• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyin kanaması ve geç konuşma

Benim kardeşim 3.5 yaşında birden konusmaya başlamış o Zaman kadar tek tük kelime. Dayım da çocuk cerrahı. Annem ağla ağla gidiyormuş dayıma oda diyormuş konusmaya başlayınca sussun dersin diye şaka yapıyormuş. Kardeşim 3.5 yaşında konustu ama simdi üniversite sınavında 700. Oldu Bilkent hukuk 3. Sınıfta herhangi bir zeka problemi yok fazla zeki olması dışında :) kızım 2 yaşında hikaye anlatacak kadar konuşuyordu komşumun oğlu sadece anne baba diyordu şimdi ikisi de 3 yaşımda kızım hala çok güzel konuşur komşunun oğlu da epey ilerletti. Ben bi sorun olduğunu düşünmüyorum içini rahat tut.

Evet, anne gel, baba git vs sayılır dimi bunlar, 10a kadar ingilizce türkçe sayıyo kendi öğrendi,renklerin bazıları vs
Masallah sayiliyo tabi benim kziimda 2li cumle kurmuyo hic. 35e yakin kelime kullaniyor. Sayi saymasi falan yok henuz biz sayarken iki diyor sadece renkleri de henuz bilmiyor. Surekli anlatiyorum hafizasinda bi yerlerde ama ne zamn dile dokecek bakalim

Misafir kadına bende çok sınır oldum. Çok gecmiş olsun doktorun dediği gibi 3 yaşına kadar gözlemleyin blki bu olayında etkisi vardır belki doğustandır konusma sorunu, benim yığenımın oğlu 4.5 yasına kadar tek tük konustu gec konusmaya basladı, yınede televızyon çocukların konusmasını etkiliyor diye okumustum saatlerce izlemesin.

Çok geçmiş olsun, ne denir bilemedim o düşme konusunda, en iyisi yorum yapmayayım:sinirli: kazadır olur ama insan saklamaz, saklamazki müdahale edilsin.... Off..

Bu olayı göz ardı edersek belki de sadece biraz geç konuşacaktır, hiçbir sorun yoktur.
Benim de 27 aylık kızlarım var, baya konuşuyorlar. 25 kelimeden fazladır.
Ama 32 aylık yeğenim var henüz yeni yeni cümle kuruyor 2 kelimelik. Üstelik hiçbir sağlık sorunu yok. Tembellik ediyor.
Belki sadece öyledir sizinki de..
İnşallah öyledir.
Allah korusun tüm yavruları.

O babacan doktorunuza güveniyorsanız bir süre daha bekleyin sonra gerek kalırsa gidersiniz nörolojiye.

Geçmiş olsun dualarimiz sizinle bebeğiniz le olsun ...Travma konusunu bilemem ama benim evladiniz yaşında yeğenim var bırakın 25 kelime on kelime yok daha....şimdi ben düşündüm biz mi geç kalıyoruz diye ....

Evet o ayrı hikaye. Evden eşofmanla çıkmıştım hastaneye giderken. Gece kızımı eşime bırakıp üstümü değiştirmeye geldim. Kadın gitmemiş oturmuş kahve içiyor bizim evde. Sinir oldum ama hiç sesimi çıkarmadım. Ertesi gün yolcu ettim. Bir daha ne aradı ne sordu. Beyin kanamasını duydu ya 'olmaz canım o bebek. Bebekler güçlü olur' diyor. Ya öldü mü kaldı mı bu çocuk diye bile aramadı.
Ağzım açık kaldı pişkinliğine Allah'a havale ediyorum ama ne bilim şiddete karşıda olsam ağız burun dalasım geldi şu an çok geçmiş olsun

Cok geçmiş olsun. Yaşadıklarınıza cok üzüldüm. Kim bilir siz neler yaşadınız.
Benimde aynı yaşlarda kızlarım var.
Kızınızda herhangi bir geri kalma durumu görmedim anlattıklarınıza bakılırsa. Benim 2,5 yaşındaki kızımda tek tük konuşuyor aynı anlattıklarınız gibi.
Bazı çocuklar geç konuşur bide kıyaslamamak lazım cocukları bende farkında olmadan yapıyorum ama her çocuğun gelişimi farklı.
Biraz daha beklemekde fayda var gibi.

