• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyin kanaması ve geç konuşma

Evet çok haklısın. İlk kızım 2 yaşındayken bağlaçlı cümle kurabiliyordu. Hep karşılaştırma nery diyorum ama mood'um düşüyor düşündükçe. Kaba motor becerileri normal. 3 tekerlekli bisiklet sürüyor. Top oynuyor. Tek ayak üstünde zıplıyor. Bilişsel gelişim de öyle. 20 parçalı puzzle'a geldi şu an. Küplerdenkule yapıyor vs. Aman ne çok anlatıyorum. Hiç sevmiyorum sanki övmek içinmiş gibi her yaptığını anlatmayı. Ama söyleyince sanki 'aa şunu da yapıyor bak' diye kendi kendimi rahatlatıyorum.
Tv izleme sıklığı nedir dil gelişimini olumsuz etkiliyor tv tablet pc başında vakit geçirmek

Hayır. Aklıma bile gelmedi. Zaten özel hastanede öyle sorgu sual olmuyormuş.ama devlet hastanesinde özellikle kız bebek kafa travmalarında kasıttan şüphelenildiği için hemen polis kapıda bitiyormuş. Ne diyeyim canım çok yandı. Buna rağmen tek kötü söz etmeden gönderdim evimden. En azından arayıp özür dileseydi bari diyorum.
Ya yine fazla hoşgörülü davranmissiniz allah kimsenin başına vermesin insan kafayı oynatir bu da ayrı bir travma cidden de.
Kızınız için yaşına uygun eğitici kitaplar var. Onları kullanıyor musunuz mesela renkleri hayvanları tanıtıyor resimli kitaplar resmi tekrar gosterdiginizde hatırlıyor öğreniyor falan denediniz mi bu oyunu

Gecmis olsun... Benim kizimda yeni yeni konusmaya basliyor.. Neyin ne oldunu, bir yerlere gitip orda neler yaptini kısa kısa cumlelerle anlatiyor.. 2013 mayıs dogumlu.. Yani 3 yasini gectikten sonra basladi.. soyledigim cocuk sarkilarini dile getirdi bugun, okadar şaşırdım ve sevindimki. Suan kiziniz yedekliyordur beginine ondan sonra goreceksin birden dilenecek insallah :KK66:

Tv izliyormu acaba cocugunuz? Bide 25 kelime hic de fena degil bence esimin yegenide 2 aylikken dusurulmus beyin kanamasi gecirmis cocuk cin gibi ama cok fazla tv izlettirildigi icin gec konustu

Cok geçmis olsun henüz küçük cnm sıkıntı yapma nekadar çok kisiyle iletisim halınde olursa okadar kelime artar. Bide adım adım die bi dergi var çok ise yarıyor

İnşallah öyledir. Aslında o doktor da riskleri söyledi. Ama sürekli bu stresle yaşayamazsınız dedi. Şu an sadece izliyorum maalesef.
Çok gecmiş olsun, umuyorum yavrunuz yaşadığı sağlık sorunu yüzünden konuşma sorunu yaşamıyordur, her çocuk hemen bülbül kesilmez, sizi rahatlatacaksa eğer burada bir komşumun kızı var kızınızla ay farkı vardır en fazla, henüz sadece anne baba diyor, çoğu istediğini işaretle anlatıyor, gayet sağlıklı bir çocuk ama belli ki geç konuşacak, sizin kızınız cümle kurabiliyor anladığım kadarıyla, yürüme, komutları anlama sorunu yok, siz gözlemlemeye devam edin, doktorlarınızla görüşün ama içinizi de bunaltmayın bence.

Allahım şifa versin minik yavrunuza inşaallah düşündüğünüz gibi birşeyi yoktur :KK36:

Kıyamam ben o yavruya...
Allah'ım anasına-babasına bağışlasın şu fani dünyadaki tüm bebeleri, yolları açık olsun inşallah hepsinin.
Hiç anladığım bir konu değil de bir an gözümde canlandı, içim acıdı.
Tez zamanda şifa bulursunuz inşallah.

