• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyin kanaması ve geç konuşma

25 kelime söylüyormus bence normal gibi, hic konusmasaydi falan endiselenin derdim ama hersey normal gibi. Daha kücük nede olsa, ben yurtdisindayim 4 yasina kadar yolu var diyolar bizim burda konusma bozuklugu olsa bile.

25 kelime ama aşağı yukarı 10 tanesi net. Diğerlerini bir tek ben anlıyorum. İtti = bitti, deh = at, de = gel vs gibi. Tam kelime çıkmıyor yani.

başka bir şey yoksa bence evhamlanmayın..
çok geçmiş olsun, inşallah sorun yoktur

Hepinize merhaba..İki kızım var. Büyüğü 7,5 küçüğü 2,5 yaşında. Sorunum şu ki küçük kızım yaşına uygun seviyede konuşamıyor. Ne var bunda, zaten bu sorunla ilgili açılmış pek çok konu var diyebilirsiniz. Bizim sorunumuz kızım 6 aylıkken misafirimizin kucağından (kadın ayaktayken) yere çakılmasıyla başladı. Önce düştüğünü söylemedi ama çığlık çığlığa ağlamasını açıklayamayınca kolunun üzerine düştüğünü söyledi kadın. İnandım tabii. Ama soğuk kanlılıkla kolunu kontrol ettim normal görünüyordu ama kızım bir türlü susmuyordu. Çocuğu kaptığım gibi Maslak'taki o 'ünlü' hastaneye götürdüm. Bebek ve travma olduğunu anlayınca acile almak istemediler, yatış vermek istemediler. Baktılar ısrar ediyoruz size yatak veremeyiz, şu özel hastaneye yönlendirelim dediler. Kabul etmedik. İnanın çocuk hava alsın biraz diye kafeteryaya göndermeye çalıştılar bizi. Sırf kötü bir şey olursa acil sınırlarında olmadı çıkış yapmışlardı demek için. Sonuç olarak kızımın kafa tasında kırık ve başlamış bir beyin kanamasını tespit ettiler. 2 gün hastanede kaldık. Tam üç kez tomografi çekildi (aldığı radyasyonu tahmin edebilirsiniz). 2 beyin cerrahı kızımı gördü, neyse ki kanama devam etmedi dediler. Ama tetikte olmalısınız, sürekli izlemelisiniz diyerek çıkış yapmamızı söylediler söylemesine ama koskoca hastane kimliğimizi vermemize rağmen giriş yapmamış. Sırf hastanede ölüm oranları yükselebilir diye..

Kızımızı bu süreçten sonra 2 kez daha farklı beyin cerrahlarına götürdük. En son gittiğimiz çok babacan bir doktordu. 'Çocuklar artık yavruyu yormayın bu kadar. Anormal bir şey olmazsa artık getirmeyin' dedi. Ama tabii ki de neyin olacağının ya da olmayacağının garantisini veremeyeceğini, ilerde epilepsi, migren vs gibi sorunlar çıkabileceğini söyledi. Belki de hiçbir sorun yaşamayacak dedi.

Kızım 11 aylıkken yürüdü. Tüm komutları anlıyor, uyguluyor. Ancak şu an yaklaşık 25 kelime ile konuşabiliyor. Daha yeni yeni 'anne bak fu' diyor. Evet bireysel farklılıklar var, belki başka alanlarda ilerdedir diyeceksiniz ama içim içimi yiyor. Acaba bu beyin kanamasıyla alakalı bir problem mi bu geç konuşma durumu. Bu olay benim en hassas noktam. Kimseye anlatamıyorum. O anı tekrar yaşıyorum çünkü. Bir dil terapisti ile görüştüm. 3 yaşına kadar izlememizi söyledi. Beyin cerrahına götürsem yeniden tomografi ya da MR. Şu an karma karışığım. Acaba bekleyerek geç mi kalıyorum?
Okurken cok uzuldum. Bence bebeginizde hic bi sorun yok masallah cimcimeye tabi siz yine gozlemlemeyi birakmayin. Benimde 27 aylik kizim var 35 kelime soyluyor ama tek tek. Sizinkinin dedigi gibi anne bak fu gibi 3 kelimeyi yanyana getirmiyor. 2 kelimeyi bile getirmiyor. Sadece tek tek soyluyor umarim bebeginize bisey olmaz. O kadindan sikayetci oldunuzmu??

