• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyin kanaması ve geç konuşma

Gecmis olsun.Konusmanin bununla ilgisi oldugunu dusunmuyorum eltimin kizi var 3.5 yasinda gayet saglikli ve akilli.Bana yenge bile diyemiyor dusunun.Doktorun dedigi gibi belki de hicbir sorun yasamayacak.Icinizi ferah tutun,kotuye yormayin.
Buarada bende kucukken yatakta ziplarken tepe ustu cakilmisim ve dilimi yutmusum mosmor olmuşum..Şükür ki birseyim yok insallah cocugunuzunda yoktur...

25 kelime ama aşağı yukarı 10 tanesi net. Diğerlerini bir tek ben anlıyorum. İtti = bitti, deh = at, de = gel vs gibi. Tam kelime çıkmıyor yani.
Benim küçüklüğüm :110: annemler ne dedigimi anlamazmış :110:

Güzel bir noktaya değinmişsiniz. Büyük kızımızdan dolayı evde 1 saat önceden belirlediğimiz çizgi filmler izlenir bizim evde. Küçük kızımızı uzak tutmaya çalışırız elimizden geldiğince. Ancak bakıcımıza yasak koymamıza rağmen, TV izlettiğini fark ettik. Büyük kızım TV'yi zaplarken bir çizgi filmin kapanış müziği vardı, bizim ufaklık sonraki çizgi filmin adını söyleyiverdi. Sırayı ezberlemiş yani. Ertesi gün bakıcının işine son verdik. Şu an yeni bir bakıcıyla devam ediyoruz. Sabah evden çıkarken uydu cihazının kartını cüzdanıma koyuyorum. Böylelikle sınırlayacağız umarım.
Tv nedeniyle geç konuşma 0-3 yaş çocuklar arasında çok yaygın. Ben tvyi sınırlamaktan ziyade tamamen kaldirmanizi öneririm. Tv yerine yapılacak aktiviteleri belirleyin yapılan bir araştırmaya göre bebek zeka gelişim dvdlerinin izlenmesi dahi 3 kat daha az kelime öğrenilmesine neden oluyormuş

Benim kızımda geç konuştu canim. 3 yaşına geldiğinde açıldı konusmasi boyuda uzundu gelen geçen hasta mi diyordu:deli: bence düşme ile alakası yok her çocuğun gelişimi farklı diğer evladınla kıyas yapma .O akraba da ne acımasız:sinirli: çocuk o zaman ağlamasa kimbilir neler olurdu allah korusun hala kahve içiyor birde gel de boğma..çok şükür daha kötü şeyler olabilirdi takipte kalın ama en son ne zaman gittiniz kontrole 6 ay 1 sene?bu zamanlar kadar olduysa götürün tekrar baktirin mr çekilsin çok geçmiş olsun kuzucuga:KK49:

Evet o ayrı hikaye. Evden eşofmanla çıkmıştım hastaneye giderken. Gece kızımı eşime bırakıp üstümü değiştirmeye geldim. Kadın gitmemiş oturmuş kahve içiyor bizim evde. Sinir oldum ama hiç sesimi çıkarmadım. Ertesi gün yolcu ettim. Bir daha ne aradı ne sordu. Beyin kanamasını duydu ya 'olmaz canım o bebek. Bebekler güçlü olur' diyor. Ya öldü mü kaldı mı bu çocuk diye bile aramadı.

Keşke şikayetçi olsaydınız. Bu kadar rahatlığı normal değil. Neyse geçmiş gitmiş mevzu ama hastanenin ölebilir diye almak istemediği bir bebek var ve kadın kahvesini içiyor. Yalan soyluyor. Kadına çok kinlendim.