Hepinize merhaba..İki kızım var. Büyüğü 7,5 küçüğü 2,5 yaşında. Sorunum şu ki küçük kızım yaşına uygun seviyede konuşamıyor. Ne var bunda, zaten bu sorunla ilgili açılmış pek çok konu var diyebilirsiniz. Bizim sorunumuz kızım 6 aylıkken misafirimizin kucağından (kadın ayaktayken) yere çakılmasıyla başladı. Önce düştüğünü söylemedi ama çığlık çığlığa ağlamasını açıklayamayınca kolunun üzerine düştüğünü söyledi kadın. İnandım tabii. Ama soğuk kanlılıkla kolunu kontrol ettim normal görünüyordu ama kızım bir türlü susmuyordu. Çocuğu kaptığım gibi Maslak'taki o 'ünlü' hastaneye götürdüm. Bebek ve travma olduğunu anlayınca acile almak istemediler, yatış vermek istemediler. Baktılar ısrar ediyoruz size yatak veremeyiz, şu özel hastaneye yönlendirelim dediler. Kabul etmedik. İnanın çocuk hava alsın biraz diye kafeteryaya göndermeye çalıştılar bizi. Sırf kötü bir şey olursa acil sınırlarında olmadı çıkış yapmışlardı demek için. Sonuç olarak kızımın kafa tasında kırık ve başlamış bir beyin kanamasını tespit ettiler. 2 gün hastanede kaldık. Tam üç kez tomografi çekildi (aldığı radyasyonu tahmin edebilirsiniz). 2 beyin cerrahı kızımı gördü, neyse ki kanama devam etmedi dediler. Ama tetikte olmalısınız, sürekli izlemelisiniz diyerek çıkış yapmamızı söylediler söylemesine ama koskoca hastane kimliğimizi vermemize rağmen giriş yapmamış. Sırf hastanede ölüm oranları yükselebilir diye..

Kızımızı bu süreçten sonra 2 kez daha farklı beyin cerrahlarına götürdük. En son gittiğimiz çok babacan bir doktordu. 'Çocuklar artık yavruyu yormayın bu kadar. Anormal bir şey olmazsa artık getirmeyin' dedi. Ama tabii ki de neyin olacağının ya da olmayacağının garantisini veremeyeceğini, ilerde epilepsi, migren vs gibi sorunlar çıkabileceğini söyledi. Belki de hiçbir sorun yaşamayacak dedi.

Kızım 11 aylıkken yürüdü. Tüm komutları anlıyor, uyguluyor. Ancak şu an yaklaşık 25 kelime ile konuşabiliyor. Daha yeni yeni 'anne bak fu' diyor. Evet bireysel farklılıklar var, belki başka alanlarda ilerdedir diyeceksiniz ama içim içimi yiyor. Acaba bu beyin kanamasıyla alakalı bir problem mi bu geç konuşma durumu. Bu olay benim en hassas noktam. Kimseye anlatamıyorum. O anı tekrar yaşıyorum çünkü. Bir dil terapisti ile görüştüm. 3 yaşına kadar izlememizi söyledi. Beyin cerrahına götürsem yeniden tomografi ya da MR. Şu an karma karışığım. Acaba bekleyerek geç mi kalıyorum?
Çok geçmiş olsun canım hiç dert etme benden 1 yaş küçük erkek kardeşim de 10 metreden beton zemine kafa üstü çakılmıştı herşeyi anlıyor ama konuşamıyordu.Annem özgüven gelsin diye bakkala falan yollardı küçükken kağıtta yazmazdı yarım yamalak anlatır alır gelirdi herşeyi.
Mesela kibrit diyemezdi eliyle kibrit işareti yapıp çıspıs derdi ;) su demezdi Hüüpde Hüüpde derdi. İlkokula kadar böyle devam etti okulda epey zorlandı 1. Sınıfı geçemedi okumayı çözmesi epey zaman aldı vs. annem çok ilgilendi özel öğretmen tutular ilkokul 1. Sınıfı tekrar okuduğu için öğretmeni değişmişti Allahtan muhteşem ilgili bir öğretmene denk geldi o kadın Allah razı olsun kardeşimle çok ilgilendi kardeşim evde anne ve babamın okulda öğretmenin ilgisiyle epey yol aldı.İlkokulu hiç kalmadan bitirdi Ortaokul 2. Sınıfta epey konuşuyordu sadece içine kapanık ve utangaçtı.
Öyle öyle kardeşim kabak çiçeği gibi açıldı.Şu anda 38 yaşında ve elektronik teknisyeni veeee bülbül gibi şakıyor çok girgin sohbetçi insancıl çok efendi kibar mükemmel bir insan oldu.
Annem kardeşime ayrıcalık yapmadı onunla bizimle ilgilendiği gibi ilgilendi.Onu dinledi onunöa konuştu üzüntüsünü belli etmedi sanki herşey yolundaymış gibi davrandı. Yeri geldi arkadaşlarıyla oynarken ters düştü ama annem asla müdahale etmedi.Kendi sorunlarını kendisinin halletmesini bekledi.Velhasıl canım herşey çok daha güzel olacak biraz sabır ve metanet tamammı? ;)

