurken bile gözlerimden alev cikicak gibi oldum, karsimda olsa o laflari bi güzel tıkardım onun o gevşek ağzına 😠

İnsanlara sadece evlendikten sonra saygı duyan (!), evliliği hayattaki en büyük başarı kabul eden sığ insanlar. Onlara göre hayata gelme amacı evlenmek, aksi halde değersizleştirme çabasına giriyorlar.
Kime ne, ona ne ya? İstersen hiç evlenmezsin, bunun yorumunu yapmak dış kapının mandalına düşmez.
'' Kimseyi beğenmedi, sonra evde kaldı. '' hikayelerinden zamanında çok fazla bıktığım için biraz sinirlendim.

Merhaba
Ben Lider Merve ☺️
Evlere kapandığımız bu günlerde sizde hem ruhsal hemde maddi olarak düşüşteyseniz benim gibi evden çalışarak çocuğunuzu ihmal etmeden ev ekonomisine destek çıkabilirsiniz. Hediyeler kazandığımız çok güzel bir ekibimiz var. Yeniyılda primlerimiz artıyor, kazanmak kolaylaşıyor. Her türlü destek verdiğimiz üye desteği sağladığımız ekibimle çalışmak ister misiniz ☺️ Farmasi ocak kataloğunuzu gönderiyoruz kendinize şans verin birlikte kazanalım 🌿

Merhaba
Ben Lider Merve ☺️
Evlere kapandığımız bu günlerde sizde hem ruhsal hemde maddi olarak düşüşteyseniz benim gibi evden çalışarak çocuğunuzu ihmal etmeden ev ekonomisine destek çıkabilirsiniz. Hediyeler kazandığımız çok güzel bir ekibimiz var. Yeniyılda primlerimiz artıyor, kazanmak kolaylaşıyor. Her türlü destek verdiğimiz üye desteği sağladığımız ekibimle çalışmak ister misiniz ☺️ Farmasi ocak kataloğunuzu gönderiyoruz kendinize şans verin birlikte kazanalım 🌿
Merhaba lider Merve. Bizim de Mune Mune adında cımbızı meşhur müdiremiz var. Gerekli bilgileri birazdan size verir 😌

Allah allah ne alakası varmış ki . Konuyu okurken 40-45 falansınız sandım . Gayette gençsiniz . İçinizin almadığı biriyle evlenmektense bekar kalmak daha iyidir . Ayrıca annesi hasta olanlar evlenemez mi yani . Teyze saçmalamış iyice . Çok densiz oluyor bazıları pat pat söylüyor. Cevabını alınca da sen saygısız oluyorsun . Salla gitsin gayette gençsin .

Cevrem ivir zivirla dolu. Gecen hafta bir komsu teyze geldi eve. Bir kismet getirmis bana. Adam universite mezunuymus, 40 kusur yasindaymis, ailesi senelerdir Istanbul'daymis (yani memleketiyle hic alakasi yokmus), telefonda konusmus adamla ve teyze artik insan sarrafi oldugundan ses tonundan adamin cok efendi oldugunu sip diye anlayivermis.

Sosyal medyada adami bulup gosterdi bana. 46 yasinda adam. Paylasim yaptigi seyler, yazim uslubu ve yasam tarzi konusunda hic elektrik alamadim ve bunu dile getirince oyle kotu bakisi vardi ki teyzenin...

- Baban her zaman yaninda olmayacak. Annenin durumundan (demans hastasi oldugundan) da hic bahsetmedim onlara.

Anladigim sey su: Yasim (36) dolayisiyla zaten copmusum bu insanlarin gozunde. Annem hasta diye iyice cop olmusum.

Teyzenin senin böyle bir talebin olmadan bu işlere soyunmadı sacma
Adamı begenmeme hakkın var
Annenin demans hastası olması senin için Bi kusur değil. Hepimizin basına gelebilir.
Senin bundan sonrası için yasam garanti den kime ne.
Ama 36 yas Bi kadın için 46 yas aday adayı normal bence.

Benim kızım da bekar. Tek başına yaşıyor yıllardır aynı evde, komşuları var.
Geçenlerde kapı ağzında, ağzında burnunda maskesiyle çöp çıkarırken kendisini yakalayıp benzer laflar eden bir komşusuna "Benim annem bekar Nermin teyze, önce onu evlendireyim ki içim rahat etsin, sen Edip amcanın arkasından demediğini bırakmıyorsun, ölse de kurtulsam diye geziyorsun, e o da herkese senin pasaklılığından tembelliğinden şikayet edip duruyor, sizi boşatıp Edip amcayı anneme almayı düşünüyorum, daha sık görüşelim ki ben kendisini yakından tanıyayım " demiş. Nermin teyzesine bir daha rastlamamış kızım. Korona olmasaydı, gidip kapılarını çalardım, merhaba Nermin hanım, ben annesi, sizin kızım hakkında kızımın da sizin hakkınızda hayırlı(!) niyetleri varmış, tanışalım dedim, diye.

İsimleri açık yazdım ki, o Nermin hanım buralardaysa, bulsun beni, şurada herkeslerin önünde bir konuşalım karşılıklı.

