• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyin kanaması ve geç konuşma

nery83

Independence is happiness.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
1.888
6.345
683
Hepinize merhaba..İki kızım var. Büyüğü 7,5 küçüğü 2,5 yaşında. Sorunum şu ki küçük kızım yaşına uygun seviyede konuşamıyor. Ne var bunda, zaten bu sorunla ilgili açılmış pek çok konu var diyebilirsiniz. Bizim sorunumuz kızım 6 aylıkken misafirimizin kucağından (kadın ayaktayken) yere çakılmasıyla başladı. Önce düştüğünü söylemedi ama çığlık çığlığa ağlamasını açıklayamayınca kolunun üzerine düştüğünü söyledi kadın. İnandım tabii. Ama soğuk kanlılıkla kolunu kontrol ettim normal görünüyordu ama kızım bir türlü susmuyordu. Çocuğu kaptığım gibi Maslak'taki o 'ünlü' hastaneye götürdüm. Bebek ve travma olduğunu anlayınca acile almak istemediler, yatış vermek istemediler. Baktılar ısrar ediyoruz size yatak veremeyiz, şu özel hastaneye yönlendirelim dediler. Kabul etmedik. İnanın çocuk hava alsın biraz diye kafeteryaya göndermeye çalıştılar bizi. Sırf kötü bir şey olursa acil sınırlarında olmadı çıkış yapmışlardı demek için. Sonuç olarak kızımın kafa tasında kırık ve başlamış bir beyin kanamasını tespit ettiler. 2 gün hastanede kaldık. Tam üç kez tomografi çekildi (aldığı radyasyonu tahmin edebilirsiniz). 2 beyin cerrahı kızımı gördü, neyse ki kanama devam etmedi dediler. Ama tetikte olmalısınız, sürekli izlemelisiniz diyerek çıkış yapmamızı söylediler söylemesine ama koskoca hastane kimliğimizi vermemize rağmen giriş yapmamış. Sırf hastanede ölüm oranları yükselebilir diye..

Kızımızı bu süreçten sonra 2 kez daha farklı beyin cerrahlarına götürdük. En son gittiğimiz çok babacan bir doktordu. 'Çocuklar artık yavruyu yormayın bu kadar. Anormal bir şey olmazsa artık getirmeyin' dedi. Ama tabii ki de neyin olacağının ya da olmayacağının garantisini veremeyeceğini, ilerde epilepsi, migren vs gibi sorunlar çıkabileceğini söyledi. Belki de hiçbir sorun yaşamayacak dedi.

Kızım 11 aylıkken yürüdü. Tüm komutları anlıyor, uyguluyor. Ancak şu an yaklaşık 25 kelime ile konuşabiliyor. Daha yeni yeni 'anne bak fu' diyor. Evet bireysel farklılıklar var, belki başka alanlarda ilerdedir diyeceksiniz ama içim içimi yiyor. Acaba bu beyin kanamasıyla alakalı bir problem mi bu geç konuşma durumu. Bu olay benim en hassas noktam. Kimseye anlatamıyorum. O anı tekrar yaşıyorum çünkü. Bir dil terapisti ile görüştüm. 3 yaşına kadar izlememizi söyledi. Beyin cerrahına götürsem yeniden tomografi ya da MR. Şu an karma karışığım. Acaba bekleyerek geç mi kalıyorum?

Çooook çok geçmiş olsun, ölür müsün öldürür müsün durumu olmuş kadınla ilgili resmen.

Sanırım içinize en çok babacan dediğiniz doktor sinmiş, dediklerine uyun. 3 yaşına kadar gözlemleyin de. Belki hiç alakası yoktur düşmesiyle, tesadüf dediğimiz şeylerdendir.

Çooook çok geçmiş olsun, ölür müsün öldürür müsün durumu olmuş kadınla ilgili resmen.

Sanırım içinize en çok babacan dediğiniz doktor sinmiş, dediklerine uyun. 3 yaşına kadar gözlemleyin de. Belki hiç alakası yoktur düşmesiyle, tesadüf dediğimiz şeylerdendir.
İnşallah öyledir. Aslında o doktor da riskleri söyledi. Ama sürekli bu stresle yaşayamazsınız dedi. Şu an sadece izliyorum maalesef.