Benim eşimin babası beyninden ameliyat olmuştu necmettin pamir olmalı doktorun adı çok iyi bir doktordu ölecek denilen adamı 6 yıl daha yaşattı türkiye için büyük bir şans ona bir göstersen. o düşüren şahsın allah belasını versin madem tutamıyorsun ne eline alırsın o çocuğu pislik.okurken sinir oldum .
Necmettin hoca müthiştir. Randevu alabilirseniz gidin. Çok geçmiş olsun. İnşallah migren bile olmaz kuzucuk

Cok gecmis olsun ,allah size peugamber sabri vermis ,ben olsasm kesin bir yerine bisi yapardim o misafirin ,
Anladigim kadariyla istanbuldasiniz ,
Konusma ve ilerisdi terapi icin Capa tip cocuk bolumu gercekten iyi sonuclar aliyor ,
Beyin cerrahi icin ise marmara tip ozellikle gelisimsel (cocuk ve gencte ) beyin cerrahinde cok iyiler ,
O meshur bazi arkadaslarin adini verdigi necmettin pasmir hoca eskiden marmarada bolumbaskaniydi
Son 15 senedir ,o meshur sizinde gittiginiz hastanede herm ortak hem hoca ,
O yuzden perk itibar etmeyin
Allah kolaylik versin ,iyi dileklerim siz ve bebeginizle

Evet o ayrı hikaye. Evden eşofmanla çıkmıştım hastaneye giderken. Gece kızımı eşime bırakıp üstümü değiştirmeye geldim. Kadın gitmemiş oturmuş kahve içiyor bizim evde. Sinir oldum ama hiç sesimi çıkarmadım. Ertesi gün yolcu ettim. Bir daha ne aradı ne sordu. Beyin kanamasını duydu ya 'olmaz canım o bebek. Bebekler güçlü olur' diyor. Ya öldü mü kaldı mı bu çocuk diye bile aramadı.
Ay yolarim oyle misafiri...
Cocugun canina kasdetmis resmen...
Tepe ustu cakilan cocugu kolunun uzerine dustu deyipte gecistirmek niye...
Allah korumus yavrunu bacim...
Cok cok gecmis olsun ...
Umarim ilerleyen zamanlarda bir hasar birakmaz Rabb'im sifa versin ♡
Bu arada benimde 28 aylik oglum var ...
Inan 20 yi gecmez kelime sayisi...
Isigi ac... anne fu ver... gibi cumleler kurar o kadar...
Doktorumuz oldukca normal dedi...
Dediklerimizi anliyor ve komutlarimizi yapiyor sukur...

hiç korkmayın bebeklerı melekler koruyor, kardesım 4 aylıkken beşikten düşürdüm kafa üstü, annem babam hastaneye göturdu travma odasına falan alınmıs kafasında ezıkler vardı sızıntı var demısler vs, annem babam olecek oğlum dıye agladı durdu, sehır dısından dayımlar falan geldıler, annem beni görmek istemiyordu teyzemlerde kaldım ben bır hafta, doktorlar ılerde ınme gecırebılır, yok koku duyma görmede sorun olabılır demıstı annmeler yas tuttu resmen hıc korkmayın, suan kardesım 11 yasında çok şukur bırseyı yok, komsunun oğluda balkonda kucaktan fayansa çakılmıstı, bırsey olmamıstı hıc korkmayın, geçmiş olsun bu arada
Maalesef melekler korumuyor bebekleri.. Her yıl yüzlerce bebek ev kazasından hayatını kaybediyor. Biz yine şanslıyız ki kızımızı Allah bize bağışladı.