Masallah sayiliyo tabi benim kziimda 2li cumle kurmuyo hic. 35e yakin kelime kullaniyor. Sayi saymasi falan yok henuz biz sayarken iki diyor sadece renkleri de henuz bilmiyor. Surekli anlatiyorum hafizasinda bi yerlerde ama ne zamn dile dokecek bakalim

Şimdiki çocuklar genel olarak geç konuşma eğiliminde zaten, uyaran çok çünkü

hiç korkmayın bebeklerı melekler koruyor, kardesım 4 aylıkken beşikten düşürdüm kafa üstü, annem babam hastaneye göturdu travma odasına falan alınmıs kafasında ezıkler vardı sızıntı var demısler vs, annem babam olecek oğlum dıye agladı durdu, sehır dısından dayımlar falan geldıler, annem beni görmek istemiyordu teyzemlerde kaldım ben bır hafta, doktorlar ılerde ınme gecırebılır, yok koku duyma görmede sorun olabılır demıstı annmeler yas tuttu resmen hıc korkmayın, suan kardesım 11 yasında çok şukur bırseyı yok, komsunun oğluda balkonda kucaktan fayansa çakılmıstı, bırsey olmamıstı hıc korkmayın, geçmiş olsun bu arada

Hepinize merhaba..İki kızım var. Büyüğü 7,5 küçüğü 2,5 yaşında. Sorunum şu ki küçük kızım yaşına uygun seviyede konuşamıyor. Ne var bunda, zaten bu sorunla ilgili açılmış pek çok konu var diyebilirsiniz. Bizim sorunumuz kızım 6 aylıkken misafirimizin kucağından (kadın ayaktayken) yere çakılmasıyla başladı. Önce düştüğünü söylemedi ama çığlık çığlığa ağlamasını açıklayamayınca kolunun üzerine düştüğünü söyledi kadın. İnandım tabii. Ama soğuk kanlılıkla kolunu kontrol ettim normal görünüyordu ama kızım bir türlü susmuyordu. Çocuğu kaptığım gibi Maslak'taki o 'ünlü' hastaneye götürdüm. Bebek ve travma olduğunu anlayınca acile almak istemediler, yatış vermek istemediler. Baktılar ısrar ediyoruz size yatak veremeyiz, şu özel hastaneye yönlendirelim dediler. Kabul etmedik. İnanın çocuk hava alsın biraz diye kafeteryaya göndermeye çalıştılar bizi. Sırf kötü bir şey olursa acil sınırlarında olmadı çıkış yapmışlardı demek için. Sonuç olarak kızımın kafa tasında kırık ve başlamış bir beyin kanamasını tespit ettiler. 2 gün hastanede kaldık. Tam üç kez tomografi çekildi (aldığı radyasyonu tahmin edebilirsiniz). 2 beyin cerrahı kızımı gördü, neyse ki kanama devam etmedi dediler. Ama tetikte olmalısınız, sürekli izlemelisiniz diyerek çıkış yapmamızı söylediler söylemesine ama koskoca hastane kimliğimizi vermemize rağmen giriş yapmamış. Sırf hastanede ölüm oranları yükselebilir diye..

Kızımızı bu süreçten sonra 2 kez daha farklı beyin cerrahlarına götürdük. En son gittiğimiz çok babacan bir doktordu. 'Çocuklar artık yavruyu yormayın bu kadar. Anormal bir şey olmazsa artık getirmeyin' dedi. Ama tabii ki de neyin olacağının ya da olmayacağının garantisini veremeyeceğini, ilerde epilepsi, migren vs gibi sorunlar çıkabileceğini söyledi. Belki de hiçbir sorun yaşamayacak dedi.

