Beyin yanmasıı

Bir kaç aylık evlilikle zaten nafaka alınmıyor diye biliyorum. Sizden sonra da eğer bir mal varlığı edinmediyse ona da ortak olamazsınız zaten. Ki zaten karsılıklı uyuşmayıp boşanma fikrine sahipseniz para talep etme düşüncesi bile saçma olur.

Kendisiyle para için evlendiğini düşünüyor gibi geldi. Bunu düşündürecek bir hareketin oldu mu acaba? Ya da yanlış mı anladı? Bence son bir kez düzgünce konuşun, boşanma davasını kimin açacağına karar verin. Bana göre sana hakaret eden, seni değersiz görüp aşağılayan insanla evliliği sürdürmemelisin. Canım cicim aylarında bunu yapan ileride neler yapar kim bilir. Dava açmak istiyorsan aç davayı gitsin, süründürmek istiyorsan anlaşmalıya yanaşma.
Kendisi bana değil genel tüm insanlara güvenmiyor, whatsapptan özel şeylerini bile paylaşmaz. Ben de parası olmayan, çalışmayan bir kadın değilim ki parası için evleneyim. Halbuki alacağım bir şey de yok ona rağmen para koparırım diye mi barışalım dedi sonra istemedi onu anlamıyorum. Anlaşmalı boşanalım kabul ettiğimi söyledim hala aksiyon almıyor. Anlamadığım nokta bu.

Ailesinin mal varlığının sizin boşanma davanızla alakası yok. Babası isterse karun kadar zengin olsun adamın üzerinde birşey yoksa özellikle evlilikten sonra edinilen bir mal yoksa siz bunda hak sahibi olamazsınız. Tazminat ve nafaka maaşına bakarak verilir. Bu kadar kurnaz olan bir adamın üzerinde mal olduğunu, maaşının yüksek olduğunu sanmam. Kendisini asgari ücretli bile göstermiş olabilir. Söylediği gibi gerçekten yeni hayatınıza alışamadınız mı?
Yeni hayata alışacak zamanım olmadı. Ev yoktu bir süre kayınvalide evinde kaldım ki onca varlıklarına rağmen bir ev bile tutmadılar. İşimden ayrılmıştım eşim sabahın köründe işe giderken ben dağılan hayatımı düşünüyordum

Adamın sizden kaçırarak bir malı olduğunu sanmıyorum. Hepsi anne babasının üzerinedir.. canı şu an dava açmak ıstemiyor olabilir. Zaten anlaşmalı siz kabul etseniz bile bir yıl dolmadan açılmıyor diye biliyorum anlaşmalı. Bir yılın dolmasını bekliyordur belki. Avukatı bekle demiştir. 1500 tane avukatı varmış sonuçta. Vardır bir bildiği siz çok takılıp düsünmeyin.

Evlilik 1 yili doldurmadan anlasmali bosanma davasi acilamiyor. Sadece cekismeli acilabiliyor. Bu nedenle dava açmamistir.

Adamın sizden kaçırarak bir malı olduğunu sanmıyorum. Hepsi anne babasının üzerinedir.. canı şu an dava açmak ıstemiyor olabilir. Zaten anlaşmalı siz kabul etseniz bile bir yıl dolmadan açılmıyor diye biliyorum anlaşmalı. Bir yılın dolmasını bekliyordur belki. Avukatı bekle demiştir. 1500 tane avukatı varmış sonuçta. Vardır bir bildiği siz çok takılıp düsünmeyin.
1 yıl dolmadan da kılıfına uydurularak 2şer tanıkla dava açılabiliyor, avukatı ona eşin seninle anlaşsa da 1 yıl dolmadan çekişmeliye döndürebilir canı isterse demiş olabilir, ki onda da alabileceğim bir şey olmadığını bildiği halde aksiyon yok

1 yıl dolmadan da kılıfına uydurularak 2şer tanıkla dava açılabiliyor, avukatı ona eşin seninle anlaşsa da 1 yıl dolmadan çekişmeliye döndürebilir canı isterse demiş olabilir, ki onda da alabileceğim bir şey olmadığını bildiği halde aksiyon yok
Eee çekişmeli uğraşmak istemiyordur. Ne demenizi bekliyorsunuz ki? Boşanmak ıstemiyor sizi oyalıyor iki aya döner dememimizi mı? Belki de öyledir. Ama bana pek öyle gelmedi.bilemem.

Kızlar merhaba, ben eşimle daha bir kaç ay önce evlendim. Eşim çok varlıklı bir aileden geliyor. Evlilik hayatımız olmadı sadece nikah kıydık ve anlaşamadık. Anlaşmalı boşanmak istedi ben de kabul ettim fakat ne düzeltmek istedi ne de dava açtı. Ayrılık sebebimiz ise benim olmayan yeni hayata adapte olamamam ve kendisinin benden soğuması. Sizce dava açmama sebebi boşanma korkusu mu, barışmak istediğini söyleyerek beni geri çağırdı fakat sonrasında beni istemedi. Ne yapmalı?
Çekişmeli dava aç avukatina danış ne alabilirsen al
Deli mi ne?Bosanmak icin evlenmiş bu adam :işsiz:

