- Konu Sahibi Miss.BonJovi
-
AHA = alfa hidroksi asit
"Cildinize her gun, hatta bazen gunde iki kez peeling islemi yapiyorsunuz.Zarari: Evet, olu hucrelerin atilmasini sagladigi icin yararli olabilir. Ancak fazlasi, kesinlikle yarar saglamak yerine zarar verir. Pek cok kadin bastan asaga keselenir, gun icinde kimyasal bir dokucu olan alfa hidroksi asitlerini (AHA) iceren losyon kullanir ve gece de retinoid gibi dokuculeri iceren kremler surer. Tum bunlar, tek bir gunde uc ayri soyma islemi demektir. Bu da cilde zarar verir. Cunku bu islemler, cildin dogal koruyucu lipid yag bariyerini ortadan kaldirir ve cildin dogal yapisini bozar.
Yonteminizi degistirin: Kendinize gunde en fazla iki metodu kullanacak sekilde sinir koyun. Ayni gunde hem peeling etkisi gosteren bir krem hem kese hem de retinoidleri kullanmayin ve kullandiklarinizin da iceriklerini mutlaka inceleyin. Yuzunuz icin asiri ovalama gerektirmeden olu hucrelerin atilmasini saglayan ve AHA iceren bir temizleyici kullanin. Ardindan olu hucreleri dokucu icerige sahip bir gece veya gunduz nemlendiricisi (ama her ikisini degil) edinin. Haftada bir olarak da, sakinlestirici jojoba ozleri iceren bir temizleyiciyle cildinizi rahatlatin."
Alıntı olan bu yazıda herhangi bi yaş sınırlaması konulmamış AHA için. Önemli sonuc da, çok metod uygulamak yerine tek metod uygulamak. Bu sadece AHA olabilir veya başka bişey..
Bu arada ben çevremdeki aktarlara sordum ama yılan yağı sabunu yokmuş malesef. :çok üzgünüm:
Teşekkürler rüzgar :enbuyukkk:
yoo cilt içinde varda tüy yapıo sanki ben kullanınca hafifi tüy yaptı sanki
Canım, benimde yanaklarımda bir sürü sivilce lekesi var bunada iyi gelir mi? Yüzünü suya yakın tuttup başınıda havluylamı kapatıyorsun, birde nekadar bekliyorsun bu şekilde bilgi verirsen sevinirim.
Kızlar bende 1.5 aydır falan OTACI marka GÜNLÜK AĞACI SABUNU kullanıyorum. O da benim cilt rengimi açıyor. Açık tenliyim ama o sabunu kullandıktan sonra yüzüm daha beyaz ve parlak oluyor.. Yıkadıktan sonra hemen gül kremiyle nemlendiriyorum. Pamuk gibi oluyor, hatta lekelerim azalmıştı ama bu aralar yoğunluk abur cubur fln derken gene sivileceler çıktı benden eskisi gibi olduYeniden bir düzelme olursa paylaşırım arkadaşlar.
ben de bu sabundan alamak istiyorum karşıyakadan ahngi aktardan aldığını söyleyebilir misin acaba ?kaydirigubbakcemile5valensey yılan yağı sabununu izmir kemeraltında sormadığım aktar kalmadı arkadaşlar bu sabun dışarıdan geliyormuş aktarların sölediğine göre şimdi ise bu sabunu göndermiyorlarmış. bende nete pek güvenemedim ve bir aktarın tavsiyesiyle ardıç katranı sabunu aldım şimdilik güzel gidiyor ama bunun yanında arap kızı die bi krem aldım onuda kullanıyroum benimde cildim hassas, siyah nokta sivilce kızarıklık ve üstüne sivilce izlerimde var benim şimdilk bu sabun ii gibi deneyin derim opuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?