Benim eşimin babası beyninden ameliyat olmuştu necmettin pamir olmalı doktorun adı çok iyi bir doktordu ölecek denilen adamı 6 yıl daha yaşattı türkiye için büyük bir şans ona bir göstersen. o düşüren şahsın allah belasını versin madem tutamıyorsun ne eline alırsın o çocuğu pislik.okurken sinir oldum .

bazen hiçbir sorun yaşanmayan cocuklarda da konuşma geriliği olabiliyor,3 yaşına kadar gözlem çok mantıklı hatta belkı 3 yasından sonra bıle olabılır..
bir kaç yıl daha gözetim altında tutacaksınız,zaten anlarsınız çocugunuzun gelşimini..
misafir kadınada ne denır bılmıyorum,belkı gercekten kazayla düşürdü ama söylememesi çok çok büyük hata..
çok gecmış olsun

2,5 yaşında 25 kelime hiç de fena değil..yani diğer başka belirtileri yoksa bir anormalllik de yok demektir.üstelik doktor ve konuşma terapisti de aynılarını söylemiş.bence siz ne zaman bu konuda rahat olursanız o zaman konuşmaya başlayacaktır..
hani şey demeyi sevmiyorum benim oğlum da böyleydi şimdi bülbül gibi konuşuyor falan demeyi..her çocuk farklı ve sebebi araştırılmalı konuşma gecikmesinin..benim oğlum da geç konuştu,doktorların gördüğü sebep de herşeyi işaretlerle anlatabildiği için gerek duymuyor..anlamazlığa gelin mecbur konuşacak dedi.ve aynen böyle oldu..
içinizi ferah tutun,dediğim gibi anneler ne kadar rahata çocuklar o kadar rahat;)

Evet o ayrı hikaye. Evden eşofmanla çıkmıştım hastaneye giderken. Gece kızımı eşime bırakıp üstümü değiştirmeye geldim. Kadın gitmemiş oturmuş kahve içiyor bizim evde. Sinir oldum ama hiç sesimi çıkarmadım. Ertesi gün yolcu ettim. Bir daha ne aradı ne sordu. Beyin kanamasını duydu ya 'olmaz canım o bebek. Bebekler güçlü olur' diyor. Ya öldü mü kaldı mı bu çocuk diye bile aramadı.

Hepinize merhaba..İki kızım var. Büyüğü 7,5 küçüğü 2,5 yaşında. Sorunum şu ki küçük kızım yaşına uygun seviyede konuşamıyor. Ne var bunda, zaten bu sorunla ilgili açılmış pek çok konu var diyebilirsiniz. Bizim sorunumuz kızım 6 aylıkken misafirimizin kucağından (kadın ayaktayken) yere çakılmasıyla başladı. Önce düştüğünü söylemedi ama çığlık çığlığa ağlamasını açıklayamayınca kolunun üzerine düştüğünü söyledi kadın. İnandım tabii. Ama soğuk kanlılıkla kolunu kontrol ettim normal görünüyordu ama kızım bir türlü susmuyordu. Çocuğu kaptığım gibi Maslak'taki o 'ünlü' hastaneye götürdüm. Bebek ve travma olduğunu anlayınca acile almak istemediler, yatış vermek istemediler. Baktılar ısrar ediyoruz size yatak veremeyiz, şu özel hastaneye yönlendirelim dediler. Kabul etmedik. İnanın çocuk hava alsın biraz diye kafeteryaya göndermeye çalıştılar bizi. Sırf kötü bir şey olursa acil sınırlarında olmadı çıkış yapmışlardı demek için. Sonuç olarak kızımın kafa tasında kırık ve başlamış bir beyin kanamasını tespit ettiler. 2 gün hastanede kaldık. Tam üç kez tomografi çekildi (aldığı radyasyonu tahmin edebilirsiniz). 2 beyin cerrahı kızımı gördü, neyse ki kanama devam etmedi dediler. Ama tetikte olmalısınız, sürekli izlemelisiniz diyerek çıkış yapmamızı söylediler söylemesine ama koskoca hastane kimliğimizi vermemize rağmen giriş yapmamış. Sırf hastanede ölüm oranları yükselebilir diye..

Kızımızı bu süreçten sonra 2 kez daha farklı beyin cerrahlarına götürdük. En son gittiğimiz çok babacan bir doktordu. 'Çocuklar artık yavruyu yormayın bu kadar. Anormal bir şey olmazsa artık getirmeyin' dedi. Ama tabii ki de neyin olacağının ya da olmayacağının garantisini veremeyeceğini, ilerde epilepsi, migren vs gibi sorunlar çıkabileceğini söyledi. Belki de hiçbir sorun yaşamayacak dedi.