Ailesi beni hiç aramadı. Şöyle ki ailesi ona da karışan insanlar değil bir kere arayıp sormazlar oğullarını. Sadece iş düşünürler. Denemedi ki, kesitirip attı. 15141 tane avukatları varken benden mi bekliyor davayı sizce peki?
Aaaa bunlar baya zenginler avukat sayisina bak ayyy bakanmi buldun basbakanin oglunumu bilmiuorm onlarda bekar kim vardi evlendin bu zenginmis bacim🤭 valla ac cekismeli duygularinla oynanmis sen kafayimi yedin. O senle oynarken iyi ama sen onum cebini dusuneceksin aman parasi gitmesin diye oylemi. Valla o utanmiyosa sen hic utanma. Gir cekismeliye al nafaka

Her şeyi böyle ince hesaplayan bir adam bence boşansanız bir şey alamayacağınızı biliyordur. Sebebin o olduğunu hiç sanmıyorum. Üzerine mal yokmuş sigortası azmış geliri düşükten gösteriliyormuş zaten. Bu kadar ince düşünüyor onu mu düşünemeyecek? Zaten evlilik hayatınız olmamış adama çok da bi zararı yok sanırım evli durmanın. Alelacele boşanmak için her yolu deneyeceği bir sebep yok. Yukarda bahsedildiği gibi 1 yılı doldurup kolayca boşanmayı bekliyordur.

Zengin bir adam ama evlenince ortada oturacak ev yok ve kayınvalidenlerde kaldınız? Böyle zenginlikte hiç duymadım pes. Neden oraya gelin gitmeyi kabul ettin başın bacadanmı çıktı arkadaşım? İşten bile ayrılmışsın bu saçma hayat uğruna! Ben adamı değilde seni anlamadım. Ne işin vardı ne acelen vardı?Adam muhtemelen bu saçma şartlara he diyen tek kişi sen olduğun için evlenmiş çünkü ortada sevgi emareside yok. Şimdi sen değinmesende sizin hatrı sayılır kavgalarınızda olmuş ve bu kavgalar anasının evinde olmuş. Ortada sevgi yok ve kavgalar var. Neden dava açmıyor, bence senin hamleni görüp ona göre gardını almak için seni bekliyor.Ortada sağlam delil yoksa kusur yoksa zaten alabileceğin rakam 20 bin bilemedin 30 bini geçmez.Nafaka vereceğinide sanmam kısa evlilik ve çocuk yok. Çünkü evlilik süresi çok kısa ve ağır suçlar yok.Bu adam hayır için beklemiyor niyeti hayır olsa seni geri kabul ederdi. O gün seni çağırma sebebi de (eğer olumlu konuşmaya çalışıp kavgaya dönüşmediyse) seni dava konusunda ki ağırlığını tartmak istemesi. Ona ne yapmak istediğini anlamaya çalışmış sadece. Beklediği şey senin hamleni görmek ona göre gard alıcak. Mesela sen iftira atarsan o da yapacak vs vs..

Çocuk oyuncağı mi bu ? Bu adamlar ne zaman olgunlaşacak.
Ayrıca daha siz evlenmeden asgari ucret almasi uzerine tek bir araba bile olmamasi vs gerçekten sizi paragöz olarak görmüşler hep, hakaret gibi. Gerci ablasi da ayni sekil dediniz.
Siz bu adamla nasil tanıştınız nasil oldu? Oncesinde hic konusulmadi mi? Sevgi aşk böyle hisler?

Evli degilim ama evlenen arkadaşlae bilir hep söylenir evliligin oturmasi biraz zaman alir ilk aylar birbirinize zaman tanimaniz gereken aylar, tartismalari da normal gormek lazim evlilik oturana kadar olur. Ama herhalde sizinki cocuk oyuncagi olarak bakiyo aman evlensem de boşansam da kuruş çıkmayacak nasilsa cebimden diyor.

Ama sizin de hatalarinizi gördüm, bence ne istedigini net ifade edememiş bi kadinsiniz, açık açık şunu istiyorun diyemiyorsunuz. Mesela en azindan keşke eviniz hazir olmadan evlenmeseydiniz..

boşanmak için bir hamle de yapmıyor.

Sizi istemediğini söyleyen bir adama hala boşanma davası açmamış olmanızın sebebi nedir?
Onun ne yaptığı/yapmadığı ile ilgilenmeyi bırakıp kendi yapabileceklerinize odaklansanız???

Çağirsa bile gitmezdim o kadar hakarete kapima gelip almasini beklerdim
Ailesine tekrar gorustuk olmadi demek icin cagirmis

Açılabiliyor iki taraf da anlaştığı taktirde çekişmeli adı altında olsa da tek celsede bitiyor.
Cekismeli aciliyor dedim zaten. Ama cekismeli bosanirsaniz 1 yil suresince manevi tazminat talebin olabiliyor diye biliyorum. Acik kapi birakmak istemiyor olabilir.

Cekismeli aciliyor dedim zaten. Ama cekismeli bosanirsaniz 1 yil suresince manevi tazminat talebin olabiliyor diye biliyorum. Acik kapi birakmak istemiyor olabilir.
Ne paraymış gerçekten tek terdi 2 kuruş vermemek. Henüz 1 yıl dolmasına epey zaman var. Peki corona sebepli davalar erteleniyor diyorlar, bu konuda bilginiz var mı şu an açılsa tahmini ne zaman mahkeme olur?

Back
X