Okurken cok uzuldum. Bence bebeginizde hic bi sorun yok masallah cimcimeye tabi siz yine gozlemlemeyi birakmayin. Benimde 27 aylik kizim var 35 kelime soyluyor ama tek tek. Sizinkinin dedigi gibi anne bak fu gibi 3 kelimeyi yanyana getirmiyor. 2 kelimeyi bile getirmiyor. Sadece tek tek soyluyor umarim bebeginize bisey olmaz. O kadindan sikayetci oldunuzmu??
Hayır. Aklıma bile gelmedi. Zaten özel hastanede öyle sorgu sual olmuyormuş.ama devlet hastanesinde özellikle kız bebek kafa travmalarında kasıttan şüphelenildiği için hemen polis kapıda bitiyormuş. Ne diyeyim canım çok yandı. Buna rağmen tek kötü söz etmeden gönderdim evimden. En azından arayıp özür dileseydi bari diyorum.

Cok gecmis olsun kontorllerini ihmal etmeyin
Ben sunu cok merak ettin o kadinla gorusuyormusunuz

Zaten çok tuhaf bir kadındı ya. Şimdi rastlantıları uğursuzluğa yormaktan hoşlanmam ama bu kadın bir arkadaşın arabasına binmişti. Daha yeni alınmış araba. Kadın içindeyken kaza yaptı. 2. günlükken hem de. Mesela kendi arabasını hep aynı yere park eder. Park ettiği yerin tam üstünde bir balkon var ki saksı dolu ferforje demirler. Herkes uyardı kadını. 1 hafta sonra baktık ki arabanın üzerine çiçekler devrilmiş. Daha anlatamayacağım tonla uğursuzluk. Kadını ve 2 kızını ev sahibi evden atmıştı. Kimse kabul etmedi. Ben kıyamadım ama. Gel ev bulana kadar kal dedim. 1 hafta kaldı başıma gelmeyen kalmadı maalesef.

Evet çok haklısın. İlk kızım 2 yaşındayken bağlaçlı cümle kurabiliyordu. Hep karşılaştırma nery diyorum ama mood'um düşüyor düşündükçe. Kaba motor becerileri normal. 3 tekerlekli bisiklet sürüyor. Top oynuyor. Tek ayak üstünde zıplıyor. Bilişsel gelişim de öyle. 20 parçalı puzzle'a geldi şu an. Küplerdenkule yapıyor vs. Aman ne çok anlatıyorum. Hiç sevmiyorum sanki övmek içinmiş gibi her yaptığını anlatmayı. Ama söyleyince sanki 'aa şunu da yapıyor bak' diye kendi kendimi rahatlatıyorum.

cok gecmis olsun cnm ins hicbir sorun olmaz bundan sonraki hayatinda da. gorunuse gore diger her davranisi normal beli gec konusacaktir ki 25 kelime de iyi gorunuyor bu yas icin. 3 yasindan sonra belki halen daha ilerleme olmazsa doktora goturebilirsiniz. birde konusmasi icin abski gibi israr yapiyorsaniz ters tepiyor olabilir, bazi cocoukalr inatci olabiliyor :)
Misafiri bogabilirim su an ayrica, Allah kourusun bebekleri, misafirlikte bebekleri kocagima almamaya devam edicem sanirim, cok yerinde bir davranismis benimki.

Iste sirf böyle şeyler yüzünden nasip olursa bebeğim dünyaya geldiğinde nerelere saklasam, hangi birinden kaçirsam diye düşünüyorum. Hatta babasina bile 5 dk ligina nasil vericem emanet edicem diye endişeler yaşiyorum :KK43: senin adina çok üzüldüm hele kadinin o pişkin hareketlerine deli oldum.
Yalniz kizinin anlattiğin kadariyla endişe duyulacak bi tarafi yok, şükür. Sadece hala o olayin içinden çikamadiğin için kizindaki her şey eksik veya anormalmiş gibi geliyor olabilir birazcik daha iyimser düşün olmadi zaten kizin için uzmandan destek alirsin. Geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun .sizi yanıltmak istemem umarım problem yoktur sadece şöyle söyleyin Babaannem düşüp beyin kanaması geçirdi başka hiçbir sknt hastalığı daha önce yoktu beyn kanamasından sonra konuşma merkezinde darbe olduğu için konuşamyr tek tük kelime tabi bizde durum farklı pek kendinde olmadığı için tedavi edemedik isterseniz peşini bırakmayın en azından iki uç doktora gosterinn iciniz rahat olsun .umarım normaldir herşey dualarim cocugunuzla