Üzülme güzel kızım, böyle edepsizleri de insan yerine koyma. Bu haddini bilmez terbiyesizleri tersleyeceksin, yürüyüp gideceksin.

[ Ne olur ne olmaz notu : Edip amca 80'e yakın. Kadın nispeten genç ]
Bu da biraz fazla olmuş

Şimdi şöyle bir durum var. İnsanlar yıllardır tanıdıkları kişileri bile yeterince değerlendirememiş olabiliyorlar ve bu tamamen kendi yeteneksizlikleri... yani teyze seni anlayamadığı , tanımayı beceremediği için hoşlanmayacağın birini uygun görmüş. Bana da zamanında dünyada kimse kalmasa yine de bununla evlenmem dedirtecek erkekleri getirmişlerdi de ordan biliyorum. Beni hiç mi tanımamışlar yılların aile dostları diye sinirlenmiştim. Niyeti kötü değil, kendince iyi bir işe girişmiş. Ama son cümlesi ile resmen batırmış. Üstünde durma, o da o kadar biliyor işte... kendince iyi bir kısmet neyini beğenmedin demeye getirmiş ama akım derken b..m demiş resmen

Çok var böyle patavatsız insan keşke deseydin teyze o kadar övdüğüne göre sen evlen ayy hiç lafını çekme pat pat söyle ne bu insanların hayatına karısıyorlar

Ya Summer bu tarz çapsızlar için kendini üzdüğüne değer mi. Aksine sevinip şükretmen lazım; ben çok ederim, ya Rabbi şükür ben şunun kadar zekadan kıt kalmamışım diye. 😌

Emin ol benzer deneyimler çoğumuz yaşadık.

Herkese yorumlari iceren destekleri icin cok tesekkur ederim. Takilmiyorum su an ama o an bir sinir olmustum bu hadsiz kadina iste. 😊

Bu arada bazilari sormus memleketini. Adam Karadenizli.

Benim kızım da bekar. Tek başına yaşıyor yıllardır aynı evde, komşuları var.
Geçenlerde kapı ağzında, ağzında burnunda maskesiyle çöp çıkarırken kendisini yakalayıp benzer laflar eden bir komşusuna "Benim annem bekar Nermin teyze, önce onu evlendireyim ki içim rahat etsin, sen Edip amcanın arkasından demediğini bırakmıyorsun, ölse de kurtulsam diye geziyorsun, e o da herkese senin pasaklılığından tembelliğinden şikayet edip duruyor, sizi boşatıp Edip amcayı anneme almayı düşünüyorum, daha sık görüşelim ki ben kendisini yakından tanıyayım " demiş. Nermin teyzesine bir daha rastlamamış kızım. Korona olmasaydı, gidip kapılarını çalardım, merhaba Nermin hanım, ben annesi, sizin kızım hakkında kızımın da sizin hakkınızda hayırlı(!) niyetleri varmış, tanışalım dedim, diye.

İsimleri açık yazdım ki, o Nermin hanım buralardaysa, bulsun beni, şurada herkeslerin önünde bir konuşalım karşılıklı.

Üzülme güzel kızım, böyle edepsizleri de insan yerine koyma. Bu haddini bilmez terbiyesizleri tersleyeceksin, yürüyüp gideceksin.

[ Ne olur ne olmaz notu : Edip amca 80'e yakın. Kadın nispeten genç ]
Helal olsun kızınıza :D

Teyze tAm bir eski kafalı.
Kendi evlensin o.kadar harikaysa.
36 yas evlenmek ve mutlu olmak icin ideal yaş

Patavatsızlar işte ya boşver canım takma

Herkese yorumlari iceren destekleri icin cok tesekkur ederim. Takilmiyorum su an ama o an bir sinir olmustum bu hadsiz kadina iste. 😊

Bu arada bazilari sormus memleketini. Adam Karadenizli.
Herkes yaşıyor mudur bilmiyorum ama bazılarımızın çevresinde böyle teyzeler var maalesef, düşünceli iyi komşu abla-teyze tavrıyla yaklaşırlar hep, bekar olursunuz dertlenirler, evlenirsiniz dertlenirler, çocuk olmaz dertlenirler, çocuk olur 2. çocuğunuz yok diye dertlenirler, çocuğunuz kız olur oğlunuz olmadı, oğlunuz oldu kızınız olmadı diye dertlenirler🤣

İnanın evlenseniz de bitmiyor bu komşu teyzelerin sizin için dertlenmeleri, bende vardı böyle teyzeler kızım oldu vah vah üzülme oğlunda olur diye dertlendiler, 2. çocuk istemedik, ayyy yoksa olmuyor mu, oldu da kürtaj yaptırmışsın diye duyduk diye bir üzülmüşler bir üzülmüşler ki sormayın gitsin, ağızlarının payını verince üzülmekten vazgeçmişlerdi.

Böyle insanları dikkate bile almayın hayat sizin hayatınız, nasıl yaşadığınız yaşayacağınız kimseyi ilgilendirmez, dilerim siz ve böyle komşu teyzelerden muzdarip çevre baskısı gören herkes dilediği gibi bir hayat yaşar ve çok mutlu olurlar.

Her şey gönlünüzce olsun.

Back
X