Kızım 11 aylıkken yürüdü. Tüm komutları anlıyor, uyguluyor. Ancak şu an yaklaşık 25 kelime ile konuşabiliyor. Daha yeni yeni 'anne bak fu' diyor. Evet bireysel farklılıklar var, belki başka alanlarda ilerdedir diyeceksiniz ama içim içimi yiyor. Acaba bu beyin kanamasıyla alakalı bir problem mi bu geç konuşma durumu. Bu olay benim en hassas noktam. Kimseye anlatamıyorum. O anı tekrar yaşıyorum çünkü. Bir dil terapisti ile görüştüm. 3 yaşına kadar izlememizi söyledi. Beyin cerrahına götürsem yeniden tomografi ya da MR. Şu an karma karışığım. Acaba bekleyerek geç mi kalıyorum?
Can'ım benim küçük oğlan da 3 yaşına yakın tam konuşmaya başladı, çocuklar farklılık gösterebiliyor, birde onların beyinleri sürekli geliştiği için büyüklere nazaran daha kolay ve çabuk iyileşiyor, bence bu o beyin kanaması ile ilişkili değildir artık, zaten olsa da yapabilecekleri bişey yok, sana konuşma terapisi ,destek tedavi önerecekler, boşuna radyasyon almasin artık kızın, dil terapisti de erken olduğunu söylemiş zaten

Evet o ayrı hikaye. Evden eşofmanla çıkmıştım hastaneye giderken. Gece kızımı eşime bırakıp üstümü değiştirmeye geldim. Kadın gitmemiş oturmuş kahve içiyor bizim evde. Sinir oldum ama hiç sesimi çıkarmadım. Ertesi gün yolcu ettim. Bir daha ne aradı ne sordu. Beyin kanamasını duydu ya 'olmaz canım o bebek. Bebekler güçlü olur' diyor. Ya öldü mü kaldı mı bu çocuk diye bile aramadı.
Ay, utanmaz arlanmaz!

Gel bi de sana çakalım, sen de yeterince güçlü müsün acaba?

Ne hadsiz kadın ya, ben olsam saç baş bırakmazdım yellozda :kızgın:

2,5 yaşında 25 kelime hiç de fena değil..yani diğer başka belirtileri yoksa bir anormalllik de yok demektir.üstelik doktor ve konuşma terapisti de aynılarını söylemiş.bence siz ne zaman bu konuda rahat olursanız o zaman konuşmaya başlayacaktır..
hani şey demeyi sevmiyorum benim oğlum da böyleydi şimdi bülbül gibi konuşuyor falan demeyi..her çocuk farklı ve sebebi araştırılmalı konuşma gecikmesinin..benim oğlum da geç konuştu,doktorların gördüğü sebep de herşeyi işaretlerle anlatabildiği için gerek duymuyor..anlamazlığa gelin mecbur konuşacak dedi.ve aynen böyle oldu..
içinizi ferah tutun,dediğim gibi anneler ne kadar rahata çocuklar o kadar rahat:KK66:
Evet çok haklısın. İlk kızım 2 yaşındayken bağlaçlı cümle kurabiliyordu. Hep karşılaştırma nery diyorum ama mood'um düşüyor düşündükçe. Kaba motor becerileri normal. 3 tekerlekli bisiklet sürüyor. Top oynuyor. Tek ayak üstünde zıplıyor. Bilişsel gelişim de öyle. 20 parçalı puzzle'a geldi şu an. Küplerdenkule yapıyor vs. Aman ne çok anlatıyorum. Hiç sevmiyorum sanki övmek içinmiş gibi her yaptığını anlatmayı. Ama söyleyince sanki 'aa şunu da yapıyor bak' diye kendi kendimi rahatlatıyorum.

Misafir kadın gerçekten çok pişkinmiş.
Öncelikle geçmiş olsun.2,5 yaşına göre hiç fena değil aslında.Yinede siz takipte olun.
Tekrardan çok çok geçmiş olsun.

kadınla ilgili yazdıklarınız okudukça deli oldum vallahi

çok çok geçmiş olsun rabbim şifa versin ,inşallah

bu rahatsızlıgı yaşadıgı için konuşması size sıkıntılı geliyor benım yiğenim 2,5 3 yaşındaydı mide kanamsı geçirdiğinde ve halaa konuşamıyordu , neymiş bakıcı gitti diye üzülmüş içine atmış ,

dr lar ank proflarını aradılar en erken mide kanamsı geçiren ilk çocuk falan dediler ozman

içini ferah tut mumkun oldugun kadar şu beyın geliştiren k.taplar var sağ lop falan dedikleri onlarla oynasın,