Hepinize merhaba..İki kızım var. Büyüğü 7,5 küçüğü 2,5 yaşında. Sorunum şu ki küçük kızım yaşına uygun seviyede konuşamıyor. Ne var bunda, zaten bu sorunla ilgili açılmış pek çok konu var diyebilirsiniz. Bizim sorunumuz kızım 6 aylıkken misafirimizin kucağından (kadın ayaktayken) yere çakılmasıyla başladı. Önce düştüğünü söylemedi ama çığlık çığlığa ağlamasını açıklayamayınca kolunun üzerine düştüğünü söyledi kadın. İnandım tabii. Ama soğuk kanlılıkla kolunu kontrol ettim normal görünüyordu ama kızım bir türlü susmuyordu. Çocuğu kaptığım gibi Maslak'taki o 'ünlü' hastaneye götürdüm. Bebek ve travma olduğunu anlayınca acile almak istemediler, yatış vermek istemediler. Baktılar ısrar ediyoruz size yatak veremeyiz, şu özel hastaneye yönlendirelim dediler. Kabul etmedik. İnanın çocuk hava alsın biraz diye kafeteryaya göndermeye çalıştılar bizi. Sırf kötü bir şey olursa acil sınırlarında olmadı çıkış yapmışlardı demek için. Sonuç olarak kızımın kafa tasında kırık ve başlamış bir beyin kanamasını tespit ettiler. 2 gün hastanede kaldık. Tam üç kez tomografi çekildi (aldığı radyasyonu tahmin edebilirsiniz). 2 beyin cerrahı kızımı gördü, neyse ki kanama devam etmedi dediler. Ama tetikte olmalısınız, sürekli izlemelisiniz diyerek çıkış yapmamızı söylediler söylemesine ama koskoca hastane kimliğimizi vermemize rağmen giriş yapmamış. Sırf hastanede ölüm oranları yükselebilir diye..

Kızımızı bu süreçten sonra 2 kez daha farklı beyin cerrahlarına götürdük. En son gittiğimiz çok babacan bir doktordu. 'Çocuklar artık yavruyu yormayın bu kadar. Anormal bir şey olmazsa artık getirmeyin' dedi. Ama tabii ki de neyin olacağının ya da olmayacağının garantisini veremeyeceğini, ilerde epilepsi, migren vs gibi sorunlar çıkabileceğini söyledi. Belki de hiçbir sorun yaşamayacak dedi.

Kızım 11 aylıkken yürüdü. Tüm komutları anlıyor, uyguluyor. Ancak şu an yaklaşık 25 kelime ile konuşabiliyor. Daha yeni yeni 'anne bak fu' diyor. Evet bireysel farklılıklar var, belki başka alanlarda ilerdedir diyeceksiniz ama içim içimi yiyor. Acaba bu beyin kanamasıyla alakalı bir problem mi bu geç konuşma durumu. Bu olay benim en hassas noktam. Kimseye anlatamıyorum. O anı tekrar yaşıyorum çünkü. Bir dil terapisti ile görüştüm. 3 yaşına kadar izlememizi söyledi. Beyin cerrahına götürsem yeniden tomografi ya da MR. Şu an karma karışığım. Acaba bekleyerek geç mi kalıyorum?