Hem anlıyor hem konuşuyor dil merkezinde hasar olsa anlasilirdi bence de doktorun dediği gibi her anne gibi takip edin ama içiniz rahat olsun.. benim de migrenim var sebep olacak bişey yaşamadım sadece var.. ilerde neler olur kime olur hiç kimse bilmiyor.. Sağlıklı çocuğunuz inş bi sorun da çıkmayacak.. 25 kelime bu arada çok iyi..
Ben de onu düşünüyorum.. Gelişim alanlarındaki herhangi bir gerilik diğerini de etkiler diye biliyorum. Yani zedelenen bölge sağ kulak üzerindeki bölge anlatabilmişimdir umarım. Zedelenme sadece dil gelişimini etkiler mi diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.

Ben pek anlamam ama yegenim de 2 yasinda daha yeni yeni konusmaya basladi genetikmis ama gayet saglikli bi sorun yok sizin durum farkli ins bise yoktur
Evet canım sadece konuşmada gerilik olsa bireysel hız diyeceğim ama bizim bir de kafa içi travmamız var maalesef.

Seni çok iyi anlıyorum. Benim de bebeğim ciddi bir ameliyat geçirdi ve ben şu an iyi olmasına rağmen gelecekte buna bağlı bizi ne bekliyor hiç bilemiyorum. Endişe içindeyim.
Kızına gelecek olursak bence yaşına göre normal görünüyor. Hiçbir şey yaşamamış bir çocuk bile daha az konuşabilir. Bence de biraz daha beklemelisiniz. Umarım hiçbir sorun yaşamazsınız.
Siz de bu süreci sorunsuz atlatır, endişelerinizden kurtulursunuz umarım. Bir zaman makinesi olsa da 2 sene ileriye gidip kızımın konuşup konuşmadığını görsem başka hiçbir şey istemem inan. Belirsizlik mahvediyor beni.

Tv izleme sıklığı nedir dil gelişimini olumsuz etkiliyor tv tablet pc başında vakit geçirmek
Güzel bir noktaya değinmişsiniz. Büyük kızımızdan dolayı evde 1 saat önceden belirlediğimiz çizgi filmler izlenir bizim evde. Küçük kızımızı uzak tutmaya çalışırız elimizden geldiğince. Ancak bakıcımıza yasak koymamıza rağmen, TV izlettiğini fark ettik. Büyük kızım TV'yi zaplarken bir çizgi filmin kapanış müziği vardı, bizim ufaklık sonraki çizgi filmin adını söyleyiverdi. Sırayı ezberlemiş yani. Ertesi gün bakıcının işine son verdik. Şu an yeni bir bakıcıyla devam ediyoruz. Sabah evden çıkarken uydu cihazının kartını cüzdanıma koyuyorum. Böylelikle sınırlayacağız umarım.

Cok geçmis olsun henüz küçük cnm sıkıntı yapma nekadar çok kisiyle iletisim halınde olursa okadar kelime artar. Bide adım adım die bi dergi var çok ise yarıyor
Evet büyük kızımız için aboneydik o dergiye. 36 aydan itibaren tavsiye ediliyor diye biliyorum ama tekrar kontrol edeyim. Teşekkürler hatırlatma için.

Bence biraz bekleyin yani o yas grubunda gec konuşan var ve dediğiniz 25 kelimeyi demeyen var... oğlum 25 aylik herşeyi konuşuyor ama aynı yaş grubunda bazi arkadaşları ikili üçlü kelimelere geçmedi...tabiki olay farkli ama komutlari aliyor ,yapıyor .. bu arada cok geçmiş olsun el kadar bebeği düşürüyorsun kolu diyorsun nasıl insanmis hadi hic götürmeseydiniz cok üzücü insallah herşey normal ilerler... birde kitap okuyun bol bol 4 aylikken başladık baya faydası oldu. Oyun gruplarına götürün onunda faydasını gördük

Her ne kadar çok hoşlanmasa, çabuk sıkılsa da kitap okumaya çalışıyorum. Şarkı açıp birlikte söylüyoruz mesela yavrum ya çılgınca bağırıyor ya da dudaklarını kıpırdatıyor. Şu sesli aktivite masalarından da aldık bakalım. Ama 2 çocuk olunca tüm ilgimizi ufaklığa ayıramıyoruz maalesef. Hele ki ablası 1. sınıf olduğu için yeterince ilgilenemedik belki de.

Back
X