Evet çok haklısın. İlk kızım 2 yaşındayken bağlaçlı cümle kurabiliyordu. Hep karşılaştırma nery diyorum ama mood'um düşüyor düşündükçe. Kaba motor becerileri normal. 3 tekerlekli bisiklet sürüyor. Top oynuyor. Tek ayak üstünde zıplıyor. Bilişsel gelişim de öyle. 20 parçalı puzzle'a geldi şu an. Küplerdenkule yapıyor vs. Aman ne çok anlatıyorum. Hiç sevmiyorum sanki övmek içinmiş gibi her yaptığını anlatmayı. Ama söyleyince sanki 'aa şunu da yapıyor bak' diye kendi kendimi rahatlatıyorum.
Çok geçmiş olsun,Rabbim size bağışlamış ve siz teşhis koydurmuşsunuz resmen,hastane ayrı bir olay,çocuğu kafa üstü düşürüp kolunun üzerine düştü diyebilen o pervasız,beyinsiz,(çok sinirlendim kadına,tamam kaza olmuştur ama yalan söylemek neyin nesi) kadın apayrı bir olay ama verilmiş sadakanız varmış.
Bu anlattıklarınız gayet yaşına uygun ,hatta belki yaşınin üzerinde doktorunuzu dinleyin,3 yaşını bekleyin derim. Muhtemelen düşmesiyle alakalı bile olmayabilir.

oyyyyy çok üzdün beni ya. inanamıyorum kimsede merhamet vicdan kalmamış. nasıl söylemez çocuğun düşüş şeklini. annemdeyken oğlum düşmüş kafayı çarpmış. bir geldim ki kriz geçiriyor annem kardeşim üzüntüden. çok şükür bişey çıkmadı. sadece kemik şişmiş dendi bize de. benim oğlum 30 aylık anne baba demeye başladı. şu an 33 aylık ne desek söylüyor. o sürece kadar çok sıkıntı yaşadım. herkesin yorumları bitmiyordu. psikolog da gördü. dedi ki komutları algılayan çocuk da sıkıntı yoktur.
bir de Allah korusun çocunuzda beyin kanaması ile ilgili bir sıkıntı kalmış olsa sadece konuşmamayla göstermez kendisini. bunu bir hidrosefali hastası olarak yazıyorum. nöbetleri olur, ya da duymada görme de problem olur. denge bozukluğu olur, anlamada zorluk olur. maşallah sizin çocuk da hiçbiri yok. demek ki benim oğluşum gibi tembel azıcık :KK70:

eğer anlamada güçlük çekmiyorsa, ıh ıh diye dahi derdini anlatabiliyorsa, el kol hareketlerinde sıkıntı yoksa dert etmeyin. ben 3,5 yaşında konuşmuşum. kardeşim 4 yaşında. ablam sekiz aylıkken konuşmaya başlamış. kardeşler bile bu kadar farklı olabiliyor.
kadının yaptığı tam bir pislik hadi elinizden düştü diyelim de insan bi ilgilenir. allah daha acısını göstermesin sizlere..

çok çok geçmiş olsun
İnşallah onunla alakalı değildir
ama 25 kelime gayet de iyi maşallah kuzu ya

Ay
eğer anlamada güçlük çekmiyorsa, ıh ıh diye dahi derdini anlatabiliyorsa, el kol hareketlerinde sıkıntı yoksa dert etmeyin. ben 3,5 yaşında konuşmuşum. kardeşim 4 yaşında. ablam sekiz aylıkken konuşmaya başlamış. kardeşler bile bu kadar farklı olabiliyor.
kadının yaptığı tam bir pislik hadi elinizden düştü diyelim de insan bi ilgilenir. allah daha acısını göstermesin sizlere..
Aynen dediğin gibi anlatıyor. Pandomim sanatçısı mübarek. İnşallah dediğin gibi olur. Ablası oldukça erkek konuştu. Belki de bu yüzden daha da stres yaptım.

oyyyyy çok üzdün beni ya. inanamıyorum kimsede merhamet vicdan kalmamış. nasıl söylemez çocuğun düşüş şeklini. annemdeyken oğlum düşmüş kafayı çarpmış. bir geldim ki kriz geçiriyor annem kardeşim üzüntüden. çok şükür bişey çıkmadı. sadece kemik şişmiş dendi bize de. benim oğlum 30 aylık anne baba demeye başladı. şu an 33 aylık ne desek söylüyor. o sürece kadar çok sıkıntı yaşadım. herkesin yorumları bitmiyordu. psikolog da gördü. dedi ki komutları algılayan çocuk da sıkıntı yoktur.
bir de Allah korusun çocunuzda beyin kanaması ile ilgili bir sıkıntı kalmış olsa sadece konuşmamayla göstermez kendisini. bunu bir hidrosefali hastası olarak yazıyorum. nöbetleri olur, ya da duymada görme de problem olur. denge bozukluğu olur, anlamada zorluk olur. maşallah sizin çocuk da hiçbiri yok. demek ki benim oğluşum gibi tembel azıcık :KK70:
Evet ben de gelişim alanlarındaki bir sıkıntı mutlaka diğerlerini de etkiler diye biliyorum. Ama mantığı bir tarafa bırakıp duygusal yaklaşınca çocuğu kapıp Mr'a götürmemek için zor tutuyorum kendimi. Belki kreş de faydalı olur ama kafamıza göre bakıcı bulunca bir sene daha evde kalmasına karar verdik.