Merhaba durumunuza çok üzüldüm çok geçmiş olsun,misafir olacak bir de bilerek kucağından atmadı ya ne olursa olsun bebeğinizin kafasını çarptığını size söylemesi lazımdı. Çok şükür ki bebeğiniz sağlıklı. Diğer kızınız ne Zaman konuşmuştu acaba? Genelde çocuklarda genetik oluyor konuşmaya başlama, benim 3 tane çocuğum var mesela hemen hemen aynı Zaman'da yürüyüp konuştular.Mesela benimkilerin konuşması cümle kurma bazında yani pek erken olmuyor onu biliyorum. Şu anda en küçüğüm 1,5 yaşında cümle kurmuyor tek kelime söylüyor yalnızca, yaşıtları iki kelimeye geçse dahi bizim için normal bir durum olduğunu biliyorum. Her bebeğin gelişim süreci farklı oluyor. Siz de büyük kızınızla kıyaslayabilirsiniz aslında. Arada çok fark var mı?

İstanbulda Yeditepe Hastanesi kesinlikle .
Çocuk beyin cerrahisinde ekol orası .
Gazi yasargil bey de orada. Türkiyede daha iyisi yok bu bölümün .
İnanın tüm eminligimle söylüyorum

Tanidigim kadinin kizi 11 . Ayda 3 yasina giriyo ve sadce anne baba su ve abisinin adini biliyo bizim söylettiklerimizide tekrarlamiyor doktoru normal 4 yasina kadar bekleyin zaman verin demisti

Yalniz o kadina cok pis kinlendim Ulan es kadar bebeyi düsürüp birde söylememk nedir ya bise olsaydi khpe :KK11::KK11:

Geçmiş olsun yaşadığı olay için gerçekten çok üzüldüm
Böyle durumlarda fakülte hastanelerinden başka hiçbir yere gidilemmeli
İstatistik durumundan dolayı kabul etmez ve doğru düzgün ilgilenmezler
Yine kontrolden gecırmek ıstıyorsanız bulunduğu şehirdeki fakulte hastanesının ana bilim dalı başkanına götürün
Ücreti daha fazla oluyor ama inanın buna değer
Konuşma zorluğunun düşmesiyel alakalı olduğunu sanmıyorum
Okuduğum makalelere vs göre konuşma merkezinde hasar varsa ya hiç konuşamama yada kekeleme şeklinde ortaya çıkar diye biliyorum
Epilepsi riski yüksek çocuğu bunaltaöadan takip edin kas kasılması sabit bakma uykuda sıçrama kelime tekrarları aşırı göz seyirmeleri gibi auraları olur bunları takip edin
Dil terapistine yeğenimi götürmüştük bizde üç yaşdan sonra başlıyorlar
Umarım gerek kalmaz geç konuşan çocuklar oldukça fazladır belki öyle bir durumdur

Benim kiz 16 aylik hic bise söylemiyo anne baba Mama hicccc bise bende zaman veriyorum her cocuk farkli

Evet o ayrı hikaye. Evden eşofmanla çıkmıştım hastaneye giderken. Gece kızımı eşime bırakıp üstümü değiştirmeye geldim. Kadın gitmemiş oturmuş kahve içiyor bizim evde. Sinir oldum ama hiç sesimi çıkarmadım. Ertesi gün yolcu ettim. Bir daha ne aradı ne sordu. Beyin kanamasını duydu ya 'olmaz canım o bebek. Bebekler güçlü olur' diyor. Ya öldü mü kaldı mı bu çocuk diye bile aramadı.

zikkimin kokunu cehennemin dibi icsin,uyuz..
kesin cocuktur bu duse kalka buyur diye hic vicdan yapmamistir Allahin cezasi..
iciniz rahat edecekse baska doktorlar deneyin ama bence zaman verin cunku diger becerileri gayet normal.
benim oglumda 3 yasina girecek,2 dil ogreniyor ve hala tam olarak konusmuyor,kelimeleri tekrar ediyor,iki kelimelik cumleler kuruyor..ben uzerine gitmiyorum cunku 4/5 yasina kadar yolu var diyorlar.
bide buyuk kizinizla hic kiyaslamayin kucugu.
ben 8 aylikken oturdgum yerden bicirdayip konusmaya baslamisim hatta ilk kelimem DIDAT -imdat :halay:
ama kardesim nerdeyse 2 yasinda anca kelimeleri soylemeye baslamis.
her cocuk farkli.
cok gecmis olsun.

Cok gecmis olsun. 11 aylik yürüme erken sayilir. Bana konusmasi da normal geldi. Insallah saglikla büyüsün evladiniz

Back
X