Evet çok haklısın. İlk kızım 2 yaşındayken bağlaçlı cümle kurabiliyordu. Hep karşılaştırma nery diyorum ama hep mood'um düşüyor düşündükçe. Kaba motor becerileri normal. 3 tekerlekli bisiklet sürüyor. Top oynuyor. Tek ayak üstünde zıplıyor. Bilişsel gelişim de öyle. 20 parçalı puzzle'a geldi şu an. Küplerdenkule yapıyor vs. Aman ne çok anlatıyorum. Hiç sevmiyorum sanki övmek içinmiş gibi her yaptığını anlatmayı. Ama söyleyince sanki 'aa şunu da yapıyor bak' diye kendi kendimi rahatlatıyorum.
tabii ki yaptıklarını gördükçe mutlu olacak ve paylaşacaksın..:):)
size birşey anlatayım.yeğenim 3 yaşında maşallah nerdeyse 1,5 yaşından beri konuşup geziyor. hele şimdi benden uzun cümle kuruyor bilmiş bilmiş...oğlum da benim telefondan eski bir ses kaydı bulmuş..tarih de tam oğlumun 3 yaş zamanı..inan söylediği 2 kelime var onu da tam diyemiyor :KK70:amaannn dedim bi kıza bak bi de benimkine:KK70:
o zamanlar ben de epey terapist doktor gezdim.kendime dert ettim,ama dönüp bakınca aman diyorum herşeyin bir zmaanı var ne yapsan boş..:)
şimdi 6 yaşına geldi okula bile başladı...
gelişimi çok çok iyi bence ,dert etmeyin,bir anda büyüme atağı gösterir payaşırsınız bizimle :)

25 kelime söylüyormus bence normal gibi, hic konusmasaydi falan endiselenin derdim ama hersey normal gibi. Daha kücük nede olsa, ben yurtdisindayim 4 yasina kadar yolu var diyolar bizim burda konusma bozuklugu olsa bile.

Evet isteyerek düşürmemiştir ama
gizlemesinin hiç bir şekilde izahı yok.
Sorumsuzluk falan demek çok basit kalır.
Çok büyük geçmiş olsun.

Kelime sayısı hiç az gelmedi bana. Motor becerileri
de iyi diyorsun. Bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama
endişeni anlamıyor da değilim.
Dışarıdan yorum yapmak kolay çünkü.

Evet çok haklısın. İlk kızım 2 yaşındayken bağlaçlı cümle kurabiliyordu. Hep karşılaştırma nery diyorum ama mood'um düşüyor düşündükçe. Kaba motor becerileri normal. 3 tekerlekli bisiklet sürüyor. Top oynuyor. Tek ayak üstünde zıplıyor. Bilişsel gelişim de öyle. 20 parçalı puzzle'a geldi şu an. Küplerdenkule yapıyor vs. Aman ne çok anlatıyorum. Hiç sevmiyorum sanki övmek içinmiş gibi her yaptığını anlatmayı. Ama söyleyince sanki 'aa şunu da yapıyor bak' diye kendi kendimi rahatlatıyorum.
Bence hareketleri fiziksel olarak çok iyi. Beyinde bi yer etkilenmiş olsa diğer çocuklardan fiziksel olarakta bi fark gösterirdi, ki zaten yavrucuk cümle bile kuruyo kendi çapında :)

Benim kızım çok erken konştu ama ondan 2buçuk ay büyük akrabamızın çocuğu nerdeyse 1bçk sene sonra tam net konşmaya başladı, ki hiperaktif nerdeyse çocuk.. bence zaman verin zaten çocuklar birden bire farklılıklar gösteriyo. Bir ay sonra hiç beklemediğiniz bişeyi birden bire yapmaya başlayabilir..
Çok çok geçmiş olsun.geçmiş gitmiştir inşallah. Tabiki çabanızı elden bırakmayın ama gayet iyi gibi görünüyo :KK16::KK68:

Valla misafir kadına burdan müthiş kinlendim

aynen sıkı tutsana.... hayret bir şey.... gerçi benimde kuzenim kucağımdayken ayağım çukura girmişti çok feci düşmüştük çocuğun kafası demir kapıya çarpmıştı... Allahtan sağ yani şu an 22 yaşında falan çok şükür.... büyük konuşmıyayım ben yani susayım iyisimi...

Back
X