Ay

Aynen dediğin gibi anlatıyor. Pandomim sanatçısı mübarek. İnşallah dediğin gibi olur. Ablası oldukça erkek konuştu. Belki de bu yüzden daha da stres yaptım.

Doktor yasadiginiz sıkıntı ile ilgisi yok dediyse güvenin zamana birakin. Her çocuk her kardes bur olmuyor. Derdini anlatiyorsa hiiic sorun etmeyin ;) cizgi film video vs izliyor mu..

Ma
Doktor yasadiginiz sıkıntı ile ilgisi yok dediyse güvenin zamana birakin. Her çocuk her kardes bur olmuyor. Derdini anlatiyorsa hiiic sorun etmeyin :KK66: cizgi film video vs izliyor mu..
Maalesef eski bakocımızın fazlaca tv izlettiğini fark ettik. Öyle ki kızım bir çizgi filmin bitiş müziğini duyduğunda sonrakinin ne olduğunu söyledi bir defa. Yeni bakıcıyla devam kararı aldık. TV yasak.

Evet ben de gelişim alanlarındaki bir sıkıntı mutlaka diğerlerini de etkiler diye biliyorum. Ama mantığı bir tarafa bırakıp duygusal yaklaşınca çocuğu kapıp Mr'a götürmemek için zor tutuyorum kendimi. Belki kreş de faydalı olur ama kafamıza göre bakıcı bulunca bir sene daha evde kalmasına karar verdik.

çocuğunuz hassas günler geçirmiş ve çok dikkatli davranıyorsunuz haklı olarak. o yüzden kreş tavsiye etmem. çünkü kreşte çocuklar sık sık hastalanıyor. mikrop bitmiyor bir türlü. sırayla tüm çocukları dolaşıyor. o bitmeden yenisi ekleniyor. sizin biraz daha dikkatli davranmanız gerek . zira ben ateşli hastalık sonucu hidrosefali olmuşum. benim oğlum kreşteyken hiç düzelmiyordu.
bakıcı çok daha mantıklı biraz daha büyüsün kuzucuk.

İnşallah öyledir. Aslında o doktor da riskleri söyledi. Ama sürekli bu stresle yaşayamazsınız dedi. Şu an sadece izliyorum maalesef.
Oncelikle cok gecmis olsun.Benim kizim da o yaslarda yasitlarindan geriydi konuşma olarak. Ben otizm suphesiyle (farkli belirtiler de vardi) doktora da götürmüştüm. Normal her cocugun gelisimi farklidir demişti. Oglum da 18 aylik ama henuz baba dışında tek kelime etmiyor.
Bence düşmesiyle alakali bir durum değil. Insallah bir daha hicbir sıkıntı yasamaz kiziniz

Beyin kanamasıyla alakalı bir sıkıntısı olsaydı hiç bir kelime söyleyemezdi diye düşünüyorum. Benim de oğlum var 2,5 yaşında. O da 40 kelime falan söylüyor daha. Komutları anlıyorsa sıkıntı yapmayın konuşmaya başlamış öğrenecektir inşallah çabucak

Evet isteyerek düşürmemiştir ama
gizlemesinin hiç bir şekilde izahı yok.
Sorumsuzluk falan demek çok basit kalır.
Çok büyük geçmiş olsun.

Kelime sayısı hiç az gelmedi bana. Motor becerileri
de iyi diyorsun. Bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama
endişeni anlamıyor da değilim.
Dışarıdan yorum yapmak kolay çünkü.
Bende o kadini istemeden balkondan atardim, hani yanlislikla.. :sinirli::sinirli::sinirli:

Back
X