Kızım 11 aylıkken yürüdü. Tüm komutları anlıyor, uyguluyor. Ancak şu an yaklaşık 25 kelime ile konuşabiliyor. Daha yeni yeni 'anne bak fu' diyor. Evet bireysel farklılıklar var, belki başka alanlarda ilerdedir diyeceksiniz ama içim içimi yiyor. Acaba bu beyin kanamasıyla alakalı bir problem mi bu geç konuşma durumu. Bu olay benim en hassas noktam. Kimseye anlatamıyorum. O anı tekrar yaşıyorum çünkü. Bir dil terapisti ile görüştüm. 3 yaşına kadar izlememizi söyledi. Beyin cerrahına götürsem yeniden tomografi ya da MR. Şu an karma karışığım. Acaba bekleyerek geç mi kalıyorum?
Can'ım inş değildir bizim ailede geç konuşuyor babam 7 yaşında konuşmuş şimdi bülbül gibi bir yaşlı ;) inş geçer Can'ım bülbül olur yavru

Hem anlıyor hem konuşuyor dil merkezinde hasar olsa anlasilirdi bence de doktorun dediği gibi her anne gibi takip edin ama içiniz rahat olsun.. benim de migrenim var sebep olacak bişey yaşamadım sadece var.. ilerde neler olur kime olur hiç kimse bilmiyor.. Sağlıklı çocuğunuz inş bi sorun da çıkmayacak.. 25 kelime bu arada çok iyi..

Yegenim 5 yaşında ama hala doğru düzgün konuşamıyor ve biz de anlamıyoruz. Böyle şeyler olabilir sıkmayin canınızı

Coook gecmis olsun
hepimizin cocugu ister istemex oldukca dusmustur
ogullarim manyak carptigi zamanda olmustur kafayi.
iste Allah koruyo dedigimiz olay
ama sizin malesefki sonucu pek iyi olmamis
sunu soyleyebilirim cocuklarda konusma yetenegi cocuktan cocuga degisir ust kat komsumun oglu 4.5yadinda anca basladi ucundan bucagi dan
bikac arkadasinkide oyle sıkınti yapma
o daha bebek dokulari kendini cabuk iyilestirecektir
acilll sifalar

O pis boğaz kadını şikayet etseydiniz keşke

Ben korkuma tutamam bebekleri.düşer eder diye

İnşallah bişeyi yoktur.

Allah kimseye evlat acısı vermesin, geçmiş olsun.Daha iyi doktorlar mutlaka vardır, işin peşini bırakmayın, o kadınıda dava edin.Yalancı oldugu için.

Çok geçmiş olsun canım gerçekten çok zor hele ki başka yabancı birinin dikkatsizliği yüzünden böyle olması gerçekten çok sinir bozucu. Şimdi benim abimin eşi ikiz bebeklere hamileyken erken doğum oldu. Altıncı ayındaydı hamileliğinin. Bir kız bir de erkek yiğenlerim oldu ve erkek olan erken doğumdan dolayı beyin kanaması geçirdi ve ciğerleride gelişmemişti. Şimdi üç yaşındalar ve maşallah erkek olan yiğeniminde gelişimi her yönden iyi. Beyin kanaması hiç bir iz bırakmadı şükürler olsun. Yaşamaz demişti halbuki doktor okadar sıkıntıya rağmen mucize oldu rabbime binlerce şükür. Lütfen sende üzülme anladığım kadarıyla senin kızınında maşallahı var herşeyi yapıyormuş zaten ki konuşuyor da 25kellime çok iyi bence. Kendi oğlum iki yaşına girecek bu kış daha dıoğru düzgün anne baba demiyor yani.

Ben pek anlamam ama yegenim de 2 yasinda daha yeni yeni konusmaya basladi genetikmis ama gayet saglikli bi sorun yok sizin durum farkli ins bise yoktur

Seni çok iyi anlıyorum. Benim de bebeğim ciddi bir ameliyat geçirdi ve ben şu an iyi olmasına rağmen gelecekte buna bağlı bizi ne bekliyor hiç bilemiyorum. Endişe içindeyim.
Kızına gelecek olursak bence yaşına göre normal görünüyor. Hiçbir şey yaşamamış bir çocuk bile daha az konuşabilir. Bence de biraz daha beklemelisiniz. Umarım hiçbir sorun yaşamazsınız.

Back
X