- 23 Kasım 2008
- 1.888
- 6.345
- 683
Hepinize merhaba..İki kızım var. Büyüğü 7,5 küçüğü 2,5 yaşında. Sorunum şu ki küçük kızım yaşına uygun seviyede konuşamıyor. Ne var bunda, zaten bu sorunla ilgili açılmış pek çok konu var diyebilirsiniz. Bizim sorunumuz kızım 6 aylıkken misafirimizin kucağından (kadın ayaktayken) yere çakılmasıyla başladı. Önce düştüğünü söylemedi ama çığlık çığlığa ağlamasını açıklayamayınca kolunun üzerine düştüğünü söyledi kadın. İnandım tabii. Ama soğuk kanlılıkla kolunu kontrol ettim normal görünüyordu ama kızım bir türlü susmuyordu. Çocuğu kaptığım gibi Maslak'taki o 'ünlü' hastaneye götürdüm. Bebek ve travma olduğunu anlayınca acile almak istemediler, yatış vermek istemediler. Baktılar ısrar ediyoruz size yatak veremeyiz, şu özel hastaneye yönlendirelim dediler. Kabul etmedik. İnanın çocuk hava alsın biraz diye kafeteryaya göndermeye çalıştılar bizi. Sırf kötü bir şey olursa acil sınırlarında olmadı çıkış yapmışlardı demek için. Sonuç olarak kızımın kafa tasında kırık ve başlamış bir beyin kanamasını tespit ettiler. 2 gün hastanede kaldık. Tam üç kez tomografi çekildi (aldığı radyasyonu tahmin edebilirsiniz). 2 beyin cerrahı kızımı gördü, neyse ki kanama devam etmedi dediler. Ama tetikte olmalısınız, sürekli izlemelisiniz diyerek çıkış yapmamızı söylediler söylemesine ama koskoca hastane kimliğimizi vermemize rağmen giriş yapmamış. Sırf hastanede ölüm oranları yükselebilir diye..
Kızımızı bu süreçten sonra 2 kez daha farklı beyin cerrahlarına götürdük. En son gittiğimiz çok babacan bir doktordu. 'Çocuklar artık yavruyu yormayın bu kadar. Anormal bir şey olmazsa artık getirmeyin' dedi. Ama tabii ki de neyin olacağının ya da olmayacağının garantisini veremeyeceğini, ilerde epilepsi, migren vs gibi sorunlar çıkabileceğini söyledi. Belki de hiçbir sorun yaşamayacak dedi.
Kızım 11 aylıkken yürüdü. Tüm komutları anlıyor, uyguluyor. Ancak şu an yaklaşık 25 kelime ile konuşabiliyor. Daha yeni yeni 'anne bak fu' diyor. Evet bireysel farklılıklar var, belki başka alanlarda ilerdedir diyeceksiniz ama içim içimi yiyor. Acaba bu beyin kanamasıyla alakalı bir problem mi bu geç konuşma durumu. Bu olay benim en hassas noktam. Kimseye anlatamıyorum. O anı tekrar yaşıyorum çünkü. Bir dil terapisti ile görüştüm. 3 yaşına kadar izlememizi söyledi. Beyin cerrahına götürsem yeniden tomografi ya da MR. Şu an karma karışığım. Acaba bekleyerek geç mi kalıyorum?
Kızımızı bu süreçten sonra 2 kez daha farklı beyin cerrahlarına götürdük. En son gittiğimiz çok babacan bir doktordu. 'Çocuklar artık yavruyu yormayın bu kadar. Anormal bir şey olmazsa artık getirmeyin' dedi. Ama tabii ki de neyin olacağının ya da olmayacağının garantisini veremeyeceğini, ilerde epilepsi, migren vs gibi sorunlar çıkabileceğini söyledi. Belki de hiçbir sorun yaşamayacak dedi.
Kızım 11 aylıkken yürüdü. Tüm komutları anlıyor, uyguluyor. Ancak şu an yaklaşık 25 kelime ile konuşabiliyor. Daha yeni yeni 'anne bak fu' diyor. Evet bireysel farklılıklar var, belki başka alanlarda ilerdedir diyeceksiniz ama içim içimi yiyor. Acaba bu beyin kanamasıyla alakalı bir problem mi bu geç konuşma durumu. Bu olay benim en hassas noktam. Kimseye anlatamıyorum. O anı tekrar yaşıyorum çünkü. Bir dil terapisti ile görüştüm. 3 yaşına kadar izlememizi söyledi. Beyin cerrahına götürsem yeniden tomografi ya da MR. Şu an karma karışığım. Acaba bekleyerek geç mi kalıyorum?