• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyin algılarım error veriyor?

Simyam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2016
160
133
103
Merhaba hanımlar ... Sizlere bir sorum olacaktı. Sizde yoğun mesai sonrası, mesai bitimine doğru beyninizin yorulduğunu hissediyor musunuz? :KK15:
Daha açıklayıcı olursak bazı zamanlar iş çıkışıma doğru sanki beyin algılarım kapanıyor.Bi aptallaşıyorum yorgunluktan.En basit şeyleri bile ya anlamıyorum ya yanlış anlıyorum? Sadece akşamları oluyor ama. Gündüz vakti hep hesap kitap koşturma içinde geçiyor mesaim ve benden allah bozmasın patronlarım çok memnunlar.Ama işte akşam oldu mu biri önemli bir hususta birşey sordu mu böyle oluyorum?

Bunun için ne yapabilirim?Sizin bu konuda taktikleriniz nelerdir?

Kendini iş saatlarine göre modluyor, beyni'ni saat gibi kuruyorsun demekki..

Şöyleki, gün içinde hasta, yorgunda olsam çocuklarla benden başka ilgilenecek kimse olmadığından beynim bana oyun oynuyor ve hastalık yorgunluk hissetmiyorum..

Ama onlar yatağa girdiğinde kendimi yaşlı nineler gibi hissediyorum.

Yorgunluktan değil yalnız, beyin rahatladığı için..

Seninkide böyle bişi olsa gerek..

Aşırı yoğun olursam bende de oluyor. Hareketlerim bile yavaşlıyor bazen ya da en azından ben öyle hissediyorum. :) ha öyle kahva çay vs bende herhangi bir etki yaratmadığı için bir şey yapmıyorum, sadece eve gidince ayaklarımı uzatıp dinleniyorum, zamanla toplarlıyorum bu şekilde. :)

Tam da o haldeyim, hatta gün içinde bu hale gelmeme sebep zibilyon şey sayabilirim normalde ama şu an kafam hararet yaptı. National geographicteki tembel hayvanlar gibi hareketsiz yatıyorum. Başka bişey daha diyecektim ama unuttum yorgunluk işte.

Ya da mesela çok düz mantık sorulan şeyleri tutupta çok komplike birşey olarak algılıyorum. Nasıl düzelebilirim kafayı yicem yaa

Kafa çok meşgul olunca beyin yoruluyor gerçekten ben bazen akşamları tv izlerken izlediğim filmi bile algılayamıyorum :KK47: oluyo yani yapacak bişey Yok sanırım

Çok normal ya. Yorgunluktan otobüste yandaki yolcunun kucağına düşmüşlüğüm var benim. Baya bayılır gibi düştüm bildiğin. Eve alınacakları, uğrayacağım yerleri unuturum, karıştırırım. Bunu akşam kahve, çikolata, tatlı, kuruyemiş gibi şeyler yiyerek biraz dengeledim, yani bir süre daha şarj ediyor beni, algılarımı açık tutuyor.

bazen karşımdaki bir şey söylüyor konuşma bitince aklımda bir kelime kalmıyor çok komik oluyorum öyle :D

ben cok rahat bır calısanım , eger ıstersem cok hızlı bır sekılde calısabılırken genelde kendımı korumayı sevıyorum o sebeble gun ıcınde anlamlandıramadıgım olayları genelde aksam aha demek kı buymus dıye bır cakozlama durumu yasıyorum :D
Pek hayırlı bır calısanmıyım bılemıyorum :oha: Buarada ıs akısım cok yogun degıl elımı kolumu sallayarak calısıyorum

Bugün kızımi kresine götürdüm kapıda zile basacagima evin anahtarını çıkardım kapıya sokacaktim:) kızım burası evimiz değil anne zile bas dedi..
Kafa dolu ise yorgun ise oluyor bi haller..
Dinlenmek takmamak ve morali olmak lazım..

Çok yoğun olduğum zamanlar bana da oluyor canım,yeşil çay iç uyarıcı etkisi var :kahve:

Zihni dinlendirmenin en etkili yolu spor yapmak. Olmadı yarım saat tempolu yuruyus.

Yok muhasebeci değilim:) artık kahveye bünyem alıştı tesir etmiyor öyle ki suluğumla içiyorum artık o derece:) bir de panik olma durumu da var bende... sakinleştiricili bi çay mı araştırsam diye düşünmüştüm :)

Sıcak bir duş,iyi bir yemek ya da içecek,bir süre boşluk, sonra uyumazsan açılır beynin :D

Simyam Simyam sporu es geçme. zihin yorgunluğu bir birikim sonucu oluyor. üstüne basa basa söylüyorum, zihni dinlendirmenin tek yolu bedeni sistemli bir şekilde yormaktır. o da ya düzenli spor veya günlük tempolu yürüyüşlerdir. uzun vadeli ve kalıcı tek çözüm :KK66:

Back
X